Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Eco

Sayfa: [1]
1
Oyunlar / Marvel Heroes
« : 20 Mayıs 2016, 20:03:44 »
Sevdiğin en az bir marvel karakteri mi var? Koş!

Oyunumuz bir ARPG. İşin ustalarından, Diablo 1 ve 2'nin yaratıcılarından "yüce" David Brevik abimiz var arkasında.[*]Gerçi yakın zamanda ayrıldı :([/*] Önce çok tutmamış sonra güzel yenilikler yapmışlar, bırakmayız bu oyunu demişler ve adını da Marvel Heroes 2015 yapmışlar.[*]Bu sene 2016 oldu tabi.[/*] Ben bundan sonra oynamaya başladığım için önceki halini bilmiyorum ama başladığımdan beri gayet memnunum. FTP sistemi tam olması gerektiği gibi, para vermezsen oynarsın ama kenarda kumda falan oynarsın durumu yok. Oyunda gerçek parayı sadece karakterlerin alternatif kostümlerini almak için kullanmanız gerekebilir. Bunun için de sık sık indirimler 1 alana 1 rastgele bedava kampanyası vs. oluyor.

Oyunda şu anda seçebileceğiniz 50'nin üstünde karakter var ve yeni karakterler gelmeye devam ediyor. Level 10'a kadar her karakterle oynayabiliyorsunuz. Bir karakterle daha fazla oynamak içinse o karakteri satın almalısınız.[*]Bizim zamanımızda yoktu bunlar. 10 tane karakter vardı onlarla level 10'a kadar oynayabiliyorduk, ilk karakterimizi de onlardan seçebiliyorduk sadece.[/*] Oyuna ilk başladığınızda bir tane karakteri bedavaya alma hakkınız oluyor.

Her login olduğunuz gün için hediyeler alıyorsunuz ve 2. günde 400 eternity splinter hediyeniz var. Nedir bu eternity splinter(ES)? Karakter satın almak için bu para birimini kullanıyoruz. Karakter fiyatları 200, 400 ve 600 ES arasında değişiyor. Bu fiyatın kesinlikle karakter kapasitesiyle alakası yok. En güçlülerinden Scarlet Witch 200 ES mesela. Yeni gelenlerin fiyatı 400 ES oluyor, 600 ES olanlar ise Spider-Man gibi daha popüler olan karakterler.[*]diye düşünüyorum, ben de çok şeyapamadım[/*] Bir de Diablo3'teki follower benzeri team-up'larımız var. Mesela Venom'la oynuyoruz, "dostumuz" Parker'ı çağırıp gel 2 yumruk da sen salla diye yanımızda sürükleyebiliyoruz. Bunun için de yine ES harcamamız gerekiyor tabi. Yalnız ille de şu team-up'ı alacağım demiyorsanız ES ya da gerçek para harcamadan alacağınız karakterler de var. Mesela bende 8 team-up olması lazım, hiç birine ES ya da gerçek para harcamadım.

ARPG demiştik fakat aslında MMOARPG olarak tanımlanıyor çünkü Diablo'daki gibi diğer oyuncuları görmek için birbirinize bağlanmanıza gerek yok zaten oyundaki herkes birbirini görüyor. Aynı grupta olmasanız da kötüleri pataklarken etrafınızda bir çok dostunuzun olduğu zamanlar olacak. Burada etrafta aynı karakterden birden fazla bulunmasından rahatsız olacaklar olabilir, onun da açıklaması var. Bu arkadaşlar paralel evrenlerden. :) Hatta bunun da farkındalar. Oyun içinde karakterler yanlarındaki diğer karakterlere laf atıyorlar, ki bunlar çok hoş düşünülmüş. En azından Deadpool'unkileri bir dinleyin derim. Oynadığınız karakter "kendisiyle" karşılaştığında ise bunu anladığını belli ediyor. Örneğin Blade, "Another daywalker, another me! It must be an illusion" şeklinde bir tepki veriyor.

Oyunu oynamak için uzun süreler başında oturmanız gerekmiyor. Midtown'da 5 dakika çeteleri, yaratıkları pataklayayım da insancıkları kurtarayım diyebilirsiniz mesela. Level sınırına ulaştıktan sonra da sıkılmadan oyuna devam edebiliyorsunuz, bir çok seçenek var ve yenileri eklenmeye devam ediyor. Marvel filmleriyle eş zamanlı yeni modlar, etkinlikler vs. bile ekleniyor.

Mesela şimdi Civil War zamanı! https://marvelheroes.com/ adresinden REDEEM KEY kısmına TEAMCAP ya da TEAMIRONMAN yazarak iki kahramandan birini kazanabiliyoruz. [*]Böyle reklam gibi oldu ama bunu yapmam lazımdı. Bu şekilde ya da sadece oyuna girerek ne team-up'lar ne karakterler verdiler zamanında.[/*] Etkinliğin asıl kısmı ise oyunda, tarafımızı seçiyoruz ve görevler yaparak tarafımıza puan kazandırıyoruz. Günde 2 kere sıfırlanan puan durumu var, kazanan taraf etkinliğe özel hediyelere sahip oluyor. Kaybeden tarafa da bir teselli var mı bilemiyorum çünkü başladığından beri Anti-Registration tarafı kazandı. 8)

Oyunun hikayesi başarılı ve hikayedeki videolar da çok kaliteli, hele bir açılış var ki şuradan izleyelim hemen.

Bana göre oyunun en güzel yanı, sadece kendine ait bir oyunu olmayan karakterlerin hayranlarıyla bu karakterleri bir oyunda buluşturması. Bir de arpg olduğu için süper kahraman olduğumuzu daha çok hissettiriyor. 50 adamın arasına girip çıkmalar, bir vuruşta herkesi bayıltmak falan...


2
Oyunlar / League of Legends
« : 21 Şubat 2012, 19:30:10 »
 http://eune.leagueoflegends.com/ oyunun sitesi
 Dota kopyası ücretsiz oyunumuz. Görselliğe önem verenler için söyleyelim dota gibi warcraft III'ün motoruna bağlı kalmadığı için grafikler daha güzel ve daha orijinal karakterler yaratılabiliyor.

 Dotadan en önemli farkı ise agility, strength ve intelligence statlarının yerine bunların etkilediği bütün şeyler ayrı statlar olarak bulunuyor. Örneğin dotada eğer hero'nuzun primary stat'ı agility ise agility'niz arttığında hem damage'iniz hem armorunuz hem de attack speed'iniz artarken, League of Legends'ta damage, armor ve attack speed ayrı statlar. Kısaca agility, intelligence ve strength stat'ları yok heroların. Bunun daha dengeli bir oyun sağladığını düşünüyorum. Ayrıca ability power stat'ı ile büyülerinizin gücünü artırabiliyorsunuz.(skill'e gore değişiyor. attack power(damage) ile değişen de var ama büyücüler genellikle ability power kullanıyor) Dotada oyun sonuna yaklaştıkça büyüler zayıf kalıyordu, bu sayede bunun önüne geçildi.

 Oyunun kendine özgü heroları var. Bazıları dotadakilere benzer özelliklere sahip. Sürekli de yeni herolar ekliyorlar(ayda 1 yeni hero geliyor galiba ortalama). Skill ve Item sistemi de benzer. 4 skill+1 tane buff tarzı skill(bunu level atladıkça biz geliştirmiyoruz kendisi gelişiyo, bazı herolarda gelişmiyo) var ve 6 item alabiliyoruz en fazla.

 Her oyun sonunda IP(influence points) kazanıyoruz. Bu IP ile istediğimizi heroları satın alabiliyoruz. Hero fiyatları değişken. 450 IP den 6300 IP ye kadar hero var. ama bu demek değil ki ucuz hero kötüdür. 450 IP lik heroların pahalılardan hic bir eksiği yok. (ne 450 likler gördük 6300 likleri dağıtan :)) bir de rune sistemi var. onu da IP le alıyoruz ve oyunlarda heromuza +hp, attack, hız gibi avantajlar sağlıyor fakat bunlar çok az artırıyor özellikleri o yüzden bunlara sahip olmamak çok da önemli değil. Rune alımına boşa IP harcamamak için lvl 20 den sonra baslanması tavsiye edilir (tier1,2,3 olmak uzere 3 kalite rune var ve en iyilerini almak icin en az 20 olmak gerekiyor) Burdan rune'lara bakabilirsiniz http://eune.leagueoflegends.com/runes/3

 Oyunda biz oyuncular "Summoner" olarak geçiyoruz :). her oyun sonunda IP ile birlikte xp da kazanıyoruz ve level atlıyoruz. Bir de "Mastery" sistemi var her levelda "Mastery" ağacından yeni bir özellik seçiyoruz. Bunlar da runelar gibi ufak bonuslar veriyor. Summoner spells denilen skiller ise herodan bağımsız olarak, yaklaşık 10 tane skill'in içinden iki tane seçilebiliyor. Bunların arasında heal yapan, bir süreliğine koşu hızını artıran vs. skiller var. yalnız bunların cooldown süreleri hero skillerine göre çok uzun.
 
 Eğer "custom game" lere girmezseniz oyun sizi, sizin seviyenize yakın rakiplerle eşleştiriyor. Ya da sizin takımınızda bir lvl5 bir de lvl 20 oyuncu var diyelim karşıya da bunun gibi bir düşük lvl bir yuksek lvl yerleştirip durumu dengeliyor. Bir kac arkadasınız varsa tam bir takım sayısına ulaşamasanız da oyun sizin eksik sayınızı tamamlıyor. Dotada arkadaşla oyuna girmek çok büyük sıkıntı oluyordu bunda o problem çözülmüş durumda.
 
 Oyundan düştüğünüzde çıktığınız oyun hala devam ediyorsa oyuna tekrar girebiliyorsunuz. "Leaver" sorunu olmuyor çünkü leaverları leaverlarla eşleştiriyor oyun :) kendi çaplarında oynuyorlardır.

 Oyunla ilgili yukarıda açıkladığım ya da açıklamadığım bir konuyla ilgili sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım. Oynayanlar varsa birbirimizi ekleyelim oyundan. Kötü oynasanız da fark etmez bir gün öğrenirsiniz :).

Sayfa: [1]