Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Marius

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Kraliyet Meydanı / Satılık Kitaplar, Çizgi Romanlar
« : 24 Eylül 2016, 19:21:27 »
Selam arkadaşlar aşağıdaki kitapları bir arkadaşım satıyor;

Unutulmuş diyarlar 15 kitap: Kara Elf + Buzyeli + Drizzt + Örümcek Kraliçe = 110 TL (ilk 6 kitabın resimleri sonra eklenecek)
Ejderha Mızrağı 11 Kitap = 80 TL
Taht Oyunları = 30 TL

http://i.hizliresim.com/OEaQo0.jpg
http://i.hizliresim.com/znyd0B.jpg
http://i.hizliresim.com/G3GL9y.jpg
http://i.hizliresim.com/yVjb00.jpg

Aşağıdaki kitapları da ben satıyorum ama fiyat konusunda hiç bir fikrim yok. Ne verirseniz artık.

http://i.hizliresim.com/WboJ9Q.jpg
http://i.hizliresim.com/3Agyjp.jpg
http://i.hizliresim.com/RQGd9n.jpg
http://i.hizliresim.com/pE2r8n.jpg

Bir de elimde fazladan Witcher çizgi romanı var, jelatini duruyor: 15 TL

2
Çizgi Roman & Manga / Engelsiz Çizgiler
« : 05 Ağustos 2015, 20:17:33 »
Selamlar ahali!

Forumu takip eden herkesin son zamanlarda mutlaka görmüş olacağı bir proje sessiz sedasız ilerliyordu. Yakın zamanda da ilk meyvesini verdi ve devam da edecek. Bu başlıkta, diğer koca tartışmada kaybolmaması adına bu meyveler paylaşılacak efendim. Takipte kalabilirsiniz bu başlığı! Ancak tüm yorumları ve önerileri lütfen diğer başlığa yapınız.

Engelsiz Çizgiler;

KARANLIK YÖNETİM: LİSTE - DAREDEVIL #1

Osborn, Daredevil'in yeni kariyer planlarından pek memnun değil.

Daredevil'e aşinaysanız bu sayı ile birlikte ana serideki bir boşluk doluyor ve eskileri bir kenara bırakıp okuyabileceğiniz bir hikaye başlıyor. Bullseye vs Daredevil kapışması yeni bir şey değil ancak milyonuncu kerede bile etkileyicilik katarak bizleri şaşırtıyor. Andy Diggle işi iyi kotarıp Kingpin gölgesinde Daredevil'ı yeni bir şekle sokuyor.

Daredevil'i sevdiğimden midir bilmiyorum ancak Dark Reign serisindeki en güzel işlerden bence.

3
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 01.07.2015 (#10)
« : 01 Temmuz 2015, 20:36:20 »

İyi günler sevgili dostlar!

Bu hafta başka Türkçe çeviri çizgi romanlar yazmayı planlıyordum elime Güngezgini’ni alana kadar. Sonrasında farkettim ki bu hafta ne yazarsam yazayım bunun altında sönük kalacak. O yüzden bu haftayı sadece bu efsaneye ayırmaya karar verdim ancak sonraki hafta Türkçelere devam edeceğim.

Craig Thompson bu çizgi roman için yazdığı önsözünde “Sanat hayatlarımızı daha değerli mi kılıyor yoksa başka şeylere mi yönlendiriyor?” diye soruyor. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Buyrun efendim.

4
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 25.06.2015 (#9)
« : 25 Haziran 2015, 22:17:09 »

Selamlar a dostlar!

Bir süredir çizgi romanların ilk sayılarını ve de farklı hikayeleri inceliyorum. Neden diye soracak olursanız, klasik süper kahramanlar zaten oldukça fazlayken çizgi romanların sadece bunlardan ibaret olmadığını göstermek. Bu demek değil ki yeniden onları incelemeyeceğim, tabii ki inceleyeceğim ve inceliyorum zaten. İlk olarak insanların kafasındaki ‘çizgi roman’ kavramını biraz değiştirmeye çalışmak istiyorum. İkinci olaraksa Superman’in milyon tane sayısı varken hiç okumamış insanın #798746546’ıncı sayı incelemesini pek de etkileyici bulmayacağı.

Bu hafta da ‘farklı’ çizgi romanlara örnekler bulacaksınız. Burada incelediklerimin en iyileri olmasına gayret ediyorum.

Son olarak, daha önce de dediğim gibi, herkes için bir çizgi roman mutlaka vardır. Buyurun bu hafta sizlere göre miymiş buradan bir göz atalım.

5
Gezginler Kamarası / Yemek Sanatı
« : 14 Haziran 2015, 16:59:16 »
Genç adam uzun bir aradan sonra tekrar evde yemek yapmaya karar vermişti. ‘Sabah ne yenir?’ diye düşündü kendi kendine. ‘Tabii ki menemen yenir, ne yenecek lan başka, öyle soru mu olur’ diye cevaplayarak da kendiyle kavgaya tutuştu.

Poşetlerden 2 tane biber, 4 domates, 2 de yumurta ve baharatları çıkartıp tezgaha koydu. Buzdolabından da 200 gram kıymayı çıkarttıktan sonra ritüel tamamlanmıştı; menemen tanrısı hazırdı. Yumurtanın üstünde minik bok parçaları vardı. Organik diye kakalamıştı satıcı. Değildi elbette. Adamın özgüveni sıfırdı, yok almayayım diyememişti ama menemen yapmasını iyi bilirdi. Menemen önemli.

Tavaya baktı sonra, biraz eskimişti. Teflon tavaların çizildiğinde kanserojen etki yaptığı konusunda haberler görmüştü. Tavasındaki çizikleri toplasan köyüne yol olurdu. Acaba bu onu kısa sürede ölüme götürür mü diye doktor olan bir arkadaşına sormaya karar verdi. Çıkardıkları bozulmadan başlamalıydı yemeği yapmaya, düşüncelerini şimdilik boş bir tabağa koydu.

Tabakları tavaya atış sırasına göre dizdi. Düzene önem verirdi ve çift sayıları da severdi. 250 gram kıyma da koyabilirdi ama içinde 5 sayısı vardı. 400 gram da fazlaydı. 222 gram onu çok memnun ederdi ama hassas tartısı yoktu. Gereçleri dizdi. Kıyma, biber, domates, baharatlar, yumurta.

Ocağın altını yakıp tavayı koydu. Kıymayı kavurmak için bir miktar yağ koyarak biraz kızmasını bekledi, sonrasında 200 gram kıymayı yağda kavurmaya başladı. Bu sırada biberleri yıkamış, minik minik doğruydu. Arada kıymayı biraz karıştırmayı unutmadı elbette. Kıyma kavrulduktan sonra olabildiğince ince ve hepsi birbirinin aynı boyutlarda parçalardan oluşan biberleri kıymanın üstüne boşalttı. Koku ağzını sulandırıyordu. Vakit kaybetmeden domatesleri soyarak küp küp doğradı. Yumurtalar organik değildi belki ama domates harika kokuyordu. Biberler piştikten sonra sıra domatesteydi. En sevdiği kısım buydu çünkü kıyma, biber, domates üçlüsünün pişerken çıkardığı koku tam havaya ekmek banmalıktı. Domateslerin suyunu saldığı vakit onları tavada ezmeye başladı. Baharatları minik bir çay kaşığıyla damak zevkine göre yavaşça döktü. Domatesler suyunu çekip pişerken yumurtaları bir tabağa koyup köpürene kadar çırptı. Tamamen homojen bir yapı elde etmişti adeta. Domatesler piştiğinde tabağı alıp yumurtayı tavanın her yerine eşit bir şekilde akıttı. Ağzı tavaya dalmak istiyordu ama beyin ‘brüsss brüssss hoooopp! Sakin ol oğluum, az kaldı...’ diyerek sabrı telkin etti.

Yumurtalar pişmiş, menemen hazırdı. Genç adam şaheserine şöyle bir tekrar baktı. Masaya götürürken sanki elinde Oscar’ı tutuyormuş gibi hissediyordu.

Kendine ‘afiyet olsun’ deyip ekmeği menemene gömdü.

6
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 10.06.2015 (#8)
« : 11 Haziran 2015, 01:46:16 »

Yeni bir haftaya daha merhaba sevgili çizgi roman dostları!

Bu hafta özellikle ilgimi çeken hikayelere yer verdim. Biraz ana seriler olsa da bence herkese hitap eden bir şeyler mutlaka var. İncelediklerim ilk sayılar olduğu için hemen bunlardan bir tanesiyle şansınızı deneyebilirsiniz. Gülmek istiyorsanız Bizarro, derin bir kurgu istiyorsanız The Omega Men, durmak bilmeyen bir aksiyon ve heyecan arıyorsanız Secret Wars ve eğer I am Groot, I am Groot Groot.

Buyrun efendim bakalım nasılmış bunlar!

7
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 03.06.2015 (#7)
« : 03 Haziran 2015, 23:16:09 »

Kocaman bir aradan sonra başımdaki tüm işleri atmış, zincirlerimi kırmış bir şekilde yeniden aranızdayım efendim!

Beni tanıyanlar ne kadar Star Wars hastası bir insan olduğumu bilirler. Çizgi romanları da bu noktada en sevdiğim şeydi. Çizgi haklarını ellerinde bulunduran Dark Horse da yıllardır bu konuda harika bir iş ortaya çıkardı. Marvel yavaş yavaş ilerlerken, Star Wars VII: The Force Awakens de yaklaşırken bu haftayı “ne okunur”a ayırmak istedim.

Diyeceksiniz ki EU yalan oldu, olsun canım. Bu orada bir yerlerde harika hikayeler olduğu gerçeğini yok etmiyor. Kitapları okumak oldukça sıkıntılı olabilir ama çizgi romanları herkes okur diye düşünmekteyim. Böylece bu çizgi romanlara bakıp EU’yu yok etmenin nasıl bir hamle olduğuna karar verebilirsiniz.

Önerdiklerim en beğendiğim birinci sırada olmak üzere gidiyor. Buyrun buradan başlayalım efendim!

8
Yıldız Savaşları / Dünya Star Wars Gününüz Kutlu Olsun!
« : 04 Mayıs 2015, 16:57:36 »

İyi günler Star Wars severler! Bugün tüm dünyada coşkuyla kutlanan bir gün olan 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü! May the 4th be with you! Dünkü haberimizdeki gibi, ülkemizde de bugün çeşitli etkinlikler olacak. Her sene oldukça eğlenceli geçtiğini söylemeliyiz.

...

Bugüne özel sizler için hazırladığımız yazı dizisine sadece 0.99 lira ödeyerek buradan ulaşabilirsiniz.

9
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 29.04.2015 (#6)
« : 29 Nisan 2015, 23:02:49 »

İyi haftalar sevgili çizgi roman dostları! Bu hafta çizgi romanlarınıza nasıl baktınız? Onları üzmediniz değil mi? Üzerseniz Talon gelir alır kellenizi!

Masallar için özel olarak yaptığım inceleme bugün yayına girdi sonunda. Buradan ulaşabilirsiniz! Onun yanında yarın da Şehzade Yangını girecek yayına. Sonrasında ise Wasteland. Derken kendimizi Avengers filmini izlemiş buluyoruz. Peki yetmez mi dediniz izledikten sonra? Civil War hazır efenim!

Bu hafta sizler için sevdiğim ve bilmeyenlerin de okuması için elimden geleni yapabileceğim çizgi romanlardan bir derleme yaptım geçen hafta da dediğim gibi. Haftaya içinse güzel bir planım var. Neden bana ne istediğinizi yazmıyorsunuz?

“Abim bana ordan az lovecraftımsı bişeyler çek, üstüne de az Stephen King ekle canım.” ya da “Ya böyle vurdulu kırdılı döğüşlü bir şey var mı?” veyahut “Reca ediyorum beni böyle şeylerle uğraştırmayınız, litfen en sanatsal eserlerinizden birini veriniz efenim” demek istiyor ve diyemiyorsanız, çekinmeyin a dostlar! Bu hafta nasıl bir çizgi roman istediğinizi düşleyerek buraya mesaj atın. Ben de size haftaya istediğiniz şeyle ya da en yakın olan seçenekleri ile döneyim!

Overlok makinesi ayağınıza geldi!

Bu haftanın incilerine buradan ulaşabilirsiniz!

10
FRP Genel / Metucon’da Sıradan Bir Gün
« : 26 Nisan 2015, 10:10:43 »

Bu yıl 19.’su düzenlenen MetuCON etkinliği cumartesi sabahı itibariyle büyük bir heyecanla başladı. Her yıl teması değişen Metucon’un bu seneki teması Orta Çağ idi. Organizasyon ekibinin convention alanına temaya uygun el yapımı aletler bırakmaları katılımcılar tarafından oldukça hoş karşılandı.

...

Anne eli değmiş gibi hazırlanan bir Metucon özetine fotoğraflarla bakmak için tıklayın. (Tıklamayanı dövüyolar.)

11
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 22.04.2015 (#5)
« : 22 Nisan 2015, 23:50:48 »

Bir kez daha merhaba çizgi roman dostları!

Geçen hafta işlerimin yoğunluğundan dolayı çok az çizgi roman okuyabildim ve ne yazık ki yazmaya fırsatım olmadı. Ancak bu hafta bir tanesi hariç harika çizgi romanlar ile geldim sizlere. En azından birini seveceğinize adım gibi eminim! Deneyin, sevmezseniz bu ayki maaşımı yatırmasınlar canım!

Öncelikle bekleyenler merak ediyordur, hani Türkçeler, diye. Cevap sizi hoşnut eder mi, birkaç gün daha bekleyeceğiniz için, bilmem ancak Türkçe çevirilerin her biri yazdıkça uzadığı için kısa birer yorumdan ziyade kocaman bir inceleme oldular! Anlatılacak o kadar çok var ki… O yüzden onları burada kaybolmaması için en çok beklenene göre sırayla bu hafta içinden başlayarak yayına sokacağım. Daha önce de birkaç kez sorulduğu için Masallar ilk yayınlanacak olan Türkçe çeviri olacak. Sonrasında ise Avengers filminin de gelişi ve sonraki film Civil War yaklaştığı için Marvel’ın yıllardır en iyi hikayesi kabul edilen İç Savaş cildi hakkında uzunca konuşacağım. Araya öncesinde ve sonrasında neler okunabilirleri de sıkıştıracağım. Daha sonrasında ise Wasteland adlı kıyamet sonrası senaryoları sevenlerin(anladın sen onu yaşlı kurt!) aşık olabileceği bir seri incelemesi yayınlanmış olacak. Bu üçü şu anda neredeyse hazır bulunmakta. Zevkle okumanız dileğiyle!

Bu haftanın incelemelerine buradan ulaşabilirsiniz!

12
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 08.04.2015 (#4)
« : 08 Nisan 2015, 23:27:09 »

Selamlar çizgi roman sever pek tatlı insanlar!

Bu hafta size çok sevdiğim bir Türkçe çizgi roman incelemesi ile merhaba diyorum; Seyfettin Efendi! Devrim Kunter ile bir kere tanışsanız zaten aşığı belalısı olacaksınız. Bir güzel haber de, kendisiyle yaptığımız röportajın yakın zamanda sizlerle olacak olması! Türkçe çizgi romanlara bir önyargınız varsa yerle bir olacak. İncelemeye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Öte yandan geçen hafta yayınlayamadığım için ve bu hafta da kısa kestiğim için sizden özür diliyorum. 4. Hafta Türkçe çevirilere ağırlık verecektim lakin ne yazık ki bir şeyler yazacak vaktim olmadı. Ancak merak etmeyin, haftaya da Türkçe çeviriler ile sizlerle olacağım. Hem de yakın zamanda devamının da geleceği duyurulan harika bir çizgi roman ile!

İki haftadır sizinle tartışmak istediğim bir soru var. Zamanında dostların birbiri ile çarpışmasına sebep olmuş bir soru. Çizgi romanlardaki kahramanların, özellikle süper kahramanlarımızın kimlikleri sizce devletçe biliniyor olmalı mı? Onların sokakta gezip istedikleri gibi dövüşüp mal mülk demeden kırıp geçmeleri büyük bir güvenlik açığı doğurmuyor mu?

Yanıtlarınızı her zamanki gibi bekliyorum efendim! Atın yanıtlarınızı, derhal fişlenin.

Şimdilik gelin bu haftanın incilerine burayı tıklayarak bir göz atalım...

13
Sinema / X-Men: Apocalypse
« : 06 Nisan 2015, 15:40:21 »


X-Men’den Angel’ın Aktörü Belli Oldu

Yakın zamandaki Eastenders’da Peter Beale karakteri ile tanınan Ben Hardy yeni X-Men filminde Angel karakterini oynamak için seçildi.

The Wrap’den Jeff Sneider, filmin yönetmeni Bryan Singer’ın Instagram hesabından bir kafese tıkılmış, meleğimsi kanatları olan birini gösteren bir concept art attıktan hemen sonra Hardy’nin seçildiğini duyurdu.

...

X-Men: Apocalypse Full Ultra Extra HD 1980P AVI HDDVD BLURAY film indir

14

Jar Jar Binks’den nedense tarihteki herkes nefret ediyor gibi görünüyor. George Lucas Jar Jar’ı savunsa da baskılar sonucu sonraki filmlerde görünürlüğünü minimuma indirmişti. Hatta birinci filmde Jar Jar’ın öldüğü bir sahne yayınlandığında herkes ne kadar da sevinmişti!

Ancak bu tepkilere rağmen This is Madness Star Wars fan oylamasında Amidala karşısında ezici bir oy olan Jar Jar şaşkınlık yarattı. Madem kimse Jar Jar’ı sevmiyordu, nasıl oluyor da Amidala’yı yıkıp geçiyor?

...

İmparatoru aslında Jar Jar mı öldürdü? Şok bilgiler için tıklayın!

15

Hiç evde otururken, gece yatarken veya yemek yaparken “Acaba Harry Potter’ın 1980’lerin cyberpunk filmleri tarzında bir animesi olsaydı nasıl olurdu?” diye düşündünüz mü? Evet mi? Aferin size, çılgın bir zihne sahipsiniz!

Artık çok fazla düşünmenize gerek yok çünkü Nacho Punch sizin için bunu yaptı. Son Harry Potter kitabının ve filminin üstünden uzun denebilecek bir süre geçmişken J.K. Rownling’in dünyasına tekrar dalmak eminiz harika olacak!

Kayıp Rıhtım'ın sizler için çevirdiği bu videoyu portalımızdan izlemek için tıklayın.

Haber: Burak "Marius" İpek

Sayfa: [1] 2 3 4