Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - SofiSTiKe

Sayfa: [1]
1
Başka Kurgular / Kemikler Vadisi - Michael Gruber
« : 02 Mart 2010, 15:52:31 »




Tanrı'nın yazgımızı yazarken bize neler hazırladığını hiç bilemeyiz.

Michael Gruber, Gece Dönencesi'nin okuru sımsıkı kavrayan büyüsünden sonra, bu kez de inancın gizemini Kemikler Vadisi'nin merkezine yerleştiriyor.

Petrol zengini Arap bir işadamı Miami'de otel odasının balkonundan ölüme atılır. Küba asıllı Dedektif Paz, maktu­lün odasında garip ve dindar bir kadın bulur. Kadın, Tanrı'nın hizmetinde olmak için seçildiğine inanmaktadır. Fahişe ve uyuşturucu satıcısıyken, nasıl en olmadık yollardan dine dönüp rahibelerin hizmetine girdiğini itirafa fazlasıyla heveslidir. Üstelik bu hizmetteyken, Sudan'ın Dinka kabilesinin özgürlüğü için de savaşmıştır.

Paz, polis psikoloğu Lorna Wise ile bu gizemli kadının hikayesindeki esrar perdesini kaldırmak için onun itiraflarını yazdığı defterlerin peşine düşer. Ve ortaya ucu petrole kadar giden çok daha büyük bir güç savaşı çıkar.

Eleştirmenlerin "inanılmaz bir yetenek" olarak nitelendirdiği Michael Gruber, "iyilik ve kötülüğün, inançlar ve gücün anlamını sorguluyor.

"Bazı dualar asla kabul olmamalıdır."

Çeviren: Şükrü Zafer Serinken

Sayfa: [1]