Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - extraproximity

Sayfa: [1]
1
Çizgi & Anime / Phantom: Requiem for the Phantom
« : 02 Eylül 2010, 00:22:20 »


Tür............: Aksiyon, Drama
Firma.........: Bee Train, Nitroplus, Genco
Yönetmen...: Koichi MASHIMO
Senaryo.....: Yousuke KURODA, Gen UROBUCHI, Hideki SHIRANE, Noboru KIMURA, Tatsuya TAKAHASHI, Yukihito NONAKA

Inferno adlı bir gizemli bir mafya örgütü, üstün yeteneklere sahip tetikçisi Phantom sayesinde tüm rakiplerini ortadan kaldırmakta ve bir tekel olmaya doğru gitmektedir.

Tetikçiyi yetiştiren Scythe Master takma adlı beyin yıkama ve manipülasyon konularında uzman bir bilim adamıdır. Phantom duygusuz, emirleri sorgulamaksızın yerine getiren Ein takma adlı bir kadındır.

Bir gün bir Japon turist Phantom un cinayetlerinden birine tanık olur. Bunun üzerine gösterdiği hayatını koruma mücadelesi ile Scythe Master in dikkatini çeker. Scythe Master onu öldürtmek yerine eğitmeyi tercih eder.

Ein ve Zwei adlı bu iki tetikçinin öyküsü, bunların görevlerini acımasızca yerine getirmeleri, birbirleri ve Scythe Master ile ilişkileri ustaca bir şekilde anlatılmaktadır. Inferno nun diğer üyeleri arasındaki güç mücadeleleri konuyu - zekice hazırlanmış bir kurgunun da etkisiyle - iyice karmaşıklaştırmaktadır.

Psikolojik drama yönü ağır basan bu animede grafikler, anlatımdaki şiirsellik, ustaca tasarlanmış bir kurgu animeyi zevkle izlenecek bir esere dönüştürmektedir. Açılış ve kapanış müziklerini zevkle dinleyebilirsiniz, jenerik de özenle hazırlanmış.

Fakat anime 19. bölüme kadar verdiği zevki, sonraki bölümlerde vermemektedir. (Başlangıçta "Geri kalan bölümleri acaba başka bir ekip mi hazırladı?" diye düşünsem de buna dair bir veri bulamadım.)

Hikayenin sonu ucu açık bir şekilde bitmekte, bir tatminsizlik vermekte.

Tüm bunlara karşın kesin olan ilk 19 bölümde çok zevk almanızın kuvvetle muhtemel olması.

Requiem For the Phantom ilk olarak bir bilgisayar oyunu olarak ortaya çıkmıştır, daha sonra onu OVA ve animesi takip etmiştir. Oyun, OVA ve anime arasında farklılıklar mevcuttur. Zaten , oyunun içinde,  seçtiğiniz yola göre bir çok farklı hikayelerin içinde bulabiliyorsunuz kendinizi.

Söz konusu animenin mangası da mevcuttur.

İlginç ayrıntı:
Spoiler: Göster
Cal in elinde tuttuğu domuz kuklası ile Leon da Leon' un Mathilda' yı neşelendirmek için kullandığı kukla ve Cal in hikayesinin Mathilda nın ki ile uyuştuğu belli noktalar mevcut. Burada açıkça oraya bir gönderme yapılmış.


Bölümler:
Spoiler: Göster
01 - "Awakening" "Kakusei"
02 - "Training" "Kunren" 
03 - "Practice" "Jissen"
04 - "Assassination" "Ansatsu"
05 - "Instant" "Setsuna"
06 - "Conflagration" "Taika"
07 - "Past" "Kako"
08 - "Emergency" "Kyūhen"
09 - "Name" "Namae" 
10 - "Closure" "Shūmaku" 
11 - "Succession" "Shūmei"
12 - "Phantom" "Bōrei"
13 - "Disguise" "Gisō"
14 - "Surveillance" "Kanshi"
15 - "Reunion" "Saikai"   
16 - "Confession" "Kokuhaku"
17 - "Truth" "Shinsō"
18 - "Showdown" "Taiketsu"
19 - "Promise" "Yakusoku"
20 - "Hometown" "Kokyō"
21 - "Anger" "Funnu"
22 - "Fiery" "Gekkō"
23 - "Decision" "Ketsudan"
24 - "Confrontation" "Taiji"
25 - "Conclusion" "Kecchaku"
26 - "Elen" "Eren"


Bazı görüntüler:
Spoiler: Göster







2
Çizgi & Anime / Ergo Proxy
« : 14 Ağustos 2010, 02:26:31 »
Not: Aşağıdaki yazının büyük kısmında Wikipedia dan yararlanılmıştır.

Tür/Tema: Cyberpunk, Suspense, Mystery, Psychological, Drama
Yönetmen: Shukō Murase
Tarih: 2006
Bölüm: 23



Hikaye dünya çapında bir felaket sonrasında Romdeau adlı bir kubbe-şehirde başlıyor. Bu şehirde insanlar ve kısıtlı bir yapay zekaya sahip robotlar birlikte yaşamaktadır. Hikayede başlıca iki robot tipi göze çarpmaktadır: Entourage ve Companion. Şehir Donov Mayar ve bir çeşit robot idare heyeti tarafından yönetilmektedir. İnsanlar yapay rahimlerde üretilmekte ve her birinin varoluşu önceden belirlenmiş bir amaca hizmet etmektedir.

Başlangıçta ortaya konan yer yer katı kurallarına rağmen felaket sonrası dünyada bir mutlu ve düzenli bir şehir imajı bazı robotların Cogito adlı bir virüsten etkilenerek bilinç kazanmaları ve kimi zaman cinayetler işlemeleri ile farklı bir görünüm almaktadır. Bu robotlar yoketme ile görevli ekipler tarafından ortadan kaldırılmaktadır.

Hikayenin yan kahramanlarından (Donov Mayar ın torunu) Real Mayar bu cinayetlerin bazılarını araştırma ile görevlidir. Görevinde kendisine Entourage robotu Iggy ve vatandaşlık için zorunlu görev yapan göçmen Vincent Law yardımcı olmaktadır. Bu görevlerinden biri sırasında daha önce hiç görmediği oldukça atik ve saldırgan bir yaratıkla karşılaşır. Bu yaratık bir vekildir (proxy). Real Mayar bu konunun üzerine gittikçe şehrin ve bildiği dünyanın farklı bir yüzü ile karşılaşır.

Gotik ve punk öğelerin hikayenin kahramanlarının psikolojilerinin ve karakterlerinin derin irdelemeleri ve kimi zaman da birey toplum ilişkilerinin eleştirisi ile birleşince ortaya sofistike bir eser çıkmış.

Açılış ve kapanış müzikleri dinlemeye değer(Kiri-Monoral, Paranoid Android-Radiohead). Müziğin hikayenin akışı içinde kullanımı da profesyonelce yapılmış.

Felsefe ve bilim tarihinde yer almış birçok kişi ve birçok mitolojik karakter animenin içerisinde çeşitli vesilerle ve çeşitli suretlerde karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda başyapıt niteliğindeki edebiyat ve sanat eserlerine de her bölümde bir referans bulmanız mümkün. Kimi zaman ilgili bölümdeki hikayenin kurgusu ile belirli yapıtlara gönderme yapılmaktadır. Hikayede yer alan her bir unsurun özenle seçildiği ve işlendiği göze çarpmaktadır.

Grafiklerin bir kısmı 2D bir kısmı da 3D çizimlerden oluşuyor. Ve oldukça tatmin edici.

Anime 23 bölümden oluşmakta, her bölümün sonunda konu içinde geçen filozof, bilimadamı ya da yapıtlar ya da kavramlarla ilgili açıklamaları güzel bir müzik eşliğinde okumanız mümkün.

Bu animeyi izledikten sonra Evanescence in Fallen albümünün kapağına tekrar bakın. İlginç bulacaksınız.

Eksi alan bir yönü animenin ana kurgusunun önceden belirlenip üzerine bir eser yapılmış olması dolayısıyla bazı bölümlerin final bölümünü izledikten sonra gözünüzde birden filler a dönüşüvermesi (Ki halihazırda var olan iki "filler"imsi bölümü hariç tutuyorum). Bir de bazı diyalogların ya da kavramların gereğinden fazla gözümüze sokulması söz konusu. (Ki bu da bazen hazır kavramlarla dolu bir çekmeceden sırf "Bu da olsun" diye çıkarılıp animeye eklemlendiği havası veriyor)

Bazı Kareler
Spoiler: Göster







Bölüm Listesi:
Spoiler: Göster
01. Awakening
02. The Confession of a Good Citizen - Confession
03. Maze City
04. Futu-risk
05. TASOGARE
06. Domecoming
07. re-l124c41+
08. Shining Sign
09. Angel`s Share
10. Cytotropism
11. Anamnesis
12. Hideout
13. Wrong Way Home
14. Ophelia
15. Who Wants To Be In Jeopardy!
16. Busy Doing Nothing
17. Terra Incognita
18. Life After God
19. Eternal Smile
20. Goodbye Vincent
21. Shampoo Planet
22. Bilbul
23. Deus Ex Machina

3
Çizgi & Anime / Dance In The Vampire Bund
« : 28 Mayıs 2010, 02:21:48 »


Tür/Tema: Seinen, Doğaüstü, Drama, Lolicon, Şiddet, Aksiyon

Manga
Yazar: Nozomu Tamaki
Tarih: 2006
Volume:   8 - Devam ediyor

Anime
Yönetmen: Akiyuki Shinbo
Tarih: 2010
Bölüm: 12


Hikaye Japonya da geçmektedir. Vampir Karaliçesi Mina Tepeş vampirlerin varlığını insanlığa ifşa etmiştir. Japonya nın ekonomisini kurtarma karşılığında kendi yaptırdığı yapay bir adayı vampirlerin yerleşim yeri ilan etmiştir. Mina nın en güvendiği kişi ise Dünya Klanı' ndan kurtadam Akira' dır.
.
Başlangıçta insanların vampirlere bakış açısı, korkmaları, nefretleri yüzeysel olarak irdelenmektedir. Ama asıl konu bu krallığın iç ilişkileri üzerine odaklanmıştır. Vampir klanları arasındaki ilişki; kraliçe nin konumu, yüklendiği sorumluluklar, onun sorunları çözüş yöntemleri, vampir - kurtadam ilişkileri vb. nin yarattığı yumak konu ilerledikçe derinleşmektedir.
.
Dance in The Vampire Bund' un mangası ile animesi arasında temel konu üzerinde pek bir sapma olmasa da detaylarda ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Mangası animesine oranla daha olgun, daha orijinal bir yapı sergilemektedir. Gerek karakterlerin irdelenişi, gerek hikayenin anlatım tarzı mangayı daha cazip kılmaktadır. Animesinde piyasaya yönelik olarak yapılan rötuşlar, mangasında yakalanan havayı bazı noktalarda kaybettirmiştir.
.
Jenerik müziğine pek özen gösterilmemiş. Aynı şekilde müziğin anime sırasında kullanımı da çok önemsenmemiş.
.
Vampir hikayesine farklı bir bakış açısı getirmesi, iki kutbu (insanlar-vampirler) iyi ya da kötü diye nitelememesi ile farklı bir yapıt. Kurgusu tatmin edici, karakterlerin sunumu oldukça iyi. Kötü yanı ise gerek mangasında gerek animesinde aceleye getirilmiş bir şeyler olduğunu hissettiren unsurların varlığı. Ayrıca konu çok hızlı ilerliyor (Bleach ya da Claymore un can sıkıcı yavaşlığından iyidir.).
.
Şiddet ve hafif dozlu cinsellik mevcuttur.
.
İlk bölümden kareler:
Spoiler: Göster

.
Bazı kareler:
Spoiler: Göster


.

.


.
Anime Bölüm Listesi:
Spoiler: Göster
01- Prom Night
02- Howling
03- Teen Wolf
04- Interview with Vampire
05- Shadow of Vampire
06- From Dusk Till Dawn
07- Innocent Blood
08- Near Dark
09- Lost Boy
10- Walpurgis Night
11- Underworld
12- Dance in the Vampire Bund

4
Çizgi & Anime / Blassreiter
« : 23 Mayıs 2010, 04:34:44 »


Bölüm:       24
Stüdyo:     Gonzo, Nitro+
Tarih:        2008
Yönetmen: Ichiro Itano
Senaryo:   Yasuko Kobayashi, Gen Urobuchi
Müzik:       Norihiko Hibino
Tür/Tema: Aksiyon, Silahlar, Genleri Değişmiş İnsanlar, Mecha, SciFi, Özel Ekipler, Trajedi, Şiddet

Spoiler: Göster


Hikaye kurgusal bir Almanya'da geçmektedir. Olaylar ilk başlarda Demoniac ya da Amalgam olarak adlandırılan yaratıklar ile onlara karşı kurulan XAT adlı özel polis timi arasındaki mücadele ekseninde gelişmektedir. Amalgamlar olağünüstü çevik ve kişiye özgü silahlara ya da yeteneklere sahip yaratıklardır. Genelde ölü insan bedenlerinin bazıları bu yaratıklara dönüşmektedir.Fakat anime esas olarak canlı iken dönüşüm yaşayan insanları hikaye etmektedir. Bu kişiler sahip oldukları güçleri hırsları, amaçları, ya da intikam vb. duygularını tatmin etmek için kullanma eğiliminde olup tutarlı bir mental yapı sergilemekte zorlanmaktadırlar. İçlerinden sadece bir tanesi "Blue - Joseph Jobson" tam bir kontrole sahiptir.

XAT - Amalgamlar- Blue üçgeni arasında gelişen öykü bir süre sonra karmaşıklaşmakta amalgamların acılarını, normal insanların yabancı düşmanlığını, teknolojinin sorumsuz kullanımını ele almaktadır.

Seriyi her biri belli bir kişi üzerine odaklanan birkaç bölüme ayırmak mümkündür.

Aksiyon açısından oldukça tatmin edici olan anime kurgu ve drama yönüyle ortalamanın çok üstüne çıkamamaktadır. Karakterler gerçek anlamda güçlü bir yapı sergilememekte ve klişeleşmiş kahraman anti-kahraman kurgusu göze çarpmaktadır.



Çizimlerin bir kısmı dijital ortamda yapılmıştır.

Spoiler: Göster

 
Bölümler:

Spoiler: Göster
01. Prelude to Despair
02. The Cost of Honour
03. Epidemic Infection
04. Siege Network
05. Neglected Person
06. A Demon's Pitiful Song
07. The Extremity of Hatred
08. I Am Not A Coward Anymore
09. Value of Power, Meaning of Power
10. Internal Conspiracy
11. Prelude to the Apocalypse
12. Judgment Day
13. Distant Memories
14. The Saint's Choice
15. Millenary Knights of God
16. Reunion
17. Roar of the Beast
18. The Ordained Fourth Apocalypse
19. Feelings from the Past
20. Legion from the Netherworld
21. Phantom Rider
22. Drifting Hearts
23. Scorched Earth
24. Promised Land


Blassreiter'in ilk bölümünün içinden bazı kareler:
Spoiler: Göster

5
Düşler Limanı / Düş Kırıklığı
« : 25 Mart 2010, 09:02:38 »
Umutlarımı yitirdim yıllar önce, en soğuk hatıralarımın can yakıcı sıcaklığında. Kalbimdeki derin yaraların kumdan heykellerinin kavrulmasını izledim hayatımın film şeritlerinde. Kor alevden her acım her rüzgarda savruldu tüm bedenime. Önce ellerimde hissettim çelikten soğukluğunu ölümün, sonra ciğerlerimde: havamı aldığım nefeslerde...

Düşlerim kırıldı... Kırıldılar bana, konuşmuyorlar artık, "düş 'küs'üklüğü" var aramızda.

Binbir türlü kavga vardı zihnimde, hepsi duruldu da bir acılarım durulmadı, yüreğimdeki coşkun deli dolu kısrağa bir gem vurulamadı. Dörtnala gidişleri çevreleyen engellere çarpan her toynağın sesinin beynimde yarattığı yankıların acımasızlığı dört duvarlar arasına hapsetti beni. İnsanlardan uzak, kendimden uzak, hayallerimden uzak.

Kaç defa kalktım ayağa, kim bilir... Kim bilebilir ki? Her kalkışımda beni daha cezbetti oturduğum koltuğun içine çökmüşlüğü, kaç kuş kendini feda etti kuştüyü rahatlıklarında kıçımın.

Kim bilebilir ki, mutluluk gözyaşları dedikleri şeyin aslında en mutlu anında bile acıdan ağlamak olduğunu.

Çok susadım, aşka, kendime. En çok da canıma susadım, doyasıya içmek istedim onu, her kesişimde bileğimi. Ilık ve tatsızdı, tıpkı yaşadıklarım gibi. Halbuki ne kadar çok isterdim kanıma karbondioksit emdirip, üstüne biraz asitlik düzenleyici , tatlandırıcı falan katıp, bir parça buzla tamamını bir dikişte içmeyi. Fondip yapıp, tek bir an için yaşamak doyasıya, bir saniyelik bir yaşama sığdırılmış bir ömür, tıpkı bir karadelik gibi, tekil ve alabildiğince yoğun, ışığı, zamanı bile hapsedebilecek kadar.Ama biliyorum yine buzlar takılırdı ağzıma, bir anda yakardı dişlerimi, buzları kovayım derken ne içtiğimi anlamazdım. Bu koca çölde beyaz beyaz ayılar kovalardı beni, tüylü ve kocaman.

Çok büyük bir zaman ve yer israfı, sadece benim varolduğum bu evrende. Benim için 10 milyar yıl beklemek, tüm evrim sürecini bana yöneltmek, evrile evrile bir hal oldum, sanırım ben oldum[*]Nescafe[/*]. Kal geldi artık, Hal'den Kal'e geçeyim diye...

Kıvrıldım her akşam yatağıma ana rahminde bekler gibi, her gün yeniden doğmayı bekledim. Her kalktığımda, yeniden doğuşunu izledim kırılmış bir aynadaki görüntülerini hayatımın... Bir bütüne ait olmasına rağmen, binbir parça, alakasız, devamsız. Sevimsiz... Benden bin tane gördüm de aynada bir tane ben etmediler.

Çok sıkıştım, hacet giderecek yer bulamadım, ondandır ki içine ettim her şeyin.

Sayfa: [1]