Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - emuk

Sayfa: [1]
1
Televizyon / Vikings
« : 07 Mart 2013, 02:20:36 »


Yönetmen: Micheal Hirst
Oyuncular: Travis Fimmel, Clive Standen, Katheryn Winnick, Gabriel Bryne, Jessalyn Gilsig.
İMDB Puanı: 8.6

 Bugün rutinim olan dizilere bakmak için internetin başına geçtiğimde fark ettiğim bir dizi, Vikings. Sosyal medya ve yenilikleri yakından takip etmediğim için biraz şans eseri oluyor bu tarz karşılaşmalar ne yazık ki.
 Dizi 8. yüzyıl ile 11.yüz yıl arasındaki tarihi olaylara götürüyor bizi. İlham kaynağı ise dizinin başkarakteri ve gerçekte de ünlü bir İskandinav kahramanı olan Ragnar Lothbrok.


Sosyal medyadaki tanıtım yazısı şöyle:
Vikings, bizleri yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya'lı savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler'in bulunduğu çağa, 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında yaşanan Viking Devri'ne götürecek. Dizinin hikayesi ise gerçek yaşama ve karakterlere dayanıyor. Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelenen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok'un maceraları ve yaşadıkları ekranlara yansıyacak. Savaşlardaki başarılar, dönemin önemli isimleri ve bırakılan bazı sanat eserleri gibi konuları anlatan saga adı verilen kahramanlık destanlarında sıkça ismi geçen ve savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbrok'un Viking kabilelerinin liderliğine doğru yükseliş sürecine odaklanılacak.

The Usual Suspects tanıdığımız Gabriel Byrne kabile şefi rolünde; ki bence cuk oturmuş. Ragnar'ı oynayan Travis Fimmel'in de merhum Andy Withfield'a olan benzerliği daha baştan hanesine bir puan ekliyor.

Henüz ilk bölümünü izledim ama Game of Thrones dizisinde başarıyla yansıtılan atmosfer bu dizide de en az o kadar başarılı bir şekilde yansıtılmış; neden bir başka Taht Oyunları olmasın, diye soruyor insan kendine. Eski çağlardan babam çıksa yerim diyenler için biçilmiş kaftan.

Michael Hirst tarafından yönetilen dizinin ilk bölümü 4 Mart Pazartesi günü yayınlandı(gerçi ikinci bölüm de illegal yollardan vaktinden erken internete düştü.). Dizi gelecek ve uykusuz geceler vaat ediyor.

İyi seyirler.

2
Zaman Çarkı / Zaman Çarkı - Karakter Sorunsalı!
« : 17 Eylül 2012, 01:07:19 »
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere Zaman Çarkı'nı okumanın en zor yanlarından biri de sayısız olay ve karakteri akılda tutmak. Zira kitapta yüzlerce karakter var. Kişi çoğu zaman sayfa aralarında "Halima kimdi ya?" ya da "Egwene en son Taren salında değil miydi?" gibi sorular sorabiliyor. Robert Jordan bu işi biraz yokuşa sürmüş; karakterin önceki hareketleri için pek az açıklama yapıyor ve okurun bunları hatırlamasını talep ediyor.
Not tutmak sizi bir yere kadar götürse de her yeni giren karakteri not almak okuma işini bayağı bir sekteye uğratıyor.
Velhasıl kelam, diyeceğim şu ki ekşi sözlükte hepsini değil ama bir çoğu hakkında kısaca entry girmiş "phoera" adında bir yazar var. Entryleri de okuma zevkini baltalamayacak şekilde spoiler ibareleriyle sınırlandırılmış. Şu ana kadar aradığım her ara karakterin bilgisine onun entryleri ile ulaştım, tavsiye ederim.

3
Kurgu İskelesi / Şizofreni
« : 03 Ağustos 2012, 14:08:13 »
Şizofreni- 1.bölüm

     Şizofreni tehlikeli ve tıp tarafından hala kesin olarak tedavisi bulunamamış illet bir hastalıktır. Hayali kişilikler ve yaşanmamış diyaloglar sağlıklı olan insanların aksine şizofrenlerde rüya dışında da vuku bulan olaylardır.
     
      Şizofreninin nedeni tam olarak bilinmemekle beraber şizofren hastalarının beyin tomografisi ve MR gibi radyolojik incelemelerinde beynin bazı bölgelerinde değişiklikler tespit edilmiştir; ancak bu değişiklerin şizofreniye özgü olmadığı da bilinmektedir.
     
      Ayrıca tıp ilimi hastalığın çıkışıyla ilgili çeşitli oranları da genellemiştir. Mesela tek yumurta ikizlerinden biri şizofrense diğerinin de ileride olma olasılığı %50, anne ve baba şizofrense çocukların şizofren olma olasılığı %40’tır.
   
      Çoğu kişinin kabul ettiği üzere bu hastalıktan kurtulmanın; ya da şiddet seviyesini en aza indirgemenin yollarından biri, en azından bu yolların başlangıcı, şizofren olduğunu; dolayısıyla da konuştuğunuz mimlenmiş kişilerin hayali olduğunu kabul etmektir.
   
      Ama Erkan’ın durumu bu kadar basit –basit?- değil. Çünkü normal şizofreni vakalarının aksine Erkan bir ya da iki hayal arkadaşıyla konuşmuyor. Erkan’ın hayatındaki insanların yarısı diğer yarısından haberdar değil; birbirlerini görmüyorlar.
   
      Erkan gerçeği bilmiyor.
   
      Hangi grup hayal, hangi grup gerçek? Erkan hangisine inanacak?
   
      Herhangi biri gerçek mi; yoksa hepsini mi hayal ediyorum? Erkan, hepsini mi hayal ediyorsun?
   
      Eğer durum bundan ibaretse dünyada gerçek olan bir tek ben mi varım? Tek insan ben miyim lan dünyada? Yoksa ben Adem miyim-
   
      Oha. Yavaş.
   
      Erkan sıçtın. Kabul ediyorum, deliyim. Keşke Erkan’ın tek derdi kabul edip etmemesi; tedaviye istekli olup olmaması olsaydı.
   
      Ama beni tedavi etmek isteyen doktordan sonra, onun hayali diye tabir ettiği insanların götürdüğü doktor da ilk gittiğim doktorun hayali; dolayısıyla tedavinin baştan olmak üzere… kısacası bok gibi bir durum var ortada. Bir elmaya yapılır mı lan bu-
   
     Havva nerde? Adem olmanın ceremesini çektik, bari Havva olsa. Havva nerdesin? Yalnız mıyım lan bu koca dünyada! Tülay!
   
     Sustum. İlaç vaktim geldi yine. Hah! Bir muamma daha. Hangi doktorun verdiği ilacı içeceğim? Hangisi gerçek, hangisi yalan? Mavi mi, kırmızı mı? Allah Neo’nun belasını versin mi, vermesin mi?
   
     Konu dağıldı. Şimdi size Erkan’ın hikayesini anlatacağım.
   
     Merhaba, ben Erkan. Şizofrenim.


Sayfa: [1]