Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - tr23

Sayfa: [1]
1
Daha önce Metis Bilimkurgu Serisi'nde yayınlanan ve belki de seri de bulunması en zor kitap olan Philip K. Dick'in "Alfa Ayının Kabileleri" kitabı Alfa Yayınları tarafından yeniden basıldı.

http://www.idefix.com/Kitap/Alfa-Ayinin-Kabileleri/Philip-K-Dick/Edebiyat/Roman/Bilim-Kurgu/urunno=0000000719713#.WBnfezABnA4.twitter

2
Kitabı okuyan bir arkadaşımız var mı? Sepette bekliyor uzun süredir, kararsızım ve her siparişte erteliyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

3
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Parazit - Neal Stephenson
« : 26 Şubat 2016, 16:50:57 »
Neal Stephenson'un Snow Crash kitabı Parazit adıyla mart ayında Altıkırkbeş Yayınları'ndan çıkıyor.

https://twitter.com/homotantum/status/702870614013558784

4
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Cennet Makinesi - Nick Harkaway
« : 16 Şubat 2016, 23:35:48 »

2013 yılında Arthur C. Clarke Ödülleri'ne en iyi roman dalında aday olan Cennet Makinesi, İngiliz yazar Nick Harkaway'in ikinci romanı.  Eski bir gangsterin oğlu olan Joe Spork, babasının yolundan gitmek yerine saat ve mekanik aletleri tamir ederek yaşamını sürdürmektedir.  Bir gün yaptığı bir yan iş sonrası hayatı değişir ve kendini kontrolü dışındaki olayların içinde bulur. Çünkü tamir ettiği cihaz bütün dünyada insanların doğruyu söylemesine yol açmaktadır.

Renkli karakterleri, mekanik cihazları, geçmişle gelecek arasında gidiş gelişleri ve bol aksiyonu ile  steampunk tarzında yeni bir kitap okumak istiyorsanız gözden kaçırmayın derim.

"Artık kimse yalan söyleyemese ne olurdu?"

"Thames Nehri kıyısındaki atölye evinde sessiz sakin bir hayat süren, etliye sütlüye bulaşmadan yaşayan Joe Spork’un tek tutkusu saat tamir etmektir. 30’lu yaşlarının sonundaki genç adamın sakin hayatı, bir dolu kanunsuz işe bulaşmış çocukluk arkadaşı Billy’nin yaptığı teklifle baştan aşağı değişir.

Billy’nin dediğine göre yapılacak iş basittir: Joe her zaman yaptığı şeyi yapacak, kitap şeklinde bir aleti onaracaktır.

Ama Billy’nin söylemediği bir şey vardır: Yalanı doğrudan ayırdığı söylenen bu alet, İngiliz Hükümeti’nden tuhaf tarikatlara herkesin peşinden koştuğu,  onu eline geçirene inanılmaz güç veren  bir silahtır aynı zamanda."


Cennet Makinesi, 2015 yılında Özge Meliha Düzgün çevirisi ve Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

5

"Küçük kızları kaçırıp öldüren bir katil, Tuhaf bir şekilde öldürülmüş garip bir adam, Ve bu tuhaf adamın katilini bulmaya çalışan bir yazar, Bir süre sonra, her biri, diğerinin kendisini aradığını anlayacak, Ve birbirlerini bulunca çok şaşıracaklar… Yayımlandığı bütün ülkelerde liste başı olmuş sürükleyici bir hikâye, Bilim kurguyla polisiyenin çarpıcı bir karışımı."

David Neff, doğumdan sonra intihar eden eşinden sonra psikolojik sorunlar yaşayan bir yazardır. Küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırıp öldürdüğü iddia edilerek idam edilen bir adamın suçsuz olduğunu kanıtlayan ve esas katili ortaya çıkaran kitabından sonra ünlü olan David'in, bir gün yayımcısının kapısını çalmasıyla hayatı değişir. Paul, kimsenin gerçek kimliğini bilmediği, hep değişik eldivenler takan ve Primrose Sokağı'nda oturan bir adamın öldürülmesiyle ilgili bir kitap yazmasını istemektedir.

Kitap bu noktadan sonra polisiye bir roman havasında devam ediyor fakat bir süre sonra işin içine bilimkurgu da giriyor.

Kitabı okurken ilk aklıma gelenin Stephen King'in 22/11/63 kitabı ve Nacho Vigalondo'nun Los Cronocrimenes filmi geldiğini söylersem spoiler vermeden büyük bir ipucu verdiğimi anlarsınız.

 Kitabın film hakları Warner Bross tarafından satın alındı, başrolde Bradley Cooper oynayacak.

James Renner tarafından yazılan kitap Harf Yayınları etiketiyle 2015 yılında yayınlandı.

6
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Yörünge - Tess Gerritsen
« : 09 Eylül 2015, 17:43:54 »
Müjde! Eşekarısı Fabrikası haberinden sonra ikinci el kitap piyasasına bir darbe  daha geliyor. Uzun süredir baskısı olamayan Tess Gerritsen'in Yörünge kitabı ön siparişte.

http://www.idefix.com/kitap/yorunge-tess-gerritsen/tanim.asp?sid=AXCRV32GN3BHMJBKBSHF

7
Kraliyet Meydanı / ALINIK - Zamansız Dünya
« : 20 Şubat 2014, 20:22:00 »
Larry Niven'ın Zamansız Dünya kitabı elinde olup da satmak isteyen arkadaşlar mesaj atarsa sevinirim.

8
Arkadaşlar Gregory Maguire'nin Lanetli Batının Kötü Cadısı kitabını arıyorum fakat bulamıyorum. (Burdur'da yaşadığımdan imkanlarım sınırlı) Yardımcı olursanız sevinirim.

Sayfa: [1]