Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - zuzu

Sayfa: [1]
1
Güncel / Herşey bir gülücük için..
« : 18 Ağustos 2008, 22:02:28 »
Evet, işte herşey bu gülücük için.



Bugün Facebook'ta tesadüfen katıldığım bir grup beni okadar etkiledi ki.. Hala bu fotoğrafın tesirindeyim.  Şuanki duygularımı ifade etmem benim için gerçekten çok zor. Ama sözcüklerle ifade etmeme gerek kaldığını da sanmıyorum. İşte herşeyi bu fotoğraf anlatıyor.



'Neler yaşadım neler gördüm, ne zorluklar atlattım.. Başıma neler gelmedi ki.. Oyüzden bu haldeyim, sen benim neler çektiğimi biliyor musun? ..'     

Evet, hayat bazılarımıza daha acımasız davranır.. Bazılarımız çok rahat koşullarda yaşarken, tek sıkıntısı almak istediği kıyafetin rengini seçmek olanların yanında bazılarımızın başına çok talihsiz olaylar gelebiliyor. Bunlar karşısında 'Ben zaten bitmişim, hayat vurmuş bana.. Beni bu halimde bırakın, beni bana bırakın.. ' deyip hayattan tüm ümidini kesip çekiliyorlar sahneden kuytu bir köşeye.. Vazgeçiyorlar, pes ediyorlar.. Yeniden başlamak için o gücü kendilerinde bulamıyorlar. Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar hayat onların yüzüne gülmüyor, onlar doğuştan kaybetmiş zaten..

Onlar böyle düşündüğü için evet, öyleler. Kendilerini güçsüz ve zavallı hissettikleri için güçsüz ve zavallılar. Bu fotoğraftaki kız gibi olamadıkları için zavallılar.

Hayat gerçek yüzünü kimseye bu şirin mi şirin Busecik ve onun gibi nicelercesi kadar erken göstermiş olamaz değil mi? Bu küçücük bedenin yanında bizim çektiğimiz acılar ne ki? O küçücük kalbi tüm saflığı ve temizliğiyle yaşam için çarpmaya devam ediyor. Erken tattı acıyı. Ama tüm bunlara rağmen gülümsüyor. Belki de hala ne olduğunun farkında değil, hala tanımıyor, bilmiyor hayatı, insanları, kötülüğü. Ama o tanıdığım pek çok insandan daha güçlü görünüyor. :)

Bu gülüşün elimi kolumu bağlıyor biliyor musun? Kalbime işliyor. O kadar manalı ki, anlatmama satırlar yetmez ve buna yüreğim de dayanmaz...


Hissettiğim bu duyguları sizlerle de paylaşmak istedim. En kısa zamanda ben de bu projeye katılıp, Buseciği önce hastanede  ve inşallah iyileştikten sonra da kendi evinde ziyaret etmek istiyorum.

Siz de destek olmak istiyorsanız, bu gruba katılmanızı öneriyorum. =)

Herşey bir gülücük için /Anything for a smile

http://www.facebook.com/group.php?gid=34531967743


2
Güncel / OKS Sonuçlarınız
« : 15 Ağustos 2008, 10:16:31 »
Ehe, evet ben başlayim.
Seneye devam  diyoruz ve üni değil de dersaneye kayıt yaptırıyoruz :)

Edit: Başlık değiştiği için buraya oks sonuçlarınızla ilgili yorumları alıyoruz..

Zuzu'nun yorumunu takmayın :P (şaka :P)

3
Genel Kültür / Yaşadığınız Yerden Görüntüler..
« : 12 Ağustos 2008, 10:31:33 »
Kendi çektiğim fotoğraflarla Adana'yı size göstermek istedim. :) Siz de kendi yaşadığınız şehrin fotoğraflarını eklerseniz sevinirim :)


Bir dersanenin kantininden Adana'ya bakış :P



Ders çalışmak için eve erken gitmemize izin verildiği günden bir hatıra.. O kadar bunalmıştık ki otobüsten ani bir kararla inip bu gördüğünüz manzaraya karşı otururken, bağıra bağıra şarkı söylemiştik. :)



Atatürk Park'ında.. Onları uçarken çekmeyi isterdim aslında..



Dersane çıkışlarında bu parktan yürüyerek eve gitmeyi seviyorum.. :) (Hele bir de sınavım iyi geçtiyse kendimi dondurmayla ödüllendiriyorum! :D  )



Bunları çekerken ellerim çok doluydu, düzgün bir fotoğraf çekemedim aslında çok güzel bir yer bence.



Hayal Park'tan bir görüntü daha..



Hiltonsa ve Taşköprü.. ( Sınava birkaç gün kala, nasıl dolanıp geldik buraya hatırlamıyorum  :) )



Şehre yukardan bakış..






Gençlik Köprüsünden çekilmiştir.. :P  Halk diliyle, Sallanan Köprüden :D









Bu manzarayı görebilmek için 06:30'da uyudum :) Malesef fotoğraf makinası karanlıkta güzel çekmedi :(



Burada sokak lambalarının ışıkları da belli oluyor biraz..  Güneşin doğuşu, o kızıllık .. Süperdi :)



Eveet, ortalık yavaş yavaş aydınlanıyor.. :)



Arkadaşların hepsi uyudu, ben tek kaldım.. Ve telefonumda Pinhani benim için çalıyor.  8) Birazdan şehrin ışıkları sönerken güneş kendini iyice belli edecek ve benim uyku zamanım gelecek..



Sayfa: [1]