Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Maedhros

Sayfa: [1]
1
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ateş ve Kan
« : 23 Haziran 2016, 16:53:02 »
Ateş ve Kan, George R.R. Martin tarafından yazılan, Targaryen Hanesi tarihinin "tamamlanmış versiyonunu" içeren kitaptır. Ateş ve Kan kitabının Buz ve Ateşin Şarkısı serisi tamamlandıktan sonra yayınlanması planlanıyor. Ateş ve Kan ismi belirlenmeden önce, J.R.R. Tolkien'in Silmarillion'una ithafen, şaka amaçlı "GRRMarillion" olarak adlandırılmıştı.

Ateş ve Kan kitabının 80.000 kelime olması bekleniyor. 30.000 kelimelik kısaltılmış versiyonu "Prenses ve Kraliçe" de kitaba dahil olacak. Aynı zamanda "Ejderha'nın Oğulları" olarak bilinen Aenys I Targaryen ve Maegor I Targaryen dönemleri hakkında da bilgi verecek.

Not: Aenys ve Maegor hakkında bilgi verecek, demesinin nedeni World of Ice and Fire isimli kitapta bu ikisinin döneminde yaşanan husumet ve olaylara zaten yer vermiş olması.

Not II: Kan ve Ateş isimli Hisar üstatları tarafından yazılan başka bir kitap Westeros'da yaşamış ejderhalar ve ölümleri hakkında bilgi verir. İsim benzerliğinden dolayı belirteyim dedim.

2
Buz ve Ateşin Şarkısı / Castamere Yağmurları
« : 30 Ekim 2015, 23:11:48 »
Castamere Yağmurları, Lannister Hanesi'nin vasallarından Reyne Hanesi'nin isyan etmesini ve bu isyanın Lord Tywin Lannister tarafından ezici bir şekilde bastırılmasını anlatan destansı bir şarkıdır. İsyan sonunda Castamere Kalesi tamamen yıkılmış ve harabeye dönmüş, Reyne Hanesi'nin üyeleri kılıçtan geçirilmiştir. Şarkı genelde Tywin Lannister'a ya da Casterly Kayası'nın Lannisterları'na baş kaldırmak isteyenlere sonlarını hatırlatmak amacıyla çalınır. Kötü ve korkutucu bir şöhreti vardır.

Sözleri
Ve sen kimsin dedi gururlu lord,
neden başımı öne eğmeliyim?
Farklı pelerin giymiş bir kedisin sadece,
budur bütün bildiğim.
Pelerini ister altın olsun ister kırmızı,
her aslan pençelidir.
Benim de pençelerim uzun ve keskindir lordum,
seninkiler kadar uzun ve keskin.
Ve adam hiç durmadan konuştu,
şu Castamare Lordu.
Fakat şimdi salonunda yağmurlar ağlıyor
ve yağmuru kimse duymuyor.
Evet şimdi salonunda yağmurları ağlıyor
ve yağmuru tek ruh bile duymuyor.

Çalındığı Önemli Yerler
    *Geçmişte Farman Hanesi, Casterly Kayası'na isyan etti ve Lord Tywin Lannister hanenin yerleşkesi olan Güzel Ada'ya bir elçi göndererek Castamere Yağmurları'nı çaldırdı. Böylece Lord Tywin'e isyan edenlerin sonunu hatırlayan Lord Farman tekrar diz çöktü ve sadakat yemini etti.
    *Castamere Yağmurları, Frey Hanesi'nin yerleşkesi olan İkizler'de Kuzey Kralı Robb Stark'ın dayısı Edmure Tully'nin sonradan Kızıl Düğün olarak hatırlanacak düğün töreni sırasında çalındı. Şarkının başlaması kaledeki Frey askerlerine katliamı başlatmaları için işaret verdi.
    *Şarkı Joffrey I Baratheon ve Margaery Tyrell'ın düğünü sırasında birçok kez çalındı.
    *Jaime Lannister bu şarkıyı Yedilerin Tom'una, Edmure Tully'yi Nehirova'yı teslim etmeye ikna etmek amacıyla çaldırıldı.


Taht Oyunları'nda (Dizi)
Şarkı Buz ve Ateşin Şarkısı'nın televizyon uyarlaması olan Game of Thrones dizisinin dokuzuncu bölümü "Karasu Saldırısı"nda ilk olarak Bronn ve Lannister askerleri tarafından, şehrin altındaki kışlalarda söylendi. İkinci olarak ise bölümün sonunda, Lord Tywin'in şehre yardıma geldiği sırada çalındı. Şarkı çalındığı sırada Stannis Baratheon bozguna uğratırdı ve Kral Şehri, Lannister ve Tyrell birleşik ordusu tarafından mutlak bir yenilgiden kurtuldu.

3
Orta Dünya Günlükleri / Dagor Dagorath
« : 22 Ekim 2015, 23:25:35 »
Son Savaş, Mandos'un Kehaneti veya en bilinen adıyla Dagor Dagorath (Sindarin, “Savaşların Savaşı”) Mandos'un kehanette bulunduğu kıyamet olayıdır.

Kehanet
Kehanete göre, Melkor hapsedildiği Gece Kapısı'nı kırarak Güneş ve Ay'ı yok eder. Gece Kapısı'nı koruma görevini üstlenen Eärendil gökten iner, Manwë'nin ordusu Eönwë önderliğinde toplanır, Tulkas savaşmak için hazırlanır ve Turin Turambar kendisine yeniden hayat verilen Valinor'un ovalarından savaşmak için gelir. Bu savaşa Orta Dünya'nın tüm halkları: Elfler, İnsanlar, Cüceler birlikte katılacak. Ayrıca Valar tarafından lanetlenen ve son savaşa kadar Dipsiz Mağaralar'da ikamet ettirilen Ar-Pharazon ve Numenoreanlar da bu savaşta yer alacak. Bu Numenoreanlar geçmişte kralları önderliğinde Valar'a isyan etmiş olsalar da sonradan pişman olup onlar için savaşacaklar. Savaştaki rolleri ise tam olarak bilinmez.

Valar bu savaş için tüm gücünü toplar, Melkor ise geçmişte ona hizmet etmiş tüm yandaşlarını kendi safında yeniden toplar. Tulkas, Melkor ile güreşir ve onu yener. Fakat Melkor'un sonunu getiren darbe Tulkas'tan değil, geçmişte Melkor'un lanetiyle çok büyük acılar çekmiş olan Turin Turambar'ın elinden gelir. Turin, Gurthang'ı Melkor'un kalbine saplar ve böylece Hurin'in Çocukları'nın intikamını almış olur. Efsanenin bazı sürümlerinde ise Tulkas'ın yerine Eönwë kullanılmış, Morgoth'un sonunu getiren kişi olarak Manwë'nin ordularının kumandanı gösterilmiştir.

Dünya kurtarıldığında Silmariller karadan, denizden ve havadan geri getirilecek. Fëanor'un ruhu Mandos'un Salonları'ndan tahliye edilecek ve Silmarilleri geri alan Fëanor onları Yavanna'ya teslim edecek. Yavanna bunları, geçmişte yok edilen İki Ağaç'ın geri getirilmesi ve Arda'nın yeniden ışığa kavuşması için kullanacak. Yeniden yaratılan ağaçlar sadece Valinor'u değil tüm Arda'yı aydınlatacak ve yeryüzü tekrar düzleştirilecek. Tüm Elfler yeniden uyandırılacak ve hepsi tekrar genç olacak. Ayrıca, Cüce efsanelerine göre, tüm Cüceler yeniden dirilip yaratıcıları Aulë'nin yanında ona yardım edecekler. Tüm bunlar Arda'yı yeniden gençleştirmek için yapılacak.

Bunların ardından, Ainur'un İkinci Müziği söylenecek. Bu şarkı yeni dünyayı meydana getirecek. Öncekinin aksine bu şarkıda Elfler de Ainur ile beraber şarkı söyleyecek. Eski dünyanın veya yeni dünyanın kaderinin ne olacağı bilinmez. Fakat Ainur'un bu İkinci Müziği ilkinden çok daha güzel olacak. Müziğin sonunda yaratılan dünya ise ilkinden çok daha güzel bir yer olarak kalacak.

Notlar
    Ar-Pharazon ve ordusu Eru'nun kudretini gördükten sonra muhtemelen yeniden aydınlık tarafa geçtiler.
    Melkor'un bağlı olduğu kırılmaz zinciri şu Kayıp Öyküler'deki çılgın kedi onca yıl kemire kemire koparıyor.
    Bazıları -doğru mudur bilmem, çok rastladım- Oromë'nin de bu savaşta Melkor tarafından katledildiğini düşünüyor.
    Bildiğiniz üzere dördüncü çağın sonunda artık Elfler iyice küçülmüş ve şeffaflaşmıştı (galiba bitmemiş öykülerde diyordu) neyse işte Ainur'un müziğine katılma ayrıcalıklarını artık ruhsal varlık olmalarına bağlıyorum, yani maddesellikten çıktılar.
    Dagor Dagorath şu an yaşadığımız zamanın kıyametine tekabül eder. Zira Aman ve Orta Dünya da hatırladığım kadarıyla İngiltere, İrlanda falan oluyorlardı nihayetinde. Yani kıyameti görürsek muhtemelen onca yiğitin yanında Melkor'a karşı savaşabiliriz.


Kaynak: Hatırlamıyorum ama galiba tolkiengateway'di.


4
“Melkor orada, karanlığın içerisindeydi ve ansızın Fëanor'un evine geldi. Kutsanmış Diyar'da dökülen ilk kan Noldor Kralı Finwë'nin oldu. Finwe Melkor karşısında tek başınayken bile korkup kaçmadı ve asla yalvarmadı.”
-Silmarillion-

Finwe, Orta-Dünya'dan Valinor'a yapılan yolculuğa liderlik eden Elfler arasındadır. Aman'a vardıklarında ilk Noldor Yüksek Kralı olmuştur. Orta-Dünya'da kalan ve Doriath Krallığı'nı kuran Elu Thingol'ün çok yakın dostudur.

İlk Elfler, Ağaçları Çağı'nda Cuivienen Gölü yakınlarında, Orta-Dünya'ya gözlerini açtılar. Silmarillion'da açıkça ifade edilmemesine rağmen, Finwë muhtemelen Iluvatar'ın Çocukları'nın ilk uyananlarındandır. Oromë o bölgede seyahat ederken Cuiviénen yakınlarında Elfler ile karşılaştı. Onlar ile dostluk kurdu ve aralarından üç kişiyi onunla birlikte gelmeleri için Valinor'a davet etti. Bunun üzerine elflerin ileri gelenlerinden ve sonraları kendi halklarının kralları olacak olan Finwë, Ingwe ve Elwë yolculuğa çıkmak için gönüllü oldular.

Valinor'a giden Finwë ve iki arkadaşı Valar'ın kudretine ve Aman topraklarına aşık oldular. Halklarını onlarla birlikte bu kutsal topraklara gelmeye ikna etmek için Cuiviénen'e geri döndüler. Bazıları yolculuğun zorluğundan ve hiç tanımadıkları başka halklar ile karşılaşmaktan korktukları için bunu reddetti. Bunların çoğunluğu Elwë'nin halkından olanlardı. Yolculuğa çıkmayı kabul edenlere ise Oromë tarafından Eldar ismi verildi. Anlamı “Yıldızların Halkı"ydı. Finwë'nin halkı Noldor Valinor'a vardığında zanaat konusunda en üstün Vala olan Aulë'nin öğrencileri oldu. Finwë'nin en büyük oğlu Fëanor, tüm Arda tarihindeki en yüce elf olacaktı.

Valinor'daki Hayatı
Aman'a gittikten bir süre sonra yakın dostu Elwë'nin yolculuk sırasında kaybolduğu ve muhtemelen Orta-Dünya'da kaldığını öğrendiğinde çok üzüldü. Tuna'ya yerleşmiş olan Noldor, Valar tarafından kendilerine verilen topraklarda Tirion şehrini kurdu ve orada Vanyar elfleri ile birlikte yaşadılar. Şehre yerleşmeleriyle birlikte Finwë ve halkı Aman'ın yeraltı zenginliklerinden bolca faydalandı ve sayısız mücevheri hazinelerine kattılar. Çıkardıkları taşlar ile şehri taştan evlerle doldurdular. Daha sonra Ingwe ve halkı, Tirion'daki tek kral olarak Finwë'yi kabul etti.

Finwë'nin ilk eşi inceliği ve yeteneği ile tanınan Miriel oldu. Onların sevgisinden, daha sonra Fëanor olarak bilinecek oğulları Curufinwë doğdu. Miriel oğlunu dünyaya getirdikten sonra gücü ve yaşama coşkusu tükenmişti. Miriel Finwë'ye, ona daha çok çocuk verebileceğini fakat Fëanor'u doğururken tüm gücünün tükendiğini söyledi. Bunun üzerine Aman'daki en güzel yer olan, Manwë'nin tabeasından Irmo'nun Lorien Bahçeleri'ne yerleşmek için izin istedi. Bu olay Finwë'yi derinden üzdü fakat gitmesine izin vermek dışında elinden bir şey gelmedi.

Sonra tüm Valinor'da ilk defa yaşanan bir olay meydana geldi. Miriel'in vücudu o kadar yorgun düşmüştü ki uyuduğu sırada ruhu, kendi isteği ile bedenini terkedip Mandos'un Salonları'na gitti ve bir daha asla geri dönmedi. Finwë ise uzun yıllar boyunca eşinin cansız bedenini ziyaret etti ve yas tuttu. Bu olayların ardından Finwë içindeki tüm sevgiyi ve şefkati oğlu Fëanor'a yoğunlaştırdı. Oğlu ise sanki içinde büyük bir alev yanıyormuş gibi hızla büyüdü ve görünüş olarak babasını andırır oldu. Fëanor, Aulë'nin emrindeki elf demircilerden biri olan Mahtan'ın kızı Nerdanel ile evlendi. İkisi beraber Finwë'ye tam yedi erkek torun verdiler.

Ama Finwë yalnız yaşamaktan hoşnut değildi ve ikinci kez evlenmek istedi. Bunun üzerine Vanyar Halkı'ndan Indis ile evlendi. Indis ona Fingolfin ve Finarfin adında iki oğul, Findis ve Irimë adında iki kız evlat verdi. Tümünün saçları Vanya Elfleri'nin genelinde bulunan altın sarısı renkte oldu. Fëanor ise babasının ikinci kez evlenmesinden ve yeni karısı ile dört çocuğundan hoşnutsuzdu. Bu yüzden evde kendi iradesini baskın kıldı. Fakat buna gerek yoktu. Çünkü babası Finwë Miriel'i o kadar seviyordu ki öldüğünde bütün ilgisini Fëanor'a verdi. Onu tüm Arda'daki her şeyin üzerinde tuttu. Hatta Silmaril yüzünden yaptığı tüm yanlışlara da göz yumdu ve her zaman yanında yer aldı. Onun bu sevgisi kendi ölümüne ve Noldor'un kaderinin değişmesine yol açtı.

Ölümü
Hapis kaldığı üç çağın sonunda Valar'ın güvenini yeniden kazanmış olan Melkor, Mandos'un da izniyle Valinor'da serbestçe dolaşmaya hak kazandı. Halbu ki içindeki kötülük asla dinmeyecekti ve bu sefer de onun yokluğunda Fëanor tarafından yapılan Silmarilleri arzuladı. Onların sadece Arda'nın en yücesine laik olduğunu düşündü ve Simlarilleri kendine alabilmek için çareler düşünmeye başladı. Sonra tüm Noldor halkı arasına nifak tohumları ekerek birbirleriyle, hatta Valar ile çekişme ve sürtüşme yaşamalarına sebep oldu.

Finwë'nin evi de bu olaylardan etkilendi. Oğulları arasında zaten var olan husumet daha da alevlendi. Bunun üzerine Finwë Valar'ın konseyine çağrıldı. O sırada Fëanor salona girdi ve tehditler savurarak Fingolfin'e kılıç çekti. Valar'ın huzuruna çağırılan Fëanor tüm olan biteni Manwë'ye anlattı ve bu kötülüğün sorumlusunun Melkor olduğu anlaşıldı. Fakat Fëanor da tamamen suçsuz bulunmamıştı. Ceza olarak Aman'ın kuzey sınırlarına sürgün edildi. Kararı hiç sesini çıkarmadan karşılayan Fëanor sessizce salondan çıkıp yedi oğlu ile beraber kuzeye gitti. Orada Formenos adında, Tirion kadar olmasa da yüceliği tartışılmayacak bir şehir inşa etti ve dağın derinliklerinden çıkardığı mücevherler ile büyük bir hazine topladı. Kısa süre sonra oğlunun yokluğuna dayanamayan Finwë de tahtını ve halkını arkada bırakıp oğlu Fëanor'un yanına, Formenos'a geldi. Çünkü daha önce de belirtildiği gibi, ilk oğlunu her şeyden çok seviyordu.

Birkaç yıl sonra Melkor Formenos kapılarına geldi ve Fëanor'dan Silmarillerden birini ona vermesi için ısrar etti. Bunun üzerine Finwë Manwë'ye haberciler yolladı ve Fëanor Melkor'u kapıların önünde aşağılayıp evinden kovdu. Bu olaydan sonra Melkor bir süre sessiz kaldı ve ortadan kayboldu. Manwë, Noldor'un arasındaki husumetin son bulması için kendi evinde bir şölen düzenledi. Bu şölene sadece Fëanor ve oğulları çağırıldı. Fëanor'da yanına hiçbir adamını almadan, sadece oğullarıyla yola çıktı. Finwë onunla gitmedi. Nedeni sorulduğunda ise: "Oğlumun Tirion'dan sürgün cezası son bulana kadar ben de halkımın arasına dönmeyeceğim.” dedi. Şölende Manwë Fëanor'un cezasını sonlandırdığını bildirdi ve Fingolfin diz çökerek ağabeyinden af diledi. Fakat Fëanor hiç sesini çıkarmadan öylece dikildi.

Tüm bunlar olduğu sırada Melkor ve Ungoliant, Arda'nın ışık kaynağı olan Valinor'un İki Ağacı'nı yok etti. Haber Manwë'nin salonlarına ulaştığında Valar Fëanor'a döndü ve silmarilleri verip veremeyeceğini sordu. Fëanor daha cevap veremeden salona başka bir haberci geldi ve Melkor'un Formenos'a gelip Silmarilleri çaldığını, bunu yaparken kendisini engellemek isteyen Kral Finwë'yi de katlettiğini söyledi. Bu sözler üzerine çılgına dönen Fëanor kılıcını kaldırıp Melkor'u lanetledi ve ona Morgoth adını verdi. Anlamı Dünya'nın Düşmanı'ydı. Hemen atına atlayıp Formenos'a giden Fëanor orada babasının cansız bedenini gördü ve kılıcını kaldırıp kutsal bir yemin etti. Yeminine Valar'ı, Kutsal Dağ'ı ve Eru'yu şahit kıldı. Babasının intikamını ve Silmarilleri ne olursa olsun geri alacağını ant içti.

İşte böyle oldu ilk Noldor Yüksek Kralı Finwë Noldoran'ın sonu.

İsmi ve Ünvanı
Finwë ismi Eldar tarihinde kayıtlı en eski isimlerdendir. Anlamı kesin olarak bilinmez fakat “koyu saçlı” olduğu yönünde söylentiler vardır. Zira Cuivienen'de ilkdoğanlar arasında saçları en koyu renk olan oydu.
Finwë'nin kayıtlara geçen tek ünvanı Ñoldóran'dır. Elfçe Noldo ve aran (kral) kelimelerinden türetilmiştir.

Notlar: Yazı bir çeviridir, kaynağım galiba tolkiengateway'di zira çevirmemin üzerinden 1-2 yıl geçti. İngilizce bilmediğim için çeviri çeviri gibi olmamış olabilir ama bence bilgi verebilecek nitelikte. Bir de resim felan eklemiyorum çünkü bir zaman sonra siliniyorlar konu iğrenç görünüyor hiç hoşuma gitmiyor. Öyle.

5
Yıldız Savaşları / Star Wars Rebels
« : 13 Mart 2015, 19:52:59 »
Star Wars Asiler, Lucasfilm ve Lucasfilm Animation tarafından üretilen ve yayınlanan CGI bilgisayar animasyonuyla hazırlanmış Star Wars'ın yeni serisidir. Dizi, hikâye olarak 1977 ve 2005 filmleri olan Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı ve Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut arasında geçmektedir. Bu dönemde, Galaktik İmparatorluk ele geçirdiği gücü arttırarak Galaksi'deki diğer kalan tüm Jedi savaşçılarını yakalamayı amaçlıyor. Yalnız bu esnada, İmparatorluk'a karşı acemice bir başkaldırı şekillenmektedir. Serinin görsel yapımını diğer üçlemenin de üreticisi olan Ralph McQuarrie üstlenmiştir.

Serinin, 1 saatlik promiyeri 3 Ekim 2014'de Disney Channel'da dünya genelinde yapılmıştır. Sonrasında Disney XD kanalında dünya üzerinde de gösterime gireceği bilinmektedir. Ülkemizde ise 4 Ekim 2014'de 1 saatlik ilk gösterimi gerçekleşmiştir. 17 Ekim 2014 Cuma gününden başlayarak, yeni bölümleriyle her Cuma gösterileceği duyurulmuştur. Ayrıca dizinin 4 bölümlük kısa serileride 11 Ağustos 2014'de ilk bölümüyle yayınlanmıştır.

Dave Filoni, Simon Kinberg, ve Greg Weisman seride yönetici yapımcı olarak yer almıştır. Kinberg, ilk sezon için 16 bölüm üretileceğini belirtmiş ve orijinal üçlemeden gelen karakterlerle birlikte yeni karakterlerede yer verileceğini açıklamıştır.

Kaynak: Tamamen tr.wikipedia.org'dan alınmıştır.

Konuyu açtım çünkü diziyle alakalı konu bulamadım, belki görmemişimdir. Eğer öyle bir konu varsa veya bundan daha özgününü açarsanız konuya acımayın, yok edin.

Aslında bu konuyu açmamın nedeni söyleyeceklerimin ilgisiz başlık altında harcanmasına vicdanımın el vermemesi.

Star Wars Rebels'in son bölümünde Clone Wars'dan tanıdığımız Ashoka Tano ve genel olarak tanıdığımız Darth Vader göründü. Yani diziye dahil oldular. Bunun dışında hatırlarsanız Clone Wars'da eski ustası Darth Sidius tarafından esir alınan Darth Maul'un da seriye dahil olacağı söyleniyor. İlgililere duyurulur.

6
Buz ve Ateşin Şarkısı / Aenys Blackfyre
« : 31 Aralık 2014, 20:26:23 »
Aenys Blackfyre, I. Daemon Blackfyre ve Tyroshlu Rohanne'nin beşinci oğludur.

Kral Maekar Targaryen Peake İsyanı'nda hayatını kaybetti. Tahta kör oğlu Aemon'un mu yoksa Aegon nam-ı diğer Yumurta'nın mı geçeceği konusu lordlar arasında tartışmaya yol açtı. Bir grup büyük olduğu için kör de olsa Aemon'un tahta geçmesi gerektiğini, bir grup da Aemon'un kör olmasından dolayı Yumurta'nın tahta geçmesi gerektiğini savunuyordu. Fakat bazıları da Yumurta'nın kral olmak için çok saf olduğu kanaatindeydi. Tartışma büyümeden Kral Eli Brynden Nehir Kralın Konseyi'ni topladı. Tartışma ve söz dalaşı sırasında bir grup soylunun Daemon Blackfyre'ın hayatta olan en büyük oğlu Aenys'i desteklediği ortaya çıktı. Bu grup kör veya saf birinin kral olmasındansa İsyancı'nın oğlunun kral olmasını yeğliyordu.

Kral Eli her ne kadar önceden Blackfyre İsyanı'nda üvey kardeşi ve oğullarını katledip II. Daemon'u esir almış olsa da bu üçüncü grubun fikrine ılımlı bakıyormuş gibi göründü. Böylece Konsey Altın Mürettebat'a kuzgunlar yolladı ve Daemon'un oğullarından en büyüğü Aenys Kral'ın Şehri'ne çağırdı. Tahta çıkmaya dünden razı olan Aenys, üvey amcası Aegor Nehir'in tüm uyarılarına rağmen bir gemiyle Kral'ın Şehri'ne geldi.

Aenys şehre ayak bastığı anda Kral Eli Brynden Nehir'in adamları tarafından yakalandı, sürüklenerek kalabalık bir meydana götürüldü ve idam edildi. Kimse daha ne olduğunu anlamadan Brynden, üvey yeğeni Aenys'in kesilmiş başını Konsey'de onu destekleyen lordların önüne koymuştu. Zira Brynden en nefret ettiği iki "piç" üvey kardeşinin soyunun tahta geçmesine asla izin vermezdi. Bu olaydan hemen sonra Aemon, kardeşi Aegon'un önünü açmak için tahttan feragat ettiğini ve Gece Nöbeti'ne katılacağını bildirdi. Böylece başka seçenek ve muhalif kalmadığı için Aegon Targaryen isminin beşincisi olarak tahta çıktı.

Aegon tahta çıktından sonra ilk iş olarak üvey ağabeyinin oğlunu hile ile öldürdüğü ve "akraba katli" ile Eski ve Yeni Tanrılar'ın yasalarını çiğnediği için Brynden Nehir'i tutuklattı. Brynden kralın ağabeyi Aemon ve Kuzgun Dişleri isimli kendi adamlarından oluşan okçu birliğinin tümüyle birlikte Gece Nöbeti'ne katılması için Sur'a yollandı.

Kaynak: The World of Ice and Fire ve awoiaf.westeros.org

7

Ya işinize karışmak gibi olmasın ama ne bileyim kitap bence en güzel kitapçıdan alınır. Hani biliyorsunuzdur, belki netten alışveriş yapmak fantezinizdir ama doğru olan, bence, bacaklarınızı çalıştırıp kitabı almaya kendiniz gitmeniz.



Fırtınakıran'ın Açıklaması:

Spoiler: Göster
Bu tartışma Sissoylu konusunda başlamış ve güzel bir tartışma konusu olduğu için Tartışma Platformu'na taşınmıştır. Bu mesajın sahibinin ve konuya mesaj yollayan diğer arkadaşlarımız, kitapçılardan mı yoksa internetten mi almanın daha faydalı olduğunu tartışmaktadır.



8
Buz ve Ateşin Şarkısı / Kargaların Ziyafeti
« : 19 Ekim 2012, 21:56:48 »
Çıkış haberi ve kapak görselleri için TIKLAYIN.


Kargaların Şöleni, Amerikalı yazar George R.R. Martin'in toplamda yedi kitap olması planlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin dördüncü romanıdır. Kitap ilk olarak İngiltere'de 17 Ekim 2005, Amerika Birleşik Devletleri'nde 8 Kasım 2005 tarihinde yayınlandı.

Mayıs 2005'te Martin, Kargaların Şöleni'ni yayınlayacak olan yayınevinin, sayfa sayısı ve kalınlığından dolayı kitabı iki cilt olarak yayınlayacağını bildirdi. Ayrıca serinin dördüncü kitabının biraz daha durgun olacağını ve kitapta olayların nedenleri ve sonuçları üzerinde durulacağını söyledi.

Ülkemizde Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yayın hakkını elinde bulunduran Epsilon Yayınevi, Kargaların Şöleni'nin 2012'nin sonlarına doğru Türkçe çeviri ile çıkacağını bildirmişti. 15 Kasım 2012'de serinin diğer tüm kitaplarının da çevirmenliğini üstlenen Sibel Alaş, Twitter hesabından okuyucularına A Feast For Crows'un (Kargaların Şöleni) çevirisini tamamladığını söyledi. Kısa bir süre sonra da Epsilon Yayınevi, kitabın Kasım ayında okuyucular ile buluşacağını açıkladı. Kargaların Şöleni serinin en uzun kitabı olduğundan iki cilt halinde yayınlanacak.

Sibel Alaş 4 Ekim tarihinde, sonraki kitap olan A Dance With Dragons'un (Ejderhalarla Dans) çevirisine başladığını yine Twitter hesabından okuyucularına bildirmiştir.


9
Televizyon / Star Wars: Klon Savaşları
« : 17 Ekim 2012, 22:03:11 »
Star Wars: Klon Savaşları, Amerikan animasyon televizyon dizisi. Sinema filmi Yıldız Savaşları'ndan uyarlanan dizi, serinin ikinci (Klon Saldırısı) ve üçüncü (Sith'in İntikamı) bölümleri arasında geçen olayları konu almaktadır. 2008 Ağustos ayında 98 dakikalık bir film ile başlayıp, 22 bölüm olarak planlanan ilk sezonunu 3 Ekim 2008'de Cartoon Network'te yayınlamıştır. Dizi şuanda yeni bölümleri ile yayınlanmaya devam etmektedir.

Konu:
Klon Savaşları’nın geçtiği dönemi ele alan çizgi dizi, henüz karanlık tarafa geçmeyen Anakin Skywalker’a ve diğer Star Wars karakterlerine derinlik katıyor.

Yıldız Savaşları film serisinden uyarlanan çizgi dizi Klon Savaşları, Bölüm II ile Bölüm III arasındaki zaman diliminde yaşanan olayları konu ediyor. Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Padmé Amidala, Yoda, Yüce Başkan Palpatine ve General Grievous bu seride de karşımızda olacak. Olay örgüsü, Galaktik Senato ile Bağımsız Sistemler Konfederasyonu arasındaki anlaşmazlığa odaklanıyor.

Her iki tarafı da kontrolü altında bulunduran Yüce Başkan Palpatine, diğer adıyla Darth Sidious, Jedi Şövalyesi Anakin Skywalker’ı kötülerin tarafına çekmeyi planlamaktadır. Yoda, Mace Windu, Obi-Wan Kenobi ve diğer Jedi Şövalyeleri’nin liderliğindeki Cumhuriyet Ordusu ise General Grievous’a karşı büyük bir mücadele vermektedir. 3. Sezonu Türkiyede bitmiş olup, Amerika'da 5. sezonu ise 29 Eylül tarihinde başlamıştır.

Kaynak: www.wikipedia.org
(Düzenlenmiştir)

(Yazının bundan sonrası spoiler içermektedir.)
Beşinci Sezon ile birlikte dizinin karakter ve nesne tasarımları yenilenmiş, daha dinamik bir görünüm kazanmıştır. Ayrıca diziye üçlemelerden hatırladığımız birkaç karakter de dahil olmuş ve Klon Savaşları iyice kızışmıştır. Özellikle Darth Maul'ün ölümün karanlığından geri dönmesi ve intikam arayışına girişmesi hayranlarını sevindirmiş fakat artık dizinin sonuna yaklaşıldığını bildirdiği için de hüzünlendirmiştir. Zira dizinin yapımcı şirketi Lucas Film kendilerine iletilen sorulardan birine "Dizi en az 5 sezon ve 100 bölüm olacaktır" cevabını vermiştir. Ardından yaptıkları başka bir açıklamada beşinci sezonun son sezon olacağını kesin olarak bildirmişlerdir.

Spoiler: Göster

"Her zaman hatırla ben korkuyum, her zaman hatırla ben avcıyım, her zaman hatırla ben pisliğim, her zaman hatırla ben önemsizim!"


Not: Muhteşem Yüzyıl'ın bile konu olarak açıldığı bu kategoride Klon Savaşları'nın olmaması beni şaşırttı açıkçası.

Sayfa: [1]