Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Han Solo

Sayfa: [1]
1
Oyunlar / Command&Conquer: Red Alert 3
« : 18 Aralık 2008, 01:21:49 »
Oyunu oynayanınız var mı?? Yorumlarınızı bekliyorum. Acilen. :D

Ben Red Alert serisinde geleneksel olarak Sovyet taraftarıyım ve bu yüzden sadece Sovyet Bölümleri'ni oynadım. Oyun genel olarak bir önceki oyundan kopuk bir modül olarak tanımlanabilir. Ses efektleri dışında her şey farklıydı; grafikler, oynanabilirlik, müzikler...

Grafiklerde Red Alert 2'nin ağırlığı yok, birimlerin hepsi oyuncak şeklinde; çok tatlı grafikleri var oyunun fakat bu Red Alert değil bu yüzden olmamış. (Grafikler Warcraft III'ün grafiklerini andırıyor) Oyuna yine Red Alert geleneği bozularak Co-op modu eklenmiş. Bu da gelenekselliğe aykırı düşüyor. O kadar değişikliğin arasında en yerinde değişiklik müziklerde olmuş bence. Semfonik müzikler ağırlıklı bunun yanında hard rock ve metal tarzında müzikler var; kısacası lanet tekno müzikler yok artık nihaha!!

Hikaye çok tanıdık, bu sefer Sovyetler Amerika'yı değil de nanoteknolojik Japon Yükselen Güneş İmparatorluğu Sovyetleri işgal ediyor; ihanetler birbiri ardını izliyor yine Sovyetlerde. Gerizekalı yapımcılar önceki oyunlarla benzerliği sağlaya sağlaya hikayeyle sağlamışlar. Danalar!  :rr

Yeni birimler var bir sürü bunun yanında Red Alert 2'nin efsaneleri de unutulmamış. Apocalypse Tank, Mirage Tank vs.

Kısacası bir C&C: Red Alert ailesi üyesi olarak vasat bir yapım Red Alert 3; ama bağımsız bir oyun olarak Red Alert 3, gayet eğlenceli, tatlı bir oyun. Abicik gubucik gudu guduu. :P


2
Çizgi / Solo
« : 11 Eylül 2008, 21:40:59 »
Veri kaybı sebebiyle konu silinmiş. Yeniden açtım ben de. Eski resimleri koyacağım tekrar ama az önce yarısına geldiğim çalışmamı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir politik-kurgu yazmak üzereyim, bu kadın da o kurguda yer alan ana karakterlerden birisi. Yekaterina Volkova:



3
Yıldız Savaşları / Soru-Yanıt Bölümü
« : 26 Ağustos 2008, 19:04:41 »
Tüm serilerde kafanıza takılan bir konu varsa burada paylaşın. Sorularınıza yanıt bulmaya çalışalım.

4
Genel Kültür / Bilinen en büyük yıldız
« : 25 Ağustos 2008, 01:00:20 »
Hazır olun:

Dünya'mız ve Güneş'imizin boyutlarının karşılaştırılması:


Güneş ve VV Cephei:


 :hönk

Cephei, Güneş'ten 1900 kat daha büyük! Dünya'dan ise...290.000 kat. :/

Dev yıldızların ömrü, küçük yıldızlarınkine göre daha kısa olur. Şöyle düşünün, küçük bir arabayı ittirmek için az güç harcarsınız ama bir tankı ittirmek için daha fazlasına gereksinim duyarsınız. Bu da enerjinizin (yıldızın sahip olduğu Hidrojen miktarı) çabuk bitmesine neden olur.

Cephei gibi dev yıldızlar öldüklerinde Süpernova oluştururlar. Daha sonra da kara delik...

Süpernova kalıntısı: (Patlama öyle şiddetlidir ki gazları onlarca, binlerce ışık yılı büyüklüğünde bir kalıntı oluşturacak şekilde, dengesiz olarak,  onlarca, binlerce ışık yılı uzağa fırlatabilir.)



Güneş gibi cüceler ise bu tip yıldızlardan milyarlarca yıl fazla yaşarlar. Öldüklerinde ise geriye gezegenimsi bulutsu ve beyaz cüce bırakırlar.

Gezegenimsi Bulutsu:



Gezegenimsi nebulalarda bir patlama olmadığı için ölen yıldızın saldığı gazlar uzaya simetrik bir şekilde dağılır. Bu da muhteşem manzaralara yol açar. Nebula'nın ortasında yıldızdan geriye kalan çekirdek görünüyor. (Beyaz Cüce)

5
Genel Kültür / En Parlak Yıldız
« : 23 Ağustos 2008, 15:20:49 »
Genel bilginin aksine, en parlak sandığımız yıldız Kutup Yıldızı değildir. Kutup Yıldızı, Venüs de değildir. Kutup Yıldızı'nın adı Alphæ Ursa Minoris (Küçük Ayı-A)'tir.

En parlak yıldız, -2 kadre yakın parlaklığa sahip Sirius'tur. (Mısır Dili: Sopdet=>Grek Dili Sophtis=>Seirios)

Türkçede "Akyıldız" olarak bilinen yıldız, Dünya'ya 8.6 ışık yılı uzaklıkta olup Güneş'ten 2 kat daha büyüktür.

Yıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı'nda yer almaktadır.

Yıldızın Güneş'in aydınlatma gücünden 23 kat fazla bir aydınlatma gücü olduğu biliniyor: 23x 3.827 × 10 üzeri 26 Watt.

6
Eklememi istedikleriniz varsa, iletiniz.

Ben, Mara Jade ve Jaina Solo arasında kaldım. Karar verince oylamayı yapacağım. xD

7
Fazlasıyla Seçenek var. Ben Obi-Wan Kenobi diyorum. Ewan McGregor'un canlandırdığı karakter, "Jedi" tanımına fazlasıyla uyuyor.

8
15 Ağustos'ta vizyona giren Klon Savaşları'nı nasıl buldunuz?

Ben filmi Star Wars konseptinden uzaklaşmaya çalışırken buldum. Öyle ki, en basitinden örnek vereyim, müziklerde bile köklü değişikliklere gidilmiş. Star Wars filmlerinde geçen felsefik sözleri bu filmde duyamaz olduk.

Ben vasat bir yapım olarak görüyorum filmi.

Dipçe: Ahsoka Tano karakteri filmin en olumlu tarafı bana göre.

9
Kullanıcı adımdan da belli olduğu gibi ben en çok Harrison Ford'un canlandırdığı kurnaz kaçakçı Han Solo'yu seviyorum. Kendisi seride görebileceğiniz en havalı karakterdir. Konuşma tarzıyla bile insanları kendine hayran bırakan usta pilot, aynı zamanda çok çapkın bir adamdır.  :)

10
Yıldız Savaşları / Yıldız Savaşları Müzikleri
« : 22 Ağustos 2008, 19:42:30 »
Ünlü besteci John Williams imzalı eserler, Londra Semfoni Orkestrası'nın katkılarıyla Yıldız Savaşları hayranlarına sunulmuştur. Birçok OSCAR, BAFTA ve nice önemli ödüllere sahip olan eserler yine birçok kez nice ödüllere aday gösterilmiştir.

Ben en çok "Imperial March", "Asteroid Field" ve "Duel of the Fates"i seviyorum.

John Williams,

Jurassic Park
Indiana Jones
The Patriot (Vatansever)
Memoirs of a Geisha (Bir Geyşa'nın Anıları)
Superman
Harry Potter
Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)
The Extra-Terrestrial (E.T)

gibi unutulmaz parçalarla süslenmiş filmlerin müziklerini de üstlenmiştir. Williams, genelde Steven Spielberg ve George Lucas ile çalışmaktadır.
 

Sayfa: [1]