Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Kote

Sayfa: [1]
1
Liman Kütüphanesi / Yeni Açılan E-Kitap Sitesi
« : 03 Ocak 2015, 00:57:07 »
Daha önce birkaç konuda türkiyede e kitap eksikligi tartışılmıştı. Gazetede beni çok mutlu eden bir haber gördüm. Bir türk girişimci e kitaba yatırım yapıp site açmış.Birkaç yayıneviyle anlaşmış ve yaklaşık 10 milyonluk bir yatırımla calibro isimli e kitap okuyucu hazırlamış.Reklam yapmak gibi olmasın  sitenin adı babil. com. Ayrıca e ink kullanan cihazın yani calibronun ios ve androidde e kitap satın alıp okuyabileceginiz bir de uygulaması var. Sitesinde dikkatimi çeken en güzel şey kitapların çogunun elektronik versiyonu olmamasına ragmen hepsinin altında kalın harflerle bu kitabın elektronik halini yayınevinden talep etmek için tıklayın yazısının olması. Bu  elektronik kitaplara destek vermeyen yayımcılara karşı piyasadaki talebi göstermek için yapılmış çok güzel bir adım bence. Birçok yayınevinin klasik matbaacılıkta oturmuş bir düzeni var ve birkaç yayın hariç kimse düzeni bozmak istemiyor fakat biraz taleple bunun da üstesinden gelinecektir .Tabi yayınevleri korsanda da korkuyor. Ama bunu çok saçma buluyorum.Şuan zaten internette yaklaşık 5000 kitaplık korsan arşivler var.Yani korsanının olması için e-kitap olması gerekmiyor.Ayrıca son yıllarda torrenttekiler hariç tüm korsan siteleri kapandı ve site sahiplerine hapis cezasına kadar çeşitli yaptırımlar uygulandı. Herneyse demem odur ki hepimiz birkaç kitap alında bu işi yapanlara sahip çıkalım, bizimde katkımız olsun. Ben sınava hazırlandıgım için kitap okuyamama rağmen 20 kitap aldım. Ha çok kaliteli kitaplar degil ama amaç katkıda bulunmak zaten.Bu arada uygulamasının içinde metin okuyucu var. türkçe  değil ama talep artarsa türkçesi için de yatırım yapmayı planlıyorlarmış.

2
Liman Kütüphanesi / Google Play Ecrin Yayınları
« : 07 Eylül 2014, 23:08:58 »
2 ay önce google playde çok popüler bir kitabın ecrin yayınları adıyla 50 kuruşa satıldıgını görmüş gülmüştüm birkaç güne davalık olurlar diye.Şimdi tekrar baktım da bu yayıncılık işi büyütmüş yaklaşık 30 popüler ve farklı yayınevinden olan kitabı 50- 75 kuruşa satıyor.Bu işin aslını bilen varmı çünkü yasal oldugunu hiç sanmıyorum sonuçta rüzgarın adı 75 kuruşa satılmaz.Yasal degilse de yayınevleri nasıl izin veriyorlar buna normalde böyle bir olayda dava açılırsa Google suçlu bulunur ve agır tazminatlar ödemek zorunda kalır.

3
Tartışma Platformu / Türkiyede E Kitap Sorunu
« : 06 Haziran 2014, 22:33:33 »
Uzun zamandır Türkiyedeki yayınevlerinin neden e kitaba önem vermedigini düşünüyorum.Yurtdışındaki örneklere baktıgımızda e kitap sonrası kitap satışında adeta patlama yaşandıgı, yazarlıgın iyi gelir getiren meslek haline geldigi, yayınevlerinin basılı kitaplara göre onlarca kat kar elde ettigi ve okur sayısının gün geçtikçe arttıgı görülüyor.Türkiye de ise düzenli kitap okumak cidden el yakıyor.Ayda rahatlıkla 4 kitap bitirebilen benim gibi  okurlara büyük ekonomik agırlık bindiriyor. E kitap uygulamasından en çok kazanç saglayabilecek ülkelerinse Türkiye gibi ülkeler  oldugunu düşünüyorum.Şöyle bir düşünecek olursak büyük bir genç nüfusumuz var ve neredeyse herkeste artık telefon, tablet gibi teknolojik aletler var.Maalesef çogumuzda da sürekli telefonla zaman geçirme takıntısı var.Telefonla herhangi bir işimiz olmasa bile boş boş ekrana bakıyoruz.Bence e kitap telefona harcadıgımız boş zamanın degerlendirilmesi için de büyük bir fırsat.Bugün store uygulamalarına baktıgımızda örnek olarak konulan yazıların bile onbinlerce kez indirildigini görüyoruz.Bu bile toplumun e kitaba olan açlıgının en büyük örnegi bence.Ayrıca yukarıda bahsettigim ekonomik nedenlerden dolayı birçok illegal e kitap internette rekor indirilme sayılarına ulaşıyor.İnsanların da birkaç denemeden sonra e kitap okumaya rahatlıkla alıştıgını görüyoruz.
Sonuç olarak yayınevlerinin hiçbir masraf olmadan hem okuyucunun hemde kendilerinin yararına olacak bu uygulamayı neden desteklemediklerini aklım almıyor dogrusu.Bence bizde Kayıp Rıhtım olarak e kitapla ilgili "biz bunu istiyoruz" projesi gibi bazı çalışmalar yapmalıyız.Belki de yayınevleri sesimizi duyar

4


Büyücü-halkın, beyaz kulelerinden Ölümlülere hükmettiği Nexis şehrine genç bir Büyücü kız gelir: Aurian, Annesinden Toprak büyüsü, babasından ise Ateş büyüsünün gücünü almıştır. Aurian'ın içindeki henüz uyandırılmamış büyü güçleri, sadece Nexis'e değil, bütün dünyaya egemen olarak isteyen Başbüyücünün ilgisini çeker ve genç kız kontrolü altına almaya başlar.
Aynı zamanda cesur bir savaşçı olan Aurian, gerçek yüzünü gördükten sonra Başbüyücüye kolay kolay boyun eğmez. Onun kötülükleriyle savaşması için Aurian'ın uzun zamandır kayıp olan güç kalıtlarını elde etmesi gerekmektedir.
Onur, cesaret, kahramanlık ve kendini tanımanın iç içe geçtiği bu zorlu macerada, Aurian'ın yanında birbirinden değişik dostları vardır. Güç Kalıtları Serisinin birinci kitabı.




Büyücü-halkın dört farklı grubuna ait olan dört Kalıt vardır. Binlerce yıl sonra artık sadece insan Büyücüler hayatta kalmış ve Kalıtlar kaybolmuştur.
Ta ki dikkafalı Büyücü Aurian ortaya çıkana kadar... Aurian, iğrenç Başbüyücü Miathan'a karşı savaş açar.
Başbüyücünün elindeki Yenidendoğum Kazanmak karşı, Aurian da üç kayıp silahın ilki olan Toprağın Asasını tekrar yaratır. Hamilelikten dolayı güçlerini kaybeden genç büyücü kadın Güney Topraklarında kapana kısılmıştır. Esrarengiz Xandim topraklarından, Gök halkının yaşadığı, dağların en tepesindeki efsanevi şehre ve dünyalar ötesine yapılan yolculuklarda melez Büyücü Anvar'a bel bağlamak zorunda kalır.
Ancak her türlü hileye başvurarak ağlarını örmeye başlayan Başbüyücü Miathan'ı safdışı bırakması gerekmektedir.
Güç Kalıtları Serisinin ikinci kitabı.



Aurian ve Anvar, iğrenç Başbüyücü Miathan'ın kötülüklerine bir son vermek ve genç büyücünün minik çocuğunun üstündeki laneti kaldırmak için ölümcül mücadelelerine devam ediyorlar.
Güç Kalıtlarının son ve en güçlüsü olan Alevlerin Kılıcı onlara yardım edebilecek tek şey. Ama Ölüm üçüncü ve son karşılaşmada ikiliyi bekliyor...
Büyücüler tekrar maceraya koyulurlarken, Miathan, güçlerini Nexis şehrine yığıyor, Khazalim savaş için ordularını topluyor.
Kanatlı Halk artık çekildikleri ücra yurtlarından dışarı çıkıyor ve Xandim halkı son seferlerine hazırlanıyor.
Leviathanlar ve Peri Halkı'nın varoluşlarını sonsuza kadar değiştirecek kararlar alması gerekiyor. Gelecek umut ve yok oluş arasında bıçak sırtında bir dengeye sahip. Hepsi Alevlerin Kılıcını ve Aurian'ı bekliyorlar.
Alevlerin Kılıcı, türünün önde gelen yazarlarından biri olarak kabul edilen Maggie Furey'in büyüleyici Güç Kalıtları serisinin üçüncü kitabı.




Aurian Alevlerin Kılıcı'na sahip olamamış, kötülüğün güçlerine karşı elindeki tek savunma şansını kaybetmişti. Onun sayesinde Periler de serbest kalmıştı. Bunun sonucunda olacakları kimse bilmiyordu. Şimdi de zamanın içinde bir yolculuk yapmak zorundaydı. Eliseth hem Alevlerin Kılıcı'nı, hem de Avnar'ı ele geçirmişti. Artık Aurian ve arkadaşları bilinmeyen bir geleceğe doğru gidiyorlardı. Yeniden Doğum Kazanı'nı kontrol eden Eliseth'i yok etmek zorunda olan Aurian, eski Ejderha Şehri Dhiammara'ya ulaşmadan önce bir çok ikilemle yüzleşmek zorundaydı.
Güç Kalıtları'nın finalinde, fantastik kurgunun kraliçelerinden biri olan Maggie Furey önceki kitaplarında ördüğü ağları zekice birleştiriyor.


      Seriyi okumadım fakat en kısa zamanda okumayı düşünüyorum.Okuyanların görüşlerini alabilirsem sevinirim.

5
Tartışma Platformu / Tavsiye
« : 20 Ocak 2014, 22:19:23 »
Merhabalar.Biliyorum başlığı görünce gına geldi herkes aynı şeyi soruyor diye.Ama diğerlerinde cevabımı bulamadım çünkü tavsiye edilenler arasında her çeşit kitap vardı vede çoğunu okumuştum.Ben aradığım tarzda kitabı detaylı bir şekilde anlatayım:
1)Öncelikle hızlı kitap okurum ve 200-300 sayfalık kitaplar beni tatmin etmiyor.Dolayısıyla uzun veya seri halindeki kitapları tavsiye ederseniz sevinirim.
2)Yetişkinlere hitap eden kitaplar arıyorum.Genelde epik fantastik okurum ama farklı kitaplarda önerebilirsiniz.
3)Akıcı bir kitap olursa iyi olur.
En sevdiğim kitaplar:Buz ve Ateşin Şarkısı,Gediksavaşları,İblis Döngüsü,Kralkatili Güncesi
Okuduklarım:Zaman Çarkı,Unutulmuş Diyarların ilk 10 kitabı,Ölüm Kapısı ilk 4 kitap,Miras serisi,Açlık oyunları,Yüzüklerin efendisi,Yukarıda yazdıklarım.
Okuduklarımın önemli olanlarını yazdım.Şunu da mutlaka okumalısın yada okusan iyi olur diyebileceğiniz bir kitap varsa önerilerinizi bekliyorum

6
Tartışma Platformu / Türkiyede fantastik kitap kapakları
« : 16 Kasım 2013, 16:08:32 »
Artık gına geldi !!    Nedir bu yayınevlerinden çektiğimiz.Tamam çevirisini güzel yapıyorsunda kapagı niye berbat edip kitabı çocuk kitabı gibi gösteriyorsun.450 sayfalık güzelim kitap kapagı ise 9 yaşındaki kardeşimin okudugu çocuk kitaplarından farksız.Sanki kapagı ana sınıfı çocuklarına çizdirmişler.Kapagı için zaman harcamak istemiyorsanda orjinal kapagı kullan.Yanlış anlaşılmasın ben kitabı kapagına göre degerlendirmem ama insan kitabı okurken arada soluklanıp kapagına bakmak ister.Bu kapak insanın tüm hevesini kaçırıyor.Bellide bunları basan yayınevleri fantastik kitapları çocuk kitapları olarak görüyorlar  :(

7
Unutulmuş Diyarlar / Yıldızsız Gece
« : 04 Haziran 2013, 16:41:42 »
Unutulmuş diyarlarda anayurttan başlayıp mirasa kadar geldim.Entreriden gına geldi artık .Eğer yıldızsız gecede yine Entreri varsa hiç almayacağım kitabı.Okumuş olan varmı?

8
Zaman Çarkı / Yenidendoğanejder
« : 25 Ocak 2013, 18:28:23 »
Arkadaşlar 3 gün önce yenidendoğan ejder kitabının ciltli versiyonunu kitapçıdan satın aldım.Yazılar bazı sayfalarda biraz eğik duruyor gibi vede kapak resmi kitaba tam olmuyor geniş geliyor.Kapak resmini çıkardığımdada cildin üzerinde hiçbir yazı yada ithaki amblemi yok.56 tl verdim şuan korsan olabileceğinden şüpheleniyorum.Bu işlerden anlayan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim 56 tl boşa gitmesin

9
Tartışma Platformu / Bilim Kurgu
« : 12 Ocak 2013, 23:02:38 »
Arkadaşlar daha önce hiç bilimkurgu romanı okumadım (Metro serisi dışında) .Bana başlangıç için bir sıralama oluşturabilirseniz sevinirim.

Sayfa: [1]