Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Dark SAGA

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Fantastik Bir Roman Girişimi
« : 08 Şubat 2014, 21:00:02 »
                                  
             Kitabın giriş kısmı olarak düşünülmektedir... Okuyanlara şimdiden içten sevgiler.
                                                    
                                                 Son Not
    
   Yaratıcı, iyi olan ya da diğer bir adıyla “Işık”. Kendi irade ve kudretiyle sonsuzluğu oluşturur.  Öyle ki yarattığı bütün evrenler, mekânlar, boyutlar ve canlı- cansız her şey onun kusursuzluğuyla işlenmiştir. Onun bu sonsuz kudretini hangi aklı başında kişi inkâr edebilir ki? (Seçimleri farklı olan ben ve diğerleri de dahil!)
  
   Aslında onu bu şekilde övmem her ne kadar tuhaf görünse de, onun yarattığı birçok farklı mekânı görme şerefine eriştiğim için onu bu konuda övme kabalığını kendimde bulmam yerinde olsa gerek. Çünkü onun var etme sanatı gerçekten de göz ardı edilemeyecek kadar muazzamdı. Gezindiğim her boyutta ona sadakatle boyun eğen birçok yaratılmış gördüm. Ancak şimdiye dek yarattığı bütün var edilmişlerin içinde- şüphesiz ki en çok ön plana çıkanı; yarattığı bir canlı ırkıydı. (Kendi ırkım demiyorum, çünkü onlar efendimizin bize verdiği kudretin çok gerisinde kalıyordu) Kendimi soyutladığım bu ırk, iyi olanın özelliklerine tamamen ters düşen ve yaratıldığı ilk günden itibaren kendini ön plana çıkaran insan ırkıydı. Onlar; iyi olanın onlara verdiği kendi özelliklerinin dışında, bir de iyi olanın zıtlığını içinde barındırıyordu ki; bu da insan ırkını ön plana çıkaran en önemli sebeplerden biriydi. Çünkü kötülük kavramı ilk kez bu ırkla beraber ortaya çıkmıştı.
  
    Peki gerçekte yaratıcının böyle bir ırkı yaratmasındaki amacı neydi? Eh, bunu anlamak zor olsa da yine de bir cevap bulunabilirdi. Çünkü Yaratıcının sadece kendi iradesi ile onun yolundan gidecek bir yaratılmış arzusuna sahip olduğu deyim yerindeyse kabul edilebilir bir gerçekti. Evet... Bu doğru! İnsan ırkının yaratılış amacı gerçekte buydu. ‘’Onun deyişiyle; ışığın yolundan giden her zaman ışık bulacaktı.’’ Seçim tamamen onlara aitti.
  
   Diğerleri mi? İşte onlar bu lütuftan kesinlikle mahrum bırakılacaktı. Çünkü O, adaleti katı ve karşı gelinemeyendi.
    Öte yandan yaratıcının bu ırkın üstünlüğü konusunda onları kendi hizmetkârlarından daha ötede görmesine ve onların üstünlüğünü kendi hizmetkârlarına sunmasına hangi ışık hizmetkârı karşı gelebilirdi ki? İşte! İnsan ırkını ön plana çıkaran bir diğer özelliği… Çünkü bu ırk yaratıcıya karşı çıkan bir ışık hizmetkârı ortaya çıkarmıştı. (O benim efendimdi ve her zaman da öyle olacaktı.)
    ‘’İşte bu hizmetkâr insan ırkının deyimiyle; Işığa ihanet eden, iblis, yoldan sapan ve gölgesiz olarak adlandırılmıştı. (Ancak Karanlığın Efendisi bizim için bu sıfatlardan çok daha değerliydi.)’’
  
     Gerçek şu ki; yaratıcının insan ırkıyla beraber kötülüğü yaratması ve Karanlık Efendisi’nin bununla beraber ortaya çıkması, beni büyük bir arzuyla kendine çeken bu sonsuz hikâyenin başlangıç noktasıydı. Onunki gerçekten de korkunç bir düşüştü. Ama yine de bir son değildi. Çünkü yeryüzünde yarattığı muazzam kötülüğün karşılığı olarak aldığı düşüşe rağmen, Karanlığın Efendisi var oluşunu sürdürecekti. Hapsedildiği korkunç hüküm ise bir gün düşman olduğu bu ırkın elleriyle tamamen özgürlüğüne kavuşacaktı. Tıpkı bizim gibi... Onun büyük lütfuna vakıf olan bizler- Karanlığın yedi parçası- bir gün hapsedileceğimiz zaman sonsuzluğundan kurtulacağız. Her ne kadar bu korkunç hükmü kabul etmek delilik olarak görünse de, yine de hepimiz buna hazırdık ve özgür kılınacağımız güne mutlak bir şekilde inanıyorduk. Ayrıca Karanlığın Efendisi’nin bize verdiği ‘’Karanlık kehanetleri de’’ bunu söylüyordu. İşte bu her şeye yetecek bir sebepti ve bunun doğruluğu tartışılmazdı. Çünkü bizim ona beslediğimiz inanç yine ona beslediğimiz korku kadar derindi. Hem öte yandan bu benim yazmak isteyeceğim her şeyden çok daha öte olan bir hikaye olacaktı ve bu yol benim için kesinlikle kutsaldı. Eh, belki hikayem şimdilik burada yarım kalacak ama ben yine de hikayemi tamamlamak için bir gün geri döneceğime tüm kalbimle inanıyorum. Ne var ki şuan bunları yazmamda ki sebepte buydu. Çünkü bizi yakalayacak olan şeyi artık çok daha güçlü bir şekilde hissediyorum içimde ve belli ki her şey çok yakında başlayacak!  
    
     Ama her şeye rağmen şunu söylemeliyim ki; bizler geçen o kısa süre zarfında Karanlığın Efendisi yüceltmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Fakat artık her şey insan ırkı için en baştan başlayacak ve yaratıcının onlara verdiği bu yeryüzü parçasında artık tamamen onların hükmü geçecekti. Ta ki… Karanlığın Efendisi yeniden doğana dek! ‘’Çünkü onların hikayesi her ne kadar çağları geride bırakacak olsa da, gün gelecek insan ırkı onlara verilmiş olan bütün kehanetleri gerçekleştireceklerdi.’’ İşte o zaman efendimin sonsuzluğu ona geri verilecekti. Tabi bunun için ilk önce düşmanını yenmesi gerekiyordu. Ona vaat edilmiş olanı almak için… Fakat hiç şüphe yok ki o gün geldiğinde ‘’zayıf olan insan ırkının’’ büyük bir kısmı da onun kudreti karşısında hemen boyun eğecekti. Diğer kısım- yani ona karşı çıkacak olan kısım ise; onun geleceğini belirleyecek olandı.
    
     Ama bütün bu her şeye rağmen hangi mantık Karanlığın Efendisi’ne karşı durabileceği ihtimalini düşünebilir ki? Yok, hayır! Bu mantık dışıydı. Çağlar boyu sürecek bir ızdırabın hükmünü kabul ettikten sonra ona vaat edilmiş olanı alacağı kesindi. Evet! Bu doğruydu. Zafer bizim olacaktı. Hem ayrıca sonsuzluğu, gücü ve ihtişamı düşleyen hangi ölümlü onun nihai kudretinden yüz çevirme cürretini kendinde bulabilir ki?
                                                                                                          Tritthon Bliss
                                                                                                              

2
Kurgu İskelesi / Kara Destan
« : 23 Kasım 2013, 22:12:19 »
   Kara Destan


Anlaşma yapıldı
Ruhumda karanlık var
Tekrar ölmek istiyorum

Karanlıkta boş bir ruh
Yalnız ve kendinden habersiz
Düşünceler ve bellek yok olmuş
O(Erkek) benim hayatımı aldı lanet olsun yalanlarına

Lanetlenmiş dölünü kov, cenneti getir buraya
Kapılarda ez ,yak hepsini
Seçtiğin yazgıyı kabul etmelisin
Kaderine razı olacaksın

Kendimle konuştum aşk için
Verimsiz aşk
Gel şimdi onun (Kız) yüzünü gör
Onu tamamen kaybettim

Biliyorum içimde bir iyilik var
Aynı olmasam da
Ustanın canına okuyacağım
Onun kölesi olmayı reddediyorum

Hayır, beni gammazladılar bunu kabul edemem
Benim geleceğim kirliymiş, bu bir yalan
Kalbimin durduğu yerde durmuş ve hesaba katılmış olacağım
Bu düzen kalkacak ve ben hayata döneceğim

Sayfa: [1]