Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - valarrr

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Dizi,Film-Kitap İkilemi
« : 12 Ocak 2016, 11:42:33 »
Evet ahali, belki bu konu daha önce açılmıştır da ben görememiş olabilirim, o yüzden varsa böyle bir başlık affınıza sığınıyorum.

Bir düşünce karmaşası içerisindeyim. Daha önce basılan fakat baskısı biten kitapların uzun süre basılmadığı, okumaya hevesli olduğumuz onlarca eseri dahası sahaflarda da bulamayıp ne var ki bu eserlerin dizisi ya da filmi çıkınca  yayınevleri politikaları gereği(hele de tutarsa bu dizi ya da filmler) bu eserleri tekrar basıp piyasaya sunuyorlar. Sorun bu eserlere kavuşmamıza sevinmemiz gerekeceği yerde şöyle yorumlar görüyorum: "Aaaa bak nasıl da dizisi-filmi çıkınca kitapları tekrar bastılar. Ben almam bu kitapları. Reddediyorum kapitalizmin kirli oyunlarını..." ya da "Böyle şey mi olur yaaa dizi(film) çıkınca değere bindi de öyle basıyorsunuz."

Anlamadığım nokta, biz istesek de istemesek de yayınevleri  -her iş kolunda olduğu gibi- para olmadan değirmenin dönmeyeceği mecralardan. Okur olarak bu eserlerin uzuuun yıllar sonra tekrar basılmasının bizleri mutlu etmesi yerine,  basılmasına sebep olan etkileri beğenmeyip kitap-dizi(film)-yayınevi hakkında bunca olumsuz yorumlar yapmak, dahası neredeyse kitapları reddedecek duruma kadar gelmek.

Bazen düşünüyorum da acaba böyle basılan eserlerin değeri(!) mi düşüyor ya da, eser, diziden(filmden) sonra çoğu insana ulaştığı için kıskançlık mı yapıyoruz da  böyle şeyler söylüyoruz?

Sayfa: [1]