Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - uveybaba

Sayfa: [1]
1
Oyunlar / INSIDE
« : 29 Ağustos 2016, 15:48:14 »


Keyif alabileceğimiz oyunların mükemmel AAA yapımlar olmak zorunda olmadığını bize kanıtlayan, çıktığı zaman puanları silip süpüren, Indie oyunlar için önemli bir gedik açmış Limbo'nun yapımcılarının yeni oyunu INSIDE.

Oyunun şu ana kadar almış olduğu puanlara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Limbo ile mükemmel bir iş çıkarmış stüdyonun bu başarısını devam ettirmiş olması ve üstüne azımsanamayacak kadar fazla olumlu özellik ekleyerek yoluna devam etmiş olması büyük bir övgü hak ediyor.

Tek bir diyalog dahi içermeden, size herhangi bir yazı parçası bile vermeden, oyuncuyu bu şekilde hikayeye bağlıyor olabilmesi çok güzel. Bir yarım saat oynar kalkarım diye açtığım oyunu bitirdim. Pişman değilim. Eğer yarıda bıraksaydım uyuyamazdım. Sanırım en çok bu şekilde oyunlara ihtiyaç duyuyorum. Kişiyi fazla bilgi ile yormadan, merak ve heyecan duygusunu doğru orantılı olarak bölümler ilerledikçe arttıran yapımlar. Atmosfer, sesler, müzikler her şey ilk andan itibaren oyuncuyu içine çekmeyi başarıyor.



Oyun distopik bir evrende geçiyor. Bana fazlasıyla Nazi Almanyası'nı anımsatan bir ortam. İnsanlar kamyon kasalarında toplanıyor, sıralar halinde tesislere götürülüyor ve burada bazı testlere tutuluyorlar. Bu testler ve yapılan müdahaleler sonrasında insanlar adeta zombilere dönüşüp sadece kendilerine verilen görevleri uygulamaya başlıyorlar. Kimisi temizlikçi, kimisi inşaat işçisi. İnsanlar toplanıyor ve kölelere dönüştürülüyorlar. Aynı durumun bizim başımıza da gelmemesi için ise her şeyimizle kaçıyoruz.

Hikayenin oyun atmosferine aktarılışı muazzam. Bomboşluk, yokluk, hiçlik... Oyun alanının hangi köşesine baksanız, nereye adım atsanız bu duygular sizi takip ediyor. Atmosferin fazlasıyla karanlık ve gri tonlarında olması ise bu duyguları iyice pekiştiriyor. Sizi kovalayan av köpekleri, silahını kullanmaktan çekinmeyen güvenlik görevlileri, tek amacı sizi yakalamak olan dev robotlar. Bu tarz etkileşimlerde zamanlamanın mükemmel olmasından mıdır bilemem ama tam yakalanacağınızı düşündüğünüz sırada, ayaklarınızdan boynunuza doğru çıkan o gerilim hissi bana çok büyük bir tatmin yaşattı. Yeri geldiğinde korku, çekinceler fakat ne olursa olsun bir sonraki adımı atmak istiyorsunuz.



Oyunun bulmaca kısımları ise tam tadında olmuş. Ne çok zor ne çok kolay. Limbo'dan farklı olarak etkileşim alanına bir kat daha eklemişler. Artık biz, orta seviye etkileşim ve arka plan etkileşim olarak üç aşama. Her ne kadar küçük bir değişiklik gibi gözüksede, bu durum bulmacaların yaratıcılık olarak gelişmesinde büyük katkı sağlamış. Bulmacaları çözerken "Evet, bu yeni bir şey. Farklı bir tecrübe." diyorsunuz. Ben bu hissi en son Rick and Morty izlerken yaşamıştım. Pek çok yapım aynı yollardan giderek, sadece daha iyi yaparak sizi tatmin edebilir. Fakat INSIDE bu başarıyı yenilikçilik ile birleştirmeyi başarmış. Kimi zaman dev bir bulmaca çözerken üç kat arasında gezeceksiniz, kimi zaman zamanlamayı tuttururken bir kaç defa öleceksiniz fakat şunun garantisini veriyorum ki çözdüğünüz zaman güzel bir tatmin hissedeceksiniz.

Müzikler konusunda ise Limbo taktiği sürdürülmüş. Oynanışa göre değil de hikayenin kilit anlarında giren müzikler. Temiz, sakin ve sahne ile mükemmel orantılı olarak, hislerinizi bir üst seviyeye taşıyan seçimler yapılmış.

Ne olsa güzel olurdu? Daha uzun olabilirdi oyun. Herhangi bir rehberden faydalanmadan 4 saat içerisinde bitirdim. Gerçi bu 4 saatin tamamı harika hisler ve en önemlisi büyük bir tatmin ile geçti.

Not: Bu süreye oyunun alternatif bitişi dahil değildir. Daha bitirmedim ama tahminimce fazladan 1 saat ekleyebilirsiniz.

Oyun Steam üzerinden 31TL ye satılıyor. Bu mükemmel yapım için kesinlikle değecek bir ücret. Yetişkinlere yönelik bulmaca platform oyunları seviyorsanız, hatta sevmiyorsanız. Tek bir sözcük duymadan, tek bir kelime okumadan, detayları size vermeden, hayal gücünüze bırakan mükemmel bir hikaye oynamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.


2
Oyunlar / Rocket League
« : 03 Ağustos 2016, 13:58:33 »
Multiplayer Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü
2016 · Psyonix
Spor Oyunu Dalında BAFTA Oyun Ödülü
2016 · Psyonix
Aile ve Sosyal Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü
2016 · Psyonix



Basit bir fikrin mükemmel olarak pratiğe dökülmüş hali. Son yıllarda oynadığım en keyifli oyun. Futbol sevmiyorum, araba yarışı oyunlarını sevmiyorum. Fakat ne zaman Rocket League girsem bir kaç saat başından kalkamıyorum. Acaba dedim son zamanlarda çok zorlayıcı oyun oynadım, bu oyunun ana fikri çok basit olduğu için mi hoşuma gitti ? Hayır öyle değilmiş. 30 küsur yaşlarında manevi abime aldım oyunu. Kendimizi gecenin 04:00'ünde bağırarak, heyecan yaparak, yeri geldiğinde söverek bulduk. Dur birde kız arkadaşım da oynasın dedim. Onu bu kadar eğlenirken görmeyeli uzun zaman olmuştu. Gol atınca bağırıyor, topu kaçırınca kızıyor. Ben gol atınca gelip öpüyor  ( ͡° ͜ʖ ͡°).  Oyunun verdiği keyfi heyecanı anlattıktan sonra birazda mekanikten bahsetmek lazım.

RC arabaları kontrol ettiğimiz bu oyunda amaç karşı kaleye gol atmak. Bitti. Oyun içinde pek çok farklı mod var. Düello dan 4v4'e kadar. Araba kişiselleştirmeleri sadece kozmetik ögeler içeriyor. Yani oyundaki tüm arabalar hız , manevra gibi özelliklerde eşit. Bu kısmı çok fazla sevdim çünkü yenildiğin zaman " Adamın arabası çok iyi abi. " gibi bir cümle kuramıyorsun ^^. Oyun fazlasıyla yetenek odaklı. Refleksler , zamanlama , ön görü en çok ihtiyaç duyulan kişisel özellikler. Ben bu yeteneklerin hiçbirisine sahip olmadığım için arenanın ortasında topa vurabilmek için sürekli zıplıyorum mesela. Belki denk gelir diye. Hehe. Refleks zamanlama demişken oyundaki ping oranınız çok önemli. Kötü bir bağlantıyla üzülebilirsiniz. Sizin nitro basarak üzerine gittiğiniz top aslında orada olmayabilir, belki hiç olmamıştır. Bilgisayar üzerinden oynayacaksanız kesinlikle bir oyun kolu tavsiye ediyorum. Dönüş ve gaz oranlarını klavyeden ayarlayamadığımız için can sıkıcı olabiliyor. Harita olarak ise birbirinden güzel tasarlanmış arenalar var. Kimi zaman bu arenalar oyun tarzınıza etki edecek özelliklere sahip olsalarda genel olarak görünüş olarak farklılıklar içeriyor.

İçerisinde basketbol modu bulunuyor aynı zamanda. Çok fazla oynamadım fakat tüm aynı fikri basketbol ile düşünün.


DLC sistemi ise gayet güzel çalışıyor. Örneğin yeni haritalar DLC'lere dahil edilmiyor. Sadece yani arabalar ekstra ücret karşılığında satılıyor ki 6tl gibi uygun bir miktar. Batman'in arabasını veya Geleceğe Dönüş'deki arabayı sürmek isterseniz bir 6 lira ateşleyeceksiniz. İkon olmuş arabalar haricinde yapımcıların tasarlamış olduğu 2-3 tane araba paketi fiyatları ise yine 6 tl civarında. Benim olsa güzel olurdu dediğim şey ise şu zamana kadar yayınlanmış tüm ekstra araçları tek pakete koyup 20tl civarı bir para istemeleri olabilirdi.

Ben oyunu çok sevdim fakat rekabet vazgeçilmezim diyorsanız oyunun Ranked sistemi var aynı zamanda. Ben daha girmedim, ne zaman Ranked bir oyun oynasam kişiliğim değişiyor. O yüzden pek bilgi veremeyeceğim fakat böyle bir mod var. Gördüm yani.

Benim en çok beğendim yanı ise maçların 5 dakika sürüyor olması. Evet sadece 5 dakika. İnsanlar yorulmuyor, gerilmiyor ve 5 dakika içerisinde oynadığın maç bitmiş oluyor. Girip stres atmak, farklı oyunların gerilimini atmak için birebir. Kimi zaman iki maç yapar çıkarım diyerek girdiğinizde saatlerinizi kaybedebilirsiniz. Arkadaşlarınızla eğleneceğiniz çerezlik ucuz bir oyun arıyorsanız tam size göre.

Steam - PSN - Xbox Live

3
Kraliyet Meydanı / Ücretsiz Tıp Fakültesi Kitapları
« : 30 Eylül 2015, 17:09:13 »
Doğru bölüm burası sanırım. Ukitap'da paylaştım , buraya da taşımak istedim. İhtiyacı olan arkadaşlara duyurulur.

Evde bulunan eski Tıp Fakültesi kitaplarımı ihtiyacı olan bir arkadaşa göndermek istiyorum.

Renkli Farmakoloji Atlası / Palme Yayıncılık ( sahiplendirildi )
Genel Cerrahi Review / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Reçete 2011 / Pelikan Yayıncılık
Semptomdan Teşhise / Filiz Kitabevi ( sahiplendirildi )
Tükiye'de Sağlık Politikaları Üzerine Yazılar 2 - Sağlıkta Dönüşüm / İstanbul Tıp Forumu (sahiplendirildi)
Biyokimya Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Farmakoloji Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Fizyoloji Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Anatomi Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri (sahiplendirildi)
Mikrobiyoloji Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Genel Cerrahi Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Obstejik ve Jinekoloji Soruları / Klinisyen Tıp Kitabevleri
Teşhiste Temel Bilgi <Propedötik> / Filiz Kitabevi (fotokopi)

Soru bankalarının ufak bir kısmı çözülmüştür. Bunun dışında hala gayet faydalı kaynaklar.

Talip olan arkadaşlara İstanbul içi (Üsküdar ve yakın çevresi) elden teslim edebilirim. Öteki türlü kargo ücretinin çok tutacağını tahmin ediyorum.

http://i.hizliresim.com/vRd67O.jpg

Son düzenleme : Arkadaşlar kitapların hepsi büyük bir ilgi ile Ukitap üzerinden dağıtıldı :) Başlık kapatılabilir.

Sayfa: [1]