Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Novayst

Sayfa: [1]
1
FRP Genel / Call Of Cthulhu Seneryoları
« : 19 Kasım 2015, 22:03:08 »







Cthulhu'nun Çağrısı, büyük korku yazarı H.P Lovecraft'ın bir eseri olarak tanınması bir yana Rol Yapma Oyunu sistemiylede Korku Rol Sistemi denince akla gelen ilk sistemdir. Bu güzelim sistemde çoğu acemi İşveren (Keeper, oyun yöneticisi) benim gibi ilk senaryoyu kafadan yazdıktan sonra başka bir senaryo bulamayınca hazır senaryolar arayası geliyor... Bunca güzel senaryoyuda bulup sadece kendime ayırmam haksızlık olarak düşündüm ve sizlerle paylaşıyorum... Ana senaryodan sonra İşetlemeci'yi (Keeper) ilgilendiren özel notları gizlilik içerisine alacağım...

DİKKAT!! İŞVEREN'İ İLGİLENDİREN BİLGİLERDE SPOİLER VARDIR!!

Bir Kampanya için Başlangıç Senaryosu (A Beginning Scenario for a Campaign)
Yazar:Lynn Willis
Senaryonun geçtiği yıl:1920'li yıllar
Özet Konu:Araştırmacılardan oluşan yolcular Vermont tepelerinde ki bir gezi otobüsündedir.
İşveren'i ilgilendiren bilgiler
Spoiler: Göster

Otobüs şoförü öldürülüyor ve Mi-go ile değiştiriliyor. Montpelier şerifi araştırmacıları Mi-go tehlikesi konusunda uyarıyor. Onlara eski lider Adams'ın yeri hakkında ipucu veriyor.

Yaratık olarak Mi-go'lar var sadece ve olayların geçtiği yer Montpelier, Vermont



Brockford Evi (The Brockford House)
Yazar:Marc Hutchison
Senaryonun geçtiği yıl:1920'li yıllar
Özet Konu:Joyce Brockford, Maine'de ki evinin altından gelen gizemli sesleri kontrol etmeleri için araştırmacılar tutar.
İşveren'i ilgilendiren bilgiler
Spoiler: Göster

Brockford'un evinin altında bir mağarada bir grup Deep Ones törenler düzenlemektedirler.

Yaratık olarak Deep Ones yani Dagon'a tapan ve deniz yaratıklarına dönüşen lanetli insanlar olan Deep Oneslar var. Yer olarak Maine bölgesi olay akışının geçtiği yer.




Lanetli Ev (The Haunted House)
Yazar:Keith Herber
Senaryonun geçtiği yıl:1920'li yıllar
Özet Konu:Araştırmacılar Grand Rapid seyahatlerinde lanetli bir evde ki gizemli ve ölümcül olaylar peşindedir.
İşveren'i ilgilendiren bilgiler
Spoiler: Göster

Ev bir büyücü (Druid) ruhu tarafından ele geçirilmektedir. Yaratık ve düşman olarak sadece lanet vardır. Olaylar Michigan bölgesinde gerçekleşmektedir.



Dunwich'te Ölüm (Death in Dunwich)
Yazar:Ed Wimble
Senaryonun geçtiği yıl:1920'li yıllar
Özet Konu:Bir sanat simsarı olan Dale Plunckett, Dunwich dışında ölü bulunur ve araştırmacılar cinayetin nedenini bulmak için tutulur.
İşveren'i ilgilendiren bilgiler
Spoiler: Göster

Plunckett, gizli bir cemiyetin üyesi ve sağ koluydu. Cemiyete karşıt bir ajan olan cemiyetin sol kolu tarafından öldürülmüştür. Yaratık olarak Zombi var ve olayların geçtiği yer Dunwich bölgesidir.





Alıntı yapılan yer: http://www.yog-sothoth.com/wiki/index.php/CoC:Scenarios


Konuyu açtığım vakit vaktim kısıtlı bu yüzden az senaryo paylaştım. Sizlerde bildiğiniz yada kendi senaryolarınızı paylaşarak buradan acemi işverenlere yardımcı olalım... Paylaşıma devam edeceğim...

2
Eskilerin Efendisi / Astis Mastroviç // cankutpotter
« : 14 Kasım 2015, 09:57:49 »
Ad soyad: Astis Mastroviç.


Cinsiyet: Erkek.


Yaş: Yirmi Bir.


Meslek: Büyücü.


Taptığı Tanrı: Uthar.


4 güç(3+1), 5 Beceri(3+2=5), 5 Bilgelik (3+2=5), 5 Karizma (3+2=5).


Fiziksel Görünüş: Uzun boylu, kumral bir delikanlı. Asker kesimli kahverengi saçları vardır, gözleri de yeşildir. Her zaman köseli ayakkabılarla dolaşır, büyü malzemelerini koyduğu deri çantası hep sırtındadır. Gittiği yerde çok yabancıysa, cübbesinin başlığı genelde kafasındadır, gizemli durmayı sever.


Kısaca özgeçmiş:


Astis, tıpkı annesi gibi büyücüdür. Babası bu duruma karşı çıktığı için küçük yaşta büyücülük okuluna gönderilmiştir ve orada uzun yıllar boyunca büyünün her türlüsü üzerine uzun eğitimler almıştır. Okulu bitirdikten sonra evine dönmemiş, dünyayı dolaşarak dövüş sanatlarını ve işine yarayabilecek başka sanatları öğrenmek için uğraşmıştır. Şu sıralar altın Şehir'e doğru ilerlemektedir.

3
Eskilerin Efendisi / Apostate // Alpi
« : 10 Kasım 2015, 22:23:57 »
Genel Bilgiler
İsim: Apostate
Irk: Elf
Yaş: Bilinmiyor
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Kiralık Katil (Büyü temelli)
Para: 0
Hürmet ettiği tanrılar: Untos ve Uzdis

Yetenekler (Irk + Meslek)
Kuvvet: 3  (2+1)
Beceri: 6   (3+3)
Zeka: 6  (3+3)
Karizma: 1 (3-2)



İçindeki büyü gücü fark edildiğinde küçük bir çocuk olan elfimiz genç yaşında Tapınak'ta eğitime alındı. Nedenini kimsenin bilmediği öfkesiyle karanlık büyüye kaymaya başladığı kısa sürede fark edildi. Tapınak, o ve onun gibileri dikkatle ve gizlice izlemiş, Tapınak Kuralları'na riayet etmeleri için çaba göstermişse de Kurallar'ı önemsemeyenler ile büyünün gücünü küçümseyerek onun esiri olanlar gizlice ortadan kaldırmaya başlamıştı. Fakat bunu öyle dikkatle yapmaktaydı ki bu büyücü çırakları organize olup birlikte hareket etme fırsatı bulamazlardı. Kahramanımız da ortadan kaldırılmak üzere ormana götürüldüğünde zihninde beliren görüntülerle ona yapılacakları görmüş, içindeki öfke ve yaşadığı hayalkırıklığıyla eşlikçilerini öldürerek kaçmıştır.

Bundan sonra hayatta kalmak için öğrendiği, yarım kalmış veya kendi denemeleriyle keşfettiği büyülerle kendi tarzını geliştirmiş, kiralık bir katile dönüşmüştür. Giydiği uzun ve kukuletalı bol kıyafeti sayesinde dış görünüşü hakkında kimsenin fazla bir fikri yoktur. Adını kimse bilmemektedir fakat böylesine büyü yeteneği olan birinin ancak Tapınak'tan kaçmış olabileceğine kanaat getirilmiş ve Apostate lakabı üzerine yapışmıştır.

4
Eskilerin Efendisi / Rol Dışı Soru Bölümü
« : 10 Kasım 2015, 22:11:24 »
Oyunla ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz.

5



1-)Hakkına
Eskilerin Efendisi, Fantastik evrende geçen bir rol yapma oyunudur. Forum üzerinden oynatmayı planladığım bu oyunda oyuncu sayısı konusunda sınır koyulmayacaktır.

2-)Hikaye
Croytan kıtasında eski tarihte şeytanlar, iblisler, orklar, elfler, goblinler, insanlar, cüceler, ejderhalar hepsi birbiriyle savaşmaktaydı. Bu savaş zamanla büyük kaosa dönüşmüş ve sürmekteyken insanların içinden Otihorn isimli biri büyü gücünü kullanmayı öğrenmiş ve ilk büyücü (Wizard) ünvanını burada almış ardındansa kaos'a bir dur demek amacıyla önce insanlara öncülük etmiş sonra cüceler, elfler derken hepsini bir çatı altına toplamıştır. Bu kaos günlerinde hem ilk büyücü olmuş hemde en güçlü büyüleri öğrenerek büyük kaosu durduran kişi olmuştur. Fakat güçler her geçen gün arttıkça bu savaşta ki düşmanlarını dahada büyütmüş ve daha büyük kişilerden yaralar alarak siyah bir ten renginde birine dönüşmüştür. Kaosu  tamamiyle durduktan sonra Uvthar Tapınağını inşa ettirip kendi tarikatıyla dünyada ki düzeni korumaya başlamıştı. Bir süre sonra kimseyle konuşmamaya başlayan Lord Otihorn, tapınakta ki kendine özel odaya çekilmiş. İnsanlar, elfler, cüceler olmak üzere halkları bir İmparatorluk içine toplayıp insan ordusunun kumandanlarından General Tranan'ı imparator yapıp tapınağın başına başka birini lider olarak atamış fakat tapınaktanda daha hiç çıkmamıştır... Lord Otihorn'un İmparatorluğu kurduğu yıldayız evet!! Lord Otihorn yaklaşık 2.000 yaşına gelmiş fakat hala ölmemişti ve imparatorlukta sanayi devri başlamak üzereydi...


Not 1:
Spoiler: Göster
Kısacası Eskilerin Efendisi = Lord Otihorn = İlk büyücü = Tarikat ve imparatorluğun kurucusu


3-) Tanrılar ve inanış
Croytan kıtasında tanrıların çoğunluğu kabul edilir fakat inanış gereği tanrıya inanmaktan çok en saygı duydukları tanrıyı benimserler.


*Bilgelik ve Büyü Tanrısı Uvthar: Lord Otihorn tarafından tapınağı yaptırılan büyünün tanrısıdır.
*Zaman Tanrısı Nanir: İnanışa göre ilk tanrıdır, bazı kişilerin inanışına göre Ölüm ve Yaşam'ın ortaya çıkışından sonra ortaya çıkmıştır. (Ortaya çıkış, tanrıların enerji formlarından çıkmalarıdır)
*Ölüm ve Yaşam Tanrısı Untos: İnanışlar gereği kimine göre Nanir'den önce, kimine göre Nanir'den sonra ortaya çıkmıştır.
*Adalet Tanrısı Uzdis: Genelde yargıçların adını anarak adaleti sağladıklarından emin şekilde kararı açıklarlar. Ölümden sonra ölen ruhları yargılayacak tanrıdır.
*Savaş Tanrısı Orus: İmparator Tranan tarafından imparatorluğun baş kenti olan Altın Şehir'de bir tapınağı yaptırılan ve genelde savaşçılar tarafından saygı duyulan bir tanrıdır.


4-)Şehirler
Peopan İmparatorluğu
-Altın Şehir
  -Landow Kasabası
  -Veritas  Kasabası
  -Hogsfeet Kasabası
  -Kilead Kasabası
  -Timeston Kasabası

-Haever Şehri
   -Tow Kasabası
   -Furness Kasabası
   -Tardide Kasabası

-Yico Şehri
   -Lybster Kasabası
   -Dundee Kasabası
   -Larnwick Kasabası
   -Kuuma Kasabası

-Iatasson Şehri
   -Zeffari Kasabası
   -Cromerth Kasabası

-Ovago Şehri

-Evlotpus Şehri

Geri kalan şehir ve kasabalar keşfedilerek öğrenilebilir.


5-)Karakter Yaratma
Her ırkın, her mesleğin bir getirisi götürüsü vardır. Bu konudada bilgiyi şöyle bir tabloda gösteriyorum...

Irklar
İnsan: +3 Güç, +3 Beceri, +2 Bilgelik, +2 Karizma
Elf: +2 Güç, +2 Beceri, +3 Bilgelik, +3 Karizma
Cüce: +4 Güç, +3 Beceri, +2 Bilgelik, +1 Karizma
Gnom: +1 Güç, +3 Beceri, +5 Bilgelik, +1 Karizma

Meslekler
Savaşçı: +3 Güç, +1 Beceri, 0 Bilgelik, +1 Karizma
Büyücü: -1 Güç, +2 Beceri, +2 Bilgelik, +2 Karizma
Asker: +2 Güç, +1 Beceri, 0 Bilgelik, +2 Karizma
Yargıç: 0 Güç, 0 Beceri, +3 Bilgelik, +2 Karizma
Mucit: 0 Güç, +2 Beceri, +2 Bilgelik, +1 Karizma
Hırsız: +1 Güç, +4 Beceri, 0 Bilgelik, 0 Karizma
Maceracı: +1 Güç, +1 Beceri, +2 Bilgelik, +1 Karizma
Barbar: +5 Güç, 0 Beceri, -1 Bilgelik, +1 Karizma
Tüccar: 0 Güç, +2 Beceri, +2 Bilgelik, +1 Karizma
Kendi mesleğinizi yapıp 5 puanlık bir dağıtım yapabilirsiniz, eğer -1 yaparsanız o 5 puan 6 puana çıkabilir. Irkınızdan ve mesleğinizden gelen puan toplamını yazın yetenekler tablosuna... Para başlangıç standart 100 altın'dır.


Genel Bilgiler
İsim:
Irk:
Yaş:
Cinsiyet:
Meslek:
Para:


Yetenekler

Kuvvet:
Beceri:
Zeka:
Karizma:


6-) Gelişmeler


-Halk kendi aralarında Cumhuriyetçi akım göstermeye başladı, halktan önce Cumhuriyetçi tavırlar sergileyen Yargıçlar ve önemli İmparatorluk yetkilileri git gide Cumhuriyet akımını etrafa yaymaya başladı. Bu akımı ilk başlatanlar ise Adalet Tanrısına saygı duyanlar olmuştur.
-Karanlığın Tapınağı isimli bir tapınak ne olduğunu bilinmeyen kişiler tarafından en karanlık bölgelerden birine inşaat ettiğine dair duyumlar bulunmakta, imparator bu konuda tapınaktan yardım istesede araştırma için tapınak yanıt vermemiştir. Eskilerin Efendisi, kurtarıcı Lord Otihorn ise uzun yıllardır kimse tarafından görülmediğinden bu işte bazı düşman tutumlar yaygınlaştı.
-İmparatorluğun kışlalarından birinde bir hastalık söylentisi var, bu durumdan dolayı kışla gözetim altına alındı. Giriş/Çıkış yasaklandı.

Sayfa: [1]