Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Voverian

Sayfa: [1]
1
FRP Genel / FRP Figürleri ve Mekanlarına Dair Birkaç Soru
« : 29 Kasım 2015, 23:20:22 »
        Merhabalar, ben Voverian. Mersin'de ikamet ediyorum. Daha önceden çok sayıda RPG oyunu oynadım ve roleplay yaptım. Yaklaşık 2,5 yıllık roleplay tecrübem var. Forum oyunu tadında FRPlere katıldığım da oldu. Şu sıralarsa üç arkadaş masaüstü FRP'ye merak saldık ama Türkiye'de bu oyunun unutulmaya yüz tuttuğunu fark ettik. Uzatmadan asıl konuya geleyim.
        FRP'nin temel gereksinimin hayal gücü olduğunun farkındayız, ki bizde bolca bulunuyor. Ancak oyuna renk katacak başka şeyler de gerekiyor tabi. Birimiz Ankara'ya gittiğinde Oversoul'da Genco'dan zar setini halletti. Kural Kitabı da almayı düşünüyorduk ama hem yakınlarda bulamadık, bulsaydık da pahalı gelirdi herhalde. Kural Kitaplarının PDFlerini internetten bulduk.(D&D Player's Handbook, Monster Manual ve DM Guide) Bunları bir kırtasiyede bastırmayı düşünüyoruz. Daha açıp okuma şansımız olmadı. Sistem veya kural bilgimiz yok. Ek olarak ben bilgisayarda bir harita çizip, senaryo da yarattım. Bize son gereken karakterler ve NPCler için figürler oldu.
        Bunlara amazon'dan veya ebay'den baktık. Ancak hiçbirimiz daha önce internet üzerinden bu vb. sitelerden alışveriş etmemiştik ve doğrusu pek güvenemedik. Sorularım şu şekilde:

1. amazon ve ebay'den satın alınan ürünlerde kargo ücreti ne kadar ve ürün ne zaman teslim ediliyor? Herhangi bir sorunla karşılaşırsak ne yapmalıyız?
2. İstanbul'da, İzmir'de ya da Ankara'da FRP malzemeleri satan nereler var?(Aslında bu sorunun cevabını bildiğimi zannediyordum, ama çoğu kapanmış.)
3. Kural Kitapları gözümüze baya uzun gözüktü ve okumaya aşırı üşendik. Ne yapmalıyız?
4. Mersin'de yanına yamanabileceğimiz bir DM veya FRP grubu var mı?
5. Mersin'de FRP malzemeleri satan bir yer veya aktif bir FRP cafe var mı?
6. Skype, roll20 vb. araçlar üzerinden FRP oynayabileceğimiz birileri var mı?

NOT:Lütfen "D&D öğrenmeyin, bilmemne sistemini öğrenin." veya "Figüre, zara ne gerek varmış? Kalem-kağıt yeterli." tarzı cevaplarda bulunmayın. Biz bu şartlar altında FRP oynamak istiyoruz. Şimdiden herkese teşekkürler.

Sayfa: [1]