Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Berre

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Kitaplar / Bitmemiş Öyküler
« : 23 Ekim 2012, 19:21:27 »

Ve sonunda merakla beklenen, büyük usta Tolkien’in dilimize kazandırılan son kitabı Númenor ve Orta-Dünya Üzerine Bitmemiş Öyküler’in yayın tarihi nihayet duyuruldu!

J.R.R. Tolkien’in tamamlamaya ömrünün yetmediği fakat oğlu Cristopher Tolkien’in üstün çabalarıyla bir araya gelen bu öyküler Orta Dünya tutkunlarına hem bildikleri hem de ilk defa duyacakları bilgiler vaat ediyor. Númenor soyundan Hurin’in çocuklarına, Galadriel ve Cereborn’dan Istari ile Palantíri’ye kadar sayısız bilgi bu öykülerde karşımıza gelecek.

Bu noktada durup bir şeye dikkat çekmek gerek. Bazı farklı versiyonları olan öyküler Cristopher Tolkien’in titiz çalışması sonucu da dipnotlar ve eklerle okuyucuya sunulmuş durumda. Oğlunun özenli çalışması ve neyi neden yaptığına dair her öyküde getirdiği açıklamalarla sanki Tolkien’in taslakları üzerinde çalışanlar bizmişiz gibi bir de eşsiz bir his vermekte.

Bu kitabı uzun zamandır bekleyenler için iyi haber, Silmarillion eğer hayatınızın kitabıysa Bitmemiş Öyküler’i mutlaka okumalısınız!

Ayrıca eserin ilk 27 sayfasını içeren ÖN OKUMAyı da sizlere sunuyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

İthaki Yayınları etiketiyle çıkacak kitabın çevirisini Kemal Baran Özbek yayına hazırlığını ise Yankı Enki üstlenmiş. Ayrıca site yöneticilerimizden Hazal Çamur da kitabın düzeltisini gerçekleştirerek katkıda bulunmuş oldu. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap 2 Kasım 2012 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak.

2

Bir ırk, bir sıra macera! Galaksiler arası serüven, “Andromedan – Bumerang’ın ÖlümüRoza Yayınevi aracılığıyla okurlara sunuluyor.

Edebiyatımızda fazla eser kazanamayan bir tür bilimkurgu. Yabancı ve belli başlı yazarlar veya diziler ve filmler sayesinde zevkine ulaşabildiğimiz bilimkurgunun gelişimi açısından çok önemli olan bir eser Roza Yayınevi etiketiyle çıkıyor. 19 yaşındaki genç yazar Fatih Emre Öztürk tarafından kaleme alınan ve yazarın ikinci romanı olan Andromedan isimli seri ile bilimkurgu edebiyat dünyasında tekrar duyuluyor.

Andromeda galaksisinde yaşayan Andromedan ırkını anlatıyor, Andromedan Bumerang’ın Ölümü. Yazar tarafından bir senelik bir araştırma sonrasında oraya çıkan bu eserde bilim, felsefe, sosyoloji ve psikoloji alanlarında çeşitli düşünceler mevcut. Romanı kısaca özetlemek gerekirse… Mor tenli Andromedan ırkı, çalışmak üzerine kurdukları yaşantılarında teknolojide oldukça gelişirler. Teknolojideki gelişim için gerekli olan kaynakların birazının doğadan karşılanması, karşılanmayanının da doğaya zararlı olması sebebiyle gezegenlerinin ömrünü tüketen Andromedan’lar  göç etmek zorunda kalırlar. Savaşsız geçmişleri, devlet gibi bir otoriteye ihtiyaç duymadan yaşayışları ve kişisel fayda gözetmeyen anlayışları ile sosyal açıdan da oldukça gelişmiş olan Andromedan ırkı, göç boyunca gezegenleri Bumerang’ın yerini alacak yaşanılabilir bir galaksiyi gözler. Bu seyahat boyunca sayısız galaksiyi gezen ve tehlikelerle karşılaşan Andromedan ırkının son durağı Samanyolu galaksisi olur. Samanyolu galaksisindeki küçük ve mavi gezegende yaşam olduğunu fark ederler. Savaşın acizlik olduğunu düşünen Andromedanlar, savaşın oldukça olağan olduğu bu durum karşısındaki tavırları ile bilimkurgu klişesi olan uzaylı istilasını da yerle bir ederler.

Öztürk, çekinileni yapması ile büyük bir cesaret örneği gösteriyor zira bunu bu yaşında yapıyor olması başlı başına bir cesaret. Bu cesarete, edebiyata ve bilimkurguya saygı göstermek adına Andromedan – Bumerang’ın Ölümü okurlar için iyi bir seçenek olabilir.

Mahir Kahraman‘ın editörlüğünü üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgisi için buraya tıklayın.

3

Anıl Bayer‘in ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Uyandıran serisi birinci kitabı “Prens Kazansmar” raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Yazar, hemen her konuda seçim hakkına sahip olduğumuz 21. yy.’ın başlarında, çocukların ve gençlerin iradelerini bilgisayar ortamında sanal kahramanlarının (avatar’larının) seçimleri için kullandıkları günümüzde, her şeyin elektronikleştiği, hatta kitapların dahi sayısallaştığı dünyamızda gençlere ve çocuklara kendi seçimlerini yapabilecekleri, bu seçimlerle şekillenecek maceralarında kahramanın kendileri olacağı bir hikaye sunmak istemiş.

Farklı olasılıklar ve kurgusal seçeneklerle şekillenmiş, okuyucunun tercihleri ve istekleriyle yön bulan bu serüveni yazarken mümkün olduğunca düz ve sade bir anlatımı tercih eden yazar, hikâyenin karmaşıklığı ve keşfedilecek sonsuz bir evrenin sunduklarının yanında okunması kolay yalın bir anlatımın okuyucuyu romana daha kolay bağlayacağına ve kendisini kısa sürede hikaye ile özdeşleştireceğine olan inancı sebebiyle böyle bir anlatımı tercih etmiş.

Romanı benzerlerinden ayıran özellikleri ise yazar şu şekilde anlatmış.

Alıntı
Okuyucunun seçimleriyle hikayenin gidişatını değiştirebildiği hikaye kitapları benim denemesini yaptığım tarzın en ilkel versiyonu sayılabilir. 20. yy.’ın sonlarında İngiltere’de yaygınlaşan Mazes & Monsters veya Tunnels & Trolls serileri ise okuyucu etkileşimli macera kitaplarının en başarılı denemeleri sıfatını hak ediyor. Fakat hikaye anlatımını mektuba dökerek tanınmış ve tanıdığı ünlü yazarlara gönderen ve bu yazarlardan kendilerine ait kısmı istedikleri gibi hikayeleştirerek tamamlayan yazarlar ilk rol yapma oyununu başlatan üstatlardır, H.P. Lovecraft, J.R.R. Tolkien gibi üstatlar ise fantastik kurgunun kapılarını açmıştır. Romanın benzerlerinden ayrılan en büyük özelliği on kitap sürecek bir serüvende dev bir kurguya sahip olmasının yanında okuyucuyu maceranın kahramanı yerine koymasıdır. Cinsiyet ayrımı olmayan okuyucunun kahraman olduğu bir serüven, Roman’ın başından sonuna dek kendi iradesi ve seçimleriyle yaşayacağı bir macera, bu seçimlerle şekillenecek bir dünya ve bambaşka bir evrenin sonsuz olasılıkları Roman’ı benzerlerinden bir sıçrama ileri taşıyor.

Yakın zamanda İsim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak olan kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

4
Başka Kurgular / Boş Koltuk - J.K.Rowling
« : 03 Ekim 2012, 19:45:15 »

Harry Potter serisiyle milyonların kalbini kazanan büyük usta J.K.Rowling, bu sefer hayranlarını şaşırtan bir kitapla yurtdışında raflardaki yerini aldı. 27 Eylül’de piyasaya sunulan “Casual Vacancy” adlı kitap yetişkinler için yazılmış kara mizah türünde bir roman.

Türkiye’de 2013 yılında Doğan Kitap etiketiyle çıkacak romanın kapak yazısı ise şöyle:

Alıntı
“Barry Fairbrother kırklı yaşlarındayken beklenmedik bir şekilde öldüğünde, küçük bir kasaba olan Pagford sarsılır. Pagford arnavut kaldırımlı pazar yeri ve eski manastırıyla görünüşte tipik bir İngiliz kasabasıdır; fakat bu şirin görüntünün arkasında savaşta olan bir kasabadır. Zenginler fakirlerle, gençler ebeveynleriyle, karılar kocalarıyla, öğretmenler öğrencileriyle savaştadırlar… Pagford ilk göründüğü gibi değildir. Ve Barry’den boşalan belediye meclisindeki koltuk yakında kasabanın bugüne kadar gördüğü en büyük savaşın katalizörü haline gelecektir. Kim hırs, ikiyüzlülük ve beklenmedik açığa vurmalarla dolu bir seçimde zafer kazanacak?”

Uyuşturucu, seks ve yer yer şiddet içerikli olduğu belirtilen kitap eleştirmenlerin de beğenisini topladı. Daha piyasaya çıkmadan 2 milyon ön satışıyla yeni bir rekora imza atan Rowling; uzun süre önce yayınlayacağını duyurduğu “Politik Masallar”adlı kitabın yayınlanmasını ise şimdilik ertelediğini açıkladı.

15 yıldır ne yazacağım; nasıl yazacağım ve hatta neredeyse nerede yazacağım belliydi. Bir röportaj sırasında sıradaki kitaptan bahsedince bir kez daha kendimi aynı kapana kısılmış hissettim. İşte bu yüzden ’Casual Vacancy’, ’Political Fairy Tales’ten önce geldi. Artık ne yapacağımı öngörmek bile istemiyorum.” diyerek samimi itiraflarda bulunan yazar “Casual Vacancy” ile ilgili henüz hiçbir yorumu okumadığını ve bir sürelik eleştirilerle yüzleşmeyi edebiyat ajanına bıraktığını söylüyor.

Bununla beraber Harry Potter 7 ile yollarını ayırdığı edebiyat ajanı Christopher Little ile yeniden çalışmaya başlaması yazarın; bir süre prodüksiyon, yayın ve yapım işlerinden de elini çektiğinin göstergesi oldu. Yazar, kısa yapımcılık ve yayıncılık hayatını ise “Harika deneyimlerle dolu hareketli ama bitmesi gereken bir serüven.” olarak nitelendiriyor.

Eleştirmenler eserin bir baş yapıt olarak görülmemesi gerektiğine; Harry Potter’la kıyaslanmaması gereken bir türde olduğuna ve yazarın “Political Fairy Tales” öncesi kendisini baskıdan uzak farklı bir dünyada rahatlatmak istediğinde hemfikir.

Yazarın fantastikten ayrı bir tür seçmiş olması bir grup hayranlarını üzmüş olsa da bazı çevrelerce bu durum yazarın rüştünü tam olarak ispatlaması olarak yorumlandı.

Kitap Amazon(UK)’da 9 eurodan (yaklaşık 21 TL)n satışta. Harry Potter serisinde de e-Kitap karşıtı tavrını göstermekten çekinmeyen yazar bu seferse e-Kitap fiyatlarını yüksek tutarak hayranlarından tepki topluyor. Üstelik, Amazon(US)’da 17 dolardan (yaklaşık 30 TL) satışa sunulan e-Kitap versiyonunun tek sorunu fiyat da değil; değiştirilemeyen karakter boyutu nedeniyle e-kitap okurları “büyüteçle okunabilir” diyerek tepkilerini sunuyorlar. Şimdilik kitaba dair tek olumsuz eleştiri bu yönde görünüyor.

Her ne olursa olsun; eleştirmenlerin ortak olduğu bir nokta kitabın özeti niteliğinde: Hayranları Rowling’i kalıplara sıkıştırmaya çalıştıkça Rowling özgürlüğünü ilan edip bizi şaşırtmaya devam edecek.



Haber, MERCAN AYTUNA

5

Alıntı
"Hayvanlılar Şehri’nde, sormak kabalıktır."

Bu cümleyle başlıyor Hayvanlılar Şehri. Öyle bir devam ediyor ki ne soluk alabiliyorsunuz, ne de bu kirli dünyada bir parça huzur bulabiliyorsunuz. Ama üzülmeyin, çünkü başkarakterimiz Zinzi’nin o ağzıbozuk ve eğlenceli anlatımı bu çarpık düzende bizi çok rahat ettiriyor.

2011’de Arthur C. Clarke Ödülü’nü alarak, daha ikinci romanında büyük başarı elde eden Güney Afrikalı yazar Lauren Beukes’ın bu büyük eseri nihayet Türkçede! Hayvan sahibi olmanın dışlanmak ve dahası günahkar olmak olduğu bir dünyada Afrika büyüleri, ünlü olmak, uyuşturucu, çürümüşlük ve ayrımcılık üzerine muazzam bir kitap bizleri bekliyor!

Zinzi, kayıp şeyleri bulma konusunda bir güce sahip. Söylemedi demeyin, o kayıp insanları bulma taraftarı değil. Tabii fikri değişene dek… Bu andan sonra o ve Tembelhayvan’ıyla bambaşka bir ’bilindik dünya’da, özgünlükte iddialı bir macera yaşıyoruz.

İthaki Yayınları’ndan çıkacak, çevirisini Nur Küçük’ün, yayına hazırlığını ise Seda Ersavcı’nın üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

6

Stephen King, üçüncü romanı “The Shining”e devam niteliği taşıyan bir romanla, yıllar sonra yeniden bizi Danny Torrence‘ın dünyasına götürüyor! Bu macerada Danny güçlerini hastaların acı çekmeden ölebilmelerini sağlamak için kullanırken insanların enerjilerini emen medyum vampirlerle mücadele etmek durumunda kalıyor. “Doctor Sleep” adıyla bizlere dokunacak romanın çıkış tarihiyse 24 Eylül 2013 olarak belirlendi.

King geçtiğimiz yıl kitabından bir parçayı George Mason Üniversitesi’nde okuyarak hayranlarını heyecanlandırmıştı. Biz de sizler için bu parçayı çevirerek Türk okurlarının ağzına bir parmak bal çalmak istedik! İşte bu okuma parçasına Serhan Vural’ın çevirisiyle BURADAN ulaşabilirsiniz!

The Shining” aynı zamanda efsane yönetmen Stanley Kubrick tarafından 1980’de sinemaya da uyarlanmıştı. Uyarlama Kral’ın pek de hoşuna gitmese bile bizlerin aklında  Jack Nicholson’ın muhteşem oyunculuğu hayli kalın harflerle yer edinmişti. Ayrıca birçok film şirketinin “The Shining” öncesinde geçen dönemin hikâyesini anlatmak için harekete geçtiği, gelen haberler arasında.

Sözün özü, hem sinemada hem de edebiyatta Torrence dalgası hızını artırarak esmeye başlayacak gibi. Bize düşense her zaman olduğu gibi beklemek...

7
Diğer Fantastik Eserler / Aynadaki Zaman // Cemil Kavukçu
« : 23 Eylül 2012, 02:45:14 »

Edebiyatımızın usta öykücüsü Cemil Kavukçu, öyküseverlerin yakından tanıdığı ve tutkuyla izlediği kocaman bir öykü dünyası yarattı. Öykücülüğümüze, daha önce hiç ele alınmamış yepyeni tipler kattı. Taşralı genç erkeklerin dünyasını, olanca yalınlık ve gerçekliği ile anlatırken, insanın kendisi için yarattığı katı evreni tüm içtenliği ile tasvir etti.

Aynadaki Zaman”, yazarın, kendi öykü evrenini zenginleştirme kararının bir ürünü. Kavukçu bir yandan alıştığımız çevreleri; denizi, denizcileri, kasabayı, yapayalnız kent insanını ele alırken bir yandan da gerçekdışına, fanteziye, kelimenin tam anlamıyla “alacakaranlığa” yöneliyor bu kitabında. Okurların, gittikçe büyüyen ve zenginleşen bu olağanüstü öykü dünyasından nice hazlar derlemeleri dileğiyle…

Can Yayınları’ndan çıkan kitabın Oylum Yılmaz tarafından hazırlanan incelemesi için buraya, tanıtım ve künye bilgileri için de buraya tıklayabilirsiniz.

8

Çizgi roman okuyucusu bilir Türkiye’de yaz ayları demek çr piyasasında durgunluk demektir. Bu aylarda sadece aylık olarak yayımlanan İtalyan çizgi romanları çıkar.  Ama geçtiğimiz ay Gerekli Şeyler çok önemli bir çizgi romanla geldi karşımıza: “Avengers Dağıldı – Karmaşa (Avengers Disassembled)”.

Marvel evrenini takip etmeyenler ya da takip edemeyenler için pek bir şey ifade etmese de Marvel evreninin şu anki halini anlamak için çok önemli bir kitap. Zira 2004 yılından beri gerek Marvel gerekse DC “event” adını verdikleri ve aynı anda birçok seride devam eden, tüm evren dinamiklerini etkileyen serilere çok önem vermeye başladılar. Avengers Disassembled da Secret War ile event çılgınlığın ilk halkasını teşkil ediyor.

Disassembled’da, Brian Michael Bendis yazarlığı, David Finch ise çizerliği üstlenmiş. Her ikisi de alanlarında başarılı kişiler ancak Brian Michael Bendis yeri Marvel’da çok ayrı. Zira yazar daha sonra House of M, Secret Invasion ve Siege eventlerini de kaleme alarak Marvel evreninde bayağı bir karışıklığa yol açtı.

Avengers Dağıldı- Karmaşaya dönecek olursak, bu kitap, Avengers’ın  #500, #501, #502 ve #503. sayıları ile “Avengers Finale”dan oluşan toplama bir albüm ve “Avengers Disassembled” isimli eventin ana hikâyesini anlatıyor. Bu esnada gerçekleşen diğer olaylar ise şu dergilerde geçiyor:

Alıntı
• Captain America #29–32
• Captain America and the Falcon #5–7
• Fantastic Four #517–519
• Iron Man #84–89
• Spectacular Spider-Man#15–20
• Excalibur No. 8
• Thor #80–85
• She-Hulk No. 11

Peki Disassembled’da ne oldu? Öncelikle Avengers organizasyonu yok edildi. Haliyle bu başlık altında devam eden seri #503. sayısında sonlanarak yerini New Avengers ve Young Avengers adındaki serilere bıraktı. Bunun yanı sıra Avengers üyesi olan bazı kahramanlar katledildi ve bunu Avengers üyelerinden biri yaptı. Tabi burada sorulması gereken soru kimin bu kadar güçlü olduğu. Hulk mı, Iron Man mi, Thor mu yoksa Galactus gibi kozmik bir güç mü? Kim, neden böyle bir şey yapar?

İşte tüm bu soruların cevabı bu kitabın içinde…

Çevirisini İlke Keskin'in, editörlüğünü de Burç Üner’in üstlendiği çizgi romanın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

9
Diğer Fantastik Eserler / Mesih’in Klonu // Aşkın Güngör
« : 17 Eylül 2012, 18:06:53 »

Usta yazar Aşkın Güngör’ün ilk baskısı 2007 yılında İnkılâp tarafından yapılan "Mesih’in Klonu" romanı, değiştirilmiş kurgusu ve yeni kapağıyla aynı serüveni yeniden yaşamaya hazırlanıyor!

Yazarın kendi sitesinden yaptığı açıklamaya göre 2007 yılındaki ilk baskıyı okuyanların genel görüşü, kitabın ilk yarısında olayların fazla karışık olduğu, ikinci yarıda konunun müthiş şekilde toparlandığıydı. Bunun nedeni, ilk yarının 1. ARA, 2. ARA, 3. ARA üst başlıklarıyla bölünmesi; o ara bölümlerde İsa’nın çarmıha gerilmesinin, Kutsal Kase’nin bulunmasının, Kutsal’ın Klonlanması’nın, Mehdi’nin doğumunun ve Klon’un evriminin alternatif tarih kurgusuyla anlatılmasıydı. 1. ARA 5 bölümden oluşuyor, bu bölümlerde yazarın söz ettiği alternatif tarih yukarıdaki sıralamayla yer alıyordu.

Güngör, 2. baskıda bu kurgu anlayışını “biraz” değiştirdiğini ifade ediyor. Değişiklikle ilgili açıklamaları da buradan okuyabilirsiniz.

"Mesih’in Klonu"nun 2. baskısı Ekim 2012′de raflarda olacak. Şimdilik dilerseniz sizleri yazarın 2010 yılında hazırladığı "Dünyanın Mesih’in Klonu’na Neden İhtiyacı Yoken İhtiyacı Yok?" adlı yazıyı okumanız için buraya alalım.

Okurunun bol olacağı bir baskı olması umuduyla, şimdiden iyi okumalar!

10
Diğer Fantastik Eserler / Un Lun Dun // China Miéville
« : 14 Eylül 2012, 14:23:04 »

Son dönemde tüm dünyaca yeni bir usta olarak kabul edilen ve ödüle doymayan genç bilimkurgu yazarı China Miéville’in bir kitabı daha dilimizdeki yerini aldı!

Yordam Kitap tarafından ilk olarak dilimize kazandırılan Arthur C. Clarke ödüllü Perdido Sokağı İstasyonu ve ardından, hem Clarke hem de Hugo Ödülü’nü kazanmış Şehir ve Şehir’den sonra şimdi de yazarın gençlik fantezi kitabı olan Un Lun Dun (Lon Dra Kis) kitabına sıra geldi. 2008’de En İyi Genç Yetişkin Fantezi Kitabı dalında Locus Ödülü’nü de almıştır. Ancak Un Lun Dun bu kadarla da kalmıyor; çünkü hem yazarın başka eserlerine göndermeler taşıdığı gibi hem de The Sandman: Worlds’ End’deki “abcity” konseptini de içinde barındırıyor.

Daha fazla uzatmadan bu defa genç yetişkinler için bir fantastik romanla karşımıza çıkan China Miéville’in dilimize çevrilen son romanının konusuysa şöyle:

Alıntı
“China Miéville’den fantastik ögelerle bezeli bir gençlik romanı…

Nedir Un Lun Dun (Lon Dra Kis)? Londra’nın aynadan görülen imgesidir. Sözcüklerin canlı olduğu, sıradan bir evin kapısının ardında bir ormanın pusuda yattığı, etobur zürafaların sokaklarında fink attığı ve karanlık bir dumanın bütün dünyayı yakmaya can attığı, tuhaf zevklerle kuşatılmış bir harikalar diyarıdır. Burası, uzun yıllar önce kehanetlerde adı geçmiş ve konuşan bir kitabın sayfalarına işlenmiş, kahramanını bekleyen bir şehirdir.

On iki yaşındaki Zanna ve arkadaşı Deeba, Londra’dan bu tuhaf şehre giden gizli bir geçit buldukları zaman, eski kehanet en sonunda gerçekleşiyor gibi görünür. Ama olaylar, birdenbire şaşırtıcı biçimde ters gitmeye başlar.”

Çevirisini U. Ceren Ünlü’nün, düzeltisini ise Filiz Çomuk’un üstlendiği kitabın künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

11
Başka Kurgular / İpek Evi - Anthony Horowitz
« : 12 Eylül 2012, 14:53:38 »

Arthur Conan Doyle Vakfı’nın 125 yıllık tarihinde ilk kez yeni bir Sherlock Holmes romanının yayımına onay verdiği Anthony Horowitz imzalı İpek Evi Türkçe'de!

Vakıf, önceki romanlarıyla New York Times bestseller listelerinde zirveye yükselen Anthony Horowitz’i İpek Evi’nin yazarı olarak seçti.

Bir kez daha “Av Başladı.”

Londra, 1890. 221B Baker Caddesi. Yassı kasketli tuhaf bir adam tarafından tehdit edilen Edmund Carstairs, Sherlock Holmes ve Dr. John Watson’ı ziyaret edip yardımlarını ister.

Holmes ve Watson istemeden de olsa kendilerini derin bir uluslararası komplonun içinde bulurlar. Yeraltı dünyası, Londra’nın loş sokakları, keşhaneler… Olayları aydınlattıkça karşılarına gizemli İpek Evi çıkmaya başlar. Nedir bu İpek Evi? Duvarlarının ardında neler olup bitmektedir?

İpek Evi’nin korkunç gizemi, “son” Sherlock Holmes macerasında…

Önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak kitabın online satış sitelerinden ön siparişini verebilirsiniz.

Çevirisini Murat Özbank’ın yaptığı ve yayına hazırlığını Selçuk Aylar ile Yankı Enki’nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

12

Bundan dört ay önce yayınladığımız Biz Bunu İstiyoruz 2'ye konuk olan olan The Witcher ile ilgili yepyeni bir projeyle karşınızdayız!

Peki nedir bu proje? Bildiğiniz (ya da az önce öğrendiğiniz) gibi projeyi yayımlamamızın üzerinden yaklaşık dört ay geçti. Ve bu süreçte herhangi bir yayınevinden serinin telif haklarının alındığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla şu anlık serinin Türkçeye çevrimi konusu netlik kazanmış değil.

Biz de bu süreçte hem projemizin arkasında olduğumuzu göstermek hem de özellikle Andrzej Sapkowski’nin kaleme aldığı serinin çevrilmesini bekleyen okurların merakını bir nebze gidermek adına, serinin ikinci kitabı olan “Kader’in Kılıcı (The Sword of Destiny) adlı kitabın içinde bulunan bir öyküyü çevirdik. Bahsi geçen bu öykü ise; Mümkün Olanın SınırlarI (Limits of the Possible).

Öykü uzun olduğundan dolayı her hafta birer bölüm olmak üzere toplamda (4. ve 5. bölümleri beraber yayımlayacağımızdan dolayı) yedi hafta boyunca sizlerle olacaktır. Umuyoruz sizler de beğenecek ve her hafta okumaya devam edeceksinizdir. Temennimiz bölümler bitmeden serinin telif haklarının alındığına, hatta çevirinin başlandığına dair bir açıklama yapılması yönünde.

Ayrıca buradan öyküyü dilimize kazandıran ve projenin hazırlanmasında büyük katkı payı bulunan Anatolya Efsaneleri serisinden de tanıdığımız yazar Serhan Vural’a ve düzeltisini üstlenen Fatma Işık Tuğcu’a bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.

İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri çevirmenin önsözünün de bulunduğu projenin giriş sayfasına yönlendirelim. Ulaşmak için BURAYA tıklayın.

Gelecek hafta, ikinci bölümüyle görüşmek üzere. Şimdiden keyifli okumalar diliyoruz!

13
Gezginler Kamarası / Gezginler Kamarası İndeksi
« : 02 Eylül 2012, 19:07:20 »
Amras Ringeril
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati

Baal Adramelech
Grimoire
Ofrendas

Baal Sarrus
Pandæmonium

Black Helen
Kedi, Merak ve Ölüm Üçgeni

Canina
Deli İtiraf Ediyor
Delinin Günlüğü

Daarlan Gardan
Gitmiş Toprağa

Death Symbol
Hayaller Çıplak Koşar

Fırtınakıran
Summer is Ending

Gilderoy
Psikosentez

johnconstantine
Gözler

Kanashii Uchiha
Üç Nokta Derinliğinde Cinnet

KoyuBeyaz
Boş Konuşan Adam
     Laughing Madcap
O Değil De
Mental

Madam Vio
Self Destruction

magicalbronze
Köşeden Yazılar

Maleficum
Yaratılış
Varlık

Malkavian
Deli de olsa arada sırada doğru birkaç kelam eder(mi?)

Nihbrin
Touhou Günlükleri

Raisor
Bir İsyankar şarkı söylüyor

Son
Yıldız Tozunu Bağrına Basan Hiçlikler

The Dying
Ölüm Günlükleri

Vega
“Farklı”

Victoria
Victoria’nın Renksiz Dünyası

14
Duyurular / Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri Dosyası Yayında!
« : 31 Ağustos 2012, 00:38:52 »

Kutlukhan Kutlu’nun bundan 8 yıl önce Sinema dergisi için kaleme aldığı bilimkurgu alt türleri hakındaki eşsiz yazıları Kayıp Rıhtım’da, meraklıları için tekrar günyüzüne çıkıyor!

Kutlukhan Kutlu, yirmi seneyi aşkın zamandır sinema üzerine yazıp çizen, deneyimli ve birikimli bir isim. Onu aynı zamanda Harry Potter serisi ile Hayali Yerler Sözlüğü’nde Sevin Okyay’la beraber yaptığı çevirilerden (ve elbette çok daha fazlasından) tanıyabilirsiniz. Ama eğer sinema üzerine müthiş detaylı analizlerini, hazırladığı dosyaları okumuşluğunuz yoksa, çok şey kaçırdığınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri” dosyasını Kayıp Rıhtım’da paylaşmak da, eski Sinema dergilerinde yatan bu leziz içeriğin en azından bir kısmını internetteki sinema ve bilimkurgu meraklılarıyla paylaşma isteğimizden doğdu.

Siberpunk, steampunk, kıyamet filmleri, post-apokaliptik bilimkurgu, uzay operası gibi alt türlerin tarihini, edebi olarak ilk doğdukları zamandan itibaren detaylı olarak inceleyen beş yazıyı, görsellerle beraber size sunuyoruz.

Yazılara ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz!

Keyifli okumalar.

Ozancan Demirışık

15
Diğer Fantastik Eserler / Yüz Bin Krallık // N.K. Jemisin
« : 31 Ağustos 2012, 00:28:52 »

DEX Kitap yeni ve oldukça sağlam bir seryile karşımıza geliyor! Serinin ilk kitabı Yüz Bin Krallık, eylül ayında raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Miras Üçlemesi’nin ilk kitabı olan Miras Üçlemesi, Genç yazar N.K. Jemisin’in ilk kitabı. Yazarına 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandıran bu ilk kitap, yayın dünyası tarafından çok başarılı ve yeni bir keşif olarak görülüyor.

Sürükleyici bir dile ve başarılı çeviriye sahip kitabın özelliği, fantastik edebiyata yeni bir bakış açısı getirmesi: Tanrılar, yarı tanrılar arasında mitolojik bir evrende geçmesi ve tutarlı bir yaradılış hikâyesinin üstüne kurulu olması. Kitap üç ana karakter üzerinde şekilleniyor: Karanlık Tanrı, Aydınlık Tanrı ve başkarakter Alacakaranlık Tanrıçası. Kitabın bir diğer özelliği de, erotizmi fantastik-genç yetişkine başarılı bir şekilde uyarlaması.

Kitapta başarılı bir varoluş felsefesi ve kurgusu var. Evrenin nelerden ve ne amaçla meydana geldiği, zıtlıkların neye hizmet ettiği, insanın neden ve nasıl hayat bulduğu sorularına yazar kendince cevaplar bulmuş. Bu soruları arka plana alarak iyi bir cinayet ve aşk öyküsü kurmuş.

Tanrıların sürekli farklı bedenlerde ve yaşlarda ortaya çıkması, başkarakterin sıradan bir güzel olmak yerine Amazon vahşiliği, bütün yeryüzüne tepeden bakan ışıltılı Göksaray’ın güzelliği, bir cinayetin izinin sürülmesi, taht kavgaları, yaşanan nefes kesici aşk, ilginç büyüler ve yaratıklar, kitabı dikkat çekici kılıyor.

Çevirisini Kader Çekerek’in ve editörlüğünü Senem Kale’nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 10