Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Har Atvil

Sayfa: [1]
1
FRP Genel / Frp Öğrenmenin Kolay Yollarından Biri - Sinema
« : 23 Eylül 2016, 22:49:44 »
Merhabalar,

Frp artık ülkemizde yaygınlaşmış olduğu için, Frp nedir, yenilir mi içilir mi gibi konulardan ziyade, iş kolaylaştıran konular daha gerekli hale geldi.
Bundan 20-30 yıl önce, Frp öğrenmek bambaşka bir durumdaydı. Yabancı dili olan Abiler-Ablalar, para ayırıp veya bir şekilde para biriktirip, yurt dışından yayınlar getirtiyordu. Bu yayınları kendi imkânlarıyla çevirdikten sonra çevreleriyle paylaşıyor, bazı durumlarda Türkçe olarak yayınlıyorlardı. O zamanlar, Frp öğrenmek için gerçekten çaba sarf etmek gerekiyordu ve bununla paralel şekilde, Frp'yi öğrenenler, kafalarındaki Frp olgusunu mantıklı bir şekilde çizebiliyorlardı.

2016'ya dönersek, şu an Frp ile ilgilenenler hakkında kötü bir şey söyleyeceğimi düşünmeyiniz :)
Ortam değişti, şartlar değişti ve bunların hem artı hem de eksi yönleri oldu.
Şu an eserlerin çoğu Türkçe, internet vasıtasıyla kaynak sınırsız. Bu hem iyi, hem de kötü bir şey. Mesela, çok fazla yanlış bilgi var, çok fazla yanlış çeviri var.
Başka bir açıdan bakınca, insanlar okudukları eserler arasından birini seçip, ona sımsıkı sarılıyor ve ne olursa olsun okudukları o eserleri yargılamıyorlar. Bir öğrenci bile öğretmenini sorgular, yargılar, öğrencinin kendi düşüncesi yanlış olsa bile bu sorgulamanın iyi bir sonucu olacaktır, öğrenci kafasını bol bol çalıştırmış ve anlamadığı konuyu daha iyi anlamış olacaktır.

Konumuza dönersek, Sinema yoluyla Frp öğrenmek için kişilerin doğru yönlendirilmeleri gerekir.
"Şu filmi izle" diyerek birine yol göstermiş olamayız, "Şu filmi izle, şunlara dikkat et ve filmin yanlışlarını bul" daha doğru bir yaklaşım olabilir.

Sinema yoluyla Frp öğrenme başlığı açtıktan sonra, ilk örneği kendim vermeliyim diye düşünüyorum. Tabii ki, tüm forum üyeleri katılmakta özgürdür ve herkesin film tavsiyesini beklerim, benim de öğrenmem gereken çok şey var.

1- In The Name of The King
Bu filmin imdb puanı veya sizi eğlendirme yetisi konumuz için önemli değil. Bu filmde(tam adını yazmaya üşeniyorum) izleyenlere ders olabilecek bir husus var. Filmin senaryosunun -biçimi-.

Filmdeki başrol karakterinin bir karakter kağıdı var. Tüm film boyunca, oyuncu bu kağıda sadık kalıyor ve resmen zar atılmış bir Frp oyunu gibi görsel şölen ortaya çıkıyor.
Filmdeki karakterin; tur başına yaptığı atak sayısı sabit. Hamleleri zar atılmışçasına, bazen iyi bazen de kötü.
Masaüstü oyunu tecrübesine benzer bir şekilde, bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.
Filmdeki kötü karakterler arasında, Frp gözüyle bakıp Masaüstü oyunu kurallarıyla yargıladığınızda, tutarsız olduğunu düşündüğünüz karakterleri bulabilirsiniz. Buraya yazarsanız, filmi izleyen diğer arkadaşlar için de eşsiz birer ders olabilir.


2
(Forumu yoğun bir şekilde okuyup incelesem de, başlığı yanlış bir yere açtıysam hor görülmesin.)

Merhabalar,

Günümüzde yazı yazmak için daktilo, hele kalem-kâğıt hiç gerekmiyor. Klavye ile yazılan yazıların biçimi, imla kuralları, paragraflama, süsleme gibi unsurları artık endişe edilecek şeyler değiller. Bu sebeplerden dolayı, isteyen herkes kolayca ve uzun uzun yazabiliyor. Çoğaltmak ve başkalarına okutmak da artık kolay olduğu için; amatör bir yazar eserini profesyonelce arz edebiliyor.

Uzun yazılar, hikayeler, denemeler yazmanın kolaylaşması, bir dezavantajı beraberinde getiriyor. Uygun eğitimi almamış veya alamamış insanların da yazmaya diğerleri kadar hakkı olması, bu işin eğitimini almış kişiler kadar usulüne uygun yazmalarını sağlamıyor.

Kayıp Rıhtım gibi ortak paylaşım platformlarının güzel bir yanı olan insanların birbirlerine katkıda bulunmaları hususunu burada tetiklemek istiyorum.

İster amatör, ister profesyonel olsun; yazarların ve yazmayanların birbirlerine verecekleri tavsiyeler, püf noktalar, dikkat edilecek hususları bir arada toplamak isterim.

Yazılan yazılarla ilgili dikkatinizi çeken hususlarda, diğer yazarlara ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Sayfa: [1]