Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Rorvenath

Sayfa: [1]
1
Genel Kültür / Entelektüel Gelişimimi Tehir mi Etmeliyim?
« : 30 Eylül 2017, 12:53:29 »
   Merhabalar, 11. sınıfta okuyorum. Kötü bir lisede değilim ve başarısız sayılmam. Böyle şeyleri demekten nefret ederim ama konunun sağlığı için belirtmek zorunda olduğumu hissettim. Hayatımın özellikle son 1.5 yılı hafiften kendimi incelemem ve bulmam ile geçti ve yegane amacımın entelektüel düzeyde yapabildiğimin zirvesine ulaşmak olduğunu düşünüyorum bir sınır yahut kriter olmasa dahi bu konuda.
   Tam da bu sebepten ötürü hayatımın her alanında ciddi bir düşünüş ve arayış kısmına girmiştim. Edebiyat, sinema, din, felsefe, tarih, müzik, hatta masa oyunları bile dahil bunun içine. Lakin zaman ilerliyor, büyüyorum ve önümde belki de hayatımın dönüm noktası olan bir sınav var. Bu mevzu canımı sıkıyor biraz. İradesi güçlü bir fert olmadım hiçbir zaman. Game Of Thrones'dan tutun her türlü tarih veya mistisizm kitabına bir şeye başladım mı bırakasım gelmiyor, bırakmak zorunda olduğumu bilsem bile. Sorum şu; Önümdeki 2 yıl entelektüel gelişimimi tamamen ertelemeli miyim? Zaman çok değerli, benim de hedefim yüksek. Maalesef akademik başarı için size Goya'nın bir tablosunu veya Schopenhauer'in dünya görüşünü sormuyorlar. Bunlar üniversite sınavı başarım için tamamen "gereksiz" unsurlar anlayacağınız üzere. Beni düşündüren diğer bir konu yüksek derece ile girilen bir üniversitenin de beni bu tempo dışında pek de bırakmayacağını düşünmem. Demem o ki üniversitede de bu yoğun tempo azalmayacak, ha belki üzerimde bu kadar sorumluluk olmayacak fakat hiçbir türlü öyle çok vaktim olmayacak. Yani kendimi geliştirmek için belki hiçbir o zaman öyle hayal ettiğim kadar boş vaktim olmayacak. Ne düşünüyorsunuz bu konuda ve ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

2
Liman Kütüphanesi / Eleştiri ve Kritik
« : 30 Eylül 2017, 12:34:41 »
Merhabalar; okuduğum, izlediğim tükettiğim içerikler üzerine konuşmayı, okumayı ve inceleme yapmaktan hoşlanıyorum. Bunun için büyük ihtimalle WordPress üzerinden küçük bir blog açmaya karar verdim. Sorum şu;
-Bunu yaparken nasıl bir yol izlemeyeliyim?
-İncelediğim içeriği güncel tüketmiş olmam ne derece önemli? Örneğin geçen yıl okuduğum bir kitabı eleştirmeli miyim?
-Kendimi bu konuda nasıl geliştirebilirim?
Ekstradan neler önerirsiniz ayrıca?

Teşekkürler.

3
Genel Kültür / Kültür Kriteri Sorum
« : 07 Aralık 2016, 19:40:48 »
Selamlar. Lise 2'de olmama rağmen gayet fazla kitap okuduğumu düşünüyorum lakin bu aralar aklımı birkaç şey kurcalıyor.
1-Bilgi biriktirme felsefemi "her şeyden biraz" mı yoksa "bir şey ama yoğun bir şekilde" biriktirmek mi yapmalıyım sizce? Yani, tamam bu öyle kesin bir şey değil ama bu yaşta bir konu üzerinde uzmanlaşmaya çalışmalı mıyım?
2-Dediğim gibi kitap kültürümün ve genel olarak bilgi birikimimin iyi olduğunu düşünüyorum fakat film ve dizi sektörü ile alakalı bilgim kelime anlamı ile 0. Sanat tarihini, müzik tarihini vesaire severim fakat hayatımda izlediğim filmler bir elin parmaklarını geçmez. Onlar da birkaç kült yapım sadece. Genel olarak ailem falan film izlerken yanlarına gitmiyorum örneğin. Film konusu falan açıldığında okulda ise çok yabancı kalıyorum. Bu film bilgisizliği doğal bir durum mudur? Yani ne kadar film izlerken sıkılsam da bu eksikliği gidermeye çalışmalı mıyım? Çünkü gelişen teknoloji ile filmler gerçekten hayatımızda ciddi bir yer edinmeyi başardı bile.
Bilemiyorum, belki sorularım anlamsız gelebilir ama kafamı çok kurcalıyor sahiden. Her cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim.

4
Merhabalar. Birkaç soru sormak istiyorum. Çok okuyan birisiyim fakat bu aralar içimde bir sıkıntı var bunu size açmak istiyorum. Bilgi birikimi yüksek olan bir arkadaşım daha var benim gibi. (yanlış anlaşılmasın sadece söylemem gerek) O arkadaşımla ne zaman konuşsak bana bilgisi ile caka satıyor gibi geliyor nedense. Örneğin ben 2. Dünya Savaşı'nı severim, o Babil mitoljisini diyelim. Yanıma ne zaman gelse bildiği konu ile ilgili konuşup duruyor ve bunu bilgiyi paylaşmaktan ziyade sırf kibir için yapıyor gibi geliyor bana hatta sınıfta hocalara sırf bir konu hakkında bilgisi olduğunu göstermek için cevabını bildiği sorular soruyor.Bilemiyorum, belki ben biraz ön yargılı davranıyorum ama hiç hoşuma gitmiyor bu durum. Bu doğal bir şey mi?

2. sorum ise onunla bağlantılı sayılabilir. Ne zaman biri hakkında fikir sahibi olmadığım bir şey hakkında konuşsa - bu aptalca bir televizyon programı da olabilir, Mısır miti ile ilgili bir şey de - moralim çok kötü bozuluyor. Kendimi çok ama çok cahil hissediyorum. Yetersiz ve kültürsüz görüyorum. Bu normal mi? Giderilebilir mi? Biliyorum, sorularım hafif anlamsız ama cidden çok merak ediyorum ve tedirgin oluyorum ne yalan söylüyeyim. Okuduğunuz için teşekkürler.

5
Bilim & Teknoloji / Kindle Soruları
« : 26 Eylül 2016, 20:21:45 »
İyi forumlar. Bir e-kitap okuyucu almayı düşünüyorum ve bu sanırım Kindle olacak. Herhalde PW2 alırım. Ama bir şeyi merak ediyorum. Kindle .mobi formatında kullanıyor. Ben internetten çoklu kitap aldığımda falan epuba toplu çevirme işlemi yapabilir miyim Calibre ile falan? Yoksa teker teker uğraşmak mı gerekir?

6
Tartışma Platformu / Kitap Bulamama Korkusu
« : 26 Eylül 2016, 20:16:35 »
Merhabalar. Forumu ziyaretçi olarak fazlasıyla kullanıyordum ve artık üye olayım dedim ve bir sorumu paylaşmak istiyorum sizinle. Elimde yılı bitirecek kadar kitap var fakat ondan sonra ne olacak, hiçbir fikrim yok. 16 yaşındayım ve ailem oldukça kitap okuyan bir aile dolayısıyla ben de öyleyim. Ama hayatım boyunca satın aldığım kitap sayısı iki elin parmaklarını geçmez belki. Hep ev kütüphanesindeki kitapları okudum ve bunlar da tükeniyor artık.Kendiniz için en ideal kitabı nasıl buluyorsunuz? Böyle forumlardan mı? Kitap alış veriş sitelerini karıştırarak mı? Ha bir de konuya özel bir kitabı nasıl bulabilirim? Örneğin psikoloji ve beyin ile ilgili bir kitap okumak istiyorum diyelim. Direk arama motoruna "psikoloji kitapları" yazdığımda elde edeceğim sonuç kaliteli olur mu? Biliyorum sorduğum soru fazlasıyla anlamsız ve aptalca fakat içimde ciddi bir tedirginlik başladı ciddi manada. Lütfen cevaplarınız esirgemeyin. Şimdiden çok çok teşekkürler.

Sayfa: [1]