Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - HuJouren

Sayfa: [1]
1
Başka Kurgular / Son Krallık - Bernard Cornwell
« : 07 Aralık 2017, 18:06:58 »

BBC tarafından, The Last Kingdom adıyla televizyon dizisine uyarlandı ve 2. sezonu 2017 yılında prömiyer yaptı.
 
“Taht Oyunları'ndan tek farkı, gerçek olması.”
The Observer
 
“Şimdiye kadar okuduğum en iyi savaş sahneleri.
 Cornwell’in kalemiyle tarih gerçekten can buluyor.”
George R. R. Martin
 
Kahramanların savaşında, Son Krallık yükseliyor
 
Dört ayrı krallığa bölünmüş İngiltere toprakları Vikinglerin istilası altındadır ve Büyük Alfred’in yönetimindeki Wessex direnmeyi başarabilen ‘Son Krallık’tır. Alfred’in gizli silahıysa, düşmanın kendi elleriyle yarattığı bir kahramandır.
 
Bir Sakson asilzadenin oğlu olarak dünyaya gelmiş olan Uhtred, Vikingler tarafından esir alınır ve bir Viking olarak yetiştirilir. Kim olduğu hakkında boşluğa düştüğü bir sırada yaşadığı büyük bir kayıpla, kader onu Alfred’in saflarına sürükler. Atalarının topraklarını ve sahip olduğu hakları geri kazanmak isterken, Uhtred sadakatin ve intikamın birbirine karıştığı yolda bıçak sırtında yürüyecektir.
 
Son Krallık, kurgusal karakterlerin gerçek kahramanlarla kol kola girdiği bir atmosferde, tarihin en büyük krallarından birinin yükselişini gözler önüne seriyor.


---

The Last Kingdom adlı diziyi veya yazarı bilenleriniz vardır belki.
Kitaptan uyarlanan dizisini 2015 yılında izlemiştim. Dizi hatırladığım kadarıyla güzel olmasına rağmen kitabını okuduktan sonra dizinin 'kitaba' göre ne kadar eksik, karakterin geçmişini çok hızlı geçerek -ki kitabın olayı zaten karakterimizin çocukluğunu anlatması- ve karakterin kitaptaki yaşıyla orantısız olarak diziye aktarıldığını fark ettim.

İşin aslı kitaba gelecek olursak kitap, milattan sonra 866 ve sonrasındaki yıllarda geçiyor. Uthred'in, İniltere'yi istila eden Danların içinde büyümesini, çocukluğunu ve kendi içinde yaşadığı kimlik çatışmasını anlatıyor. Kurgu karakterlerin yanı sıra bir çok ünlü Viking savaşçısından (Ivar the Boneless, Ubba, Halfdan vs.) tutun kitapta Büyük Alfred'i de görüyoruz. Bernard kurguyu, tarihle harika bir şekilde birleştirebilen bir yazar. Kitap akıcı, karakter ve olay örgüsü güzel. Savaşlar çok güzel bir şekilde aktarılmış. Kendimi savaşları ve muharebeleri okurken, o savaşta o anda kalkan duvarının korkunç heyecanını yaşarken buluyordum.

Diziyi izlemiş, Vikingleri, Anglo-sakson İngiltere'sini, İngiltere topraklarına yapılan Viking İstilalarını veya Büyük Alfred'i seven ve bu konuları merak edenlerin okumasını tavsiye ediyorum. Hiç olmadı güzel bir hikaye okumak isteyen herkesin denemesi gereken bir eser.
Türkçe'ye çevrilen diğer eserlerini okuduktan sonra da Bernard Cornwell adı altına başlık açmayı düşünüyorum. Hatta Savaş Lordu Yıllıkları veya Kutsal Kase'nin Peşinde adlı serilerini okumuş olanlarınız varsa benden önce başlık açabilir.

Bozuk cümle ve noktalama işaretleri için kusuruma bakmayın.  :fight:

Sayfa: [1]