Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - MelaRossa

Sayfa: [1]
1
Zaman Çarkı / Zaman Çarkı Nasıl Bir Seri?
« : 17 Aralık 2016, 10:27:53 »
Ben bu seriye başlamayı düşünüyorum. İnternetten falan da epey övüyorlar. Ancak neticede beğeni sübjektif bir şeydir ve bana ne kadar hitap eder ondan emin değilim ve hitap edeceği hakkında kesin karara varmadan başlayasım yok bu yüzden buraya bir danışayım dedim.


Doğrusu kitabın konusuna baktım vikipediden. Konuyla ilgili hem pek çok şey anlatırken aynı zamanda hiçbir şey anlatmamış. Yani ayırıcı özellikleri nedir falan bahsetmemiş. Oradan anladığım kısaca iyinin ve kötünün savaşı. Ancak bunu farklı kılan ne, orijinal olan olayı var mı falan açmamış bunları hiç. Doğrusu başka yerlerden yorum okumak da istemiyorum spoiler korkusundan dolayı. En iyisi güzellik kriterlerimi sıralayarak burada sormak.


1. Evren nasıl geniş mi? Doğrusu ben hikayenin geçtiği evrenin hem zaman hem mekan açısından çeşitli olanlarından hoşlanırım. Hem bir sürü hayal gücünün sınırını zorlayan mistik, gizemli bir sürü mekan medeniyet olacak hem de çok ayrıntılı bir arka plan, zengin bir tarih olacak. Onların içinde kendimi kaybolurken bulacağım. Orta Dünya bu hissiyatı veriyordu bunda da var mı?

2.Duygusallık. Yani sağlam arkadaşlık ilişkileri, sağlam aşk ilişkileri. Ama hepsinin ötesinde samimiyeti dolu dolu yaşamamızı sağlayacak tarzda. Bu konuda nasıl?

3. Ters köşe sahneleri ve kurgu. Hani şöyle Nolan filmlerinde olduğu gibi hayran kalınacak bir kurgu, sürekli vay anasını sayın seyirciler, oha bu da mı böyleymiş dedirten bir yapısı var mı?

4. Gizem. Epey önemli. Sürekli bir merak havası vs

5. En önemli konulardan birisi gaz. Yani aşırı derecede gaza getiren haydi aslanım bastır dedirten, romantik, lirik duygusal bir hava var mı?



Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Sayfa: [1]