Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Old Fat Gil-Galad

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Dağ 2 ve IMDB'de Türkiye
« : 29 Ağustos 2017, 11:33:35 »
Selamlar, bildiğiniz veye bilmediğiniz üzere  Dağ filmi  2012'de vizyona girdikten sonra çok büyük bir beğeni kazandı ve 2.filminin çekileceği duyuruldu.


Halefi olan Dağ 2 filmi ise vizyona girdikten  sonra gişe başarısını 10  katına çıkarďı ve IMDB'de 54 küsür bin oy ile 9.9/10 gibi çok yüksek bir oy ortalamasına sahip oldu ve bütün dünyanın dikkatini çekti. Şu an ise  90 bin küsür oy ile 9.7/10 gibi hala çok yüksek bir oy ortalamasına sahip.


Film TSK'nın desteğiyle çekilen ilk film sanırım. Ülkemizde benzeri daha önce yapılmamış bir iş olmasına rağmen çok kaliteli bir iş olduğunu düşünüyorum. Film dünya çapında da büyük ölçüde dikkatleri çektiği için hakkında çok konuşuldu ve bunların bazıları dikkatimi çekti, daha da doğrusu beni hem kırdı hem kızdırdı.
Bir yerde filmin aslında kötü olduğunu ama IMDB'de bir Türk Mafyası olduğunu, örnek olarak verdiği CM101MMXI Fundamental (39k 9.3/10) gibi kimsenin bilmediği "saçma  film de" (Evet film demişti) dahil olmak üzere bütün Türk filmlerinin sırf ırkçı sebeplerden ve hiç bir Türk filminin Top 250'ye girememesinden kaynaklanan bir kıskançlıktan dolayı bu kadar yükseltildiğini, Dağ 2'nin de aslında kötü bir film olduğunu ama bu sözde IMDB Türk Mafyası'nın sırf ırkçı ve milliyetçi sebeplerden ötürü filmi bu kadar yükselttiğini iddia ediyordu.  Ayrıca bu Mafya'nın ters şekilde de çalıştığını ve milliyetçiliğe ters düşen "The Promise" gibi filmlerin puanlarını da aşağı çektiğini söylüyor ki burada haklı. Ama DAĞ 2 konusunda haksız diye düşünüyorum.  Bir Saving Private Ryan'dan ne eksiği var bu filmin?!? :fight: Tamam belki bir Tom Hanks'i yok ama oyunculukları gayet yerinde Bir savaş filminin yüksek puan alabilmesi için illa ki Nazilerle mi savaşılması lazım! Hem bizim Sniper şiir bile okuyor işini yaparken! Bir de utanmadan bütün Türk filmleri demişlerdi. Herhalde Bottom 100 listesinden haberleri yok :inca


Siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten böyle bir Mafya yapılanması var mı? Türk olan herşeye körlemesine dalıyormuyuz iddia edildiği gibi?


P.S: Her Anti-Nazi propagandası yapmaya çalıştıkları filmde ölçüyü kaçırıp Anti-Alman propagandası yapmak ırkçılık değil  ama Soykırım iddialarına karşı çıkmak ırkçılık!   >:(



2
Televizyon / Görünen Adam
« : 10 Mayıs 2017, 02:40:06 »
Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği yeni mini,  internet dizisi.

Başlık açılmamış olmasına şaşırdım :ne

Ülkemizde, maalesef yok denilecek kadar az olan fantastik kurgulara bir yenisi daha Onur Ünlü tarafından ekleniyor (her ne kadar komedi ağırlıklı olsada)  Dizi'nin konusu fragmandan anlaşıldığı kadarıyla Herkesin görünmez olduğu bir dünyada aniden görünür olan bir gencin komik ve fantastik maceraları. İçinde ağır bir romantik dramda olacakmış gibi geliyor bana.


Başrolde Erkan Kolçak Köstengil var. Ayrıca Leyla ile Mecnunun Yavuz hırsızı  Osman Sonant'da var. Kesin olmamakla birlikte ,bazı sitelerde Cengiz Bozkurt ve Ahmet Mümtaz Taylan'ında kadroda olduğu yazıyor.

Dizi 15 Mayıs'ta sadece YOUTUBE'da yayınlanacak.



Fragman- https://youtu.be/gIkQkTNmChQ

Sayfa: [1]