Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Marius

Sayfa: [1] 2 3 ... 63
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 18 Ocak 2018, 12:07:29 »
Herkese iyi günler. Ben Zaman Çarkı'nın 5. kitabına kadar okudum. Daha sonra bir süre ara vermek zorunda kaldım. Olayları ve karakterlerin bir kısmını hatırlıyorum fakat üstünden zaman geçince bir kısmını da unuttum haliyle. Seriye baştan başlamak istemiyorum fakat seriye devam etmek istiyorum. Acaba olayları ve karakterleri hatırlayabileceğim, takıldığım zaman bakabileceğim Türkçe bir kaynak var mı?

İngilizce okuyabiliyorsanız şurada her kitabın bölüm bölüm özeti ve açıklamaları var;

http://www.encyclopaedia-wot.org/

Ancak bölümlerin altındaki notları okumayın lütfen. İlerideki kitaplar için spoiler barındırıyor.

Herkese merhaba...
Seriyi bir kere okudum. Fakat nook'tan okumuştum e-kitap olarak.Şimdi kitapları satın alıp tekrar başlayacağım önümüzdeki ay.
sadece herkese merhaba demek istedim :)

Hoşgeldiniz hocam. Siz de şuradan kendinizi daha detaylı tanıtabilirsiniz isterseniz. :)

2
Televizyon / Ynt: Uzay Yolu
« : 16 Ekim 2017, 21:57:59 »
Bu diziye duyulan nefreti bir türlü anlayabilmiş değilim. Efektlerine laf ederek kötüleyenleri hiç anlamıyorum hele. Efektlere olan bu nefret elbette Abrams'ın Star Trek'i bir Fast and Furious'a çevirmesinden kaynaklı ama yapmayın efendim. Enterprise bir Star Trek katilidir örneğin. Enterprise'ın Star Trek evrenine vurduğu kurşunları sıralasak buradan Tokat'a yol olur ama kimse onun hakkında konuşurken küfür etmez. Açıkçası ilk bölümlerden sonra, hatta ilk sezondan sonra gayet izlenebilir ve zevk aldığım bir dizi olmuştu Enterprise bile.

Discovery ise ilk bölümden beri kurşuna diziliyor orada burada. Bunu yapan adamlar başka konuda "niye bilim kurgu, fantazi dizileri çekilmiyor daha fazla yhaaaa" diye ağlıyorlar. Bu insanların kötülerken dem vurdukları SJW olayına ise hiç katılmıyorum. Captain Philippa Georgiou bana kalırsa muhteşem bir gemi kaptanıydı. Michael Burnham'ın ise oyunculuğu sırıtsa da karakteri oldukça gizemli ve ilgi çekici. Ne diziler filmler gördük karakterlerini "BAKIN KADIN KOYDUK, HEM DE SİYAHİ LEZBİYEN BİR ZAMAN YOLCUSU. LEZBİYEN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ MİYDİK? TENİMDEN BELLİ OLUYOR AMA BİZ YİNE DE SİYAHİ OLDUĞUNU TEKRAR BELİRTELİM. HEM DE LEZBİYEN" diye gözümüze sokan, sırıtan. Öyle mi bu dizideki karakterler?

Şu diziyi yabancı sitelerde, Facebook gruplarında takip ediyorum uzun süredir. Bana insanların bu nefreti çok saçma geliyor. Bugün biri yine bu gruplarda dizi hakkında konuşurken "Çoğu insan aslında oturup bir şey izlemek istemiyor, sadece kolektif olarak bir şeyi kötülemek istiyor" demişti. Gayet haklı buluyorum. Keşke herkes Bay_Karamsar gibi, kötülemeden önce artıları eksileri ile düşünüp bir şans verse.

Discovery uzun süredir beklediğime değdi benim için. Efektler şu an hikayeye göre çok daha üstün dursa bile gizem havası çok büyük bir potansiyel katıyor. Başta bunun tek bir sezon süreceğini düşünmüştüm ama arkada dönen hikaye o kadar büyük görünüyor ki umarım iptal edilme korkusu ile tüm hikayeyi bir sezona sıkıştırıp bizi soru işaretleri ile bırakmamışlardır.

3
Styx'in Come Sail Away şarkısı manevi bir destek de içeriyor. Grubun klavyecisi ve vokali Dennis DeYoung bu şarkıyı hayatındaki büyük sorunlar ve depresyonlar yüzünden kaleme almış. Büyük emek verdikleri Styx grubu bu şarkıdan önce sürekli ikinci plandaydı. Çoğunlukla daha büyük gruplar sahneye çıkmadan önce çalan gruplardan biriydi Styx. Dennis'in kendi dertlerine bir de grubun ilerleme kaydedemesi de eklenince üstündeki baskıyı kaldıramaz hale gelmiş.

Bir radyo programında bu şarkıdan bahsederken aslında Styx'i ve de kendi hayatını simgelediğini söylüyordu. Şarkının ilk dizesi bu grup ile bir maceraya atılmasını anlatıyor. İkinci dizesinde ise anılara dalıyor ve bir şeyleri kaçırdığını düşünüyor ancak dizeyi "But we'll try best that we can to carry on" diyerek ilerlemeye devam ediyor.

İşin güzel tarafı Styx bu şarkı çıkıp patladığında, nihayet o büyük gruplardan biri olmayı başarıyor. Umarım hayatında sorunlarla boğuşan dinleyiciler için de bir ışık olur. :)

Çok harika bir liste olmuş. Ellerine sağlık arkadaşın!

4
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 01 Haziran 2017, 00:28:23 »
Gelemedi.

5
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 11 Mayıs 2017, 23:35:04 »
Filmi bugün izleyebildim şanslı bir şekilde. Tek bir anından bile sıkılmadım. Çok sevdim hatta. Lakin çok orijinal bir film de değildi ne yazık ki. Özellikle birinci film ile birebir benzer çok yanı var ve ne yazık ki yine bir milyon sorudan bir iki tanesine cevap vermiş. O beni çok üzdü. Özellikle Prometheus'dan daha fazla şeye cevap verecek derken ben pek de fazla bir fark göremedim.

Kaçırdığım noktalar var mıydı izlerken diye merak ediyorum. Biri çok detaylı ve spoilerlı bir inceleme yapsa da okusak keşke. (Yazar burada belki de okanakinci'ya sesleniyor.)

6
Sinema / Ynt: "Blade Runner" Geri Dönüyor!
« : 09 Mayıs 2017, 21:39:45 »
When Dilberay touch your heart...


7
Sinema / Ynt: "Blade Runner" Geri Dönüyor!
« : 09 Mayıs 2017, 01:18:59 »
Bu fragmandan aldığım tadı başka bi' şeyden alamadım. Belki Almanlık... ama yok yaa bu fragman daha güzel.

8
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 27 Nisan 2017, 11:06:12 »
Çıksın artık yeter yaa öleceğim heyecandan :(

9
Televizyon / Ynt: Fargo
« : 06 Mart 2017, 23:24:50 »
Ben True Detective'den bile daha çok sevdim Fargo'yu, son yılların en özgün yapımı bence.

Çekim teknikleri olsun, oyunculuklar olsun şahane ötesi bir yapım ortaya koymuşlar. Özellikle Martin Freeman'ı izlemeye doyamıyorum. Bölümler ilerledikçe kalitesi artarak devam ediyor resmen dizinin, eğer izlerseniz bazı sahneler de ki yaratıcılığa hayran kalacaksınız eminim. Son iki bölüm kaldı bitmesine ve finali'nin nasıl olacağını çok merak ediyorum açıkçası, bekleyip görelim.

Şiddetle tavsiye ediyorum.

Çok sonra gelen bir yorum ile sana katılıyorum. Üstünden 3 yıl geçmiş, Fargo gibisi olmadı daha bence. Fargo'dan aldığım zevki başka bişeyden alamadım. Belki Almanlık... ama yok yaa Fargo daha güzel.

Bu arada dizinin 3. sezonu için Diner adında yeni bir teaser yayınlanmış. Görmeyenler için daha önce AC ve Bang adında iki tane daha yayınlanmıştı.

Sezon 19 Nisan'da başlayacak.

10
Böyle bir şeye gerek yok bence. Sonuçta böyle bir şey yapmadın ve bu kitabın seçileceği de belli değil. Ortamda reklamını yapmış olsan "ama güzel çevirdim haa" falan diye gene anlaşılabilir bu düşünce. Ancak seni takip eden insanlar bu kitabı çevirirken 42 kere intiharın eşiğinden dönmüş olman ve kitabın son sayfasında ancak bacaklarından birini kemirerek bu çeviriyi bitirmiş olman dışında bir şey duymadı ağzından. :P

Edit: Ayrıca kişisel düşüncenden ziyade ben kitabın popülerliği için de kalmasından yanayım. Bu türde ağır bilim kurgular çok çevirilmiyor satamadığından, reklamı olmadığından falan filan. Biz de hiçten yok sayarsak halimiz nice olur.

11
Edebiyat

    ► Yılın En İyi Yabancı Fantastik Kurgusu: Bilemedi
    ► Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgusu: Ben, Robot. 2312
    ► Yılın En iyi Tuhaf Kurgusu: Biz Gayet İyiyiz
    ► Yılın En İyi Yabancı Çizgi Romanı: Sandman, Injustice, Harbinger
    ► Yılın En İyi Yerli Çizgi Romanı: Karabala

Çeviri

    ► Yılın En İyi Kurgu Çevirisi Roman/Öykü: 2312 - M. İhsan Tatari
    ► Yılın En İyi Kurgu Çevirisi Çizgi Roman Sandman - Elif Ersavcı

Yayınevleri ve İşleri

    ► Yılın En İyi Kapak Tasarımı: Ben, Robot
    ► Yılın Yayınevi: İthaki, Delidolu
    ► Yılın Yayınevi: Çizgi Düşler, JBC

Ekran ve Beyaz Perde

    ► Yılın En İyi Dizisi: Stranger Things
    ► Yılın En İyi Filmi: Rogue One(Fanatiklik diz boyu)
    ► Yılın En İyi Animesi: Boku dake ga Inai Machi

Kayıp Rıhtım

    ► Yılın En Güzel İncelemesi (Kayıp Rıhtım)
    ► Yılın En Güzel Haberi (Kayıp Rıhtım)
(Seçemedi bunları, editleyeceğim sonra)

12
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 08 Aralık 2016, 19:07:50 »


Anlayan layka çöktü bile........noktanokta

13
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 25 Kasım 2016, 00:15:46 »
"Kitabınızı ayırır, sizleri birleştiririz." - Kayıp Rıhtım

Bu sitede birleşmiş çiftlere gelsin :P

Spoiler: Göster
Yaa ben çok mu zorluyorum böyle şeylerde acaba  :P

14
Çizgi & Anime / Ynt: Ghost In The Shell
« : 13 Kasım 2016, 18:55:03 »
Popi olmasından kaynaklı değil üzüntüm, Star Wars'ın tekrar popileşmesine hasta oldum mesela. Yıllardır hastası olduğum bir başlık. Daha fazla tanınması çok güzel bir şey. Üzüntümü tam olarak JCDenton açıklamış son yorumunda.

Bir de Yüzüklerin Efendisi filmleri de çok güzeldi mesela. Hala insanların konuşuyor olmasına çok seviniyorum. Ama Hobbit üçlemesi... lanet girsin. Bir çok kez izledim LotR serisini ama Hobbit çıkalı kaç yıl geçmesine rağmen ikinci kez bakmadım bile. İlk kez izlerken bile dayanamadığım, çok sıkıldığım oldu.

15
Çizgi & Anime / Ynt: Ghost In The Shell
« : 13 Kasım 2016, 14:13:54 »
Animelerini izlemeseydim Scarlett Johansson'a rağmen beğenebilirdim filmi. Şimdiyse bir şeyler eksik geliyor :(

Sayfa: [1] 2 3 ... 63