Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Richard Fannin

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Tartışma Platformu / Ynt: Stephen King
« : 04 Temmuz 2012, 22:41:53 »
Bence ustanın en büyük eseri olan Kara Kule'den önce farklı kitaplarıyla bu seriye ısınmak daha iyi olur. Mahşer'i okumuşsunuz Randall Flagg karakterini tanımışsınız zaten en güzel başlangıcı yapmışsınız bence. Sonrasında sizi hiç sıkmayacak 'O' kitabını tavsiye ederim. Tabi kitabın 25. yıl özel baskısının çevrilmesini de bekleyebilirsiniz. Beklerken de ustanın en iyi olduğu konudan yani kısa hikayelerinden oluşan bir kitabını okuyun derim. Bulabilirseniz ' Hayaletin garip huyları' süper bir başlangıç olurdu. 'Rüyalar ve karabasanlar' kitabı da fena bir tercih sayılmaz.   

2
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: "O" 25 Yaşında!
« : 15 Mayıs 2012, 21:53:33 »
Desenize 25 yaş kutlamasını 27 yaşına girdiğinde ancak yapabileceğiz.

3
Maniac... ? :P

Merak edip biraz araştırayım dedim ve ailenizin bir taşla üç kuş vurmasını tebessümle okudum :)



4
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bir Rüyayız Sadece
« : 13 Kasım 2011, 16:50:36 »
Rıhtımda yazdıklarını beğenerek, ilgiyle takip ettiklerimden birisin.  Ruh halimi yansıtan bu güzel şiir için teşekkür ederim. Baştan sona çok güzeldi.

5
Güncel / Ynt: Bayram
« : 06 Kasım 2011, 13:37:42 »
Herkese iyi bayramlar, roman tadında güzel günler diliyorum.





6
Televizyon / Ynt: American Horror Story
« : 31 Ekim 2011, 14:54:55 »
Biraz önce 3. bölmü bitirdim ve izlediğim kadarıyla çok beğendim. Hayaletli ev konusu sıkar, izleyemem önyargısıyla başladığım dizi bu bölümle birlikte bütün önyargılarımı yıkmayı başardı. Korku türünü seviyorsanız başlamaktan zarar gelmez diye düşünüyorum. Bu arada şimdiye kadarki izlediğim bölümlerde +18lik bir şey yoktu.
Güzel bir hava yakalamışlar,özellikle oyuncular çok kaliteli. Bir de dizi açılmaya, konu gelişmeye başlayınca tadından yenmez olacaktır.

7
Kurgu İskelesi / Ynt: Lord Engord
« : 28 Ekim 2011, 13:51:23 »
Mu ve Atlantis üzerine hoş bir kurgu olmuş. Efsaneye bir de bükücüleri katarak farklı bir boyut kazandırmışsınız. Çok daha uzun ve ayrıntılı anlatılabilirdi diye düşünüyorum ama bu haliyle de okuması hoş bir hikaye.

8
Kurgu İskelesi / Karanlıkta kısa bir yolculuk
« : 25 Ekim 2011, 21:16:41 »
Karanlık sokakta ilerliyordu. Adım atıyor demek zordu, sanki yerin birkaç milim üzerinde uçuyor, kayıyor gibiydi. Simsiyah bir siluetti, fark edilmeyenin kendisiydi.

Hiçbir yere ait değildi ama her yere gidebileceğini biliyordu. Gidecekti de…
İlk durağı kenar mahallede kalmış küçük bir evdi. İçeriye doğru süzüldü ektiği tohumların büyümesini seyretmek için. Davete ihtiyacı yoktu zira o bir vampir değildi. Kenarda durdu ve yokluk içindeki evde körkütük sarhoş televizyon seyreden adamı seyretti. Adam kocaman göbeğini bebeğinin ağlayıp durduğu yöne çevirdi.

‘Sustur şunu yoksa ikinizin de ölümü elimden olacak’ diye bağırdı.

Korkan çocuk da daha çok bağırdı. Adam daha çok sinirlendi. Kötü bir döngüydü bu ve adamın yerinden kalkıp önündeki sehpayı kapmasıyla son buldu. Sinirle eşine doğru ilerlerken salonun köşesinde bir çift kırmızı göz görür gibi oldu ama sonra bu düşünceyi kafasından sildi. Yaptığı her şey eşi olan güzel insana haksızlıktı. Siyah siluet gülümseyerek evden çıktı.

Şehirde yağmur başladı ve karanlık daha da arttı. Yaşı ilerlemiş bir adamın ardına takıldı kara siluet. Adam paltosuna sımsıkı sarılmış yağmurdan sakınarak evine gitmeye çalışıyordu. Kötü bir his kapladı içini daha da hızlandı sanki peşindekinden kaçabilecekmiş gibi. Bilmediği şey o kaçar ama başkası kaçmazsa asıl tehlikenin o zaman başlayacağıydı. Paçaları iyice ıslanmıştı, paltosundan sular akıyordu.

Sokağın köşesine geldiğinde içindeki sıkıntının nedenini birkaç saniye de olsa anladı. Karnına saplanan bıçağın verdiği sıcaklık garip bir şekilde huzurluydu. Yere düşerken bıçağın sahibi olan sokak çocuğunu gördü. Çocuk birazdan cebindeki cüzdanı alacak ve içindeki azıcık para ile biracık mutlu olacak sırtındaki kocaman yükle karanlıkta kaybolacaktı. Geçirdiği koca ömrün böyle son bulması haksızlıktı.

Kara siluet şimdi her zamankinden daha mutluydu çünki birazdan gideceği yere girmek zorunda bile değildi. Burası gizli bir kumarhaneydi ve beşinci katta olmasına rağmen pencerenin önündeki kırmızı gözler içeriyi seyrederken hiçbir güçlük çekmiyordu.

Binlerce lira etrafta uçuşuyordu. Televizyonda sokakta kalan yüzlerce insanın haberi vardı, altyazıda ise yine ölen gençlerin sayısı geçiyordu. Onların bu insanlar için can vermesi haksızlıktı ama orada önemli olan tek şey paraydı. Siluetin buraya girmesine gerek yoktu çünki çoktan sarmıştı karanlık burayı, sinmişti, en sevdiği gibiydi, umursamazlık doluydu odalar.

İlerideki meydana doğru ilerledi ve market soyulurken korkudan görmemezlikten gelen adamın yanından geçti. Tekrar gülümsedi, her yer karanlıktı. İleride yirmi dört saat açık olan büfenin önünde kırmızı ışıklar saçan yuvasına doğru ilerledi. Toprağın altına doğru süzülmeye başladı. Büfenin sahibi bir an kırmızı bir çift göz gördüğünü sandı. Gözlerini sımsıkı kapatıp tekrar açınca yok olduklarını gördü. Ailesine bakmak zorunda olmasa hayaller görecek kadar uykusuz kalmaz, bu kadar çok çalışmazdı.

Siluet toprağın derinliklerine süzülürken dünyanın hep böyle kalacağını düşündü. Onu görenler vardı hatta ne olduğunu çok iyi bilen birilerini bile görmüştü. Evlerinde, duvarda çerçeveli bir yazı olan aileyi hatırladı. Yazı şöyleydi:

Haksızlık karşısında susan dilsiz ‘şeytandır’.

9
Kara Kule / Ynt: Kızıl Kral
« : 10 Eylül 2011, 16:31:59 »
King'in hayal dünyasında varlıkların, tıpkı kulenin farklı katları gibi, farklı seviyeleri vardır. İnsanların içinde olduğu ölümlüler ve bazı uzun yaşayanların bulunduğu seviyelerin ötesinde başka seviyeler vardır. Bu seviyelerde ölümsüz diyebileceğimiz varlıklar yaşar.

İnsanların olduğu seviyede belli bir amaç ve rastgelelik vardır. Seviye yükseldikçe rastgelelik ortadan kalkar ve anlama seviyesinin çok ötesinde olan varlıkların katında sadece amaç kalır. İşte Kızıl Kral (Crimson King), bu seviyedeki en kötü varlıklardan biridir.

''Kızıl Kral, bir çayı geçmeye çalışan küçük çocuğun atlama taşı kullanması gibi bedenden bedene, nesilden nesile geçer.''

Spoiler: Göster
Belkide kötülerin en kötüsüdür çünki amacı ne bir insanı ne bir ülkeyi ne de dünyayı yok etmektir. Amacı tüm evrenleri yok etmektir. Herşeyi karanlığa boğup tek hakim varlık olmaktır.

10
Kara Kule / Ynt: Diğer Bağlantılı Eserler: Uykusuzluk
« : 06 Eylül 2011, 18:14:10 »
''Yaşlılık, etrafı ölümle çevrili bir adadır.''

Kitabın baş karakteri ne kadar yaşlı bir adam -Ralph Roberts- olsa da okuduğum king kitapları arasında en sevdiğim karakter olmayı başardı. Kitap boyunca göz ardı edilemeyecek bir saflık var bunun en büyük nedeni ise kitabın kahramanları.

Ralph, son derece insani bir nedenden, eşinin ölümü sonrası, uykusuzluk problemi çekmeye başlar ve yavaş yavaş azalan uyku süreleri sonunda artık cenneti ''insanların öğlene, hatta öğleden sonralara kadar uyuyabildikleri yer'' olarak tanımlamaya başlayacak hale gelir.

Kitabın bu ilk bölümü bile insanı sıkmadan ilerliyor fakat özellikle bu kısmı geçip de kitabın 2. kısmı olan 'gizli şehir' bölümüne başlayınca King'in muhteşem hayal gücüne tekrar tanıklık ediyoruz. Kitap o kadar güzel kurgulanmış ki ilerledikçe hangi taşın altından neyin çıkacağını tahmin etmek imkansız hale geliyor.

King'in bu kitabı 'Kara Kule' ve 'O' kitapları ile sıkı bağlar içeriyor. Diğer birçok kitabında olduğu gibi başka yazar ve kitaplara birçok göndermeler var bunlar güç yüzüklerinden tutun da Alice'e kadar uzanıyor. Hatta en sıkı bağlar bir Yunan miti olan Mire'lerdir (Lakhesis, Klotho, Atropos). Kim bu kel doktorlar nereden çıkmışlar diye merak ederseniz buraya bakabilirsiniz.

Kitabı okuduktan sonra King'in ,bir çok yerde aksini söylediği halde, kitabı yazdığı 1994 yılında Kara Kule'nin sonunu biraz da olsa planlamış olduğunu görebiliriz.

''Onun adı Roland, anne. Onu bazen rüyamda görüyorum. O da bir kral.'' Cümlesinin etkilerini gerçekten hissetmek isteyenlere tavsiyem, eğer seriyi okumak gibi bir niyetleri varsa, bu kitabı Kara Kule'den sonra okumalarıdır.

''Biz yıldız tozuyuz, biz altınız.''

Kalbi altından karakterlerin, rengarenk bir dünyada, hayallerinin ötesindeki varlıklarla savaşları gerçekten okunmaya değer.

11
Kara Kule / Ynt: 7- The Dark Tower - Kule
« : 06 Eylül 2011, 10:49:32 »
Kesinlikle olması gereken şekilde bitti. Bize onlarca yerde spoiler vermişti zaten. Eğer şöyle olsaydı:

Spoiler: Göster
Roland Kara Kule'nin tepesindeki odaya girdi. Tanrı'nın tahtı orada duruyordu. Gitti oturdu ve muhteşem güçlerle tüm evrenleri yönetmeye başladı. Mutlu son...


Hadi ordan der binlerce sayfa okuduğuma pişman olurdum ama şimdi düşündüğümde her sayfasına değdi diyorum.



12
Kurgu İskelesi / Ynt: Köpek
« : 05 Eylül 2011, 17:23:02 »
Aslında hiç aklımdan geçmemişti ama Gollum'un 'efendimisss, kıymetlimiss' konuşma tarzına ne kadar benzediğini siz söyletince farkettim. Aklımdaki derinden gelen fısıltı sesini ancak öyle tasvir edebilmiştim. Sonraki çalışmalarımda akışı bozmamak ve düşüncelerin farklı yönlere kaymasını önlemek adına bunlara daha fazla dikkat edeceğim. Eleştirileriniz için teşekkür ederim :)

13
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« : 05 Eylül 2011, 13:18:17 »
En sevdiğim çoğu insan gibi Örümcek Adam ama konu en iyi süper kahraman olunca Süperman derim.
'' Diğer süper kahramanlar gerçekte kim olduğunu saklamak için süper kahraman kostümü giyer ama Süperman gerçekte kim olduğunu saklamak için insan kostümü giyer '' :D

14
Bilim & Teknoloji / Ynt: En İyi Cep Telefonu Markası?
« : 05 Eylül 2011, 12:57:25 »
Iphone ve Blackberry bu işi bayağı ileri taşıdılar ama oyum Galaxy s2 ile onların önüne geçebilmiş olan Samsung'a.

15
Kurgu İskelesi / Ynt: Köpek
« : 01 Eylül 2011, 14:07:05 »
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Kesinlikle dikkate alacağım. İlk hikayemi okuyup yorum yapmanız benim için önemliydi :)

Sayfa: [1] 2 3 4