Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gilderoy

Sayfa: [1] 2 3 ... 27
1
Oyunlar / Ynt: Metin Tabanlı Oyun Düşüncesi
« : 24 Temmuz 2014, 01:52:18 »
Aynen İhsan abiye katılıyorum. İlginç olabilir. İyi bir programcı olmasına da gerek yok bence. Hatta üst düzey bir profesyonellik de gerekmiyor. Hevesli insanların olması kafi :) Hikaye kısmı biraz hayal gücü istiyor tabii ki :D

2
Oyunlar / Metin Tabanlı Oyun Düşüncesi
« : 22 Temmuz 2014, 01:58:34 »
Merhaba ey Rıhtım ahalisi! Çok uzun süre oldu buralarda bir şeyler yazmayalı. Umarım herkes iyidir :)

Pasif olduğum tüm bu zaman içerisinde derslerle, kulüp işleriyle vs. uğraştığımdan dolayı pek zaman bulamadım buraya. Her neyse lafı fazla uzatmayayım. Hepimiz PC oyunlarını özellikle RPG türünde olanları çok seviyoruz, biliyorum orada oturmuş bu yazıyı okuyorsunuz! :D Geçenlerde aklıma gelen bir fikri size sunmak isterim. Metin tabanlı RPG oyunlarını bilenler vardır mutlaka. Konsol ekranında oynanır, yazılım sizi yönlendirir ve hikayeyi sizinle birlikte işler. Eğer herhangi bir programlama dili bilen, uğraşan arkadaşlar varsa ne düşünürler acaba bu konuda? Kayıp Rıhtım olarak kendi metin tabanlı oyunumuzu yazıp, oynayıp bir de üstüne eğlenebilir miyiz acaba? :D Birkaç gündür kendi oyunum üzerinde uğraşmaktayım(C++ ile). Şuan her şey yolunda görünüyor. Gönüllüler varsa beri gelsin efenim.


3
Sinema / Liberal Arts (2012)
« : 27 Şubat 2014, 13:50:11 »

IMDb Puanı: 6.8

Konusu: 30'lu yaşlarındaki Jesse 19 yaşında üniversitedeyken aşık olduğu Zibby ilke yeniden görüşmeye başlar. Artık ikisi de birer yetişkin olan bu çiftin arasında karşı koyamayacakları bir çekim doğacaktır...
Senaristliğini ve yönetmenliğini How I Met Your Mother dizisiyle milyonların sevdiği Josh Radnor'ın üstlendiği filmin başrolleri arasında Radnor'ın yanı sıra Zac Efron ve Elizabeth Olsen da var. Film haziran ayında Sundance Film Festivali'nde görücüye çıkacak...

Yorum: Josh Radnor'ın yazıp, yönetip üstüne bir de başrol oynayıp karşımıza çıktığı ikinci filmi Liberal Arts. Filmde insanlar arası ilişkilere çok güzel değinilmiş. Özellikle yaş temasına çok büyük bir vurgu var. Ayrıca gerek barındırdığı derin düşünceler ve fikirler gerekse paylaşılan eşsiz aforizmalar ile adeta sıradan bir drama filminden sıyrılıyor. Özellikle Nat adlı karakterin yaşam enerjisi ve dünyaya bakış açısı inanılmaz derecede orijinal. Eğer Josh Radnor'ı How I Met Your Mother'dan takip ediyor ve seviyorsanız bu filmi kesinlikle beğeneceksiniz. Yalnız filmin süresi biraz daha uzun olsa tadından yenmeyecekmiş. :) Ayrıca, ilk filmi, happythankyoumoreplease'i henüz izlemesem de onun da kötü olamayacağını düşünmek istiyorum.

Ekleme: Filmin trailerini buradan izleyebilirsiniz.

4
Oyunlar / Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
« : 05 Şubat 2014, 23:06:25 »
Heartstone: Heroes of Warcraft


Güzel bir kart oyunu. Fazla bir abartısı yok. Eğlencelik, zaman geçirmek için ideal. İlk gördüğümde biraz ön yargılı davranmıştım. Sebebi ise göze çok basit ve çocuksu görünmesiydi. Yine de bir şans verdim ve tamamen öyle olmadığını anladım, tamam biraz basitlik var yinede. Oyun içerisinde yapabileceğimiz kombolar iyi düşünülmüş, isteyen gerçekten hoş stratejiler yapabilir. Fakat bir süre sonra bunlardan da sıkılıp oyunu bırakmanız da mümkün tabii. Bunun dışında düello kısmını başarılı buldum. Hemen aynı seviyede insanlara karşı düelloya girince zevkli olabiliyor. Neredeyse her zaferde heromuz seviye atladığı için yeni kartlar falan açılıyor. Ayrıca quest sistemini de iyi oturtmuşlar. Öyle ki insan verilen görevi bitirmeden başından kalkamıyor. Kısacası, şu anlık fena değil.

ekleme: oyun şu anda open beta döneminde.

5
Filmler / Ynt: Smaug'un Çorak Toprakları
« : 03 Şubat 2014, 19:31:27 »
Bu... şimdiye kadar... izlediğim... EN APTALCA şeydi.

Spoiler: Göster

Tamam, Legolas'ı filme neden dahil ettiğini anlayabiliyorum PJ. Çok da sırıtmadığını ve çevik elfimizi tekrar hareket haline görmenin beni keyiflendirdiğini söyleyebilirim. Kuyutorman sahneleri ve örümceklerle olan mücadele de bayağı iyiydi. Ama...

Ama ama ama...

Yahu Kili ile Taurel'in birbirine aşık olması da nedir arkadaş??!! Bir cüce ve elf... Birbirlerine aşkı olacaklar, he mi? Sen kafayı mı yedin be adam??! Binlerce yıl birbirinden nefret etmiş iki ırk. Ne cüceler sakalsız kadınlardan hoşlanır ne de elfler onarın varlıklarından haz eder. Bu ne lahana turşusudur böyle? Hem şu Tauriel midir nedir, sadece Numenor insanlarının bildiği Kralfoyası tedavisini nasıl uyguluyor? Açıklar mısın bir zahmet sakallı kuzum?

Cüceler 14 kişi olmak ve uğursuz sayıyı bozmak için yanına Bilbo'yu alsın, ondan sonra aralarından 4 kişiyi geride bıraksınlar. Üstelik birinin yokluğunu hiiiiiç fark etmesinler. Neden? Çünkü masanın altında sızmış. Oldu canım...

Thorin, Bilbo'ya kılıç çekecek? Bir avuç cüce binlerce cüceyi yakıp yutmuş Smaug'la madenlerde köşe kapmaca oynayacak?

Gandalf yerlerde sürünecek... Hem de "gücünü toplayamamış" Sauron karşısında. Bir de esir alınacak. Bak bak bak... Tamam, Gandalf'ın oradan zor kaçtığını biliyoruz, ama Sauron da ondan kaçıyordu benim bildiğim. O ne oldu? Hem bu yaktığın kaçıncı Gandalf asası??

Hadi bunları geçtim... Her birini öyle ya da böyle sineye çektim. Ama Kili ve Tauriel'in aşkı ya! Orada resmen face-palm yaptım ve odadan koşarak çıktım. Abartmıyorum.


Not: O değil de, sanki haftaya yeni bölümü gelecek bir dizi bölümü gibi bitirilir mi koca film?

Buna da çok fena katıldım ayrıca. Sanki Lost'un son bölümünü izlemiş gibi hissettim kendimi. Zaten birebir o sesle bitti! Donk...

Ne desek boş... Son noktayı koymuşsun vallahi İhsan abi. Bu yorumlara daha fazla katılamazdım, tebrik ediyorum :)

6
Aylık Öykü Seçkisi / Ynt: Seçkide Elli Beşinci Ay
« : 19 Ocak 2014, 00:17:02 »
Güzel bir seçki olacak gibi, yine. Bu kadar zaman oldu ben hala bir seçkiye katılamadım en çok ona yanarım... Elbet bir gün ben de bir hikayemle boy göstereceğim! Bu arada görsel de gerçekten şahane olmuş. DeLorean mı dersiniz Death Star mı dersiniz, her şey var maşallah :) Eline sağlık Tarık Kaplan.

7
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 04 Ocak 2014, 14:01:18 »
The Social Network. Ben Mezrich'in The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook A Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal adlı kitabından uyarlanan, senaristliğini Aaron Sorkin'in, yönetmenliğini de David Fincher'in yaptığı 2010 yapımı bir film. Mark Zuckerberg'in 2003-2004 yıllarında Facebook'u kuruş hikayesi anlatılıyor. Başta belgesel tadında bir şeyler bekliyordum ama neyse ki beklediğim gibi olmadı. Gerçi belgesel olsa zevki ayrı bir güzel olabilirdi... Kurgu tamamen gerçeğe dayalı. O yaşananlar, olaylar, Mark'ın web günlüğü falan derken evet, hepsi gerçekmiş. Hatta filmi izledikten sonra tuttuğu bloga bakmak için Livejournal'ı açtım fakat hesabı kaldırılmıştı. Filmde izleyiciyi en çok etkileyebilecek şeylerden birisi de kesinlikle soundtrackler. Hepsi adeta şaheser gibi. Bu işte de Trent Reznor parmağı olduğu aşikar. :)

imdb puanı: 7.8

8
Televizyon / Ynt: Sherlock
« : 04 Ocak 2014, 13:49:27 »
Üçüncü sezon adeta bomba gibi başladı.[*]spoiler ayrıntıda! :)[/*]

Spoiler: Göster
Sherlock'un mind mapping tekniklerini her istenen anda yapamayacağını da görmüş olduk bu bölümle. Gerçi Watson'ı biraz daha panikletmek amacıyla böyle bir şey yapmış da olabilir. Eğer öyleyse senaristleri tebrik etmek lazım.


Uzun zamandır göremeyince insan bayağı özlüyormuş. emuk bu konuda çok haklı. Bir şekilde şu sezon aralarını kısaltmaları lazım. Tamam, iyice özletiyor dizi ama hikayeden de çok uzak kalmak kötü bir durum.

9
Kurgu İskelesi / Ynt: İntiharın Anatomisi
« : 24 Kasım 2013, 20:48:16 »
Merhabalar. Uzun süre sonra Rıhtım'da bir hikayeye yorum yazıyorum. Daha doğrusu uzun süre sonra Rıhtım'da bir hikaye okuyorum. Evet, utandım ve pişman oldum biraz. Öncelikle hikayenin adı bir çekti beni sonra başladım okumaya. İlk satırdan itibaren oradaymışım gibi hissettirdi yazdıklarınız. Tabii şunu eklemekte de fayda var. Okumaya başladığım an arkaplanda Chopin'den Funeral March çalmaktaydı. Çok ilginç bir tesadüf olduğu bariz. :) O notaların verdiği ruh haliyle hikayenizi okudum ve açıkçası oldukça başarılı buldum. Bazı kısımlar gayet iyiydi. Özellikle merminin gidişatı bayağı ilginç geldi bana. Sanıyorum az yahut çok bir anatomi bilginiz var. Bu da iyi yönlerinden birisiydi.

Kurgu İskelesi'nde yazmışsınız bu demektir ki bir devam söz konusu? Eğer öyleyse olay nasıl gelişecek merak ediyorum. Kaleminize sağlık, kolay gelsin.

10
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 23 Kasım 2013, 23:50:06 »
Ve Steven Moffat yaptı yine yapacağını. Diziden bir bölüm değil, daha çok sinemamsı bir hava vermişler. Mükemmeldi. Yeni doktor Peter Capaldi de göründü dikkat ettiyseniz. Umarım gelen gideni aratmaz. Matt Smith ve David Tennant asla unutulmayacak.

Spoiler: Göster

11
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 23 Kasım 2013, 20:28:11 »
Evet! Yayına bir buçuk saat kadar kaldı. İsterseniz BBC Radio'nun canlı Doctor Who yayınını buradan dinleyebilirsiniz :)

12
Çizgi & Anime / Ynt: Anime Öneri İsteği
« : 25 Haziran 2013, 22:54:34 »
İzlediklerinden yola çıkarak akla ilk gelenler One Piece ve Naruto oluyor. Bunları izlemedim çünkü bölüm sayılarının çok olmasından dolayı gözüm korktu resmen! Fakat çok iyi olduklarını ve bayağı büyük hayran kitleleri olduğunu biliyorum. İzlediklerimden de Full Metal Alchemist ve Baccano!'yu önerebilirim.  Hatta şiddetle Baccano!'yu öneriyorum. Bir bak boş zamanında ;)

13
Oyunlar / Ynt: Neverwinter oynayanları görelim.
« : 19 Haziran 2013, 11:43:46 »
-_-'

Bir kez daha D&D Online beni bu konuda yıktı. O zaman half-elf ya da human açarım. Oyun çok güzele benziyor, bir deneyeceğim. Teşekkürler bilgilendirme için :).

Hazal Abla oyun yarın çıkıyor. Oyunda süpriz bir ırk daha olacak. Drow olması muhtemel :D

Evet herkes o sürpriz ırkın drow olacağını düşünüyor :) Ayrıca oyuna yeni bir meslek daha ekleniyormuş: Simya. İlginç kombinasyonlarla iksir falan yapılabilecekmiş böylece.

14
Oyunlar / Ynt: Neverwinter oynayanları görelim.
« : 18 Haziran 2013, 23:48:54 »
Oyun 2 gün sonra Open Beta'dan çıkıyormuş, haberiniz olsun :) Ayrıca Türkçe'ye çeviriyorlar fakat Türk server olmayacakmış. Bunun doğruluğu ne kadardır bilemiyorum.


15
Oyunlar / Ynt: Steam - Son Haberler!
« : 18 Haziran 2013, 23:43:08 »
Steam değil GOG.com'dan bu haber. Torchlight[*]1[/*] iki günlüğüne bedavaymış. Oynamayan varsa hemen alıp oynayabilir.

http://www.gog.com/gamecard/torchlight

Sayfa: [1] 2 3 ... 27