Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - scorpion325

Sayfa: [1] 2 3
1
erkek milleti değil mi aşktan aldatmadan ne anlar? :hemk 

(şaka yapıyorum =P )

 ;D :D

2
İlginç... Sağlıksız ama elle taşımak da zor oluyor. ;D

3
Genel Kültür / Ynt: İşte en ilginç Türk gelenekleri !
« : 29 Mart 2008, 12:20:55 »
Saçmalık. :o Zaten artık göbek kordonları için Kök Hücre bankaları var,oralara veriliyor. Çok da işe yarıyor.

4
Güncel / Ynt: Mermisi yok menzili 4 km
« : 29 Mart 2008, 12:17:48 »
Taşıması çok zor olur gibi. Ayrıca atarilerdeki tabacalara benziyor. ;D

5
Güncel / Ynt: Yarı insan yarı hayvan
« : 29 Mart 2008, 12:15:57 »
Etik değil. >:(

6
Güncel / Ynt: Başarısızlığın fotografları
« : 29 Mart 2008, 12:13:56 »
Puha. ;D 12.Resim ayrı bir Puha. ;D Paylaşım için teşekkürler.

7
Ehue. Bu civcivlerinde hiç müzik anlayışı yokmuş. :P

8
Müzik / Ynt: Evanescence
« : 27 Mart 2008, 22:11:41 »
Süper ötesi bir grup. Dinlerken insan kendinden geçiyor. :P :ole Diğer gruplardan kesinlikle farklı ve çok güzel bir tarzı var.

9
Güzel bir kitap ama okurken sıkılıyor insan. :hemk

10
The Cranberries - Zombie :ehi

11
Bilim & Teknoloji / XP Service Pack 3, Nisan'da
« : 27 Mart 2008, 21:58:30 »


Microsoft XP için SP3'ün çıkış tarihini Nisan'a çekecek gibi... Mazeret: Daha iyi bir SP3.

Aslında Windows XP için Service Pack 3 iki gün önce yayınlanmış olmalıydı. En azından birçok çevrimiçi hizmet geçen haftanın sonunda bunun olacağını bildirmişti.

Ancak Techarp.com sitesinin haberine göre servis paketinin final sürümü Nisan ortasında yayımlanacak. Sebep olarak ise Beta-tester'larının sundukları iyileştirme önerileri gösteriliyor; bu durum da Microsoft'un normalde verdiği tarihin dışına kaymasına sebep oluyor. Microsoft ise yeni çıkış tarihi hakkında şimdilik herhangi bir yorum yapmak istemiyor.

12
Bilim & Teknoloji / YouTube'dan yasakla ilgili açıklama!
« : 27 Mart 2008, 19:18:02 »


YouTube'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk kullanıcıların şu anda YouTube'a erişememesinden üzgün olunduğu belirtildi.

Video paylaşım sitesi YouTube'dan yapılan açıklamada, "son kapatma kararına neden teşkil eden videoların incelendiği ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırıldığı” bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Son kapatma kararına neden teşkil eden videoları inceledik ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırdık. YouTube'a Türkiye'den kısa bir süre içerisinde erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. YouTube olarak Türk kanunlarına aykırı olabilecek içeriğe ilişkin sorunları gidermek amacıyla yetkililerle işbirliğine her zaman hazırız”.


Rakamlarla YouTube
Youtube, Google'ı da arkasına alarak dünyanın en büyük video portalı olmayı başarmış görünüyor. İnternet'in rating'ini belirleyen şirketler arasında önemli bir yere sahip olan Comscore Video Metrix'in Ocak ayı raporuna göre internet üzerinde izlenen 9,8 milyar videonun neredeyse 1/3'ünden fazlası YouTube'da bulunuyor. YouTube bu sayıyla diğer sitelerin arasından sıyrılarak bir rekora imza atıyor denilebilir.

Amerikalı internet kullanıcılarının 80 milyon kadarı YouTube'un takipçileri arasında yer alıyor. Fox Interactive 53,9 milyonla YouTube'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Apple ise 8,7 milyonla listenin sonlarında...

YouTube'nun tuttuğu bir diğer kayda göre kullanıcılar YouTube'da video izlerken ortalama 109,9 dakika harcıyor. Fox'da bu süre 11,7 dakikada kalırken, Viacom 33 dakikalık ortalamayla YouTube'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Apple ise 21,2 dakikalık ortalamaya sahip.

Comscore'un raporundaki bir diğer sonuç da Amerikalı internet kullanıcıların %75,7'sinin 2008 yılında YouTube'a giriş yapmış olması.

---

Bu arada YouTube açıldı,söyleyeyim. :D

13
Bilim & Teknoloji / İyi ki doğdun Pentium!
« : 27 Mart 2008, 18:58:54 »


Pentium 15 yaşında: Intel, bugünlere gelmesini sağlayan Pentium işlemcilerin doğum gününü kutluyor.

İşlemci dünyasının devi Intel, Pentium ailesinin 15. doğum gününü kutluyor. Bundan 15 sene önce Mart 1993'te Pentium ismini taşıyan işlemci ailesi piyasaya sunulmuş ve büyük yankı uyandırmıştı. 486 serisi işlemcilerin devamı olan Pentium Intel'e büyük başarılar kazandırdı ve şirketin bugünkü konumuna gelmesinde önemli rol oynadı.

1993'te 60Mhz'lik P60 modeliyle başlayan seri, 22 Temmuz 2006'da yerini Core ailesine bırakarak emekliye ayrılmıştı.

---

AMD forever;ama yine de iyi ki doğdu. ;D

14
Bilim & Teknoloji / Kalp pillerine korsan tehdidi!
« : 26 Mart 2008, 23:03:29 »


Araştırmalar korkunç bir gerçeği ortaya koyuyor: Yeni nesil kalp pilleri korsanlar tarafından ele geçirilebilir.

Güvenliği sağlanmamış kablosuz ağlara sıkça rastlanabilir. Fakat kalp pillerin bile güvensiz bir şekilde işlediğini bilmek ister istemez insanı şaşırtıyor.

Sydney Morning Herald'ın haberine göre vücudunda kalp pili taşıyan 100.000'den fazla hasta ile yapılan bir araştırma, bu pillerin W-LAN üzerinden hack'lenebileceğini ortaya çıkardı. Yeni nesil kalp pilleri, verileri kişinin yatağının yanında bulunan bir alıcıya gönderen kablosuz ağ ile donatılıyor. Bu bilgiler ise doğrudan doktora iletiliyor.

Kendi içinde çok pratik bir fikir olabilir, fakat geliştiriciler bir şeyi unuttular: Cihaz, kullandığı bağlantıyı şifrelemiyor. Hackerler bu açıktan yararlanıp cihazı kontrol edebilirler ki, bu da ölümcül sonuçlara neden olabilir.

---

Kalp pili hacklemek... İlginç. :shrlock

15
Bilim & Teknoloji / Wimax Nedir?
« : 26 Mart 2008, 22:52:18 »
Bir grup mühendis emin adımlarla, kablosuz teknoloji Wi-Fi çılgınlığını dize getirmek için, çalışmalarına devam ediyorlar. Analistlere göre, bu sene sıkça duyulacak kablosuz teknoloji 'WiMax'.

İsminden de anlaşılacağı gibi WiMax, uzaktan akrabası olan Wi-Fi'nin çok daha büyük, ve çok daha güçlü bir versiyonu. Wi-Fi, 2002 senesinde sahnelere çıkan, ve günümüzde de genellikle fast food restorantlarda ve hava alanlarında kullanılan, yüksek hızda ınternet bağlantısı sunan kablosuz teknoloji. WiMax, aynı şeyi, yani kablosuz yüksek hızda ınternet bağlantısını maksimum 35 millik bir alan içerisinde sağlayabiliyor.

Pyramid Research analistlerinden ve telekominikasyon danışmanı olan John Yunker, 2004 yılının WiMax için ilginç bir yıl olacağını belirtirken, bazı büyük yüklenicilerin WiMax’e şüpeli baktığını da vurguluyor.

Peki WiMax nedir?

WiMax aslında çok yeni bir şey değil. WiMax, yıllardır bilinen ve  sabit kablosuz adı verilen bir teknolojiyi kullanıyor. Uzun bir direkten bir sinyalin minik alıcılarca alınmasına dayalı tipik bir sistem. Sinyal geniş bir alanda bir ınternet  bağlantısı sağlıyor. Sabit kaplosuz sistemler genellikle iş dünyasında kullanılmakta. Fakat teçhizat tek bir firma tarafından yapıldı. Wi-Fi standartlar anlaşması, teçhizat fiyatlarının dramatik olarak düşmesine neden oldu. Belkide en önemlisi bilgisayarlara ve el aletlerine Wi-Fi ağları için takılan çipler. Wi-Fi ağ giriş kartı fiyatları bir senede 70 dolardan 20 dolara düştü, ve şu an fiyatı sadece 10 dolar. Çip yapan lider Intel'in de aralarında bulunduğu bir grup firma, WiMax için standart konusunda ısrar etmekte.

Standartın anlamı, bütün WiMax malzeme yapan firmaların benzer şartlarda üretim yapması. Böylece bir firma tarafından yapılmış olan donatı, bir diğer firma tarafından problemsiz olarak kullanılacak.

Bu sene içinde WiMax Forum adı verilen bir grup, bir 'Plug festivali' organize etmeyi umuyor. Bu festivalde, malzeme üreticileri kendi donatılarını diğer firma donatıları ile beraber test ederek, çalışıp çalışmadığından emin olabilecekler. WiMax Forum başkanı Margaret LaBrecque, standartlar olmadan WiMax yapan firmaların başarılı olamayacağını, ve bu teknolojinin gelişip büyüyemeyeceğini belirtti.

Bazı analistler, WiMax’in DSL ve kablolu modem ile servis veren yerlerde oldukça popüler olacağını savunuyorlar. Sadece bir direk, yüzlerce kullanıcıya WiMax sinyali sağlayacak. Bazı analistler ise, hava dalgaları ile ses ve veri getirmek için başka teknolojilere milyarlar yatırmış olan, büyük cep telefonu firmalarından bazıları için, ciddi tehdit olabileceğini vurguluyorlar.

Büyük cep telefonu yüklenici firmalar, Wi-Fi’yi de başlangıçta görmezden gelmişlerdi, ama teknoloji sonunda kısa menzilde ne kadar etkili olduğunu göstererek bu firmalarca kısa zamanda kabul gördü.

---

Daha ayrıntılı bilgiyi bir dergide okumuştum. Baya ilginç ve süper bir teknoloji.

Sayfa: [1] 2 3