Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - shadman

Sayfa: [1]
1
Parasızlığın gözü kör olsun diyerekten
taht oyunlarının yeni çevirisiz
tidus groan yeni baskı
amerikan tanrıları yeni baskı
zaman çarkı 13
yedinci oğul
rüzgarın adı
ilk üç kitabı okusamda tekrar okumak çok güzel olurdu.Diğer üç kitap içinse canım gidiyor ama para biriktirmek lazım.

2
Dune gibi bir seri nasıl hala yazılmamış yadırgadım doğrusu.
Sıralama yap(a)madan yazıcak olursam okuduğum en iyi bilimkurgu kitapları
En başta DUNE olacak şekilde
Zaman Makinası
Mülksüzler
Cesur yeni dünya
1984
Fahrenheit 451
Yaban Diyarlardaki Yabancı
Simulakra
Biz
şeklinde gidiyor hah birde altın gölgeler şehri vardı ted willamsın oda süperdir mesela ama biraz daha fantastik kurguya kayıyor sanırım.Bilimkurgu kitaplarında özellikle ütopya ile ilgili olanların ayrı bir yeri vardır gözümde.

3
Çizgi & Anime / Ynt: Neon Genesis Evangelion
« : 11 Nisan 2011, 12:25:55 »
Nerde serideki müziklerden birini duysam hala kötü oluyorum(özelliklede o tahliye alarmı gibi olan müziği).İlk defa bir animede ana karakterden bu kadar nefret edip aynı zamanda onu o kadar iyi anlamıştım.Shinji sen nasıl bir karaktersin öyle hala çözebilmiş değilim.Nedense yeniden yapım filmindeki yeni karakterlere alışamadım bir türlü.End of Evangelion'da gitti zaten benim aklım,orda uçtu üstüne bilgi almıyor artık evangelion ile ilgili.

4
Çizgi & Anime / Ynt: Elfen Lied.* 13+
« : 11 Nisan 2011, 12:19:51 »
Ben daha önce bu animeyi izledim,gerçekten çok güzel bir anime!Yalnızca bir şey sormak istiyorum.Animenin 2. sezonu var mı?

Maalesef serinin mangası çok farklı şekilde devam edip sonlansada yapımcılar animeyi gereksiz ve unu havada kalan bir sonla bitirdiler ve ne yazık ki serinin 2. sezonunun gelebilme ihtimali söz konusu görünmüyor.Bu animeyi izleyipte moraliniz zaten fazlasıyla bozulmuştur fakat kendinizi daha fazla depresif hissetmek istiyor ve gerçek sonu öğrenmek istiyorsanız mangasına bir göz atın derim ben.

5
Çizgi & Anime / Ynt: Naruto
« : 11 Nisan 2011, 12:12:03 »
Dayanamadım saçma görevlere daha fazla shippuudene geçtim bu akşam.Farklı bir şey gibi geldi ilk sezondan sonra.Adamlar yapmış  :blink Sinema havası verdi.
Zaten 135'den sonrasını izlemek anlamsız, direk Shippuuden'e geçmek en iyisi :).

135 sonrası manga ile tamamen alakasız filler bölümleri,yani o bölümleri izlememen sana hiçbir şey kaybettirmez hatta seriden soğuma ihtimalini azaltır.Maalefe shippuuden'dede aynı sorun var seri ne zaman mangaya yaklaşsa ,manganın arayı açması için uzun filler bölümleri başlıyor ve gerçekten gereksiz ve sıkıcı bölümler başlıyor bir süre sonra insan animeden sıkılıp direk mangaya geçiyor zaten fillerlara dayanamadığından.

6
Bilim & Teknoloji / Ynt: Fizik Kulübü
« : 11 Nisan 2011, 12:01:43 »
Lisedeki fizikten hiç bir şey beklememenizi tavsiye ediyorum. Üniversitedeki fizik yüzünden depresyona girdim ben, aynı konular evet, ama lisedeki gibi değiller.

Merhaba, ben fizik okuyorum.

Ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum  :)
Teorik fizik dersini bir daha hiçbir kuvvet aldıramaz bana.
Merhaba ,bende fizik mezunuyum aslında.

7
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris
« : 10 Nisan 2011, 22:04:18 »

Genel görüşüm ortasına kadar sıkıcıydı fakat ondan sonra olaylar gelişti ve hızandı bence okuması keyifliydi. Sizin de okumanızı tavsiye ederim..

Kendi kitabı okuma maceramı anlatmam gerekirse genel olarak başlarda kitap ;yeni bir dünya yeni karakterler yeni sorunlar tanışılması gereken yeni dostlar ve düşmanlar vs derken her fantastik kurgu kitabına başladığım gibi heyecanlı ve meraklı geçti ;yazarın gerçekten orjinal bir konsept yakaladığını düşünmüştüm ilk başta.Ayrıca kitabın uzunluğunada oldukça sevinmiştim  ilk aldığımda doya doya okurum diyerekten.Fakat kitabın ortalarına gelince hayli sancılı ve sıtınlı bir döneme girdi okuma sürecim ,kitaba ara verip okumayı bırakınca kitap başcumda birkaç gün okumadan duruyor elim birtürlü  kitaba gitmiyordu.Bunun sebebide başta sevindiğim kitabın uzunluğunun gerçekten gereksiz olmasındandı.K Kitapta olaylara yada durumu hiçbir katkısı olmayan nerdeyse ana konudan kopuk,kitaptan çıkarılsa kitabın hiçbirşey kaybetmeyeceği(-aksine bence  değer kazanacağı) ,tempoyu düşüren ve okuru kitaptan soğutan birçok bölüm vardı.Sonra bir gayret tekrar aldım kitabı elime ve son 300 sayfayı 2 gecede bitirebildim ve kitabı bitirmenin rahatlığı ve yeni bir şeylere başlayacak olmanın sevinci ile derin bir nefes aldım.Son kısımlar gayet akıcı ve tempolu olsada ve hatta kitapta karşılaşılan soruların cevabı gayet mantıklı ve zekice verilsede çok severek okuduğum bir kitap olmadı maalesef.Oysaki yazardanda çok umutluydum yinede her halükarda okunmaya değer bir kitap.Özelliklede son zamanlarda ne kadar az ve kaliteli fk kitabının türkçeye çevrildiği düşünülürse.Eğer kitaptan gereksiz bölümler çıkarılsa son 20 sayfada nedense özet şeklinde geçilen birçok bilgi kitabın geneline yayılsa çok daha güzel bir kitap olabilirmiş sanırım.Neyse umarım yazarın mistborn seriside çevrilir türkçeyede onuda okuruz çünkü hem konu olarak hemde oluşturulan konsept olarak bu kitaptan çok daha fazla ilgimi çekiyor mistborn.

8
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Amerikan Tanrıları
« : 10 Nisan 2011, 21:39:22 »
Baskısı tükenmiş olan ilk çevirinin şanslı sahiplerinden biriydim sanırım,kitabı okuyalı hayli zaman geçtiğinden  neredeyse unuttum çoğu kısmını ama hatırladığım kadarı ile Çarşamda(Wednesday-Woden) ve arkadaşlarının maceraları gerçekten okumaya değer.Özellikle Gaiman'nın masalsı tarzının sandmandeki gibi günümüzde geçen bir hikayede görmek bir başka güzel oluyor.İçerdiği yoğun miktarda iskandinav mitolojisi ve diğer mitolojilere göndermeler özellikle benim gibi mitoloji severleri mutlu edicek ve kitabı okumayı daha zevkli kılacak cinste.Haftanın ve daha birçok şeyin isminin  mitolojideki karakterlerden geldiğini öğrenmek yada hatırlamak kitabı faydalı bir mitoloji kitabı olarakta düşünmenizi sağlıyor..Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.İnkılap yayınevinden çıkan çeviriside oldukça güzeldi hatta arkasında kitaptaki gönderme yapılan tanrıların kısa açıklamalarıda vardı yamulmuyorsam.Ama Niran elçinin çeviriside ayrı bir güzel olur şimdi.

9
Resmen şok oldum yeni bir kule kitabı,ben kralın artık diğer kitaplarında kuleden kırıntılar göremeyeceğim diye düşünürken ,kral birkez daha kaplumbağanın çağrısına kulak vermiş eh bizede bu çağrıyı dinlemekten başka bir şey kalmıyor artık.Herzaman son üç kitabın biraz aceleye geldiğini düşünürdüm,ilk dört kitap arasında gecen onca zaman birde son üç kiştabın peşpeşe çıkması.Kralın geçirdiği kaza ve seriyi bitiremeden gitmesi ihtimali birşeyleri eksik bırakmış sanırım neyse o eksiklerde tamamlanıyor artık.Zaman suyun üzerinde bir yuzdur.Balakım daha neler getirecek bize.

10
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Belgariad Serisi
« : 17 Mart 2011, 20:25:45 »
Tatlı? Ce-Nedra? Aman Allahım şirretin tekiydi ya.[*]Allah Gariona yardım etsin.[/*] Ce Nedra Garionunki değilmi?

Evet garion'un ki.

11
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Belgariad Serisi
« : 15 Mart 2011, 21:54:31 »
Forumu tarayıp vakit öldürmek için eski yazıları okurken gözüme çarptı bu başlık.Hem o kadar yıl sadece okuyup hiç yazmamışken birden üye olup söylemek istedim var mıdır fantastik edebiyatta Ce nedra gibi bir karakter daha ?Key animelerindeki tsundere kızlar gibi ama onlardan daha tatlı.Eddings kadim ejder mekanın cennet olsun , fantastik kurgu kitapları içerisinde en sevdiğim bayan karakteri yarattın.Bu arada hala bu seriyi okumayanlar varsa okuyun okutun.
Bu arada sorum ciddi hakaten varmı böyle bir karakter daha.

12
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris
« : 15 Mart 2011, 21:41:34 »
Bende kitabı yeni almış bulunmaktayım ve sanırım 100 sayfa civarında okudum ama nedense kitap biraz yavaş geldi.Yazar bir türlü ana konuya gelemiyormuş gibi.Birde karakterleri pek sevemedim ben nedense.Yinede bitirmeden tam bir yorum yapmak istemiyorum.Keşke yazarın mistborn seriside çevrilse türkçeye.Konusu ve kurgusu ile çok güzel bir seriye benziyor.

13
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Kubbenin Altında
« : 15 Mart 2011, 21:35:58 »
Kule serisi bittiğinden beri kralın kitaplarını eski heyecan ile bekleyemiyorum artık ne yazık ki.İçinde kuleden kırıntılar bulamayacak olmam bunun en büyük sebebi sanırım.Kralın diğer kitaplarındaki kule göndermelerine bayılırdım oysaki.Neyse yinede alıp okunacaklar listeme ekledim hadi bakalım.

14
Kara Kule / Ynt: Kara Kule'den Akıllara Kazınanlar
« : 15 Mart 2011, 21:26:17 »
"ka bir tekerlektir."

Sayfa: [1]