Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Belirsiz

Sayfa: [1]
1
Benim de aklıma bu soru çok sık gelmiştir ; ya iyi bildiklerimiz kötüyse, kötü bildiklerimiz iyiyse. Kime göre neye göre iyi, kime göre neye göre kötü ? Sadece dış görünüşlerine bakarak orklara kötü diyoruz (niyetler bir yana).

Tolkien'in ırkçılığı hakkında şunları söylemek isterim ; Tolkien fark etmeden, bilinçsiz olarak ırkçılık yapmıştır. Onu da şöyle açıklayayım ; Bilindiği üzere Tolkien Yüzüklerin Efendisi ve diğer Orta Dünya kitaplarını (kısacası Orta Dünya'yı) hop diye kafasından uydurmamıştır, çoğu unsur eski Germen-Anglosakson ve İskandinav mitolojisinden esinlenilmiştir. Şimdi ne alakası var diyeceksiniz, şöyle ki Avrupalı kavimlerin çok eski zamanlardan beri Doğu kavimlerine karşı beslediği bir korku vardır. Zamanında Persler, Hunlar az korkutmamışlar onları. E tabiki bu korku da zamanla mitolojilerine yansımış, yani mitolojilerindeki kötü karakterler de bu korkudan dolayı genellikle Doğu insanlarından esinlenilmiş. Tolkien de Orta Dünya'yı bu mitolojiyi temel alarak yarattığı için ister istemez bu Doğu kavmi modeli onun eserlerine yansımıştır.

Benim görüşüm bu, Tolkien'in kasıtlı olarak ırkçı mesajlar gönderdiğine inanmıyorum.

2
Shire halkı o kadar uzun bir zamandır rahat yaşamaya alışmış ki, ne yapabileceğini bilmiyor. Bir tek kıvılcıma ihtiyaçları var, o zaman ateş alacaklar. (Frodo)

3
Teşekkürler bunu paylaştığın için. Bunun görmem gerçekten çok iyi oldu, ilginç.

4
Okçuların Efendisi - Conn Iggulden

Cengizhan'ın Moğol kabilelerini birleştirip nasıl karşı konulmaz bir orduya dönüştürdüğünü ve o orduyla Çin krallıklarını (o zamanlar 2-3 tane bölünmüş krallık var, birleşik bir Çin yok) fethini ve onları nasıl süründürdüğünü anlatıyor.

Başları biraz sıkıcı gibi çünkü savaş hazırlıkları ve casusluklarla geçiyor ama sonra orduyu toplayıp bir bir önüne çıkan Çin şehirlerini indiriyor ve gayet sürükleyici, sanki İmparator'un şehrine geldiği zaman oradaymışım gibi hissettim. O atmosferi size her ayrıntısıyla aktarıyor, hele savaş bölümlerini gözümü kırpmadan okudum. Tek kelimeyle muhteşem bir kitap, yeni bitirdim.

Aslında "Okçuların Efendisi" serinin 2. kitabı, 1.'si "Ovaların Kurdu" onda da daha öncesini yani Moğol kabilelerini birleştirmeye çalışırken verdiği mücadeleyi anlatıyormuş, onu okumadım ama en kısa zamanda okuyacağım, tersten gitmiş oldum ama olsun :)

5
Kurgu İskelesi / Ynt: 2350 Yılında Yaşam
« : 30 Ağustos 2011, 23:10:52 »
Biraz daha klasik unsurlardan uzaklaşmaya çalışırsan çok daha güzel olur, ama bu yazı da gayet güzel.

Sayfa: [1]