Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: [1]
1
Buz ve Ateşin Şarkısı / KAMPLAR SAVAŞI
« : 21 Ekim 2012, 16:57:46 »
Dahil Olduğu: Beş Krallar Savaşı
Yer: Nehirova çevresi.
Taraflar: Stark Hanesi karşısında Lannister Hanesi.
Komutanlar: Robb Stark karşısında Andros Brax ve Forley Prester.
Kuvvetler: 5.000 kişilik kuzey ordusu karşısında 15.000 kişilik batı ordusu.
 
Kamplar Savaşı, Nehirova ve Nehir Lordları'nın, Lannisterlar'a karşı Starklar ve Kuzey Lordları ile birleşmesi sonucu kazanılan bir zaferdir.
 
Savaş:Fısıldayan Orman Savaşı sonrasında Lannister kuvvetleri Nehirova'yı sağlam kuşatabilmek için üç kola ayrıldı. Kuzey ordusunun öncü kuvvetleri arasında yer alan Sör Brynden Tully, Tökeztaş yakınlarında bir Lannister kampına saldırdı. Kampın etrafındaki çitleri ve bekçileri temizledikten sonra, uyku halindeki kampa girdi.
Jaime Lannister'ın Fısıltılı Orman'da esir alınmasından sonra lidersiz kalan kamp Kuzeyliler tarafından ele geçirildi ve oradaki Lannisterlar dağıtıldı.
Çıkan gürültü sebebiyle yakındaki kamplardan Lannisterlar yardıma koşmak için hazırlandı. Lord Brax ve adamları nehirden karşıya geçip kampı ele geçirmek için
sallara bindiler. Nehirova'dan atılan taşlar ve sağanak yağmurun etkisiyle birçok sal nehirden karşıya geçemeden battı. Nehirde boğulanların arasında
Lord Brax da vardı.
 
O sırada Robb Stark, Lord Amber ve Mallisterlar, Lord Brax'ın boşalttığı kampa batıdan saldırdı. Kamptakiler geri çekilmeye çalıştı fakat bu sefer de, kuzey ordusunu
görüp Nehirova'dan çıkan Tytos Blackwood ile karşılaştılar. İki ordunun arasında sıkışan Lannisterlar yok edildi.
 
Lord Umber kuşatma kulelerini ateşe verdi ve Lord Blackwood, Altın Diş ve Nehirova Savaşları'nda alınan esirleri serbest bıraktı.
 
Sonuç:2.000 mızrakçı ve birçok okçudan oluşan doğu kampı Sör Forley Prester komutasında savaşmadan Altın Diş boyunca geri çekildi. Savaşın sonunda Lannister ordusundaki Tyroshlu hürsüvariler taraf değiştirerek kuzey ordusuna katıldı.

2
Buz ve Ateşin Şarkısı / ASHFORD SAVAŞI
« : 21 Ekim 2012, 16:54:36 »
Ashford Savaşı, Ashford Hanesi'nin topraklarında isyancılar ve kraliyet ordusu arasında geçen savaştır. Güney'in Savunucusu Lord Mace Tyrell daha savaşa gelmeden öncü kuvvetlerin komutanı Randyll Tarly savaşı kazanmış ve isyancı ordusuna ezici bir zafer yaşatmıştır.
 
Fırtına Toprakları'nın ordularını toplayan Lord Robert, Fırtına Burnu'nda kardeşi Stannis ile birlikte küçük bir garnizon bıraktı. Menzil içerisinde yer alan  Ashford, Yüksekbahçe'ye bağlı sadık bir hane tarafından idare ediliyordu. Lord Robert Baratheon, kuzeye yürümeden önce Fırtına Toprakları'nın batı kanadını korumak için Ashford'u almayı düşündü. Çünkü eğer Fırtına Toprakları'nın tüm orduları ile kuzeye giderse Lord Randyll Tarly elinde olan toplakları da alabilirdi.
 
 
Savaş:Lord Randyll komutasındaki Tyrell ordusu, İsyancı Robert Baratheon'un ordusu ile Ashford yakınlarında karşılaştığında savaş başladı. Tyrell güçlerinin
Randyll Tarly komutasındaki öncü birliği Robert Baratheon'un ordusunu ilk çarpışmada yendi ve Robert savaştan çekilmek zorunda kaldı.
 
 
 
 
Yazsalonu Savaşı'nda yenildikten sonra esir alınan ve isyancı tarafına katılan, eski bir Targaryen taraftarı Lord Cafferen, Robert için mücadele ederken Lord Tarly
tarafından öldürülmüştür. Tarly Cafferen'in başını kesip Demir Taht'taki Aerys II'ye gönderdi. Menzil ordusundaki tek önemli kayıp, Mace Tyrell'in kuzeni
Quentin Tyrell oldu.
 
 
Sonuç:Yıllar sonra svaş hakkında Tyrion Lannister'ın yaptığı tahmine göre; savaş çok büyük değildi ve yenilgiye rağmen Robert'ın orduları sağlam kalmıştı. Ancak
 Tyrell gücünün büyük bir bölümü karşısında Robert'ın çekilmekten başka şansı yoktu. Robert Fırtına Toprakları'ndan çekilerek Nehirova'daki müttefiklerine katılmak
 için yürüdü. Robert'ın çekilmesi ile Tyrell ordusu savunmasız Fırtına Toprakları'nı istila etti ve Robert'ın kardeşi Stannis komutasındaki Fırtına Burnu'nu kuşatmaya aldı.
 
 
Ashford Savaşı tüm Robert İsyanı boyunca isyancı güçlerin aldığı tek yenilgidir. Bu savaşta Randyll Tarly'nin ne kadar kabiliyetli bir kumandan olduğu belli olmuştur.

3
G.R.R.M'in eserleri sade Asoıaf'la kalmamalı Türkiye'de diğer kitaplarıda türkçe'ye basılmalı.

4
Hava sisli ve kapalıydı. Kardeşlik üyelerinin morali yerindeydi, Leydi Taşkalp'in liderleri olduktan sonra. Nehir diyarında söz sahibi olmuşlardı. Taşkalp el işareti ile Gendry'i yanına çağırdı, kağıda bir şeyler yazıp Gendry'e verdi. Şaşkınlıkla, "Kuzey'e, Roose Bolton'a takviye olarak giden 500 askere mi saldıracağız?" dedi Gendry.

Taşkalp'in bakışı Gendry'e her şeyi ima ediyordu sanki, sonra Gendry'den kağıdı Thoros'a götürmesini söyledi. Gendry Thoros'un yanına gitti. ''Bunu,Taşkalp size yolladı," dedi. Myr'lı kağıdı okuduğunda yüzündeki şaşkınlık belirdi. ''Gerçekten böyle bir saldırı mı yapacağız?'' diye sordu Thoros. Gendry, ''Taşkalp her zamanki gibi ciddiyetindeydi, intikam almaktan başkar bir şey düşünmüyor." dedi.

Thoros, Taşkalp'in yanına giderek ''Gerçekten böyle bir saldırı için uygun bir zaman mı?ı'' dedi. Taşkalp kan gözleriyle Myr'lı Rahibe baktı. Kağıda bir şeyler yazdı. ''Boltonlar'a, takviye olarak giden askerleri yok etmeliyiz ve o askerlerle Kuzey'e giden önemli biri var." yazıyordu. Thoros iç geçirerek, "kim?" diye sordu.

Taşkalp yine kağıda bir şeyler yazdı ve Thoros'a verdi. Thoros kağıda baktığında şaşkınlığını gizleyemedi.''Şişko Walda mı?" Taşkalp'in Walda Frey'i de asarsa ikizlerdeki huzursuzluğun artacağını biliyordu. ''Bütün haydutlarımızla mı saldıracağız'' dedi Thoros. Taşkalp'in yüzündeki ifadeden anlamıştı.

5
Gerçekten çok iyi yazmışın Halil,ama Karstrak araya girmeseydi iyiydi :D

6
Kitaplar / Ynt: Tolkien Kitapları Sıralaması ?
« : 26 Eylül 2012, 17:56:31 »
Ben ilk Hobbıt'i okumuştum 2006 yılında.Yüzüklerin Efendisi'ni 2003 yılından itibaren izlemeye başladım,amcamın sayesinde kitapları sonradan fark ettim.Hobbıt'ı okur okumaz üçlemeyi ve sonra Silmarrllion'u okudum.

7
Harry Potter / Ynt: Serinin En Sıkıcı Kitabı?
« : 26 Eylül 2012, 17:51:46 »
Bana göre en baygın kitap Melez Prensdi hiç bir savaş olmaması bir neden tabi,Zümrüdüanka Yoldaşlığı film olarak en büyük hayal kırıklığıydı.Ben nedense hep Ateş Kadehi'ni sevmişimdir

Sayfa: [1]