Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mavi

Sayfa: [1]
1
Ütopya/Distopya / Ynt: Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley
« : 23 Mart 2013, 17:27:05 »
Amas Ringeril'in paylaştığı grafikler Orwell ve Huxley distopyaları arasındaki farkı çok bir şekilde ortaya koymuş. Orwell'in kurgusu diktatörlükleri yansıtıyor, diken üstünde yaşayan insanlar var.
Huxley'de ise durum biraz daha farklı, ki bence günümüz koşullarıyla uyuşan güçlü benzerlikleri var. İnsanlar gerçekten de doğaları gereği hedonist varlıklar, onları kontrol etmek için daha iyisi düşünülemezdi.

Ama Cesur Yeni Dünya'nın hoşuma giden çok ince bir noktası var ki, eğer gerçekten arayış içinde olan sorgucu bir bireyseniz bazı şeylerin yolunda gitmediğini farketmeye başlıyorsunuz. Zaten Ford gibi aslında sistemi bilen ama yönetilmesinin zorunluluğunu da algılayan insanlar, gerçeğin arayışı içindeki bireylere cevapları sunuyorlar. Bunu o kadar kolay yapmıyorlar ama duvarın öte yanını görme olasılığı ve umudu bulunuyor. Tabi Cesur Yeni Dünya'daki insanların böyle bir istekleri ve yapıları yok ama okuyucu olarak bizim var, dolayısıyla Cesur Yeni Dünya'nın sonucu beni gülümsetmişti :)

Sayfa: [1]