Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - raz158

Sayfa: [1] 2
1
ben üstün körü değindim. Konunun geçtiği sayfa bu
Kod: [Seç]
http://www.reddit.com/r/KingkillerChronicle/comments/1a6rw4/my_latest_theory_kvothe_is_a_chandrian/biraz okursan 2 değilde daha fazla ortak nokta bulduklarını görüceksin.

2
internette gezerken bir yoruma denk geldim

Spoiler: Göster
 bazı arkadaşlar Kvothe'nin 8. Chandrianlı olduğunu oluduğuna dair bir teori üretmişler sanırım.

Bu teoriyide Kvothenin uyumamasına, melekle savaşmasına (tarihçi kitapta söylüyordu) bağlıyorlar.
Her Chandrianın bi yeteneği var bildiğiniz gibi (mavi ateş,demirin paslanması...) Kvotheninkininde 3 kısımlı sessizlik olduğunu idda ediyorlar. Bana çok uzak bi ihtimal gibi geldi ama patrick ters köşeye yatırabilir diye düşünüyorum.


merak eden arkadaşlar için:
[spoiler]I'm behind this, I came up with it on my 3rd re-read.
Additional info on it:
 1) Every Chandrian has their sign. Kvothe's sign might be, as you say, the silence that permeates everything that surrounds him. There's speculation that each Chandrian's sign is more of a curse for that person than the people around them--in Kvothe's case, silence is the most torturous thing, because there is no music in silence.

2) We don't know much about the Chandrian, but if we can trust Skarpi's story about Lanre, we know that something happened to him when he tried and failed to raise Lyra. Skarpi said that Lanre was different--Selitos indicates that Lanre couldn't die, or at least he wouldn't stay dead. There also comes the implication that it's the "door of death" that is closed to him. If we expand on this, and say that, to the Chandrian, all of the doors to escape madness are permanently shut, we have more evidence for Kvothe being Chandrian--you see, we never, ever see Kvothe sleeping. We see him lying in bed staring at the ceiling once, when everyone else is asleep, but we never actually see him asleep. I think that we can assume that the door of sleep is closed to Kvothe. This would imply that the doors of death, madness, sleep, and forgetting are closed to both Kvothe and the other Chandrian.

3) The fact that Kvothe is "waiting to die" lines up with the above. If the door of death is closed to him, perhaps he wants to go through it to escape some immense pain that has befallen him. Perhaps he lost Denna, or by some sequence of events was forced to kill Sim, I don't know. But something traumatic has happened to him, and that may have led to him "giving up" some part of himself in order to get another person back--something that at least Lanre has done (which likely turned him into a Chandrian in the first place).
As an additional point, let us consider Haliax and the other Chandrian's end-game. Based on the above, which to be fair is based on a lot of conjecture (albeit conjecture that I firmly believe to be true), I submit that the goal of the Chandrian is to end the world, and with it their lives. Lanre, finding that he cannot be killed, even by Selitos, decided to end the world, because if there is no world, then there is no Lanre. Kvothe might not agree with the rest of the Chandrian in this goal--hence the reason that he isn't out and about plotting with the rest of the Chandrian. However, he cannot escape who or what he now is

Alıntı


[/spoiler]

İlginç geldi sizlede paylaşayım dedim  ;D

3
Olmuş olmuş her türlü okuycaz sonuçta :D

4
Goodreaders'ta yaptığı açıklamada kitabım bana göre 3.5 yıldız demiş -.- Galiba 3. kitap için önümüzde uzuuun bi zaman var

5
Aynı şekilde basılırsa bi sorun olmaz. Gerçi nasıl basılırsa basılsın kabulümüzdür. Yalnız şuan en büyük korkum istenilen miktara ulaşılamayıp serinin devamının gelmemesi.

532. Sayfadayım şimdiye karar okuduğum kadarıyla gayet başarılı bi kitap karakterler çok hoşuma gitti. En çokta hoşuma gidende şimdiye kadar hiçbir anlatım bozuluğu, çeviri hatası olmaması yayın evi gerçekten çok özen göstermiş geç oldu ama çokta harika oldu bence

6
Katılıyorum bende çoğu sitede yorum yazdım keşke biraz hızlı onaylansa

7
Bi yerde yayınevinede hak vermek lazım arkadaşlar kimse bu işi babasının hayrına yapmıyor. piyasaya sürdüğü üründen kâr elde edemezlerse tabiki devam ettirmez. Ama inşallah büyük bi kitleye ulaşır Kralların yolundan beklentim büyük herkese tavsiye ettim kitabı.  Okuduğum yorumlara göre kitaba büyük bir özen gösterilmiş geç olsun yarım yamalak olmasın derim saygılar...

8
Yayınevi hızlı dediniz bastım sparişi :D inş hayal kırıklığına uğramam

9
Hemen okuyabilsem keşke beklicez artık 2 yıl beklemişiz... Kapak tasarımı gayet başarılı omuş bence kütüphanelere yakışacak türden ;D

10
Güzel tespit
Spoiler: Göster
 bildiğimiz gibi başlarda kvothenin babası yedililer hakkında şarkı yazıyordu. Bence loren hocanın kvothenin babasını tanıma sebebi isimleri Arliden'e kendisinin vermiş olması . Loren gerçektende çok şey biliyor.
Ama en çok arşivdeki taş kapıdan ne çıkıcak onu merak ediyorum.

Ama şöyle birşey de var dediğin gibi üniversite çok önemli bir yer belki birden fazla hoca amyr'la bağıntılıdır belkide bütün hocalar amyr olabilir ?

Ek olarak hatırladığım kadarıyla kvothe saldırıya uğruyordu ve aurinin yanına gidiyordu üstünde kan vardı ve auri kvothe yi amyr'in en kıdemli rahibi  (adını hatırlayamadım) gibi göründüğünü söylüyordu . Burda tekrar bi soru oluşuyor auri amry'leri keşfetti mi ? Büyük ihtimalle keşfetti ve bunu üniversitede bulduğunu düşünüyorum. ...

11
3. Kitap hayal gibi artık ne zaman çıkar bilmem ama bu gidişle denna'nın hikayesi de gelir araya elodin'i de sokar en az 2-3 ara kitap daha çıkarır..... ticari kaygının gözü kör olsun  :inca  :inca

12
Diğer Fantastik Eserler / Gölgelerin Yolu - Brent Weeks
« : 25 Mayıs 2014, 17:36:29 »
 


Durzo Blint için suikast bir sanattı.
Ve o şehrin en usta sanatçısıydı.
Azoth için hayatta kalmak çok zordu. Tehlike peşini asla bırakmıyordu. Kendini bildi bileli kenar mahallelerde yaşadı ve insanları hemen tanımayı risk almayı öğrendi.
Durzo Blint'in yardımcısı olmak belki de aldığı en büyük riskti.
Azoth kendini kabul ettirebilmek için eski hayatını geride bırakıp yeni bir kimlik ve isimle hayatına devam etmeliydi. Kylar Stern olarak tehlikeli kurallar ve tuhaf büyülerle dolu yeni hayatında ölüme yakın durmaya alışmalıydı.

"Kitabın başından sonuna dek büyülenerek okudum. Unutulmaz karakterler aklınızı başınızdan alacak bir kurgu bitmek bilmeyen bir aksiyon ve alkışı hak eden sürükleyici bir anlatım. "
Terry Books New York Times çoksatan yazar


Yayınevi: Artemis
Çıkış tarihi: 2013
Sayfa sayısı:589

fanlar tarafından yapılan bir çizim  
Spoiler: Göster
 

13
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Şarkısı - Anthony Ryan
« : 24 Mayıs 2014, 19:22:02 »
Soluksuz okudum gerçekten çok güzel bi kitaptı. 2. Kitabı merakla bekliyorum...

14
ön okumasını okuyupta bu kitabı kütüphanemde istiyorum dediğim nadir kitaplardan...

15
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Büyücüler - Lev Grossman
« : 13 Mart 2014, 19:41:44 »
Bir oturuşta bitti sürükleyici bir kitap her ne kadar harry potter çakması densede okudukça herhangi bir ilgisinin olmasığını anlıyorsunuz.


Sayfa: [1] 2