Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Darkone

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1
İlk 5 kitabı alıp okuyasım geldi valla, o kadar güzel anlatmışsınız ki , İthaki yapılmamış reklamının yerine bu yorumları kullanarak satışı arttırabilirdi belkide

2
Millet neyden bahsettigini anlamadi darkone efendi, Dark one serisi ne zamn yazilacak daha belli degil ama konusu cok ilginc.
Dunyayi yok edecegi kehaneti olan biri ustune hikaye.

Benim hikayem derken Dark One olan şahsımın hayat hikayesimi anlamında demiştim :)

Ama senin anladığın şekilde ise Brandon benimle temasa geçerse üstünde çalıştığım hikayeyi kendisine sunabilirim. Ortak oluruz belki :D

3
Firefight ciktiktan hemen sonra auidobook olarak da satiliyordu, Calamity de oyle olur diye umuyorum.

Firtinaisigi ikinci 5li icin pek bilgi yok. Cosmere odakli olacagini dusunmuyorum, yan konu olabilir. Umarim yaniliyorumdur.

Brandon benim hikayemimi yazacak yani ? hemde benden izin almadan. Ayıp yahuu

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 26 Ağustos 2015, 14:05:22 »

ben mesela Zaman çarkının ilk 7 cildini 3 kere, sonrasını ise 2 kere okudum.

Kardeş ne yaptın sen? :) Ya akıl tutulması yaşayacağım. Bir kitap ortalama 700 sayfa desek. İlk 7 cilt 4900 sayfa. 3 kere okumuşsun 15.000 diyelim buna. Kalan 7 de 4900x2den (düz hesap) 10.000 diyelim buna da. Toplam 25.000 sayfa. o.O o.O Fazladan 15.000 sayfa kadar. Herhangi bir kitap ortalama 500 sayfa desek 30 kitap demek bu. Ammman yarabbim. :-)

Çok çok çok önemli not: Vallahi yadirgamiyorum. Sadece mesajını okuyunca aklıma gelen denklem bu. Tebrik ettim. Cidden. Ben ilk cildi okudum aradan 1 sene geçti kalan kitapları yeni elde ettim. O okuduğum ilk 1 cildi bile tekrar okumaya useniyorum. :)

1 Kitap ortalama 1 hafta sürüyor, yani benim açımdan bakarsan ne kadar çok sayfa o kadar iyi :)

Geçen hafta tekrar başlasam mı diye düşündüm ama şuan okumam gereken kitaplar olduğundan şimdilik rafa kaldırdım bu düşünceyi. tekrar tekrar okunmayı hak eden bir seri bence ( bi tek aes sedai kısımlarını okurken sıkılıyorum, entrikaları sıkıyor beni)

5
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 25 Ağustos 2015, 15:51:37 »
selamlar. bende seriye başlıycam. harry potter ve lotr ayrıca bi çok güzel eseri okudum. izmire taşınma işlemleri başladı. artık gönül rahatlığı ile kitaplarıma kavuşmayı bekliyorum.

böyle siteleri severim ama galiba forum kısmı galiba nefes almıyor.

Merhabalar,

Forumda aktif olan konularda mevcut aslında fakat Zaman Çarkı'nı bizler bitirdik, konuştuk sonra yeni yazar ve serilere geçtik. ben mesela Zaman çarkının ilk 7 cildini 3 kere, sonrasını ise 2 kere okudum ( basılmasını beklerken bilgi tazelemek için. malum çok karakter ve olay var kitapta)

6
Bir ben ısınamadım sanırım bu kitaba :( , ne hevesle almıştım halbuki

7
Şu an kitabın yarısındayım. Gayet güzel gidiyor.

Fakat, bu betimleme konusunda sevgili Scott Lynch, Sanderson'u da geçti artık. Bu kadar fazla betimleme yoruyor beni bazen, resmen kopukluk yaşıyorum okurken. Tamam çok güzel yaratılan dünya, ama bu kadar da ıncığına cıncığına anlatmaya gerek yok şahsen. :P

Ama okutuyor da kendini. Ben de çok fazla ayrıntı sevmem ( Kralların Yolu'nu bitiremedim hala ) ama Scott ( asker arkadaşım gibi samimi oldum ) bu konuda daha iyi. Ne öldürüyor ne süründürüyor.

8
Adam deli gibi yazıyor onu ne yapacağız peki? :D

Deli de dedirtmem :)

benimki işin şakası tabii, yafeshan ile uzun yıllara dayanan dostluğumuz var. brandon kesinlikle manyak ve deli tabirlerini iyi yönde hak ediyor.

kendisi, Anthony Ryan ve bu forum aracılığı ile keşfettim Scott Lynch ile birlikte favori yazarlarımdan en tepede ki isimdir.

9
bugün aldığım en güzel haber oldu. iş yoğunluğundan kitabın ikincisi çıktımı diye takip edememiştim.

@kote ; bende de tm tersi durum var. Kralların yolunu ön sipariş ile aldım ve aldığımdan beri yarıya anca gelebildim ( bu arada 4-5 kitap bitirdim ki biri locke lamoranın yalanları diğeri ise kan şarkısı. her ikiside çok hoşuma gitti, özellikle kan şarkısı)
kralların yolu çok ağır ve monoton işliyor gibi geldi bana :(

10
Arkadaşlar, kitabın düzeltisi (ilk kitapta olduğu gibi) bende. Elimden geleni yapıyorum, yayınevinin adına konuşuyor olmayayım ancak Eylül'e kadar çıkması için var gücümle çalıştığıma emin olabilirsiniz.
Cabani gercekten takdir ediyoruz, ama biz yayinevinin politikasini elestiriyoruz, sizin emeginize asla laf ettirmem. Ceviriyi yapan arkadasa da. Bazilari begenmemisti belki ama ben cok sevmistim cikan iki kitabin cevirilerini (krallarin yolu, sissoylu)

Rahatsiz oldugumuz konu sudur ki, Ayni yazarin elinden cikmis Zamn carki-Isigin anisi kitabin Turkce cevirisi orjinalinden 7 ay sonra yayinlandi, Bu kitabin kalinligi firtinaisigi serisine cok yakindir.

 Parlayan sozler orjinali 2014 martta cikti. 15 ay gecmis uzerinden, daha ne kadar zaman gecer bilmiyoruz. 3. kitap orjinali yazar bitirdi bitirecek, 2016 da cikacak kitap. E kardesim adama demezler mi yazarin sifirdan yazdigi kitabin suresinde siz ceviriyi nasil cikaramiyosunuz. Isin daha komigi bu sure zarfinda soz konusu yazar 3 kisa kitap yazdi ayrica. Tabi bunu Sandersonun manyakligina veriyoruz :)

Sissoylu meselesi ise bana alinmasin kimse ama tam bir rezalet. Seri yazildi bitti cok uzun seneler once. Sissoylu serisi Sanderson'un Zaman Carkini bitirme gorevini alma sebebidir, varin siz dusunun kac sene once yazilmis.

Neden bu kadar agresifim bu konuda, cunku yazarin hakettigi degeri gormesini istiyorum ulkemde. Bana kalsa, zaten tum kitaplarini okudum bitti, yenisini yazinca oyle ceviri falan beklemiyorum. Ama istiyorumki fantastik dunyasinin en onemli yazarlarindan birini ulkemde de bilsin millet.

Alevleri kapatalim,
Sissoylu ikinci kitap her zamanki Sanderson tarziyla ters kose yapacak milleti. Boyle olacagini bilsek nereden geldigini pek anlayamacagiz. Bazi ayrintilar var ki kitap yazilip yayinlandigindan yillar sonra ancak farkediliyor.

Brandon'a manyak dedirtmem arkadaş !!!

11
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya'da ne yok
« : 27 Mart 2015, 17:54:46 »
Şuan Kan Şarkısı'nı okuyorum. bu kitapda din ön planda. savaşlar bile din adına yapılıyor. kitap konu ve işleyiş olarak güzel olmakla birlikte din adına savaşmak fethe çıkmak ne kadar gerekli bilemiyorum ( gerçi burda fetihlerin savaşların amacı farklı , sadece insanları din adına yapılıyormuş gibi ikna ediyorlar )

12
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya'da ne yok
« : 24 Mart 2015, 15:11:47 »
işin gerçeği fantastik bir kitapta din unsuru görmeye de pek gerek yok diye düşünüyorum.

bir insanın iyi yada kötü olması için dini inanç gerekmediği kanısındayım

13
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya'da ne yok
« : 23 Mart 2015, 16:38:36 »
Silmarillion'u okumanızı tavsiye ederim

Silmarillion'da da din yok ki?

Din (dini kurallar) yok ama yaradılış öyküsü var. her yaradılış içerisinde dini öğeler taşımaktadır. yaradılış kavramının olduğu yerde hiç din yoktur demek olmaz diye düşündüğümden kitabı okumasını önerdim

14
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya'da ne yok
« : 21 Mart 2015, 11:15:46 »
Silmarillion'u okumanızı tavsiye ederim

15
bence çok fazla üstüne gitmeyin, bizlerde onun yerinde olsak kim bilir nasıl bir heyecan içerisinde olurduk.

kitabın basılmasında benim bi arkadaşım baya bir çaba sarfetti, kendisi yazar danışmanlığı yapıyor ve fantastikten hoşlanmasa da kitap çok hoşuna gitmiş. bence gelin bu kitabı alıp okuyalım , insanların şevkini kırmak yerine cesaretlendirelim. belki bu kitap bizi tatmin etmez ama bir sonra ki kitapları / serileri fazlası ile tatmin edebilir.

şansen ben muhakkak alıp okuyacağım ve okuduktan sonra ki düşüncelerimi objektif bir biçimde sizlerle paylaşacağım

Sayfa: [1] 2 3 ... 6