Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mashiara

Sayfa: [1] 2 3 ... 8
1
Twitter'da da başladı.Kitabı okumayı düşünenler oylarını kullansın lütfen :)

2
Artemis için kapak kesinleşti mi? Yani sosyal medyadaki kapakla mı çıkacak? İlk defa bir ithaki kapağını beğenmedim de o yüzden soruyorum, ilk kapak çok daha iyi görünüyordu sanki.

Kesinleşmedi. İki tane orijinal kapağı olduğu için bugün anket açacağız. Okurlarımızın tercih ettiği kapağı kullanacağız.

Son paylaşılan kapak benim de hiç hoşuma gitmedi.İlk duyuru yapıldığında ki siyah kapak gayet iyiydi.Ankete katılmak gerek.

3
Sorulmuş ama üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş ben tekrar sorayım :)The Core çevirisi ile ilgili bir gelişme var mı? Gerçi Fahrettin Bey bu aralar pek buralara bakamıyor galiba.

4
Kasım Ayı başında şöyle bir mesajınız vardı.
"Güz Cumhuriyeti'nin sadece son okuması kaldı. Fakat fuar dönemi matbaa çok yoğun olduğu için fuar sonrasına bırakma kararı aldık. Kasım sonu aralık başı göreceksiniz kitabı raflarda. Herhangi bir sıkıntı yok."


Ocak ayının da yarısı bitti Güz Cumhuriyeti ile ilgili bir gelişme var mı? Güz Cumhuriyeti çıktığında peş peşe okurum diye Kızıl Sefer kitaplıkta bekliyor :(

5

 peki Sigurd ve Gudrun efsanesinin baılmasıyla ilgili bilginiz var mı?

Aslında geriye doğru forumu biraz okusanız bütün sorularınızın cevabı var :)

Tehlikeli diyardan öyküler veya Sigurd ile Gudrun Efsanesi kitapları tekrardan basılacak mı?

Hepsi tekrar basılacak. Edisyonlarını yeniliyoruz hepsinin. 2018 içinde birçok Tolkien kitabı göreceksiniz.

6
İrbis Bey Sisler Mevsiminin temini ile ilgili bir problem var mı? 12 gündür siparişim onun yüzünden bekliyor. Bir sorun yoksa Eganba'ya çemkirecem. Şimdiden teşekkürler..

Burak Bey, yanılmıyorsam Kayıp Öyküler 1 ve 2  Bitmemiş Öyküler adı ile satışta.Yine yanılmıyorsam Peri Masalları Üzerine ve Masallar kitapları İthaki tarafından Tehlikeli Diyarlardan Öyküler adı altında basıldı.Ayrı Kitaplar değiller.Tehlikeli Diyarlardan Öyküler kitabının 2018 içinde yeniden basılacağı söylendi.Ben de bekliyorum.

7
Bilimkurgu bölümünde bahsedilmediğinden(Veya bulamadığımdan) ve Fırtınaışığı Arşivi serisini sevenlerin beğeneceklerini düşündüğüm bir kitabı burada yazmak istedim.

Kızıl İsyan serisi - Pierce Brown
Kitap bilim kurgu olmasına rağmen fantastik öğeler varmış etkisi yaratıyor. Kılıç, kalkan ve zırhları geleceğin teknolojisi ile görüyoruz. Özellikle bu kısmı bana bu seriyi hatırlattı. Şiddetle tavsiye edilir.

Seri bir üçleme ve bütün kitaplar Türkçe'ye çevrilmiş durumda.
Goodreads puanları
Kızıl Yükseliş: 4,26
Altın Oğul: 4,45
Sabah Yıldızı: 4,50


http://www.kayiprihtim.org/forum/diger-bilimkurgu-eserleri/kizil-yukselis-pierce-brown-t16717.0.html

8
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: 2312 - Kim Stanley Robinson
« : 14 Aralık 2017, 09:54:50 »
M. İhsan Tatari'nin çevirmeni olduğu ya da elinin değdiği her kitabı gönül rahatlığıyla alıp okuyorum.Bu kitapta da beni bu açıdan rahatsız eden bir şey olmadı.Ama kitabı ben de sevmedim.Kurgusunu zayıf, karakterlerini ise itici buldum.Kitabın benim için en ilgi çekici ve okumaya değer tarafı dünya dışındaki gezenlerde, onların uydularında ve göktaşlarında ki yaşamdı. Bunun dışında yazarın bu çok övülen kitabı benim için sıkıcıydı.Yazarın başka bir kitabını alıp okumam muhtemelen o derece sevmedim. Üç Cisim Problemi ve Adaletten (bence Kudret ve Merhamet ,Adaletin gerisindeydi.) aldığım keyfin çeyreğini alamadım.

9
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Şarkısı - Anthony Ryan
« : 14 Aralık 2017, 09:15:00 »
Kan Şarkısı gayet iyiydi.Kule Efendisi idare eder.Ateş Kraliçesi ise kötü gerçekten.Birinci kitap güzel şeyler vadediyordu ama devamı gelmedi maalesef.Son kitap bol hareketli,her an savaş ve aksiyon var ama ilk kitabı okurken hissetiğiniz o derinlik yoktu.Sevdiğim iki karakterin sonunu görmek için okudum ama o da tatmin etmedi.Seri hakkında olumsuz çok şey yazılabilir Anthony Ryan benim için bitmiştir :))

Not: Yine bol hatalı bir İthaki kitabıydı...

10
Alcatraz bildiğim kadarıyla çocuklar için.Legion ile ilgili ise hiç bir fikrim yok. Cosmere dışında Başka Sanderson kitabı okur muyum onu da bilmiyorum.Okuyacak çok kitap var ve vakit yok.Yalnız Akılçelen iyi dalga geçti bizimle.

12
Yazarlar / Ynt: Brandon Sanderson
« : 04 Aralık 2017, 11:19:44 »
Siz haberi yapın bizler de paylaşalım.Okunsun.Bilinsin :))
Brandon Sanderson'ın bütün kitapları,serileri çevirildi ya da çeviriliyor ama Warbreaker ile ilgili bir gelişme yok. Bilgisi olan birileri var mıdır acaba?

14
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 27 Kasım 2017, 12:07:58 »
Haftasonu okudum ve puan verildiğini görünce ben de eksik kalmayayım dedim.Benim puanım 8-8-9

Ayrıca çok güzel bir çeviri olmuş.Acaba yazar  burada ne demek istemiş deyip defalarca okuduğum cümleler olmadı.Su gibi aktı kitap :) Emeği geçen herkesin eline sağlık. Diğer yayınevlerinden de aynı özeni bekliyoruz..

15
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 22 Kasım 2017, 21:07:55 »
Öncelikle foruma olan ilginizden dolayı teşekkür etmek istiyorum.Benim bu defa soru değil bir şikayetim olacak. Ann Leckie-Merhamet kitabını okuyorum.Çok fazla yazım hatası var.
Örneğin; sayfa 224 "Ekalu ayağa kalmadı." yine aynı sayfada "Bunun Ekalu için uyun bir zaman olduğundan emin olmuştu."
Şöyle cümleler de var.
Sayfa 225  "Duygularının benim istediği gibi olmasını için ısrar etmek yerine öyle yapmalıydım."
Sayfa 138  "Doktor buna evet ya da demedi."

Aslında İthaki kitaplarında devamlı karşılaştığım hatalar bunlar. Kronik hale gelmiş bu duruma çözüm bulunmasını ümit ediyorum.

Sayfa: [1] 2 3 ... 8