Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - valarrr

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 17 Ocak 2018, 20:18:10 »
Damien Jurado - Everything Trying

Hafif bir hüzün ve yağmurluk bir şarkıysa istenilen; bu, o işte. Üzüp de mutlu edenlerden...

2
Bu olayın neden gerçekleşmiş olabileceği üzerine kafa yoran Pavlov, köpeğe deneyler esnasında uzun bir süre kendisi yiyecek verdiği için köpeğin, kendisiyle (Pavlov) yiyecek (et) arasında bir bağ kurduğunu, kendi görüntüsünün köpek için yiyeceğin (etin) habercisi haline geldiğini bu nedenle de köpeğin, kendisini görünce salya salgılamaya başladığını düşünmüştür. ( Vay bana vaylar bana! :))
-Öğrenme Psikolojisi

3
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 06 Ocak 2018, 11:27:53 »
Ders... :(

4
Başka Kurgular / Ynt: Son Krallık - Bernard Cornwell
« : 08 Aralık 2017, 12:24:46 »
Aynı dertten ben de muzdaribim. Savaş Lordu yıllıkları ilk kitabı Kış Kralı'nın baskısı bulunmadığı için seriye başlayamıyorum; bir Merlin efsaneleri severi olarak. Umarım çözüm bulunur da başlarız.

5
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 24 Kasım 2017, 15:30:57 »
Black Friday adına hepsiburada'da bazı indirimler var. Bakınmak isteyenler bir göz atsın derim. Tolkien gözüme çarptı:

http://www.hepsiburada.com/ara?q=tolkien

6
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 20 Kasım 2017, 13:31:23 »
Ayla

Çok abartıldığı gibi bulmadım açıkçası. Oscar adayı diyorlar ama bence Oscar'ın yanından bile geçemez. Sahneler çok hızlı geçiyor. Hikâyeye odaklanılamıyor başlarda. Birkaç küçük çarpışma sahnesi yaşanıyor onlar da çok kaliteli ve gerçekçi değil açıkçası. Sonlara doğru  göz yaşartabilir ama o kadar da olsun. Ağlaya ağlaya öldük diyenler nasıl yaşadılarsa filmi artık bilemeyeceğim ki yanımda sulu göz bir arkadaşım da vardı (kendisi Nolan'ın Batman üçlemesinin sonuncu filminde ağlamış bir insan düşünün!) o da çok etkilenmedi. Ya da büyük beklentiyle gittiğimiz için böyle oldu bilemeyeceğim.

7
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris - Brandon Sanderson
« : 20 Kasım 2017, 12:08:52 »
Üzerinden uzun zaman geçti okumamın ama ben de iki kelam etmek isterim.

Yukarıda yazılanların çoğuna katılıyorum. Kitabın özgün bir konusu var bence. Konu bitti, yazacak şey yok fantastik eserler için; elf, cüce, büyü(cülük) kullanıldı diyenler için gayet güzel, farklı bir eser. İlk 150 sayfa civarı yavaş aksa da ortalara doğru olaylar öyle hızlanıyor ki...

Sanırım hepimizin ortak noktası Sarene'nin politik anlamda kendini çok kurnaz zannetmesi (ki yazar da karakteri öyle tanımlıyor) fakat hiç de bu konuda yetkin olamaması. Birine kırk kere deli dersen deli olur sözünü anımsattı bu durum bana (tabii ki deli olmadan). Yazar sivri zekalı, olay çözücü, entrikacı olarak ne kadar hissettirmeye çalışsa da,  sürekli vurgu yapsa da ne yazık ki o hissiyatı bize yaşatamamış. Özellikle değişik, çok farklı bir havası var diyebileceğim karakterler yoktu. Genelde karşımıza çıkabilecek türde, tahmin edilebilirlerdi. Raoden için de Sarene hakkında düşündüklerimin aynısını düşünüyorum hemen hemen. Keşke biz de hayal ettiğimiz şekillerde olabilmek için hiç bu kadar uğraşmak zorunda kalmasak. :)
Spoiler: Göster
Olayın çözümü de biraz basit geldi bana. Ne bileyim daha vurucu, hiç beklemedik bir yerden  sonuç beklerdim. "Açılmış bir kitap sayfası gibi okunmayı bekliyordu" sorun. :)

Kitaptaki betimlemeler gayet hoştu, akıcılık yerindeydi; hiç sıkılmadım desem yeridir. Yeni dinler yaratması yazarın gayet hoşuma gitti; bazı anlamlar çıkarabileceğimiz güzel noktalar vardı. Bildiğim kadarıyla ilk eseri yazarın.  Bu nedenle bazı aksaklıklar olabilir; ama okunması gerektiğini düşünüyorum bunca niteliksiz eserler arasında. Diğer eserlerini de okumak için etki bıraktı bende; okuyacağım da.

8
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 23 Ekim 2017, 12:43:51 »
Angus and Julia Stone - Santa Monica Dream

Hani bir kış sabahı etraf kara bulutlarla kaplıdır hiçbir şey yapmak istemezsiniz; sadece her şeyden uzaklaşma, derin bir sükûnet ve bir o kadar garip bir hüzün hissi ama bunlardan zevk alma (kış sevicileriz evet, böyle hissederiz :) ) hâletiruhiyesinde olursunuz ya. İşte öyle hissettiren pamuk şeker gibi bir şarkı. Sanırım Life is Strange denen bir oyunda da çalıyormuş.

9
Yeraltı Edebiyatı / Ynt: Psikolojik Roman Tavsiyeleri
« : 24 Eylül 2017, 14:34:40 »
Klasik diyorsan Suç ve Ceza derim ruhsal derinliği müthiş yansıtıyor. Hatta malum olayı sanki sen yapmışsın gibi hissettirir sıkıntılar içinde okursun(karakterle bütün olursun neredeyse yani). Ya da polisiye olarak Grange'nin Sisle Gelen Yolcu'su. İkisi de kesin çizgilerle belki psikoloji romanı değildir. Ama yoğun kaygılar yaşatabilir.

10
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 02 Ağustos 2017, 14:27:30 »
Koskoca bir ay geçmiş ha... Çok sık yazmasam da her gün girdiğim forum nasıl da çocuğum gibi olmuş. Valla özlemişim.
Her şey çok güzel olmuş ama mini minnacık bir sıkıntım oldu. Foruma girince sağ üstte 'ara' sekmesi vardı; daha kolayıma gelirdi oradan bir şey bulmak. Sanki şimdi yok gibi ya da ben göremiyorum geri gelen forum sevincinden. :)

11
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 26 Haziran 2017, 08:35:07 »
Mildred Pierce
Filmi de var bilenler bilir. HBO' nun 5 bölümlük mini dizisi. '29 Dünya Ekonomik Krizi' nin etkileri üstüne Mildred (Kate Winslet canlandırıyor bu arada) bacımızın yaşadıkları anlatılıyor. Dönemin kıyafetleri, klasik arabalar(bize göre şu an tabii), caz müzikler derken o dönemde hissediyorsunuz kendinizi. Oyunculuk da gayet iyi. Hele o Veda karakteri bir kaşık suda boğulmalık.
Neyse efenim, bu tarz dönem dizileri, klasik şeyler izlemeyi seviyorsanız bu mini dizi tam izlemelik.

12
Ormana karanlık çökmeye başlarken, "Artık geri dönmeliyiz," diye ısrar etti Gared. Sonra cinayetler başladı.

Taht Oyunları - George R. R. Martin

Pek sürpriz olmasa da aklıma hemen George amca geldi.
Ve beni en çok etkileyen İncil'in devamı oldu; gayet düşündürücü.

13
Devam etse de başka ülkelerde: POKEMONNNN!! der, köşeme çekilirim.
Ee, tamam, Şirinler'e de yok demem hani.

14
9. Yıl / Ynt: 2016 Yılın EN’leri Oylaması!
« : 31 Ocak 2017, 20:00:30 »
Sevgili İhsan Abi'nin doğru yolu bulmama vesile olmasıyla şunu bırakıp kaçıyorum... :)

Yılın En İyi Dizisi kategorisine gelince aklımdaki ses "Tabii ki,  Game Of Thrones, bul ve işaretle," derken gözlerim, "Herhalde en altta in, in ya hu, biraz daha... heh..." derken listede yok olduğunu anlamamla büyük bir şaşkınlık hissiyatı içinde kalakalmam... :)

15
Yılın En İyi Dizisi kategorisine gelince aklımdaki ses "Tabii ki,  Game Of Thrones, bul ve işaretle," derken gözlerim, "Herhalde en altta in, in ya hu, biraz daha... heh..." derken listede yok olduğunu anlamamla büyük bir şaşkınlık hissiyatı içinde kalakalmam... :)
Anket başlığına mı yazacaktın? :)
Artık nasıl şaşırtmışsa beni bu durum... :D :D :D. Hemen dönüyorum doğru viraja vnnn :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 5