Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Seeker

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Ynt: Göğe Bakma Evi
« : 01 Ekim 2015, 09:23:33 »
Güzel yazılmış,alternatif ve olası bir kurgu.bir 10 yıl sonra hayırlısıyla yaşarız o günleri :D

2
Şişedeki Mısralar / Ynt: Birkaç Şiir
« : 01 Ekim 2015, 09:16:13 »
Elinize,kaleminize sağlık.

3
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Injustice - Gods Among Us
« : 15 Eylül 2015, 14:38:38 »
Quid Rides'ın heyecanlı mesajından sonra İngilizce okuyamayanlar için güzel bir haber verelim mi?

Çizgi Düşler bu çizgi romanı iki cilt peş peşe çok yakın zamanda bizlerle buluşturacak efendim!
Çizgi Feneri,çevirmişti seriyi biraz araştırırsan bulursun tahminimce.Türkçesi mevcut

4
Spoiler: Göster
Tamamen öznel bir yorumdur.
Spoiler: Göster
Ve ilerleyen paragraflardaki genç kızların kendilerini kahramanın yerine koyduğu gerçeğini farkeden ben değilim. Şu anda adını hatırlamadığım bir rıhtım yazarıdır. Adını hatırlamadığım için o kişiden içtenlikle özür diliyorum


Bir çok Edebiyat hocası dediğiniz gibi Fantastik edebiyattan nefret eder. Aslında bunun nedeni bilinçaltındaki bir duygudur(en azından benim kanım bu yönde). Biz neden Twilight hayranlarından gıcık alırız, çünkü bugüne kadar biz herşeyimizi fantastiğe verdik ve bu kitapları okuduk.

Gün geldi boğazımızdan kestik gidip kitap aldık. Gün geldi bu kitaplar için ailemizle kavga ettik.  Bunlar olduğu sırada sınıftaki favori öğrenci grubu
Spoiler: Göster
genelde lisede(ortaokulda da görülür) bu gruptaki öğrenciler akılsız aynı zamanda da biraz hafifmeşrep(sürekli kikirdeyenler) takılan kızlardan ve cool aynı zamanda da asi takılan erkeklerden oluştuğunu hepimiz az çok biliriz.

hep bizimle alay etti. Bizi ciddiye almadı. Tabi onlar bizi ittikçe biz daha çok sarıldık bu eserlere ve devam ettik okumaya.

Günün birinde kadının biri çıktı, bizim her şeyimizi verdiğimiz bu eserlerin içine ederek bir eser yazdı. Tabi bunu okuyan genç kızlar kendilerini kahramanın yerine koyup paylaşılmaz hissettiler ve bu kitaba bağlandılar. Aynı zamanda bu kızlara yaranmak veya bunlarla konuşacak bir ortak konu isteyen erkekler de okudular ve bir anda kitap trend oldu. Herkes okuyor ve bu herkes fantastikçi olarak adlandırıyordu kendisini. Asi gençler artık fantastik okuyan asi gençlerdi. Tabi bizim değer verdiğimiz böyle bir olguya, bu basit insanların, bu konuda hiç bir şey feda etmeyen insanların öylece kendini bizden saymaya başlaması bizi tamamıyla çileden çıkarttı. Ve bu kitaptanda okurundan da nefret ettirdi.

İşte bu olayın aynısı edebiyatçılara da oldu. Onlar yıllarını verdiler bir entellektüel seviyesine ulaştılar. Paralarını kestiler aç gezdiler. İki şiirlerini yayınlatmak için onurlarını ortaya koyacak seviyeye geldiler. Ve bir anda biz çıktık ve deli gibi kitap okumaya başladık. Onların hayatlarını koydukları bu davaya biz bir anda girdik. Ve onlarla yarışmaya başladık. Bu yüzden fantastikden nefret ettiler.

Evet nasıl Twilight okurları fantastik dalında bizden aşağıdalarsa bizde Edebiyat hocalarından, yada daha genel konuşmak gerekirse 30 yaş üstü entellektüellerden edebiyatta aşağıdayız. Ama ne tivaylaytçılar, nede biz bunu hiçbir zaman resmi olarak kabul etmedik. Buda bir diğer grubu doğal olarak alt eserden nefret etmeye itti.

Benim düşüncem bu yöndedir

Çok güzel ve doğru bir tespit,bir twilight okuyup(hatta çoğu sadece filmlerini izlemiştir) fanfastik takılan p*&#çleri uygun biçimde anlatmışsın,eline klavyene sağlık.Bu saçma triplerin ve anlık hevesler işte..bunlar hep popüler kültür

5
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« : 17 Şubat 2015, 15:49:46 »
Kill la Kill güzeldi,ama mirai nikki forever :D
yuno :3

6
Tartışma Platformu / Ynt: Yetenek Doğuştan Mıdır?
« : 17 Şubat 2015, 15:42:42 »
Eğer içinden geliyorsa yaz abi.Yazı yetenek değil gönül işi bence

7
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Elvish[Soru]
« : 17 Şubat 2015, 15:16:15 »
Tahmin ettiğim gibi.Sağol,nedense millet genelde middle earth elflerini biliyor,onların dilini öğreniyor,kalıpları filan var kendinde göre.Ama forgetten realms için aynı community mevcut değil ._.
edit:Yazım şekilleri nasıl F.R deki elvish dilinin ??

8
Fantastik Diller Okulu / Elvish[Soru]
« : 17 Şubat 2015, 01:31:38 »
Forgetten realms elfleri ile Orta dünya elfleri aynı dilleri konuşmuyor sanırırsam?? eğer farklı ise forgetten realms elflerinin konuştuğu elvish dilini öğrenebileceğim(tercihen türkçe)bir kaynak varmı?
Teşekkürler

Sayfa: [1]