Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Kitap Adam

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 01 Ağustos 2017, 23:45:24 »
Gözümüz yollarda kalmıştı. Yeni tema çok güzel olmuş bence. Ama en önemlisi geri dönmüş olmanız.  :)

2
Güncel / Ynt: Bayram
« : 29 Ekim 2016, 14:11:31 »
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. :)

3
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 06 Ekim 2016, 21:11:31 »
Zaman Çarkı'nın el kitabıyla ilgili bir gelişme var mı acaba? Çıkacak mı Türkiye'de, bilen, gören, duyan var mı? :)

4
Televizyon / Ynt: Türk Dizileri Hakkında Bir Eleştiri
« : 19 Eylül 2016, 17:48:47 »
Türk dizilerinin çoğunun neredeyse işkence aleti statüsüne alınması gerektiğini düşünüyorum. Çok uzunlar, oyunculuklar kötü, berbat senaryolar. Alıcısı olduktan sonra durum değişmez elbette. Ama katılmadığım noktalar da var. Dizilerden kültür aşılamak fikri bana yanlış geliyor. Bunlardan etkilenenler varsa, emin olun iletişim çağında diziler olmasa bile kendilerine bu tarz etkilenecek şeyler bulurlar. Dış dünya ile tüm bağlantısını kesme gibi hastalıklı bir önlem düşünülmüyorsa (böyleleri de var.) o zaman yapılacak şey o gençlere TV'nin gerçek dünya olmadığını, insani ilişkileri düzenlerken senaryolardan bir şey öğrenilmeyeceğini öğretmek. TV'nin doğası gereği buradan bir rol model çıkarmaya çalışmamak lazım.

Çok kaliteli yabancı dizileri de bu anlamda çöpe atmamız gerekir o zaman. The Sopranos, Breaking Bad vb. bir sürü dizi var. Yanlış anlaşılmasın, bu yapımlarla bizim dizileri aynı cümlede geçirmek bile yersiz. Ama konuya rol model olma, iyi şeyler aşılama noktasından bakıyorum. Senaristlerin böyle bir görevi olduğunu düşünmüyorum. Adam mafya, diğerinde uyuşturucu üretiyor. :) Game of Thrones'u hepimiz izliyoruz. E onu ne yapacağız mesela? :) Yani bir dizi iyi midir yoksa kötü mü? Mesele budur.

Emre Kınay'ın Genç Bakış programında söylediği bir şey geldi aklıma. Orada da bu diziler kültürümüze yapımıza ters gibi şeyler denmişti. O da, madem öyle izlemeyin, daha iyisini, size uygun olanını da siz yapıverin demişti. Durum biraz bu.
 

5
Güncel / Ynt: Bayram
« : 12 Eylül 2016, 12:32:31 »
Tüm rıhtım ahalisine iyi bayramlar. :)

6
Güncel / Ynt: kitapyurdu.com
« : 11 Eylül 2016, 17:30:01 »
Kitapyurdu'ndan epey alışveriş yaptım. Eğer İthaki ağırlıklı bir alışveriş yapmıyorsam, genellikle bu siteyi tercih ediyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadılar bana. Kargo seçeneğinden, hızına ve paketlemesine kadar her şeyden memnun kaldım. Ama son iki aydır buradan kitap almadım. O kısmını bilmiyorum yani. :) Bu aralar yapacağım ama. Eğer bir sorun yaşarsam buraya yazarım.

7
Duyurular / Ynt: Ana Sayfaya Giriş Hatası
« : 11 Eylül 2016, 17:20:02 »
Ben de bir problemle karşılaşmadım şimdiye kadar.

8
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 07 Eylül 2016, 07:06:00 »
Sonunu çok daha güzel bekliyordum, bu son da tatmin etmişti beni ama bir karakter hariç ki o karakterin hikayesi hiç ama hiç bağlanamamış.

Spoiler: Göster
Padan Fain'i kastediyorsunuz galiba. Finali sevmememin en büyük nedenlerinden biridir bu durum. O karakterin gerçek sonu Jordan'la beraber mezara gitti sanırım. Başka bir açıklaması olamaz.

9
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 06 Eylül 2016, 07:57:12 »
Seriye verdiğiniz emeğe kesinlikle değiyor. Seriyi bitirenler arasında finali seven de var sevmeyen de. Bunlardan hangisi olursa olsun, seriyi okumasaydım psikolojisine girmiyorsunuz. Zaman Çarkı size uygun değilse zaten ilk kitaplardan sonra devam etmezsiniz. Finale kadar gelmiş birinin herhangi bir pişmanlık duyacağını sanmam. İyi ki okumuşum. :)

İlk kitabın en iyisi olduğunu düşünmüyorum ama serinin gidişatı hakkında oldukça fikir verir size. 4. ve 6. kitaplar mesela, çok iyidir. Ben açıkçası 10. kitap hariç hiç sıkılmadım. Ama temposu yüksek bir seri de beklemeyin çok fazla.

Zaman Çarkı serisinin en büyük özelliği yaratılan dünyanın ayrıntıları. Tüm uluslar, şehirler kültüründen mimarisine ve tarihine kadar çok ayrıntılı veriliyor. Arka planda kocaman bir altyapının uzandığını size hissettiriyor. Bu herkesin hoşlandığı bir durum olmayabilir ama size özgün gelecek şeyler bulacağınıza eminim. Uluslar da bence özgün. Aiel'ler başlı başına bir seri konusu olabilir. Bunun yanında Robert Jordan'ın kendisi zaten serinin başkalarından ayrılmasına etken.

Karakter sayısı gerçekten çok fazla ama bir şekilde kim kimdi Jordan hatırlatıyor yeri geldiğinde. Siz de alışıyorsunuz zaten. Kitabın arkasındaki sözlük de çok yardımcı olur. Ben karakterlerin çok iyi işlendiğini düşünüyorum. Karakterlerin gelişimi seri boyunca çok iyi yediriliyor. Bazı karakterleri itici yapma konusunda üstüne yok Jordan'ın, ki bu da hikayenin parçası. En iyi mi bilmem ama en akılda kalıcı 100 karakter arasına sokabileceğiniz isimler mutlaka olacaktır :) (Merhaba Mat (Mat en iyilere de girer tabii :) )

Bariz mantık hatası benim dikkatimi çekmedi. Bu kadar büyük bir seride mutlaka vardır. Rahatsız edici boyutta bir durum, en azından hatırımda yok.

10
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 05 Eylül 2016, 11:51:59 »
Yolun Sonundaki Okyanus

Okuduğum ilk Gaiman kitabıydı. Hikayenin naifliğini ve Gaiman'ın üslubunu çok sevdim. Bu romandaki her şeyi çok sevdim aslında. Diğer kitaplarını okumama da vesile oldu. O yüzden özeldir.


12
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 01 Eylül 2016, 00:31:29 »
Uzun zamandır herhangi bir yerde okuduğum bir şeye bu kadar güldüğümü hatırlamadığımı itiraf ediyorum. Ben bu tiplerin komedi filmlerinde, dizilerinde sırf güldürmek için dizayn edilmiş olduklarını zannederdim. Fıkradan çıkar gibi, bir anda ete kemiğe büründüğünü görmek kahkahalarıma vesile oldu. O yazılanların sonuna "taaaammııı" gibi bir nidayı da bilinçaltım istemsizce ekleyince, gülmek kaçınılmaz oluyor. Teşekkürler Daarlan Gardan. :)

13
Bu nasıl bir güzelliktir. :) Ana haber bültenlerinde duygusal müzik eşliğinde, "insanlık ölmemiş" haberi olarak bunu görsem yadırgamazdım hatta mutluluktan ağlardım. :) Çok çok teşekkürler.

14
Tartışma Platformu / Ynt: Dişi Protagonist
« : 09 Ağustos 2016, 23:58:39 »
http://wikisosyalizm.org/Zeynep_K%C4%B1nac%C4%B1

Verilen linkteki bir isim ve yine o sitedeki hayatı. Konu sapsın veya sapmasın, ceza, uyarı vs. alayım ya da almayayım, hiç önemli değil. Açık açık yazıyorum, herkesin bir şehit, gazi akrabası veya tanıdığı vardır. PKK'nın övüldüğü bir siteyi ve onların elemanlarını (teröristlerini), kahraman gibi gösteren zihniyeti kabul etmiyorum. Kimseyi de böyle bir şeyle asla itham etmiyorum. Benim laf attığım yukarıda linkini verdiğim kişilerdir. O site de budur. Rahatsız olan varsa, olsun. İsteyen onları hayırla yad etsin, ben etmiyorum. Askerin içine girip kendini patlatana hiçbir perspektif devrimci diye bakmamı sağlamaz.

15
Tartışma Platformu / Ynt: Dişi Protagonist
« : 09 Ağustos 2016, 23:22:22 »
Verdiğiniz linkteki isimlerin hepsini bilmiyorum ama oradaki isimlerin bazılarına bir daha bakın. Lider veya devrimci değil, teröristler.

Sayfa: [1] 2 3 ... 10