Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Rowan

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Sessizlik (Yemin) | 1. Bölüm
« : 23 Mayıs 2015, 23:51:02 »

PROLOG

Rowan, Lord'unun gözleri içine baktı. Yalvarır gibiydi. Lord Tybalt konuşmaya çalışıyordu. Fakat her çabasında, ağzından bir miktar daha kan çıkıyor ve boğuluyordu. Rowan Lord'unun yanına eğildi. "Senden ne af, ne de özür dileyeceğim Lordum. Bunu bana siz yaptırdınız."
Lord'un kaşları çatılmıştı.

Elleriyle Rowan'ın pelerin birleşimi olan ipleri kavradı ve kıvırdı. Rowan güçlü ellerden kurtulmaya çalışıyordu. Fakat ölüme giden adam, bu ihaneti kabullenememişti. İntikam istiyordu. Rowan artık güçlükle nefes alıyordu. Gözlerinin kararmaya başladığını hissediyordu. Bir yemin ve sonu böyle bitiyordu. O intikamını almış olarak ölecekti. En azından bu yönden kendini rahatlamış hissediyordu.

Ölümünü kabullenip, çabalamayı bıraktı...



ROWAN

"Kılıcını sağlam tutmak istiyorsan evlat, dengeni sağlam kurmalısın. Karşındaki öldürmeye karar vermiş, sıradan bir asker. Sen bir sanatçısın. Kılıcını öyle bir kullanacaksın ki, karşındaki senin ne yapacağını kestiremeden kılıcını rastgele savuracak". Rowan kılıç ustasını özenle dinliyordu. Krallığın en ünlü ustası ile çalışıyordu. Kendini savunmasını babası istemişti.

Yedi yaşındayken babası ona ilk kılıcını almıştı. Rowan şaşırmış bir şekilde "Buna neden ihtiyacım var?" demişti. Babası Edwyn başını okşamıştı. "Herkesin kendini savunmaya ihtiyacı vardır evlat. Tehlikelerin ne zaman geleceğini bilemezsin." Rowan anlamıyordu. "Burada hiç tehlike yok ki?" Babası gülümsemişti. "İyi ki yok evlat, dua edelim de olmasın..."

Babasının söylediklerini hatırlayan Rowan hala anlamıyordu. Annesi öldüğünden beri babası bir garipti. Sürekli var olmayan tehlikeler hakkında oğlunu uyarıyor, gerçekdışı bilgiler içeren kitaplar okumasını istiyordu. Bu kitapları evlerinin en gizli odasında tutuyorlardı. Rowan okumayı denemiş fakat oldukça komik gelmişti. Ağaçlarla konuşan adamlar ve ağaçların onları savaş zamanı kurtarması, gökyüzünden yağmur yağdıran kadının hikayesi... Rahip Gilbert bunları duysa kim bilir ne derdi? Rowan bir keresinde bu hikayelerden birini duyduğunu rahibe anlatmış ve azarlanmıştı. Bunlar kafirlerin işiydi. Bütün bu hikayelerdeki güçler yalnızca Toprak Tanrı'da bulunurdu. Sıradan insanların bunları yapmaya yetkileri yoktu. Deneyenler kara büyücüler ve cadılardı. Yakılmaya mahkumlardı.

Rowan On altı yaşındaydı ve bütün bunları sır gibi saklamıştı. Babasının
yaptıklarını sorgulamayı bırakmıştı. Onu kırmak istemiyordu. Babası yaşlanıyordu ve gittikçe daha karmaşık davranıyordu. Belki de sarayda yaptığı işler onu yoruyordu.

Kılıç talimi bittiğinde ter içindeydi ve soluklanmak için kayaya oturdu. Şırıldayan suyun sesi onu rahatlatıyordu. Biraz soluklandıktan sonra nehre girmek için pelerinini ve kıyafetlerini çıkarttı. Çıplak bedenini kaplayan suyun soğukluğu onu ürpertiyordu. Avuçlarına doldurduğu suyu iştahla içti ve vücudunu yıkamaya koyuldu. Bu sırada ilerden gülüşme sesleri geliyordu. Birden irkildi. Yoksa...

Bu Loreena mıydı? Utançtan yüzü kızardı. Çıplak bedenini kimsenin görmemesi için hızla sudan çıktı fakat geç kalmıştı. Ağaçlığın arkasında saklanan iki kızı görmüştü. Loreena ona kısık gözlerle bakıp kahkaha attı ve kızlar koşarak uzaklaştı. Rowan hemen pelerinine yapıştı. Bu hareketi kızları daha çok güldürmüştü. Rowan, onu belli belirsiz örten peleriniyle tekrar taşlara oturdu ve kurumayı bekledi. Hali aklına gelince o da gülümsemeye başladı. Loreena onun çocukluk aşkıydı. Artık büyümüştü ve evlilik yaşına gelmişti. İyi kılıç kullanıyordu ve babası ona sarayda bir iş ayarlayabilirdi. İyi de bir eğitim almıştı.

Loreena'yı düşleyerek gökyüzüne baktı ve derin bir soluk verdi. Krallığı, yaşantısını seviyordu. Toprak tanrıya şükredip üzerini giymeye koyuldu...




Umarım beğenirsiniz arkadaşlar. Eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum!

Ayrıca Wattpad'de ben: http://www.wattpad.com/user/CemalSezer

2
Kurgu İskelesi / Ynt: Düş Satıcı
« : 21 Mayıs 2015, 14:22:11 »
Çok ilgi çekici. Kullandığınız kelimeler, benzetmeler... Üzerine düşünülmüş, emek verilmiş ve karşılığında ortaya şahane diyaloglar çıkmış. Bunun bir devamı olacağını varsayarak, bekliyorum. Düşlerinize sağlık!

Sayfa: [1]