Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Technik

Sayfa: [1]
1
Okudum beğendim. Çok fazla rağbet görmemesine üzüldüm. Bilim Kurgu ile Mitolojiyi birleştirme fikri çok güzeldi. Özellikle Platon'un Devlet'inden esinlenilmiş bir çok fikir var. Son zamanlarda okuduğum en iyi kurguların başında gelir. Fırsatınız olursa okuyun derim, gerçekten zaman kaybı değil. Dikenlikler Prensi'nin yanında şaheser gibi kalıyor. Dikenlikler Prensi alınma ama, hala tadı damağımda kitabın seni okurken bir şeyler eksikmiş gibi geliyor. Üzgünüm ama benim puanım Kızıl Yükseliş'e. Ardından gelen Altın Oğul ise bambaşka bir konu. Azrail rulez.

2
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Büyücüler - Lev Grossman
« : 04 Aralık 2015, 09:40:01 »
Benim bu kitabı okumaya başlarken aradığım, bir süredir kahramanın sıfırdan başlayıp tanrısal güçlere ulaştığı kitaplardan birazcık uzaklaşmak istememdir açıkçası. İlk başlarda, Suikastçı'nın Çırağı kitabıyla birazcık da olsun bu güdümü dizginleyebildim sanırım. Ama orada da yetmeyen bir şey vardı, eksik olan bir şeyler. Bakın burada, alışılagelmiş kurgu omurgasından uzaklaşarak, yine aynı türün içinde kalma isteği var. Yazarımız Harvard ve Standford'da Karşılaştırmalı Edebiyat okumuş bildiğiniz gibi, şimdi bu adamdan eleştirel bir şey çıkmazsa zaten yazmasın, gitsin patates yetiştirsin, lütfen. Eser türün içinde kendini diğerlerinden ayırıp uç bir noktaya yerleşmiş, o kadar uç bir noktayı yüzde %20'nin bile beğenmesini beklemek optimistik olur. Her sayfada metinlerarasılık var ve bu -bana göre- hoş bir şey. Ardından karakter acıkıyor, çişini yapması gerekiyor, pişik oluyor, korkuyor, kaçıyor, ahlaka uygun melodramik davranışlarda bulunmuyor. Kısacası yazarın hegomonyası içinde yaşayan kesilip atılan bir çok gerçek burada var. Ben sevdim.

3
Çizgi & Anime / Ynt: Tengen Toppa Gurren Lagann
« : 04 Aralık 2015, 09:25:58 »
Gurren Lagann, tam bir efsane! Böylesine sınırlarını zorlayan bir animeyle -izlemeden önce- karşılaşmamıştım. Sürekli olarak "Fight the power!" gazıyla kafamı sallayarak, bir sonraki bölüme, 20 dakikayı 5 dakikaymış gibi geçiren bir hisle geçtim durdum. Şahaneydi. Ardından ikinci çalışmaları Kill la Kill'de de aynı o umursamaz ileri gitme gücünü gördüm. Şaheser. Böylesine zihnin zincirleriyle küçük bir çocuk umursamazlığıyla oynayan bir yapıt.. Hoşuma gitti!?!?!

4
İntihar girişiminde bulunmadım. İntihar girişiminde bulunmak, çok içeride, derinlerde, yaşamının çekildiği bir girdapa kendini teslim etmek gibi. Teslim etmek ya da etmemek.
Feminizm ile Feminazi'nin birbirine karıştırıldığını düşünüyorum, hem aktaran hem de alıcı tarafından. Hak savunmak, doğal bir hak.:) Benden de bu kadar düşünce katkısı olsun. İyi çalışmalar.

5
Bazı kitaplar içine kapanık oldukları için, onlarla anlaşmak biraz yorucu olabiliyor, bazıları da çok hoppa hiç korkuları yok hemen kimliklerini açık ediyorlar, o zaman süreç hızlanıyor. İlgiyle yaklaşmadığın anda en sıcak kanlısı bile uzun sürebiliyor.

Sayfa: [1]