Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Lüko

Sayfa: [1]
1
- Kan Şarkısı: Millet kapağına bakarak kitap alır ben kapağından dolayı bu kitabı almamıştım ve okumayı da düşünmüyordum. Ama zevkine güvendiğim bir arkadaşımın ısrarıyla kitabı okudum ve çok beğendim. Kitapta ana karakterimizin 15-20 yıllık bir süreçte yaşadıkları ve geçirdiği değişim muazzam. Başka biri olsa bu kitabı rahatça 2-3 kitap yapabilirdi.

-Parlayan Sözler: İlk kitaptaki en büyük sorunum ana karakteri (Kaladin) beğenmemiş olmamdı. 2. kitapta ilk kitaptan en sevdiğim karakter olan Shallan'a dayalı bir anlatım olmasıyla bu kitabı 1000 sayfalık kalınlığına rağmen birkaç günde hiç sıkılmadan bitirdim. Yalnız bazı yerleri anlayabilmek için birkaç kez tekrar okumak zorunda kaldım ama bu keyfini eksiltmedi tam tersi kitap üstüne daha çok düşünerek seriye daha fazla bağlanmamı sağladı.

-Hırsızlar Cumhuriyeti: Bu kitap senenin sonunda da hala ilk 10 listemde olur mu emin değilim ama kitap kötü olduğu için değil kesinlikle. Sadece iki kitaptır heyecanla beklediğim Sabetha karakterinin sinir bozucu, mızmız biri çıkması biraz hayalkırıklığına uğrattı beni. Onun haricinde yine çok eğlenceli ve hareketli ve zekice bir kitap  yazmış Scott Lynch.

-Puslu Kıtalar Atlası: Bu kitabı okumayı bu kadar geciktirdiğime inanamıyorum. Kitapçıda ciltli 20. yıl özel baskısını görüp bunu da okuyacaktım ben diye aldım kitabı ve bir günde bitirdim. Fantazi, tarih ve felsefenin iç içe olduğu, Türkiye'de yazılabileceğini daha önce düşünmediğim farklılıkta ve güzellikte bir kitap. Yazarın diğer kitaplarını da en kısa sürede okumaya niyetliyim.

2
Tartışma Platformu / Ynt: Okur Olarak En Büyük Korkunuz
« : 17 Ağustos 2016, 13:07:42 »
Birkaç kişi en büyük korkusunu okuduğu serilerin yarım kalması olarak yazmış ama bende durum biraz garip. Ben okuduğum serilerin bitmesinden çok korkarım. Buz ve Ateşin Şarkısı bitince ne yapacağım mesela, yazarı da yaşlı, seriyi bitirebilse bile o dünyayı anlatan daha fazla kitap yazamadan Hakk'ın rahmetine kavuşur gibi. Zaman Çarkı gibi ortada kalır güzelim dünya. Harry Potter'ın, Zaman Çarkı'nın hatta Sherlock Holmes'ün yerini dolduramamış bir insan olarak benim en büyük korkum serilerin bitmesi.

3
Seride herkes Kaladin'i beğenip Shallan bölümlerini zar zor okumuş. Bende ise tam tersi oldu. İlk kitapta da ikincisinde de Kaladin bölümlerini bitirmek için kendimi zorladım.
Spoiler: Göster
 (Bir de bir level-up alıp hemen Szeth'in ağzını burnunu kırması karakterden iyice soğumama sebep oldu)
Sissoylu'da da Vin'i çok sevip Elend'e tahammül edemiyordum. Hatta daha ileri bir örnek, Zaman Çarkı'nda 11 kitap boyunca nefret ettiğim kadın karakterleri Brandon Sanderson devraldıktan sonra sevmeye başlamıştım. Bence Brandon Sanderson kadın karakterleri yazmakta çok başarılı. Milletin Shallan'ı neden beğenmediğini hiç anlayamadım.

Sayfa: [1]