Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - FrpMan

Sayfa: [1]
1
Sinema / Ynt: Bright
« : 04 Ocak 2018, 16:27:06 »
Bazı hikayeler diziye bazıları filme yatkın oluyor işte. Tabii Bright dizi olsa, Will Smith gibi yıldız bir oyuncuyu projeye dahil edemezlerdi. Will Smith filmi diye izleyeni de çok. Adı bile reklam ;D Smith gibi yıldız ismin bulunmadığı bir dizi olsaydı, beklenen kaliteye yakalar mıydı, orası bilinmez tabii. Film evreni dizi olsa, hiç kuşkusuz daha iyi ayrıntılanırdı. Benim için filmin sorunu, evrenin temellerinin baştan zayıflıklarla dolu olmasından kaynaklanıyor. Aynı evreni diziyle sunsaydılar bile, en azından kendi adıma belirtebilirim ki, filmdekine benzer bir izlenim edineceğimi düşünüyorum.

Will Smith'i severim ama bu film özelinde olsa da olur olmasa da olur açıkçası. Netflix ciddi paralar ödeyebiliyor bölüm başına. Dizi olarak en azından evreni daha iyi aktarabilirlerdi. Filmde 1-2 dakikalığına 2000 yıl önceki savaştan kesitler gösterseler en azından altında yatan sebebe bir şekilde değinilseydi bu ırklar arası ayrım daha net gösterilebilirdi. 2. gelirse izleyeceğim ama pek beklediğim gelse de izlesem dediğim bir film olmayacak.

2
Sinema / Ynt: Bright
« : 03 Ocak 2018, 14:00:24 »
Son 20 dakikasına kadar bir şey göremedim filmde. 20 dakikada olup bitiyor. Devam filminin geleceği söyleniyor gelirse oturur izleriz ama Netflix bu evreni sinema yerine dizi olarak devam ettirseydi daha güzel olabilirdi.

3
Dizisini amazon yapacak. 150 milyon dolar bütçesi olacak diye biliyorum muhtemelen 10 bölüm olur. Bölüm başına 15 milyon $ güzel meblağ.

Ian mckellen filmlerden sonra dizide de Gandalf'ı oynamak istediğini söylemiş.

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 29 Aralık 2017, 14:51:27 »
Keske tum seriyi unutup tekrar baslayabilsem. Bastan sonra hic baska biseye dalmadan okurum 14 kitabi. O kadar guzel iste seri. Ama zaman carki serisi fantastik edebiyatla yeni tanisanlara pek onerilmez.

Buna Yüzüklerin Efendisi Külliyatından başka fantastik edebiyatla ilgilisi olmayan biri olarak başlamamın ne zararı olur ?
Doğruluk Kılıcı serisi ve Zaman Çarkı serisi okumak istediğim 2 eser şuan için.

5
Bilgilendirme için teşekkür ederim. O halde bu seriyi alayım o zaman. 4 kitap 65 TL gördüm internette. Gayet makul.

6
Dizisini yıllar önce izlemiştim. Fena değildi. Kitabını da merak ediyorum. 4 kitabı var sanırım. Diğer kitapları çevrilecek mi ? Alıp yarıda kalmasını istemem. Yüzüklerin Efendisi kitapları dışında pek fantastik serilere girişmedim. Merak ediyorum.

7
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 28 Kasım 2017, 13:43:33 »
Ayla (2017)

Seyirciyi ağlatacağım amacıyla hareket edilmiş. Şikayetim yok. Savaşmak için gelmiş gurbetteki asker, savaş yetimini sahiplenir hikayesinin böyle bir potansiyeli var. Gerçek hikayeye dayandığından "gerçek" etkisinin hüzünlendirme derecesini arttırması da ister istemez olur. Yapımcılarda buna güvenmiş olacak ki dramatikleştirmeyi hep yarıda kesip bir sonraki duygusal ana atlamışlar.

En azından "Amacı gereği başarılı..." demek isterdim, lakin ne yazık ki bana pekte öyle gelmedi. Ortaya anlar atılıp seyirciden duygusallaşması beklenmiş. "Ağlaya ağlaya helak olacağım." hissiyatıyla gidilirse olunur. İşin senaryo ve kurgu kısmındaysa bunu sağlamak için yeterli çabanın verildiğini düşünmüyorum. Bir iki sahnede ancak. O da gerekli altyapı ve zaman bahşedildiğinden :-\

Filmin duygusal anlar sunmak haricinde pek bir derdi yok gibi. Savaş filmi desem, askerler ve savaş tecrübelerine dair pek bir şey sunulmuyor. Askerimiz övülüyor desem, topluca değil, bireysel başarılardan, özverilerden ve bir iki güzel sözden yola çıkılarak yapılan bir şeyler var. Savaş temalı macera desem, sadece izlemesi keyifli iki sahneye sahip.

Genel olarak, iyi bütçeyle çevrilmiş televizyon filmi havası hakim. Potansiyelinin yanlış veya aceleci tercihlerle harcandığı kanaatindeyim.

Olumsuz yönlerini bu kadar öne çıkarmamın sebebi, filmi beğenmemem değil. Şaşırmayın. Evet, kötü değil. Sinema değil de tv filmi olarak değerlendirirseniz güzel. Oscar Aday Adayı olarak sunulduğundan daha iyisini beklemiştim. Ağlatan filmlerde piyasa var diyerek Babam ve Oğlum olmaya çalışılmış. İç piyasada kar elde edebilmesi için doğru bir hamle. Ama hedefte ona göre küçültülmüş. Üstüne üstlük o küçültülen hedeflerde ulaşmak içinde yarım ve aceleci davranılmış.

Film boyunca, Kore Savaşı'na katılan askerlerimizin yorumları aklıma gelip durdu. Verdikleri kısa bilgiler beni Ayla'dakinden daha çok etkilemişti. "Savaş dediğin, yaşamak için insanın insanı öldürmesidir.", "Amerikalılar, Korelilere insan gözüyle bakmazdı.", "Kore'nin kışı serttir.", "Bizimkisi şehit olduğunda sahiplendiği çocukta kaçtı gitti."... Bu filmdeyse bunların hiçbiri yok :-\

Pekala, bu filminde konusu gerçek bir öyküye dayanıyor, biliyorum. Haber yapıldığı zamanı da hatırlıyorum. Etkilenmesem de ilginç ve hoş gelmişti. O hikayenden çıkartılan filmse bunu çarçur etmiş :-\

Teknik imkan ve çabalar ortadayken potansiyeli yüksek konular küçük hesaplara kurban edilmesin be :(

Ayla güzel film ama eksiklikleri çok fazla. İlk yarısını daha çok beğendim ama 2. yarısı hadi oldu bittiye getirelim bitsin havasında çekilmiş. Çetin Tekindor'u beğenen biri olarak burada Süleyman amca tiplemesine uymamış. Bana kalırsa gazetecilerin Ayla'yı aradığı sahneden sonra Çetin Tekindorlu sahne değil direkt belgeseldeki sahne koyulup bitirilmesi daha güzel olurdu. Zaten cast akarken belgeselden sahneleri koydular.

İsmail Hacıoğlu işin altından kalkmış oyunculuğunu oldukça beğendim. Ayla'yı oynayan koreli kız çok tatlı o da harikaydı. Ali Atay yine sanki L&M oynuyormuş gibiydi. Ay mı la filan demesini bekledim :) Murat Yıldırım eh işte. Çok sırıtmamış.

Genel olarak Oscar alacak bir film değil ama içimize işleyen bizden bir film. Türk insanı olarak eminim çoğumuz öyle bir durumda olsak o çocuğu sahiplenirdik. Dünyanın en çalışkan disiplinli akıllı milleti olmayabiliriz ama merhamet konusunda epey öndeyiz.

8
Çizgi & Anime / Ynt: One Piece
« : 24 Kasım 2017, 14:25:51 »
Geçen sene güncele gelip bırakmıştım. Her hafta takip etmesi zor oluyor. Onun için biriktirip bir anda izlemek daha keyifli. Ne zaman biteceğini kestiremiyorum o kadar çok konu var ki hiç bitmeyecek gibi.

9
Çizgi & Anime / Ynt: Fullmetal Alchemist
« : 24 Kasım 2017, 14:08:40 »
İzlediğim en iyi anime serilerinin başında geliyor. İlk seriyi izlemedim. Tüm arkadaşlarım Fma:B izle o mangaya göre gidiyor demişti. Gerçekten de çok beğenerek izlemiştim. Tabii artık konuyu biraz unuttum neredeyse 6 sene önce izlemiştim. Daha da unutursam tekrar bir izlerim. Bazı yapımlar ikinci kere izlenmeyi hakediyor.

10
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« : 23 Kasım 2017, 16:35:59 »
Boku no hero academia 2. sezonu izledim. Hala shounen anime seviyorum. Yaşlandık halbuki :/

11
Çizgi & Anime / Ynt: Steins;Gate
« : 23 Kasım 2017, 16:33:28 »
Artık gelse izlesek ya. Steins;Gate severler olarak merakla beklemekteyiz.

12
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Shannara Efsanesi
« : 22 Şubat 2017, 15:01:51 »
İlk kitabını okumuştum yıllar önce geçenlerde dizisine baktım MTV ergenliği çekilecek gibi değildi.

Sayfa: [1]