Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mandrollen

Sayfa: [1]
1
Rüzgarın Adı'nın çıkış fikri çok dokunaklı,tesirli ve güzeldi. İşlenişi de fena değil, zeki bir çocuğun resmen yaşam mücadelesini okuyoruz gayretini ve çabasını. Ufak tefek mantık hataları var ama o kadar olur torele edebiliyorsunuz.

İkinci kitabın ortalarında olay ufak ufak kopmaya başlıyor ama bence, hamisini bulduktan sonrayı kastediyorum. İkinci kitabı bitirdikten sonra 'ya dönüp bir daha okuyayım' demedim açıkçası bazı şeyler çok zorlama olmuş yani..

2
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi
« : 08 Nisan 2017, 21:40:04 »
Bilimkurgu - Fantastik türünde pek çok seri okudum ettim ama Vakıf mükemmeldi, arkasında felaket bir deha var.

3
Benim seri icinde en begendiklerim ilk uc kitapdir. Bu ucu arasinda bir karsilastirma yapmak cok zor gercekten. Ama ilk kitabin yeri bende ayridir. O Dunya ile ilk defa tanismak, yavas yavas karakterleri, mekanlari, tarihi ogrenmek gercekten essiz bir tecrubeydi. Bu ogrenme sureci tum seri boyunca devam etti ama hic bir zaman ilk kitaptaki masumiyetine ulasamadi bence.

bence de hocam 1-2-3 gerçekten hızlı sürükleyici ve öğrenme süreci çok keyifliydi. Bizde korkuyorduk neler geldi çocukların başına diyorduk falan güzeldi.Özellikle Mat'in değişim ve gelişimi çok güzel ama fazla fazla mantık dışıydı.

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 08 Nisan 2017, 21:34:17 »
Buraya tekrar yazmayı gereksiz buldum ama geçenlerde ekşisözlük'e karalamıştım bir şeyler bu seriyle ilgili. Kötü yanlarını aradığınıza göre size uygun bir entry olduğunu düşünüyorum. Baştan nefret etmeyeceğiniz kesin sayılır ama, çok güzel başlıyor çünkü.
9 ve 10'u okurken sıkılmayan tek kisi benim herhalde. Guzeldi bence ya.

Zaman Çarkı okuduğunu unutursan evet bu neymiş ya deyip okunabiliyor, Andor'dan bilhassa da kraliyet ailesinden nefret ettirdi tiksindirdi

5
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 26 Mart 2017, 23:58:21 »
4.kitap da bitti. Perrin'in kısımları güzeldi bence Faile'de de bir terslik çıkacak ama bakalım =) kitabın en sevdiğim karakteri Loial biraz geri planda kalmıştı burada.

Perrin = o silah mı bu silah mı o tercih mi bu tercih mi :) adamı boğuyor...

6
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Çizgi Roman
« : 26 Mart 2017, 23:55:29 »
çizgi romanları nereden okuyabiliriz paylaşan bilen var mı? wikia da sırf çizgi romanlardan görüntüler var parça parça keyifliye benziyor

7
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman carkı karakter sorunsalı
« : 26 Mart 2017, 23:53:52 »
Eğer ingilizceniz yeterli düzeydeyse, şu kitabı önerebilirim. Karakterler, eski lisandaki sözcükler, evrene ait bitkiler, hayvanlar, son savaşın kapsamlı haritası vs bir çok bilgi barındırıyormuş. Bir ansiklopedi gibi anlayacağınız. Yalnız henüz edinmediğim için, spoiler yemeden kullanmanız mümkün mü bilmiyorum.

http://www.dr.com.tr/Kitap/The-Wheel-of-Time-Companion/Robert-Jordan/Foreign-Languages/Literature-and-Novel/Fantasy/urunno=0000000666690

kitap komple spoiler dolu hem de seriyi bitirmeyen biri için daha da kafa karıştırıcı öğelerle dolu

geri dönüp okumak ya da sormak daha yerinde olur bir süre sonra oturuyor zaten

Sayfa: [1]