Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - MarijuanA

Sayfa: [1]
1
Güncel / Ynt: 8mbit Sınırsız TTNET aynı fiyata
« : 03 Ekim 2009, 18:05:15 »
Ben 1 mb bağlantı ile aylık 90 gb download yapmış bir insanım. 8 mb lık bağlantı ile 250-300 gb yapacağıma eminim. E 15 gb dan sonra 512 kb a düşüyor. Sadece hız isteyip download la işi olmayanlar için iyi, ama bizim gibiler için kötü. :)

Ha birde ttnet personelimi. Aslında hiç kafa yormaya gerek yok. Bilgisayarı bile açamayan insanları teknik desteğe verirlerse bu çok normaldir. :)

2
Telekomun altyapısının kaldırmadığı siteler teker teker uçuyor. :) Ne güzel bir ülke yetersiz kalınca yasakla. Her neyse bakalım yakında internette yasaklanır ya.

3
Duyurular / Ynt: Veee....... kayiprihtim.com'da bizimdir !!!
« : 03 Eylül 2009, 22:35:17 »
Güzel olmuş bu :)

4
Sinema / Ynt: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
« : 17 Ağustos 2009, 21:14:21 »
İlk çıktığı zaman izlemiştim. Gayet başarılı bir filmdi. Gerçekten izlenilmesi gereken filmlerden biri.

5
Müzik / Ynt: Black Sabbath
« : 14 Ağustos 2009, 00:21:56 »
Heavy metalin yaratıcılarındandır kendileri. Bugünki nesil fazla sevmez, modası bitti felan gibi aptalca sözler ederlerki sorarım onlara; Ozzy olmasa idi dinlediğin metal olacakmıydı veya boktan bir müzik olacaktı. Evet mtv şaklabanlığı yapmıştır kendisi ve fazlada sevdiğim söylenemez. Ama yaptığı müziği es geçmek gibi bir gafletede düşmek en büyük hatalardan biri olacak. İşte bu yüzden sevilmese bile saygı gösterilmesi gerekn bir grup.

6
Metal müzikle tanışmam 8 sene öncesine dayanır. Bir arkadaşımın evine davet etmesi ve bana bazı grupları dinletmesiyle başladı bu müziğe olan ilgim. O zamanların bilinçli gençleri olarak adlandırırdık kendimizi. Hayata bakış açımız hep sorgulamakla geçmekteydi. Sürekli araştırıp birşeyler öğrenme gayemiz vardı. Hep farklı bakış açıları yakalardık. İşte o ortamdaki arkadaşımın bana metal müziği aşılaması belkide bundan dolayı kolay oldu. Anlattı saatlerce. Neden bahsettiğini, felsefesini, neyi sorguladığını. Bende dinledim 14 yaşındaki toy bir genç olarak. Aslında anlayabiliyordum, hak verdiğim noktalarda oluyordu ama tam anlamıyla bünyeye kabul ettirememiştim. Zamanla bunu atlatacağımın ve metal müziğin bana anlattığı şeyi anlayacağımın farkındaydım. Metal müzikle ilgili araştırmalar yaptıkça kendimden çok şeyler buldum. Buldukça ilgim arttı ve kavradım. Her seferinde yeni birşeylere açılmakta idim. Felsefesini liseye geçtiğimde bünyeme oturtmuştum. Evet belki zor bir süreçti bu. Aman banane neyi sorguluyorsun, neye karşı duruyorsun diyebilirdim elbette. Ama ben diğer yolu seçtim. Gün geçtikçe aşık olmaya başladım bu müziğe. Sadece felsefesine değil müziğin ta kendisine.

Gün geçtikçe air guitar başladı. Atılan her soloda kendimden geçmekte olduğumu farkettim. Davul sesiyle irkilip gitarda zirveye tırmandım. Artık anlam kazanmıştı benim için. Hiçbirşey bana onun hissettirdiklerini hissettirmiyordu. Her notada titrediğim zamanlar oluyordu. Hayatıda daha farklı sorguluyorduk. Ufkumuz biraz daha genişlemişti. Karşı duruşun, sorgulamanın, bilinçlenmenin temel taşı olmuştu benim için. Bazen çok şeyin çözümünü onda bulur hale gelmiştim.

Gelişim süreci tamamlanmıştı benim için. Artık pişmiştim bu müzikle. 8 sene boyunca hep yanımda oldu. Mutlu anlarımda da üzgün olduğumda da hep benimle kaldı. Bende onu bırakmadım asla. Evet hiçbir zaman saç uzatmadım. Hiçbir zaman grupların tişörtlerinide giymedim. Yada ortalarda çok pis metalciyim diye dolanmadım. Hep kendi içimde yaşadım bu öğeyi. Kişiliğimden ödün vermeden onu kişiliğime katıp devam ettim bu yola. Konserlerde kimi zaman ağlarken, kimi zaman gülerken, kimi zaman kendimden geçerken buldum kendimi. Sanki bu dünyaya ait olmayan bir hediye verilmişti bana. Ve hala ne zaman bir solo sesi duysam ilk günki gibi heyecandan titrediğim olur :=)

Ama müziğin acıtan yanlarını gördüm. Ortam yapmak, farklılaşmak adına bu müziğe dalanları gördüm. Neyi anlattığından haberi olmadan sadece ritmine kapılanları gördüm. Özentiliğin had safhasına ulaşmış insanları gördükçe daha fazla acımaya başladı içim. Evet bana verilen hediye kirleniyordu. Kirletenler ise neyi kirlettiğinin farkında değildi. Hissizce, anlamsızca dinlenilmesi neden ki? Neden bozuyorsunuz ki? İşte burda çıkmaza saplanıp kalıyorum. Bazen hepsini bir stadyuma doldurup yakmayı bile istiyorum. :) Sizden tek isteğim bu müziğe ait değilseniz ait olmaya çalışmayın. Bırakın saf kalsın. Bırakın hep anlaşılmazları oynasın. Biz bize yetiyoruz geri kalan size ihtiyacımız yok.

Sayfa: [1]