Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - daughterofrhea

Sayfa: [1]
1
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 30 Mayıs 2017, 22:35:17 »
Penny Dreadful Uzun zamandır aklımda olmasına rağmen ancak bitince başladım. Her yönüyle çok iyi bir yapım gerek kurgu, gerek oyunculuklar vs... Böyle bir diziyi erken bitirmiş olmaları üzdü.

Salem Adından da anlaşılacağı gibi Salem cadı mahkemelerini konu olan bir dizi, daha ilk sezonundayım fakat güzel ilerliyor. Konuyla ilgilenenler izlerken daha çok zevk alacaktır.

The Walking Dead Aksiyon ve karakter gelişimi konusunda doyurucu olan bir dizi. Bazı bölümler akmıyor ya da tekrar düşüyor ama kesinlikle izlettiriyor. Yaklaşık 1 ayda bitirdim bütün sezonlarını. Çerezlik değil ama kesinlikle akan bir dizi.

Game Of Thrones Efsaneleşmesine rağmen daha yeni başladım ve 3.sezondayım. Gerçekten ününü hak eden bir dizi. Yeni sezona yetişirim muhtemelen. Beklemedeyiz  :hiha:

Stranger Things Bir oturuşta bütün bir sezonu bitirebilirsiniz ama yapmayın. Ben iki günde bitirdim ve çok pişmanım. Şimdi el mahkum bekliyorum Ekim'e kadar. Netflix'in en iyi yapımlarından biri.

House of Cards İzleyin, izlettirin! Her bölümde Frank Underwood artık daha da kötüsünü yapamaz derken adam gene ağzımı açık bırakıyor. Kevin Spacey ve Robin Wright muhteşemler!

Twin Peaks David Lynch gibi bir ustanın elinden kötü bir iş çıkar mı? Tabii ki çıkmaz! Hazır geri dönmüşken izleyin. İnanılmaz zevk alacaksınız.










2
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Edgar Allan Poe Öyküleri
« : 24 Mayıs 2017, 17:39:59 »
Üstteki yorumda da bahsedildiği gibi İthaki'nin çevirisi olmamış. Açıkçası bana çok kuru gelen bir çeviri oldu. Neyse ki Poe'nun yarattığı atmosferler insanı içine çekiyor da kapılıp gidebiliyorsunuz bir zaman sonra.

Şiir kitabı çevirisi içinde aynı şeyi söyleyeceğim (gerçi şiirler her zaman orjinal dilinde okunmalıdır bence). Neyse ki bir tarafında ingilizcesi yazıyor bu yüzden okurken zevk alabiliyorsunuz.

Bu arada 221b derginin bu ay ki sayısında dosya konusu Poe. Her Poe hayranının edinmesi gereken dolu dolu bir sayı olmuş. Kaçırmayın derim.

3
Harry Potter / Ynt: Hangi kuleden olmak isterdiniz?
« : 24 Mayıs 2017, 17:18:24 »
Ravenclaw olmak isterdim. Kişiliğimin Ravenclaw'a çok uygun olduğunu bildiğim hâlde, Pottermore'a girdiğimde Seçmen Şapka beni Slytherin'e de yönlendirdi. İkisinin arasında bir şeyler sanırım... Fakat Ravenclaw daha çok ağır basıyor.

Aynı şekilde bende kendimi Ravenclaw'a uygun görsem de Pottermoreda iki tane hesap açtım üst üste yaptığım testte inatla Slytherin çıktı ama ben ne olursa olsun Ravenclaw'ın kendime daha uygun olduğunu düşünüyorum. Pottermore da yanlış bir şeyler var :P

4
Harry Potter / Ynt: En sevmediğiniz HP karakterleri?
« : 24 Mayıs 2017, 17:05:54 »
Dolores Umbridge dışında hiç kimseden daha fazla nefret etmemişimdir koca seri boyunca. O sevimsiz suratı, yapmacık gülümsemeleri ve sinir bozucu pembe odasıyla kafamda hala yer eder. Bellatrix'ten bile bu kadar nefret etmem Sirius'u öldürdüğü halde.
Onun dışında ilk 4 filmdeki Malfoy tiplemesinden de hep nefret etmişimdir. Neyse ki sonlara doğru biraz toparladılar karakteri

Sayfa: [1]