Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Elendil

Sayfa: [1] 2 3 ... 23
1
Narnia Günlükleri / Ynt: Narnia Günlükleri Kitapları
« : 04 Şubat 2012, 13:20:10 »
Bu kitaplar kaç yaş için? Sizce yani? (:

Bence her yaş grubu bu kitapların içinde kendilerine hitap eden bir şeyler bulabilir ama yazarın kendi sözlerinden de yola çıkarak bu serinin, peri masalları okumak için halen genç olanlar ve bir gün yine peri masalları okumak için yeterince yaşlı olacak olanlar için yazıldığını söyleyebiliriz.

Ben şimdi gümüş sandalye kitabını aldım , İçinde peter,susan,edmund,lucy fln yok mu? internette sadece caspian ve eustace gözüküyor?

Kardeşler bu kitapta yok. Eustace ve Jill bu hikayenin ana karakterleriydi yanılmıyorsam.

2
:D Ciddi misiniz? Tabii ki yok. Bu bir piyasa oyunu, büyücüler ve ejderhalar gibi...

Üzerine düşünülmüş ve uzun bir yazı yazılmış olan bu konuya, sanki küçük bir çocuğa şirinlerin aslında varolmadıklarını anlatırmış gibi mesaj atmak, bence, saygısızca bir davranış.

3
Dod-a-Chock nece bir sözcük ve anlamı ne?

Istanavarları anımsa.

4
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitaba başlamalıyım?
« : 12 Temmuz 2011, 11:30:07 »
Aslında böyle yeni bir konu açıp sormak yerine, forumda yapılmış olan kitap tanıtımlarına göz atmanızın ve onlara yapılmış yorumları okumanızın daha uygun olacağını düşünüyorum. Eminim, Kara Kule kadar güzel olmasa da ondan biraz daha az güzel olan kitaplarla karşılaşacaksınız. 

5
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 08 Temmuz 2011, 14:04:06 »
Hayalimde canlandırdığım cücelere hiç benzemiyorlar. Kitapların filmleştirilmesinin en kötü yanı, filmi izledikten sonra Hobbit'i okuyacak olanların kendi hayallerindeki cücelere kolay kolay sahip olamayacak olmaları.

6
Gümüş Sandalye serideki en hoşlanmadığım kitaptı. Açıkçası ŞafakYıldızı'nın Yolculuğu'ndan daha iyi bir film beklemiyorum.

7
Harry Potter / Ynt: Pottermore
« : 23 Haziran 2011, 13:42:56 »
Tam da bu konuyu açmak için foruma girmiştim ki zaten açılmış olduğunu gördüm.

Ne çıkacağını merak ediyorum. Teoriler içinde beni en çok heyecanlandıran spin off. Ansiklopedi de olabilir tabii ama diğerleri olursa pek fazla bir şey ifade etmez benim için. Umarım saçma saçma şeyler çıkmaz altından. Bu kadar bekledikten sonra bayağı bir kulağını çınlatırlar JKR'nin.

Edit: Boşuna meraklanmışım.

8
Kara Kule / Ynt: 4- Wizard and Glass - Büyücü ve Cam Küre
« : 15 Haziran 2011, 21:29:54 »
Uzun zamandan beri hiçbir kitapta bu kadar heyecanlandığımı, üzüldüğümü hissetmemiştim. Kesinlikle muhteşem bir eserdi. Bir 700 sayfa daha olsa okuyabilirdim. Bu seri içerisinde okuduğum en iyi kitaptı. Serinin ilk üç kitabıyla arasında dağlar kadar fark vardı. Bu, kitapların yazılış tarihlerinden ziyade konusuyla ilgili bence.

Roland'ın geçmişi inanılmazdı. Silahşor'u daha iyi tanıyoruz bu kitapta, ona karşı olan görüşlerimiz belki de tersine dönüyor. Bu kitap bence onu daha iyi anlamak için en uygun kitap. Ayrıca eski Ka-tet'i daha çok sevdim diyebilirim. Muhtemelen bu kitabı okuyan birçok kişi bunu diyecektir zaten.

Kara Kule'de her şey daha da ilginçleşiyor ve ben bu yüzden diğer kitaba geçmek için sabırsızlanıyorum ama Büyücü ve Cam Küre'den sonra yeni bir Kara Kule eserine geçmek biraz zaman alacak sanırım. Hâlâ kitaptaki etkilendiğim bölümleri açıp tekrar tekrar okuyorum. Gerçekten etkileyici bir eserdi.         

9
Duyurular / Ynt: Fırsat: İlknokta’da Kargo Bedava!
« : 01 Haziran 2011, 17:13:14 »
Keşke bunu daha önce duysaymışım. Sipariş ettiğim ürünleri daha çabuk getirdiğinden dolayı İdefix'i tercih etmiştim son birkaç siparişimde.

10
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 30 Mayıs 2011, 17:11:13 »
ama bir yazarı sadece 2-3 kitabına göre değerlendirmek pek doğru değil bana göre

Zaten yazarın 2-3 kitabı var. Onları değerlendirince vardığımız sonuçlar pek iç açıcı değil.  (Ben, üç kitabına göre değerlendiriyorum.)

Ben kötü bir yazar demiyorum.

Çok kötü bir yazar diyorum.

11
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 27 Mayıs 2011, 19:53:29 »
Peter Jackson, Facebook sayfasından, Hobbit'te Orlando Bloom'u tekrar Legolas olarak göreceğimizi söylemiş. Acaba, onu nasıl bir şekilde dahil edecekler filme?

"Ten years ago, Orlando Bloom created an iconic character with his portrayal of Legolas. I'm excited to announce today that we'll be revisiting Middle Earth with him once more. I’m thrilled to be working with Orlando again. Funny thing is, I look older—and he doesn’t! I guess that's why he makes such a wonderful elf."

12
@EraGoN

O yorumu Vega değil bir Ekşi Sözlük yazarı yapmış. Yani bu entry'i giren kişiye karşı yapmalısın yorumunu Vega'ya karşı değil. Ayrıca şunu belirtmeliyim sanırım; "+" ve "-" işaretlerinin noktalama işareti olarak kullanıldığını bilmiyordum.

13
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 01 Nisan 2011, 17:01:29 »
İnternetten satın almak gibi bir şansınız varsa FrpKitap'ta bulunuyor serinin birinci kitabı. Laika Yayıncılık ile bağlantılı bir site olduğu için pek bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

http://www.frpkitap.com/index.php?Uid=3314&Kid=123

14
Televizyon / Ynt: Muhteşem Yüzyıl
« : 28 Mart 2011, 17:05:20 »
O değil de Wale ve Vega'yı birbirlerinin dışında hiç kimse kâle almıyor sanırım.

15
11 saat arka arkaya Yüzüklerin Efendisi'ni izlemek de değişik bir fantaziymiş. Denemek lazım ^^

Ben denedim bunu hoş bir aktivite ama sonrasında filmler bitince "Welcome to the real world." durumu oluyor. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 23