Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Shinigami

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Kurgu İskelesi / Ynt: Tek Renk (Bölüm I Eklenmiştir.)
« : 18 Haziran 2013, 23:41:20 »
Tüp yolculuklarındaki sistemi sevdim. Havanın vakumlanmasıyla raylardaki sürtünmeyi sıfırlayıp, fizik kurallarıyla başarılı bir yolculuk düzeni kurmuşsun.

Gelecekte dünyanın bu hale gelmesi uzak değil diye düşünüyorum. Plastik çimenler, doğanın gittikçe bozuk hale gelmesi ve şu an alışılagelen oksijen yoğunluğunun inanılmaz oranda azalması...  Bir yandan şimdiki zaman adına ders verici bir öykü olmuş. Öte yandan çete konseptini sevdiğimi söylemeden olmaz.

Oldukça akıcı ve sürükleyici bir bölüm olmuş, gelecek bölümü merakla bekliyorum. Kalemine sağlık.

17
Düşler Limanı / Ynt: Hiçlik
« : 18 Haziran 2013, 23:13:59 »
Ben de bir dönem hiçliğin ortasında düşmüştüm. Aynı şekilde simsiyah bir görüntü canlanıyordu zihnimde. Sonra hiçliği tahayyül edemeyeceğimi farkettim, çünkü düşlenen "alabildiğine simsiyah" bir şey, ve bu da var olan bir şeydir. Hiçlik ise varlığın zıttıdır. Bu da bir çelişkidir. O yüzden betimlediğin hiçlik hissiyatını, tarifsiz bir boşluk olarak tanımlıyorum. Çünkü boşluk var olan bir şeydir ve az önceki gibi çelişki ile karşı karşıya kalmam.

Kısa ve öz şekilde hissiyatını güzelce betimlemişsin. Eline sağlık.

18
Son 2 hafta gelemedim, araya bir finaller girdi, sonraki hafta başka bir şey çıktı. Gelemedim diye bir eksiklik hissettim Cumartesi günlerimde. Bu haberi de alınca epey üzüldüm, inanmak istemedim. :D
Ama tamamen bitmemesine sevindim yine. Hüzünle sevinç harmanı yaşadım şu an...

Şunu da kesin olarak söylemem gerek, bu bir daha hiç yayın yapmayacağım anlamına gelmiyor. Aksine, kafama estiği vakitlerde "anlık yayınlarla" küt diye karşınıza çıkabilirim.
Ayda bir olacaksa da öyle küt diye olmasın ya, birkaç gün önceden haberimiz olsun. :D

Kararına her halükarda saygımız sonsuz. Her şey için teşekkürler. ^_^

19
Kurgu İskelesi / Ynt: Tek Renk
« : 12 Haziran 2013, 23:49:02 »
Gelecekte gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu düşündüğüm sahneler geçti gözümün önünden. Sürükleyici bir bilimkurgu öyküsü bekliyor sanırım bizi.

Merakla bekliyorum gelecek bölümü, eline sağlık. :)

20
Kurgu İskelesi / Ynt: Tuhaf
« : 24 Mayıs 2013, 21:20:01 »
Okumaya başladığım zaman böyle bir öykünün fantastiğe kayabileceği aklımın ucundan dahi geçmemişti açıkçası. Ve beni de ters köşeye yatırdın. Öte yandan bu öyküne de yine muzip benzetmelerinle renk katmışsın, çok güldüm. :D Eğlenceli ve sürükleyici bir öykü olmuş, annesiyle karşılaştığı zaman ve sonrası ayrı bir hoşuma gitti açıkçası. Kalemine sağlık. :D

21
Kurgu İskelesi / Ynt: Pamuk Gelin
« : 16 Mayıs 2013, 22:59:53 »
Hahah. Pamuk prenses masalını halk ağzından diyaloglarla yansıtman masala apayrı bir tat katmış, okurken oldukça eğlendim, güldüm. Başarılı bir uyarlama olmuş, gelecek bölümü merakla beklemekteyim. :D Kaleminize sağlık. :)

22
Çizgi / Ynt: Benim Gözümden Uzaylı
« : 06 Mayıs 2013, 00:39:55 »
Avatar'daki Navi'lere benzemiş, kafatası şekliyse bize hep tasvir edilen standart uzaylı formatında karşımıza çıkmış. Kalemine sağlık, gölgelendirmeler başarılı.
Fakat navilerden de önce senin gözünden uzaylılar böyle miydi diye de sormadan edemeyeceğim. :)

23
Tartışma Platformu / Ynt: Yog Kanunu
« : 05 Mayıs 2013, 15:31:34 »
Türkiye'de çoğu iş gerçekten böyle ne yazık ki. Yog kanununda, olması gereken şey öne sürülmüş. Mantıklı da. Fakat her şey olması gerektiği gibi yürümüyor.

24
Genel Kültür / Ynt: Kolanın Faydaları
« : 05 Mayıs 2013, 13:37:27 »
Çamaşır suyunun şuruplu versiyonu gibi bir şey diyebiliriz. Asidik değerinin aşırı olduğu bariz. Konuyu açan arkadaşın verdiği kola içme yarışması örneğinden de ne kadar tehlikeli olduğu açık.

Öte yandan tamamen zararsız içecekler içilmeli diye bakamayız olaya tabi. Yararlı olup da dozu aşılırsa zararlı hale gelebilecek çok içecek var. Elma suyu da asit içerir mesela, ama normal değerlerde. Limonata da öyle. Aşırıya kaçırıldıkça hepsi zararlı hale gelir. Az içildikçe yararlıdırlar.

Ben kolayı bırakalı 2 buçuk sene oluyor, bir defa bırakıldığı zaman tekrar geri başlayamıyorsunuz, öyle de bir olayı var kolanın. İçmeye çalışsam bile içemiyorum. İyi de oldu. Tavsiye ederim.

25
Geçen haftaki yayın çok iyiydi, bugünü beklemiştim ben de yayın için. O zaman artık haftaya görüşmek dileğiyle :)

26
Yazarın anlatış tarzına bağlı olarak, okurken inanıyorum o olayın gerçekliğine.
Ta ki kitabı kapayıp, gerçek hayatın sıkıcı perdesini yeniden görene kadar.

Fantastik edebiyatın %95'i hayal ürünüdür denmiş. Böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğrudur bilemem, ama en bilineninden örnek verecek olursam Harry Potter'da büyüden ziyade dostluğun ve sevginin önemi ön planda, yani bu yüzde esere göre değişkenlik gösterir.

İnanmamamız için bir sebep yok, inanmamız için de kanıt yok. Mesela Hp dünyasının var olamayacağını kimse söyleyemeyez. Gördükleri unutturulmuş muggle'lar olmadığımız ne malum? Orta dünya benzeri diğer evrenler ve gerçeklikler de elbette var olabilir. Bu, başka dünyalar veya uzaylılar da var mı sorusuna benziyor. Neden olmasın diyorum, kanıtsız kabul ettiklerimiz gibi bunu da kabul edebiliriz. Kimseye bir zararı olmaz.
Ben de böyle düşünüyorum. Olabilir de, olmayabilir de. Kesin yargılarla yaklaşmak, sadece kendimizi sınırlamak olur.

Konuyla alakalı olarak da gerçek hayatta inanmıyorum. İnansaydım fantastik kurguyu bu kadar sevemezdim sanırım.
Sahip olamayacağımız şeylere daha çok ilgi duyarız. Dediğin gibi, gerçek hayatta olsalardı bu kadar ilgi duymazdık. Çünkü onlar da rutin ve sıkıcı hayatımızın süregelen parçalarından biri olurlardı. Özel olmazlardı.

Spoiler: Göster
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim. Şu matematik olayına kahkaha attım ya haha :D
Evet profesörlerin zekalarına hakaret etmeyelim lütfen.


 

27
Harry Potter / Ynt: Harry Potter okunmalı çünkü?
« : 08 Nisan 2013, 01:42:48 »
Her yaştan okuyucuya hitap eder. Oradaki dünyada olduğunuzu hissettirir, yaşatır. Eğlendirirken, size ders verir aynı zamanda, ama çaktırmaz. Ne desem az. (:

28
Pasta müthiş ötesiymiş cidden. Ben yemeye kıyamazdım onu. o.O

Buluşmanın son saatine yetişebildim ancak, o yüzden böyle muhteşem bir pastayı görme şerefine erişemedim. :D Fakat güzel vakit geçirdiğimi söyleyebilirim yine de, herkes oldukça sıcakkanlıydı, güzeldi ortam. Uğradığım iyi olmuş. :)

29
Çizgi / Ynt: Haydi "Paint" Yapalım...
« : 27 Eylül 2011, 23:59:35 »
Uzun zamandır girmemiştim. O zamandan bu yana yaptığım bazı paint çalışmalarını paylaşayım madem.

Spoiler: Göster


Spoiler: Göster


Spoiler: Göster


Spoiler: Göster

30
Dipsiz Konak / Ynt: Anlık FRPler
« : 27 Eylül 2011, 21:38:32 »
Bu saatlerde olursa yine, ben genellikle yine buralarda olurum, bir aksilik çıkmadığı sürece oynayabilirim. ^^
Fakat oynatamam, yeterince tecrübe sahibi olduğumu düşünmüyorum. =)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9