Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Shinigami

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
Güncel / Ynt: Yetenek Sizsiniz Türkiye -Final-
« : 21 Mart 2011, 00:51:17 »
Genelde herkesin dilinden dökülen sözcükler aynen dediğin gibiydi. Ve Facebook'ta Yetenek Sizsiniz ile ilgili yorumları okurken birçok kişinin "İranlı kazanacağına vatandaşımız kazansın" şeklinde yazdığını gördüm. En büyük tesirin de bu zihniyetle düşünen bir sürü insanın olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Öte yandan Aref'in sırlarını açıklayıp "lan bu hıyar kandırmış bizi" diyenleri de gördüm. Önemli olan seyirciye o anki sunuluş şekli. O anda seyircilerin ağzını açık bıraktı mı bırakmadı mı? Bıraktı ise dalında başarılıdır demektir. Yoksa fizik kurallarına aykırı gerçekleri keşfedip, adamı yerden yere vurmak hüner değil. İllüzyon bu, seyirciyi kandırma durumu yok ortada, her illüzyonda olan bir durum, gayet doğal.

Bence ikisinin de yeteneği kendi dallarına göre oldukça iyiydi. Biri avaz avaz güldürürken öteki ağzını açık bırakıyor. :) Yine de bence Aref'in seyirci üzerinde bıraktığı etki bir başkaydı.

32
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 19 Mart 2011, 00:37:16 »
Jikogu Shoujo olabilir mi?

33
Renklendirmeden tutun kurgusuna kadar oldukça sürükleyici bir yapıya sahip. Şahane olmuş! :)
Rıhtım ekibine sonsuz teşekkürler. Devamını dört gözle bekliyoruz. :)

34
Kurgu İskelesi / Ynt: Kılıcın İmtihanı(Yenilenmiş)
« : 08 Şubat 2011, 21:31:51 »
İlk bölüm kısa olsa da oldukça etkileyici. :) Kılıç, yapımcısını bile öldürmüşse daha çok can alacak gibi gözüküyor. Kılıç imtihanı sürecinde nelerle karşılacak, daha doğrusu neler onunla karşılacak merakla bekliyoruz. Kalemine sağlık. :)

35
Şişedeki Mısralar / Ynt: Karanlık
« : 25 Ocak 2011, 22:01:28 »
Karma şiirlerini genel anlamda konu akışına göre gayet akıcı yerleştirmişsin. Pek göze batacak kadar çok olmasa da bazı imlâ hataları mevcut. Ayrıca bir arkadaşın da belirtmiş olduğu üzere noktalama eksikliğinden doğabilen anlam kaymalarının olmaması için de noktalamaları ihmal etmemeni öneririm. :)

Onun dışında muhteşem olmuş, gerek vurucu kelimelerin, gerek tasvirlerin gayet etkileyici olmuş. Bunun için de tebrik ederim. Farklı bir tarzı benimsemen yazdıklarını özgün kılmış. Kalemine sağlık! :)

36
Şişedeki Mısralar / Ynt: Adsız Bir Şiir
« : 25 Ocak 2011, 19:22:41 »
Bilgisayar, artık ekmek su gibi bir ihtiyaç ve multisonik yararlı bir araç olmakla beraber bağımlılık yapan bir uyuşturucu rolüne de bürünür ara sıra. Senin şiirin de tam bu yönü vurgulamış. İlginç bir şiir konusu olmuş, iyi de olmuş. Eline sağlık. :)

37
Harry Potter / Ynt: Ya Anime Olsaydı?
« : 28 Kasım 2010, 21:29:43 »
Animesi olsaydı cümle alemin haberi olurdu yahu. =P HP'nin animesi olsaydı çizimler ve efektlendirmeler iyi olduğu sürece kesinlikle şahane bir yapım olurdu. Resimlere gelirsek, Snape pek iyi olmamış. Malfoy'un asaleti ve kötülüğü bakışlarına hiç yansımamış. Onun dışındakiler pekala benzemişler. =D

38
Harry Potter / Ynt: en sevmediğiniz hp karakteri anket
« : 28 Kasım 2010, 00:40:48 »
Ben Slytherin'e meyilli olsam da iyi ya da kötü tüm karakterleri severim HP'de. Ama Umbridge hariç. Öylesine antipatik ve huysuz bir kadın görmedim ben. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda tüm öğrencilerin, kadının keyfi olarak koyduğu kuralları yıkıp, zat-ı pembeliyi çıldırttıktan sonra Fred ve George'in Umbridge'ye büyü yaptıklarında kadının tavuk gibi kaçışını gördüğümde eğlenmiştim bayağı. :D

39
Düşler Limanı / Ynt: Rastgele Düşünceler
« : 28 Kasım 2010, 00:25:40 »
Zeka nedir? Bir insanın zeki olduğu nasıl anlaşılır? Uzun süredir aklıma takılan bir mevzu. Bir insan nasıl yaşarsa, nasıl bir felsefeye bağlı kalırsa 'zeki' olur? Önce kendini mi tanımak gerekir, duygularını, düşüncelerini anlamak mı? Halkın ağzıyla değil de kendi beyniyle düşündüğüne de mi zekidir? Ama bazen yanlış kararlar alabilir. Bu bir parlamamış zeka emaresi midir? Yoksa salaklık mı? Yoksa ilkokul bebeleri mi haklı? Zeka derslerle mi ölçülür? Hiç sanmıyorum.
 Sorular, hiç cevaplanamayacak sorular...
 
Kendi düşüncemi söyleyecek olursam; Zeka ırsidir, ama akıllı olmak sonradan kazanılan bir vasıf olduğundan zeki ile akıllı farklı kavramlardır. Mesela biri makul ve stratejik olursa akıllıca ama matematiksel işlemlerde ya da pratiklik babındaki alanlarda bir başarı sergilerse zekice davranmış olur. Sadece örnek verdim, bunun dışındaki birçok dalda da zekilik sergilenebilir. Sanatsal zeka, sayısal veya sözel zeka vb gibi. Halkın ağzıyla düşünmek at gözlüğü takmaktan farksızdır efendim, tabi ki de kendi beyniyle düşündüğünde öyledir. :) Herkes kimi zaman hayatında yanlış kararlar almıştır bu yüzden dediğin zeka ve akılla ilgili değil de tecrübeyle ilgili bir durum. Ben böyle düşünüyorum. :)

40
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 26 Kasım 2010, 23:34:47 »
One Peace'i izledim. Korsanlarla ilgili bir kitap okumakla beraber bunu izlemek gayet güzel oluyor. ^^

41
Düşler Limanı / Ynt: RUH ÇIKMAZI
« : 09 Kasım 2010, 21:22:48 »
Öncelikle ruhani kavramları kişiselleştirmek yazıya çok özgün bir hava katmış. Biyolojiyi seven biri olarak felsefeyle biyolojinin harmanlandığı bu yazıyı okumaktan büyük zevk duydum. :)
Farklı temanızı ve kullandığınız üslubu sevdim. Özellikle 3. ve 4. paragraf en can alıcı kısımlarıydı -bence.
Şirin ve eğlenceli bir öyküydü. :) Kaleminize sağlık.

42
Ben de geçtiğimiz Cumartesi gittim. Akuma_Blade'in de dediği gibi biraz sönüktü ve içerik epey azdı. Bende tek iz bırakan "Manga: Japon Çizgiromanının Tarihi" adlı kitap oldu. Manganın oluşumu hakkında ve bununla bağlantılı olarak manganın 2. dünya savaşı ile bağlantısını da öğrenmiş oldum. Kitabı bayağı bir irdeledim. İyi ki de okumuşum. Benim için tek iz bırakan faktör o oldu sergide.

43
Pera'ya gitmek kısmet olmadı ama Cumartesi günü Manga eğitim sergisine gideceğim. :D

44
Televizyon / Ynt: Legend of the Seeker
« : 12 Ekim 2010, 15:07:52 »
Bir ara bayağı sarmıştım bu diziye. Şu aralar izleyemesem de pek kaliteli bir yapımdır. İzlenilesi ve sürükleyici. Görselinin yapmacık olmayışı güzel olan başka bir yanı. İzleyin derim mutlaka.

Birkaç görsel ekleyeyim.
Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

45
Şişedeki Mısralar / Ynt: Damlalar...
« : 28 Eylül 2010, 19:57:00 »
Bir yazı yazarken genelde doğadaki ögeler bizim için biçilmez kaftandır malzeme için. Özellikle de şiirde. Sen de yağmurun kısır döngüsünü göz yaşına aktararak bunu gayet güzel kullanmışsın. Kafiyelerle beraber şiir kendi içinde bir uyum yakalamış. Ve bence de şiir yazmaya devam etmelisin. Kısa ve öz, hoş bir şiir olmuş, eline sağlık. :)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9