Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - wildgirl_3

Sayfa: 1 2 [3] 4
31
Kurgu İskelesi / Ynt: Denizden Gelen Sesler= Bölüm Altı
« : 06 Haziran 2010, 18:05:34 »
Çok güzel bir bölüm olmuş Beyza, ellerine sağlık :clap Knucturn iyice aşmış kendini ama hesabın ne olduğunu anlamadım ben :) Neyse yakında (yarın) öğreniriz. Kaçamak yapmak yok ama üç bölüm ;D

32
Tartışma Platformu / Ynt: Favori Fantastik Kitabınız?
« : 05 Haziran 2010, 20:32:37 »
Twilight, gece evi, narnia, talihsiz serüvenler dizisi...

33
Tartışma Platformu / Ynt: Kapaklar sizi ne kadar etkiler?
« : 05 Haziran 2010, 20:29:43 »
Kitabın kapağı beni çeker ama tabiki içi daha önemli :)

34
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 05 Haziran 2010, 19:35:09 »
Ya sadece Twilight olarak düşünmeyin. Bu kadının Göçebe'si de var.Aşk olduğu kadar bir çok fantastik ayrıntının da olduğunu düşünüyorum bu kitapta.Fantastik Edebiyata başlangıç için hatta bir adım sonrası için bile tatmin edici.

Evet, Göçebe de Stephine Meyer'in fantastiklerinden biri :)

35
Kurgu İskelesi / Ynt: Denizden Gelen Sesler= Bölüm Beş
« : 05 Haziran 2010, 18:07:03 »
Beyza artık hiç kaçışın yok ;D SBS bitti ve mazaretin kalmadı :) Üç bölüm birden eklemek zorundasın ;D

36
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 05 Haziran 2010, 17:54:02 »
Duyduğuma göre TWILIGHT izleyen/okuyan bir çok kişi hayatla bağlantısını kesiyormuş.Bir yarasanın tarafından ısırılmayı bekliyorlarmış... :D Okumadım da izlemedim de...Sadece böyle bir laf dolanıyor İMİŞ... :))

Birçok kişi tanıyorum (bende dahil) bu kitapları okuyan ama hiç öyle bir şeye rastlamadım :)

37
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 05 Haziran 2010, 17:23:31 »
Çok doğru, ama umarım bu kitapla fantastik edebiyata adım atan insanlar vampirlerle ilgili tartışmalara girmezler. :=)
Kitap daha çok aşk romanı olarak ön plana çıktığı için bu kitapla fantastik edebiyata başlamanın biraz sakat olabileceği düşüncesindeyim. Yani birçok insan tarafından okunma sebebi aşk romanı olması, tabi Robert Pattinson'da kitabın satışını %50 artırmıştır herhalde, neyse..  :hemk Eh, vampir kavramını en net biçimde güneşte parlayan yaratıklar olarak duyan bir insan bayağı bocalar fantastik edebiyata adım attığında herhalde. Keşke seriyi bu kadar pembe değil, biraz da siyah yazsaymış.

Bu arada Stepheine Meyer'i yazar olarak beğenemedim bir türlü. Acemi bir yazar gibi yazdığını düşünüyorum nedense..
Kesinlikle katılıyorum. Hemde hepsine. Stepheine Meyer en önemli vampir geleneğini yıktı bu kitaplarda. "Vampirler güneş ışığına çıkabilir" ilkesi ile hareket edip asırlardır süre gelen bir gerçeği yerle bir etti. Benim için vampir deyince akla gelen 2 şey vardır;
tabutlar ve güneşin öldürücü etkisi. Stepheine Meyer aptal romantik bir romanla bana göre bu iki kültürü de yok etti. Vampirlere gecenin yaratıkları denmesinin bir sebebi vardı herhalde. Ayrı bu kitaplarda ki vampirler mide bulandıracak kadar duygusal bence. O kendine acıma cümleleri falan.. İnsan vampir deyince yırtıcı, cezbedici, acımasız ve güçlü yaratıklar bekler. Güneşli bir çayırda parıldayarak dolaşan ve kendine acıyan bir vampir beklemezler. Yani en azından ben beklemem. Meyer vampir kelimesinin anlamını öldürdü. Onun vampirleri kolaylıkla bir 18.yy aşk romanına uyum sağlayabilir. Mükemmel çocuk , mükemmel hayat , mükemmel aile... kısacası fazla mükemmel. Bu kadar iyilik beni cidden hasta ediyor. Bu kadın; aptal bir aşk hikayesi mi yazıyor, yırtıcı bir vampir serisi mi belli değil. Aslında Stepheine Meyer şu andaki şöhretini sadece "hassas vampiri" canlandıran aktöre borçlu. Zaten o olmasaydı bu toz pembe vampirli rüyalar serisi asla satmazdı..


Belkide haklısınız ama şöyle bir gerçek var: Bu kitaplar insanı okumaya yakınlaştırıyor. Bence Stepheine Meyer haklı. Kendi kafasındaki vampir şeklini okuyucularına yansıtıyor ve bu şekilde yazdıkları daha özgün oluyor. Bizim kafamızdaki vampir gerçeği değişmedi. Belki de aynı kalıplar gibi yazsaydı bu kadar rağbet görmeyecekti. Bu şekilde vampirleri birbirinden farklı gösteren birçok kitap var. Ayrıca vampirlerin aşık olmasıda yasak değil. Ben kendimde çok farklı bir şey yazdığım içinde bu gerçeği savunuyorum. Özgün bir kitap...


38
Güncel / Ynt: Ölüm anında insan ne hisseder?
« : 31 Mayıs 2010, 11:33:41 »
Off!
Çok kötü ya...
:(

39
Narnia Günlükleri / Ynt: Narnia Günlükleri Kitapları
« : 29 Mayıs 2010, 22:02:43 »
Zaten çoğu fantastik kitap (hp, narnia...) Yunan Mitolojisindeki bazı yaratıklardan esinlenmiştir, hatta bunlara lotr de dahil (ama o daha çok iskandinav mit.den esinlendi). Ki böyle esinlenmelerde çok doğal.

Yunan mitolojisinin hikayeleri de gayet güzel ve yaratıcı :)

40
Narnia Günlükleri / Ynt: Narnia Günlükleri Kitapları
« : 29 Mayıs 2010, 21:51:16 »
J.K Rowling demek istedin herhalde, yoksa benim bilmediğim başka biri mi R.K Howling?

Pardon, yanlış yazmışım :-\

41
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 29 Mayıs 2010, 21:46:59 »
Aslında bu tarz kitaplar, fantastik edebiyata geçiş ya da ısınma turları için iyi kitaplar. Daha önce fantastik içerikli bir kitap okumamış 14-15 yaşındaki insanın eline Silmarillion verirseniz anlama zorluğu çeker bir hayli. Ama Harry Potter olsun, Twilight olsun, alıştırmaya biraz daha elverişli, daha sade.

Evet, bu tarz kitaplar insanı kitaplara daha yakınlaştırıyor ;)

42
Yazarlar / Stepheine Meyer
« : 28 Mayıs 2010, 22:13:27 »
STEPHENİE MEYER

Stephenie Meyer, 24 Aralık 1973, Hartford, Connecticut doğdu. Phoenix, Arizona'da yaşayan Meyer'ın Seth, Emily, Jacob, Paul ve Heidi(isimler tanıdık geliyor mu)5 kardeşi daha vardı. Scottsdale, Arizana'da Chaparral Lisesi'ne giden Meyer, üniversiteyi Provo, Utah'daki Brigham Young Üniversitesi'nde okudu. 1995 yılında Edebiyat Fakültesi'nden derece ile mezun olan Meyer, mezun olmada bir yıl önce Arizona'da, Mormon Kilisesi'nde tanıştığı Pancho lakaplı Christian ile evlendi. Stephenie ve Christian'ın Gabe, Seth ve Eli adında üç oğlulları var.

Stephenie Meyer, daha önce yazmış olduğu The Host isimli bir romanı da olmasına rağmen, 2 Haziran 2003 gecesi görmüş olduğu bir rüyadan esinlenerek yazdığı Twilight serisi ile ünlendi. Meyer rüyasında, insan bir kız ve ona aşık olan ama aynı zamanda da onun kanına susamış olan bir vampiri görmüştü. Aslında, kitabın ilk 13 bölümünü oluşturan olayların kurgusunu tamamen rüyasında görmüştü. Meyer, rüyasını bir taslak haline getirdikten sonra üzerinde üç ay çalıştı ve romanı ortaya çıkardı.

Yazdığı romanı 27 yayınevine gönderen Stephenie Meyer, sadece Litttle, Brown And Company adlı yayınevinden olumlu bir yanıt alabildi. Kitapta bir umut gören yayınevi, Meyer ile 750.000 dolara, üç kitaplık bir anlaşma imzaladı. İlk kitap Twilight(Alacakaranlık) 2005 yılında raflarda yerini aldı.

O yıl Twilight sırasıyla; New York Times Gazetesi'nin Editörün Seçimi köşesinde bir numaraya oturdu, Publishers Weekly adlı haftalık dergi tarafından Yılın Kitabı ödülüne layık görüldü, Amazon.com tarafından Yılın Umut Vadedeni seçildi, Teen People'ın Hot List'inde aylarca kaldı ve Amerikan Kütüphaneciler Derneği tarafından Yılın Gençlik Kitabı ve Yılın İsteksiz Okuyucuları Ayaklandıracak Kitabı seçildi.

Kitap 5 kez üst üste, New York Times Bestseller listelerine girdi ve o yıl 20 dile çevrildi. Twilight'ın getirdiği başarıdan sonra sırasıyla; 2006 yılında NewMoon(Yeni Ay), 2007 yılında Eclipse(Tutulma) ve 2008 yılında da Breaking Dawn yayınlandı.

Seriyi 5. bir kitapla sonlandırmak isteyen Stephenie Meyer, serinin başlangıç kitabı olan Twilight(Alacakaranlık)'ı bir de Edward'ın perspektifinden yazmaya karar verdi. Midnight Sun adını verdiği projesi hazırlık aşamasında iken, ilk 12 bölümünün internete sızmasından dolayı Meyer, bu projeyi erteleme kararı aldı ve açığa çıkan bölümleri sitesinde yayınladı.

Stephenie Meyer, Twilight Saga The Offical Guide adını verdiği ve Twilight Serisi'nin tamamı için tamamlayıcı bir el kitabı, bir rehber özelliği taşıyacak olan kitabını piyasaya sürmek için ise 2009 yılını bekliyor.

Stephenie Meyer'ın Twilight Saga'sı bugün, tüm dünyada toplam 38 dile çevirilmiş halde bulunmakta.

43
Narnia Günlükleri / Ynt: Narnia Günlükleri Kitapları
« : 28 Mayıs 2010, 22:04:07 »
Bence gayet güzel kitaplar...
R.K Howling'in de bu kitaplardan esinlenmesi gayet doğal...

44
Narnia Günlükleri / Ynt: edmund mı caspian mı?
« : 28 Mayıs 2010, 22:00:56 »
Caspian tabiki...

45
Sinema / Ynt: Başka filmlerde olacak mı?
« : 28 Mayıs 2010, 21:58:48 »
Umarım diğer kitapların da filmi çekilir ve kitaplar değiştirilmez :)

Sayfa: 1 2 [3] 4