Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cankutpotter

Sayfa: 1 ... 79 80 [81]
1201
Tamam tekrar atıyorum hepsini.

1202
Arkadaşlar bölümler silinmiş. Modlardan biri mi sildi acaba?

1203
Sonraki bölümler daha güzel. Diğer bölümleri okuyanlar,daha doğrusu 4, 5, ve 6. bölümleri,çok beğeniyorlar.

1204
Altıncı yılda geçiyor bu hikaye. Ayrıca, buna canfiction deniyor bilmiyorsanız söyleyeyim. İlk denemem bu. Fanfictionda dilediğiniz yapabilirsiniz. Petunia Teyzenin yumuşaması da benim düşündüğüm bir şey. Elimde yaklaşık 21 bölüm var. Diğerlerini de görün öyle karar verin.

1205
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Stardaydı.
« : 28 Mart 2010, 01:03:31 »
Evet. Mesela digi türküte dublajla oynuyorlar iğrenç oluyor! Acaba şu digi türk kaç paraya alıyor filmi. On kuruş mu? :P

1206
Burada hayran hikayesi(Fan Fiction)yayınlanabiliyormuş, bende siz fantastik kurgu severlerle hikayemi paylaşayım dedim. Neyse, şimdi ilk bölümü koyuyorum. Buyrun. Ve mutlaka okuyanlar yorum yapsınlar!

                   HARRY POTTER VE BÜYÜLÜ KALE

                                                               1.BÖLÜM
                                                KABUS ve YUVAYA DÖNÜŞ

  Privet Drive dört  numara da yaşayan Harry Potter, yatmaya hazırlanırken geçen sene bakanlıkta olanları düşünüyordu. Vaftiz babası, hayatta en çok sevdiği insanlardan birini
 kaybetmişti. Hayat, ondan sevdiği herkesi teker teker alıyordu. Önce annesi ve babası, Cedrick, ve şimdi de Sirius. Hayatını karartan o kişi kendine ”karanlık lord” diyen Voldemord’a bunun hesabını soracaktı. Bunları düşünürken yatağına uzanmış ve hatta uyumuştu bile.
***********
Harry, kendini tuhaf bir yerde bulmuştu. Ama nasıl olabilirdi?
Daha bir saat önce yatağına yatmıştı. Harry bu arada etrafına bakıyordu. Çok, çok tuhaf bir yerdi. Burası tamamen bir harabeydi. Duvarlardaki taşlar, tavan, resmen yıkılıyordu. Oldukça karanlıktı ve soğuk bir rüzgar esiyordu. Her yerden yankılanan bir ses:”Potter, bul!”diyordu. Harry etrafına bakındı kimse yoktu. Aynı ses tekrar: ”Karanlık lord gitmeden orayı bul Potter! Bul,!”dedi. Harry ter içinde uyandı. Bunun anlamı neydi? Neyi bulması gerekiyordu?
Voldemort nereyi bulmaya çalışıyordu?
**************
Karanlık bir odanın ortasında oturan, oldukça soğuk bakışlı, yüreği kötülük dolu bir adamın yani Voldemord’un etrafında toplanan 10 kadar kişi önünde diz çöküyordu. Voldemord: ”Kalkın!”dedi ve devam etti: ”Sevgili ölüm yiyenlerim! Şu günler bizim için çok önemli. Biliyorsunuz ki, Potter son anda elimizden kurtuldu ve bakanlıkta faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam ettiğimizi öğrendi.Bu yüzden bir süre sakin duracağız.”
Lucius: ”Ne yani! Böyle hiçbir şey yapmadan duracak mıyız?” dedi bağırarak. Bu çok büyük bir saygısızlıktı. Voldemort sakin olmaya çalışarak: ”Gerekirse duracağız Lucius!” dedi. Ürkütücü bir sesle Voldemort: ”Şimdi, hepiniz odalarınıza gidin ve uyuyun, yarın zor bir gün olacak.”dedi. Ölüm yiyenler odadan sessizce çıktıktan sonra kendisi de odanın ortasına konulmuş kırık dökük karyolaya uzandı.
***************************************************************************
Tak, tak tak! Harry sıçrayarak uyandı. Bir baykuş cama vuruyordu. Harry saate baktı saat 9.00 olmuştu. Kalkıp camı açtı. Gelen kuş Hedwig’ti. Nasıl da unutmuştu? Rondan mektup bekliyordu. Hedwig’in bacağına bağlı olan mektubu aldı ve Hedwig ise kafesine girip uyumaya başladı. Harry mektubu açtı: “Merhaba Harry, nasılsın? Biz grimmauld meydanındayız. Burada herkes iyi Hermione de burada onunda sana selamları var. Seni bu gün saat 13.00 da almaya gelecekler görüşmek üzere. Ronald Weasley.” Harry mektubu bititirdiğinde neredeyse havalara uçacaktı. Sonunda en çok sevdiği yerlerden birine gidiyordu. Ama Siriussuz nasıl olacaktı orası? Bunu düşününce içini bir burukluk kapladı. Hemen sandığını toparlamaya başladı. Kitaplarını, giysilerini, tüy kalemini, parşömenini, mürekkebini ve diğer eşyalarını yerleştirdikten sonra sandığını kapattı. Hedwig’in kafesini de yanına koyup aşağıya indi. Dursleyler kahvaltıya başlamışlardı bile. Harry masaya oturup: ”Günaydın, bugün beni almaya gelecekler.” dedi. Vernon Enişte: ”Nasıl gelecekler?”dedi. Harry: ”Bilmiyorum, söylemediler.” dedi. Harry kahvaltısını bitirip odasına çıktı. Harry zaten aralarında geçen bu soğuk konuşmaya alışıktı.
***************************************************************************
Saat 12.55 olmuştu. Harry sandığını ve Hedwig’in kafesini aşağıya indirdi ve sonra kapı çaldı. Harry kapıya bakmak için kalkacaktı ki : ”Dur! Ben bakarım.” dedi Petunia Teyze. Gelenler Mr. Weasley, Lupin, Kingsley, Moody, Tonks ve birkaç tane tanımadığı seherbazdı.
Harry yanlarına geldi. Mr.Weasley: ”Nasılsın Harry? Eşyaların hazır sanırım. Hemen vedalaş on dakikaya kadar gitmemiz gerekiyor.” dedi. Harry Dursleylere döndü, Vernon Enişte soğukça: ”Görüşürüz.”dedi, Dudley ise umursamadı. Fakat Petunia Teyze Harry’e sarıldı. Harry ilk defa bir anne sevgisi tadıyordu. O kadar hoş, o kadar sıcaktı ki… Petunia Teyze Harryden ayrıldıktan sonra:”Yıllardır, buraya ilk geldiğinden beri seni çok seviyordum. Evet, annenle küstük. Ama sen kapıda o kadar masum, o kadar savunmasızdın ki, bunları sana yaşattığım için çok üzgünüm.” dedi. Gözleri dolmuştu. Harry: ”Önemli değil.” dedi. Lupin: ”Bu manalı sahneyi böldüğüm için özür dilerim; ama gitmemiz gerek.”dedi. Harry: ”Görüşürüz.” dedi. Petunia Teyze: ”Artık burada seninle konuşup dertlerini dinleyecek olan bir teyzen var. Sakın unutma! Görüşmek üzere.” Dedi. Harry çıkarken tamam gibilerinden bir bakış attı. Harry üç tane olan arabalardan ortadakine bindirildi. Yolda giderken düşünüyordu. Teyzesi artık onu gerçekten seviyor muydu? O sarılma anını aklından hiç çıkaramıyordu. Harry bunları düşünürken Grimmauld Meydanı on iki numaraya gelmişlerdi bile.

1207
Kurgu İskelesi / Harry Potter ve Büyülü Kale 6. Bölüm
« : 25 Mart 2010, 18:44:00 »
Burada hayran kurgu yayınlanıyor mu, onu bilmediğim için koyuyorum uyarırsanız sevinirim.
Şimdi hikayemin tanıtımını koyuyorum(Aslında daha önce hep birinci bölümünü koyardım, ama şimdi tepkinizi bir ölçmek istedim.): Harry artık altıncı yılına başlamaktadır. Bu yıl yine Voldemort'la ve Ölüm Yiyenlerle savaşmak zorundadır. Fakat bu sırada Harry kendisiyle bir sırrı öğrenecektir. Sizce bu sır ne? Harry bu sırrı öğrenince ne yapacak? Yepyeni Bir Harry Potter serüvenine hazır olun!

1208
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Fantastik Edebiyat ?
« : 25 Mart 2010, 17:59:58 »
Aslında hepimiz hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz. Fantastik edebiyat gerçeklerden daha tatlı, daha esnektir. Hatta ucu açıktır, her şekle sokulabilir. Bu dünyanın,yani gerçek eserlerin,sınırları var. Her şey somut. Fakat fantastik edebiyat soyut ve hayal gücü dolu.. Bende Hp'yle başladım sayılır. Ondan önce dönüşüm serisi diye bir kitap vardı onu okudum. Çok güzeldi o da. Aslına bakarsanız, HP, Karayip Korsanları, Narnia günlükleri ve diğerr eserler bize daha çok yakın gerçek dünyadan. Harry, Ron ve Hermione Arkadaşlarım, kardeşlerim oldu. Belki yüz yüze konuşamıyoruz ama olsun. Bazen her şeyden sıkılıp Hogwarts'ta olmak istiyorum. Annemler bu işe pek karışmazlar ama "Klasikde oku." falan derler. Yahu anlamıyorum, fantastik maceralar, korsanlar, devler, elfler, konuşan hayvanlar, cincüceler, büyücüler varken, gidipte neden tolstoy okuyauım ki!

1209
Sinema / Ynt: Ynt: Spiderwick Günceleri...
« : 24 Mart 2010, 17:46:31 »
Filminin dvdsi bende var çok güzel bir film. Bir şey sorucam: Bunun kitap sırası nasıl bilen var mı?

1210
Kitabı okumadım ama filmi beğendim. Bu benim kişisel görüşüm. Beni bu konuda suçlayamazsın. Belki kitabı okuduktan sonra kötü diyeceğim, belki ikisininde kendine özgü güzel yanları var diyeceğim. Bu konuda kimseyle tartışacak değilim.
Ayrıca cevabını biraz daha yumuşak verebilirdin.

1211
Bir şey soracağım. Bu yolculuk, nisan ayıın mı? Tam anlamadım. Biri bana anlatabilir mi?

1212
Oha be! Hepiniz filmi yerden yere vurdunuz! Yazık değil mi yahu... Neyse. Kitabı henüz okumadım ama yazın okuyacağım. Kurgusu güzeldi, çok güzeldi. Yani filmin. Fakat bir arkadaşım okumuş. Beni bir tek Percy'nin yaşından büyük olması rahatsız etti. Onun haricinde her şey gayet güzeldi. Bu arada, filmin dvdsinin çıkış tarihini biliyor musunuz*

Not: Bu yönetmenden çıkan film güzel olmaz mı? Tabii kitabı okuyanlar filmi yerden yere vurdular, yazık yahu... Cık cık...

Sayfa: 1 ... 79 80 [81]