Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cankutpotter

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 81
31
Yeni gelecek fantastik serilerle ilgili haberler nedir, ekim ayında duyurulacağını söylemiştiniz yaz aylarında. Yaşlı Adamın Savaşı serisinin devam edeceği haberi gerçekten sevindirici bu arada.

32
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 25 Eylül 2017, 14:53:59 »
Eh kitabı hâlâ okuyamadım gerçi ama (bakınız yataklara düştüm efenim!) İlk iki kitaba en az sekiz veririm, bence ikisi de gayet sürükleyiciydi. Şu an Zaman Çarkı'na devam etmiyor olsaydım sırf hazırlık olsun diye seriyi baştan okuma planlarım vardı. :(

33
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 14 Eylül 2017, 13:51:44 »
Çok şükür. :) Eh, kitap listemin fiyatı biraz daha tuzlandı ama ne yapalım? Bunu uzun zamandır bekliyordum, hadi bakalım...

34
Bir asker olması ve Szeth'den önce bayağı pratik yapması sebebiyle saçma bir sahne değil bence.

35
Ben baktım açıkçası, ama dediğiniz gibi tatmin etmiyor. Yine de en azından haftaya gelecek birinci bölümü görmek güzel olacak, onu gerçekten merak ediyorum.

36
Seriyi okumuş biri olarak cinsellik meselesinin abartıldığını söyleyebilirim, özellikle barbarlık konusu da aynı şekilde. Peter V. Bret kendi tarzını bulmaya çalışırken çok farklı yerlere gidebiliyor, özellikle Kafatası tahtı fazlasıyla politika barındırıyor. Şahsen ben okurken çok fazla fark etmedim, kitap için bayağı heyecanlanmıştım çünkü o yüzden olumsuz yerlerini pek söyleyemeyeceğim ama şiddet ve cinsellik çok fazla var kitapta.
Özellikle son iki kitap ilk ikinin temposuna tam olarak çıkamıyor, Leesha'nı Inevera'yla aşık atmaya çalışması gibi durumlar hele hiç hoş değil, öyle bir karakterden beklenmez bence. Yine de keyfini çıkarmaya bakıyorum şahsen, o kadar da kötü bir seri değil yahu. :)

37
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 08 Ağustos 2017, 17:27:47 »
Sissoylu serisinin bence en zayif kitabi ama sevdiysen mutlu oldum, cunku sonraki kitaplara bayilacaksin anlamina geliyor.
Yeni metaller, oldukca yartici alomansi kullanim yontemleri faln eglenceli bi baslangic ama hikaye acisindan pek guclu degildi bence. Sonraki kitaplarda toparliyor.
Spoiler: Göster
Lord Sissoylu Dikiz, Wax Breezein soyundan geliyor. Demirgoz zaten bariz Marsh. Hemalurgy Yuzyillardir gizli tutulmus ve yeni yeni ortaya cikmaya basliyor. Kotu adamimizin metalleri kullanis bicimi ferruchemy ve alomansi arasindaki nadir uyumlaridan biri sayesinde mumkun, Oda wax/wayne gibi feruchemy ve alomansiden birer metale sahip ama metaller ayni denk gelmis. Kullandigi metal altin, ve biliyoruz ki altin feruchemistler kendini iyilestirebilir. Eger ayni adam altini alomantik olarak yakabiliyorsa, ferruchemy ile doldurulmus altinini yakan kisi inanilmaz boyutlarda kendi iyilestirme gucu kazaniyor. Lord hukumdarin bu bonusu bile arttirabilecek baska ozellikleri vardi.

Evet, kitap hikâye açısından diğerlerine göre çok zayıf ama ben bunun kötü bir şey olduğunu düşünmedim, aksine araya sıkıştırılan gazete haberleri ve olayların gelişimi Kozmer ve Skadrial'ın gerçekliğini bayağı arttırmış durumda.
Evet bundan sonra işlerin ciddileşeceği belli, bakalım karakterlerimiz nasıl maceralara atılacaklar?

38
Diğer fantastik edebiyat ezerlerine göre İblis Döngüsü biraz daha farklıdır diyebilirim. Temelde bir epik fantastik serisi ancak yazar çok ayrı yerlere gidebiliyor, hele son kitaplarda...

39
Zaman Çarkı / Ynt: Karaethon Döngüsü ve Diğer Kehanetler
« : 04 Ağustos 2017, 12:33:31 »
Karaethon Döngüsü, Yenidendoğan Ejder'in dönüşünü haber veren en geniş kehanettir. Aşağıdaki hali, metnin orjinalinden çevirilmiştir. Çeviren ben değilim, sadece alıntı yapıyorum.

Ejderdağı’nın yamacında doğacak
Kimseyle evlenmemiş bir kızdan.


Burada bir tutarsızlık yok mu?
Gölge Yükseliyor'da (sanırım) Aiel bilgileri Rand'a gerçek ebeveynlerinden bahsederken annesi ile Kıraç'ta ilk konuştuklarında kadının bir koca ve oğuldan bahsettiğini söylüyorlar.

Ben şuan Kaos Lordunu okuyorum ileride bir açıklaması varmı?
Yanlış bilgi vermeyeyim ama hatırladığım kadarıyla bir evlilik sözkonusu değildi sanki. Ben de oraları yıllar önce okumuştum, seriye tekrar başladım şimdi o yüzden emin değilim.

40
Ben de 'artık' üretkenliğe sahip olmadığını düşünenlerdenim. Bence kitap beklenti yükselmesi zamanını çoktan aştı. Berbat bir kitap bile yazsa kitabın üstünde adı, içinde aynı karakterler ve dünya olduğu sürece kimse berbat demez. Fena değildi der geçer. Bekledikçe kendisine eziyet ediyor. Benim için sorun yok, serinin büyük hayranlarından olamadım hiçbir zaman. Ama en azından internette de olsa küçük hikayeler paylaşarak hayranlarını mutlu edebilirdi. O süre içinde hem eli körelmez hem de asıl öykü için zaman kazanabilirdi. Kendi yazık etti.
Buna ben de katılıyorum. Seri bazı açılardan istediğim her şeyi veremese de hoştu ama bundan sonrası zor gibi, çünkü beş yıldır ses seda yok diyebiliriz.

41
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 02 Ağustos 2017, 15:08:41 »
Kanun Alaşımı'nı o kadar sevdim ki ne demem gerek bilmiyorum. Karakterler ilk başta biraz garip gelse de çabuk ısındım. Wax ve Wayne'in atışmaları, utangaç Marasi'nin o ikilinin arasına hızla uyum sağlaması, hatta fazla soğuk Steris'in soğukluğu bile bir yerden sonra komik ve sempatikti bana kalrsa. Ha bir yerden sonra işler ciddileşti, özellikle son bölümler bazı soruları beraberinde getiriyordu.
Spoiler: Göster
Mesela Mailz'in ölmeden önce bahsettiği kişi kimdi ya da metalleri kullanış biçimi fena halde lord hükümdara benzemiyor muydu sizce de? Ben bir ara hemelojik kazık kullanıyor olabileceğini düşündüm.
Ya da kitabın sonunda Marasi'yle iki çift laf eden Demirgöz adlı arkadaşımızın Marsh olduğundan şüpheleniyorum, hem Breeze'in adı geçiyor hem de kazıklardan söz ediliyor, fakat Lord Sissoylu kim çözebilmiş değilim, Dikiz olması muhtemel, Elend da olabilir.
dolayısıyla epey bir şey dönüyor kafamda ve gelecek kitabı cidden çok ama çok merak ediyorum. Görelim bakalım neler olacak...

42
Coppermind'daki özetler maalesef Wheel of Time'ın encyclopediası kadar mükemmel ötesi değil ama idare eder gibi duruyor. Onun dışındaki sorunu yanıtlamak gerekirse ben de okurken Mistborn'unkine kıyasla Stormlight'ın kısa önsözlerini bölümle bağdaştırmakta zorlanmıştım. Hatta, sanırım, pek bir bağlantısı da yoktur diye düşünüyorum. Ama evren ve stormlight'ın kendisi o kadar geniş ki yazar her köşeden bir iple her şeyi birbirine tutturmaya çalışıyor. sonuçta evren yaratmak ve onun detaylarına inmek zorlu bir iş. Ayrıca çoğu ara bölüm de asıl olay örgülerinden bayağı uzaktı, gerçi en azından onların yakın zamanda esas olanlara gireceğini biliyoruz. Asıl söylemek istediğim: Stormlight gelişmiş teknolojisinden dolayı evren bilgisine en çok giren Cosmere serisi (Tabi bunu Warbreaker ve young adult serisini okumamış halimle söylüyorum ama öyle gözüküyor.) Bundan dolayı da yazar evrenle ilgili neredeyse tüm bilgiyi bize Stormlight'ta yedirmeye çalışıyor ki sıkıntı bence burada. Kitapta hem karakterlerin geçmişi hem günümüz hem evren hem ara bölümlerdeki karakterler hem gezegenin ve büyü sisteminin kendisi derken acayip karışık bir seriye dönüşmüş durumda. Dezavantaj gibi görünebilir ama böylesi daha güzel çünkü gizemi bir türlü bitmiyor. :D Yine de cidden okuması kolay olmayan bir seri.

Gerçekten okuması hiç kolay bir seri değil, siz böyle deyince de cidden karmaşık geldi bir an; ama artık her nasıl oluyorsa su gibi akıyor kitaplar. Onu nasıl yapacağız peki? Sanderson ne yapıyor ediyor, onca karmaşayı eğlenceli bir okumalık olarak bize sunuyor, bence bu büyük başarı. Nice yazarların kitaplarını okurken uyuyasım gelmiştir, Sanderson'da hiç böyle bir sorun yaşamadım. :)

43
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 01 Ağustos 2017, 19:06:13 »
SMF 2 çok alışkın olduğum bir sistem değil, ilk sistemle Rıhtım'ı özdeşleştirmişim resmen. :) Ama güzel olmuş, portaldan sonra forumun yenilenmesi de hoş bir güzellik. Buraları çok özledim. :)

44
O zaman beklemedeyiz efenim. :)

45
Kader Kılıcı gerçekten de güzel bir kitaptı, okuyalı bir ay falan oldu gerçi ama son hikâye oldukça karışıktı.
Spoiler: Göster
Ciri'nin gelişini önceki hikâyeden oturtabiliyorum ama Triss'in ölümünü -ki kendisinin sadece adı geçmişti daha önce- ve Yennefer'ın da sanırım, tam yerleştiremiyorum çünkü ikisinin de romanlarda var olduğuyla ilgili bir şeyler duyduğumu hatırlıyorum.
Yani son hikâyeyi tam olarak nereye yerleştireceğimi şaşırmış durumdayım, savaş bitti mi devam mı edecek vs...

Kafamda deli sorular, var mıdır beni aydınlatabilecek birileri? :)

Evet Trissle ilgili olan durum benim de kafamı karıştırmadı değil, kendilerini oyunda da sıkça görmüştük çünkü.
Aynen, birkaç gündür oyun videolarına bakıyorum, benim de dikkatimi çekti, oyunlar kitaplardan sonrasını anlatıyor diye biliyordum ben de.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 81