Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - HighLord

Sayfa: [1] 2 3 ... 16
1
Oyunlar / Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« : 19 Mayıs 2015, 16:24:55 »
Şöyle iştahlı iştahlı oynayanları görünce baya kıskanıyorum. Benim bilgisayar kaldırmıyor bunu, üzülüyorum valla. :( Neyse birkaç seneye (inşallah) oynayabilirim. Şimdilik videolara bakmakla yetineceğim. :(

2
Duyurular / Ynt: 33. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı
« : 07 Kasım 2014, 22:00:27 »
Rıhtımsız fuar olur mu? Tabii ki hayır! Yaz ablam beni de 16 Kasım'a. :)

3
Final zamanında yapılır mı bu? Farus sağolsun paylaşmış, iştahımı kabarttı açıkçası görüntüler. Eee dile kolay 2,5 yıl bekledik bunu, darısı Mistborn'un başına diyelim. :) Elim ''Sipariş Ver'' tuşuna gidiyor ama bir süre daha dayanacağım, önümüzde uzun bir yaz var ne de olsa. :)

4
Duyurular / Ynt: 32. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı Buluşması
« : 01 Kasım 2013, 08:39:20 »
Kadıköy'den gelecek arkadaşlarla 11'de buluşalım, 11:20 vapuruna binip Bakırköye geçelim, 12'de de Bakırköy'den servise binelim diye bir teklif atıyorum. İtirazı olan? Ben de öyle düşünmüştüm.

Şaka bir yana 12'de Bakırköy'den servise binsek hem ödül töreninden önce orada gezecek vaktimiz olur hem de fazla erken gitmemiş oluruz diye düşünüyorum, ne dersiniz?

Servisler yarım saatte bir kalkıyor, Kadıköy'den İdo 8:20'den itibaren her saat kalkıyor. (9:20, 10:20, 11:20...)


10'da buluşmamız daha makul değil mi sizce ? Böylece daha fazla gezmiş oluruz. Fikrinizi paylaşın, ortak bir karar alalım. :)

Marşandiz Fanzin olarak (kısmetse tüm sayılarımızla birlikte) İthaki Yayınları Standı'nda olacağız, bizi yalnız ko'mayın dostlar.

Marşandiz Fanzin 1 TL olacakmış diyorlar, doğru mudur ? (Cem Uzan'ın yalancısıyım. :D)

5
2 Kasım'a geliyorum. Kadıköy'den gelecek olanlarla (veya Anadolu yakasından) irtibat halinde olalım. :)

Şimdiden 60 kitabı geçen listemle oradayım :D Hatta fuara açılışından 2 saat önce gidip ilk giren kişi olmayı deneyeceğim :D

Senin listenden kitap silmemiş miydik ? :D Hala 60 kitap var ya. :D

6
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 25 Eylül 2013, 21:23:11 »
Bu Pazar olabilir elbette. Ama ben Hazal ablayı bekleme taraftarıyım.

7
Dipsiz Konak / Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« : 26 Ağustos 2013, 20:35:46 »
Ben de varım efenim. Sıkıştırıverin bir köşeye. :)

8
Çizgi & Anime / Shingeki No Kyojin
« : 24 Haziran 2013, 14:12:07 »

Anime Adı : Shingeki No Kyojin
Bölüm Sayısı : 25 (Planlanan bölüm sayısı)
Tür : Aksiyon, macera, drama, fantastik, süper güçler
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2013
Yaş Sınırı : 17+
Yapımcılar :Production I.G, FUNimation Entertainment, Mainichi Broadcasting, Pony Canyon, Kodansha, Wit Studio

Tanıtım :

Bundan birkaç yüzyıl önce insanlık neredeyse yok olmanın eşiğine gelmişti. Devler, hepimizin bazı hikayelerde duyduğu gibi uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. İnsanlığın küçük bir yüzdesi, devlerden çok daha uzun boyda duvarlar inşa ederek devlerden korundular.

Şimdilerde, neredeyse 100 yıldır devler ortalıkta görünmemektedir. Ergenlik çağlarındaki bir çocuk olan Eren ile süt kardeşi Mikasa bir gün korkunç bir şeye tanık oldular. Devasa bir büyüklükte olan bir dev, şehrin koca duvarlarını yıkmaya başlamıştı. Yıkılan duvarların boşluklarından giren küçük devler şehirde binlerce ölüme yol açtı.

Ve Eren bunun üzerine intikam yemini etti. Bütün devleri tek tek öldürecekti..

***

Hikaye bakımından animenin harika ilerlediğini söyleyebilirim. Hala açıklanmayan bazı kısımlar sizin merakınızı yükseltiyor. Özellikle animeyi haftalık olarak takip ediyorsanız bir sonraki bölümdeki olayları beklemek işkence haline bürünebiliyor. Eğer halen izlemediyseniz anime bittikten sonra izlemenizi tavsiye ederim. :)

Ayrıca animenin animasyonları bence harika, özellikle savaş sahnelerinde. Eren'in ve arkadaşlarının çatıdan çatıya atlarkenki animasyonlar heyecanınızı arttırıyor. Çevre çizimleri gayet güzel fakat karakter çizimlerinde biraz sıkıntı var. Karakterlerin hatları fazlaca kalın. Bazı dev çizimleri ise bana biraz saçma geldi. Özellikle bıyıklı, sakallı devler... Bunlar da nazar boncuğu olsun diyelim. :)

Karakter seslendirmelerinde, animeyi izlediğiniz sırada çalan müziklerde (Özellikle açılış ve kapanış şarkıları) kaliteli bir iş çıkarılmış. Seslendirmeler özellikle karakterlere çok uyumlu olmuş, bana doğallık hissiyatını veriyor. Bu da önemli bir artısı animenin.

Karakterlere ısınma konusunda da bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. Ana karakter Eren değer verdiği çoğu şeyi yitirmiş. Bu şok olaydan sonra da intikam almak istiyor. (Burası biraz klişe ama..) Fakat özellikle bu kararından dolayı çoğu insan Eren'i hor görüyor. Bunu biraz fantastik bir düşünce olarak görüyorlar. Ve Eren'in sütkardeşi Mikasa karizmatik bir karakter olarak ortaya çıkıyor. Eren onun için her şeyden önce geliyor. Onu her daim korumayı kendine görev biliyor. Son olarak Armin karakterine değineyim. Biraz zayıf bir kişiliği var ama zekasıyla bunun eksikliğini kapatabilmiş gibi. Diğer karakterler de kayda değer bir şekilde iyi.

Uzun lafın kısası, izlerken zerre kadar sıkılmadığım ender animelerden biri oldu Shingeki No Kyojin. Sizlerin de izlemenizi tavsiye ediyorum. :)   

Bazı Karakterler

Mikasa Ackerman



Eren Yeager



Armin Arlert



Sasha Blouse



Jean Kirstein



Ekran Görüntüleri














 

9
Tartışma Platformu / Kurgu Planlaması
« : 30 Mart 2013, 22:39:42 »
Ben şu ana kadar hiç bir hikayemde kurgu planlaması yapmadım ve sıkıntısını çok çektim. Öncelikle bir yere kadar ilerliyorsunuz fakat sonrasında tıkanma yaşıyorsunuz. Hikaye ilerleyemiyor.

Sizce bir hikayede kurgu planı nasıl olmalıdır ?

10
Duyurular / Ynt: Sınava girecek olanlara başarılar...
« : 23 Mart 2013, 12:22:11 »
Bu sene girecek olanlardan biri de benim. İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım bu sefer başarırım. :)

Sınava girecek diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum. :)

11
Müzik / Ynt: Şu anda ne dinliyorsunuz?
« : 11 Mart 2013, 18:26:54 »
Scandal - Shunkan Sentimental

Şu aralar J-Rock hastalığı sardı beni. Bu da en sevdiğim grubun en sevdiğim müziklerinden biri.

12
Çok keyifli ve heyecanlı bir programdı. Tabii kazanmak da ayrı bir keyif verdi. :)

Yayın için çok teşekkür ederim. :)

13
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 05 Şubat 2013, 18:06:08 »
İnternette rastlamıştım bu habere, birkaç bilgiyi ekleyeyim oradan:

1- The Witcher 3: Wild Hunt, bir önceki oyunundan tam 30 kat büyük olacak!
2- CD Project RED'in REDengine 3 grafik motoruyla geliştirdiği oyunun muazzam büyüklükte bir oyun alanına: Skyrim'den daha büyük bir dünyaya sahip olacağı bildiriliyor.
3- Adalardan, ormanlara ve oradan karanlık, yok olmuş şehirlere olan yolculuğumuzun hiç bir yerinde yükleme ekranı olmayacağı bildiriliyor.

Heyecanlandım şimdi. Hem de çok fazla ! :)

14
İşe en sevmediğin yerden başlıyorum Şahin. :) Diyalog. Mesela ;

—Yine geç kaldın! Beni meraktan delirtecek misin sen!
—Özür dilerim anne havanın karardığını fark ettiğim gibi koşarak geldim.
—Tamam, geç bakalım haylaz bu gün sevdiğin çorbadan yaptım.

Burada anne pek çabuk ikna oluyor. Bu da gerçekçiliği biraz baltalamış. Ben derim ki burada tartışma biraz uzun sürmeliydi ve anne bundan sonra ikna olmalıydı.

Betimlemelerinde gelişim görüyorum. Bunu daha da geliştirmen olayları kafamızda daha iyi canlandırmamızı ve dolayısıyla daha da iyi anlamamızı sağlayacaktır. Ancak Gurur'un da en azından yüz betimlemesine birazcık da olda verseydin onu çok daha iyi tanıyabilirdik diye de düşünmeden edemiyorum.

Bir kaç anlatım bozukluğu gözüme çarptı fakat bu önemli değil. Daha çok okudukça bu tür sorunlar yavaşça ortadan kalkacaktır.

Bir kaç yerde olaylar hızlıca geçiştirilmiş. Dolayısıyla takip etmekte zorlandım. Şu cümle gibi yapmışsın : ''Ayaklarını yıkadı. Eve gitti. '' Olaylar daha yavaş gelişmeli. Şu cümlenin arası biraz daha doldurulmalı diye düşünüyorum.

Bunların dışında merak ettiren bir konuyla birlikte hikayeyi sürüklemeyi başarmışsın. Diğer bölümü de merakla bekliyorum. Kalemine sağlık. :)

15
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım 5. Yıl Buluşması
« : 23 Aralık 2012, 22:16:22 »
Ejderhamızı da İslami usullerle kestik efenim. Acı çekmeden öldü. Toprağı bol olsun. (Kasaplıkta Hazal hanımın ne kadar maharetli olduğunu da görmüş olduk. :))


Sayfa: [1] 2 3 ... 16