Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - TurkceBKF

Sayfa: 1 [2] 3 4 5
16
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dresden Dosyaları
« : 15 Kasım 2011, 18:02:45 »
Butcher RPG ile ilgilenen ve zamanında oyunlar oynamış birisi. Romanların ilerleyen yerlerinde oyun gecelerinden de bahsedecek. Bu arada onun desteklediği ve başarılı olduğu söylenen bir de oyunu var.
Ana kitaplar:
http://bit.ly/txqx0t http://bit.ly/tSXvBu

Bu ana kitaplara ek macera kitabı gibi olay kitapları da var ve bunlar bedava:
http://bit.ly/rBifiB http://bit.ly/uE0rQw http://bit.ly/vWPHGu http://bit.ly/uDdX3y http://bit.ly/sjFrQu

Oyunu yapanlar Don't Rest Your Head'i de yapan Evil Hat. Bedava maceralardan sistemin size uyup uymayacağını anlayabilirsiniz.
Evil Hat kitapları: http://bit.ly/vkkgGx
Don't Rest Your Head: http://bit.ly/u1hyl9

17
FRP Genel / Ynt: nWoD Kitap İncelemeleri Yayında!
« : 01 Kasım 2011, 09:52:50 »
Yanlış bilmiyorsam Türkiye’de bir ilk, en azından ben böyle sanıyorum. Daha önce FRP kitaplarının incelemelerini başka bir yerde görmedim. Bu nedenle gözümde ayrı bir öneme sahip.

Biz uzun süredir FRP kitaplarını inceliyoruz. http://turkcebkf.wordpress.com/category/rol-yapma-oyunlari/ adresinde şimdiye kadar yaptığımız 19 kitap incelemesini bulabilirsiniz. Örneğin Mirrors'un ekleri Infinite Macabre ve Bleeding Edge incelediğimiz kitaplardan. Ya da Zombi oyunları oynamak isterseniz oldukça başarılı Outbreak'i de çıktığı sıralarda incelemiştik. Her çarşamba bir kitap inceliyoruz. Bunlar DriveThruRPG'den alabileceğiniz çeşitli konularda kitaplar oluyor. DriveThru ile Featured Reviewer olduğumuz için bazı kitapları çıkmadan bile edinebiliyoruz. Doğrusu inceleyebileceğimizden çok kitabımız var elimizde. Neyse çeşitli konularda kural kitapları ve yardımcı kitapların olduğu incelemelere bir bakın isterseniz.
Diğer yazılar için de her zaman siteye bekleriz.

18
Ana sayfada yorumlarım herhalde gene çöpe düştüğü için buradan tekrar edeyim.

Sevgili İthaki ve Kayıp Rıhtım muhteşem bir iş yapıyorsunuz. Umarım aradığınız yetenekleri bulup, daha da güçlü bir yayınevi haline gelirsiniz. Şimdiden kutlarım.

19
Sinema / Ynt: Dragon Age: Redemption
« : 28 Ekim 2011, 13:54:24 »
Felicia Day'in ünü The Guild serisi ile başladı. 2007 Felicia Day'in yazdığı ve başka oyuncularla beraber ortaya çıkarttıkları bu seride WoW oynayan bir grubun başından geçenler anlatılıyordu. Biraz nette oyunlara bulaştıysanız kesinlikle izleyin çok komik ve eğlenceli. Türkiye'de bile o webdizisindeki gibi tipler var.
http://www.watchtheguild.com/about/
Birinci sezon birinci bölüm: http://youtu.be/grCTXGW3sxQ
Genel olarak geek ünlülerden biri kabul ediliyor Felicia Day, Will Wheaton (Star Trek) ve Nathan Filion (Firefly) da başka geek ünlüler.

20
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 24 Ekim 2011, 12:50:43 »
Allah belanı verecek Moffat.

+rep

Spoiler: Göster
Sezon finalinden çok büyük şeyler beklediğimden midir nedir, çok daha iyi olabilirdi demekten kendimi alamıyorum. Belki de klasik mantık ile "Doktor ölse dizi biter, bir şekilde yaşayacak." düşüncesinde olduğum için böyle olmuştur.

Ama buna rağmen, bölüm boyunca en sevdiğim yer Doctor'un nasıl işi kıvırdığı oldu. Doctor içinde Doktor, güzeldi.

Yılbaşı bölümüne kadar bekleyeceğiz şimdi maalesef.

Ben bu sezonu çok beğenenlerdenim. Sitede uzun uzun neden beğendiğimi yazdım, oradan bakabilirsiniz. Ancak şunu söyleyeyim 2012 sonbahara kadar beklemek çok zor olacak.

Doctor Who incelemesi 1: http://turkcebkf.wordpress.com/2011/10/17/doctor-who-sezon-6-zeki-bir-eglence/
Doctor Who incelemesi 2: http://turkcebkf.wordpress.com/2011/10/24/doctor-who-sezon-6-inceleme-son-5-bolum/
Spoiler: Göster
 Bu arada yedinci sezonda artık River Song'un doktorun ismini öğrenmesini ve Trenzalore düzlüklerindeki olayı görmeyi bekliyorum. Ne de olsa 2012 Doctor Who'nun 50. yılı.

21
Bu yazıyı yazarken o sözü nerede görmüş olduğumu hatırlamıyorum; ama http://tr.wikiquote.org/wiki/Albert_Einstein sitesinde de söz, benim kullandığım şekliyle yer alıyor. Doğru olduğunu düşünüyorum.

Temenniniz için teşekkürler. :)
Wikipedia'ya özellikle de Türkçe'sine çok az güvenin. İngilizce alıntıyı yanlış tercüme etmişler. Bir ara onların hatasını düzelteceğim. İngilizce orjinali şöyle:
I believe in intuition and inspiration. Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution. It is, strictly speaking, a real factor in scientific research.
Yani bilim değil bilgi sınırlıdır diyor, önemli olan da hayal değil tasavvur.

Ne yazık ki Vikipedi yazarı çok az. O yüzden böyle hatalar gözden kaçabiliyor.

*Hatta üşenmedim düzelttim.

22


“Hayal bilimden daha önemlidir, çünkü bilim sınırlıdır.” Dünyaya kendini kabul ettirmiş bir bilim adamı, gelmiş geçmiş en zeki insanlardan biri olan Albert Einstein böyle söylüyor.

Diye yazmışsınız. Yazınızın kalanındaki bir çok fikre katılsam da burada duraksadım kaldım.

Nerede bu alıntıyı gördüğünüzü söyleyebilir misiniz? Einstein'a pek uymadığını düşündüğüm bir alıntı. Onun "Hayal etmek bilgiden daha önemlidir." diye bir sözünün olduğunu biliyorum ama bilimden daha önemli olduğunu iddia edeceğini düşünmüyorum. Çünkü bilim sınırsızdır. İyi bilim insanının iyi hayal kurabiliyor olması da gerekir.

Bilim kurgu yazmak için uğraşan birisiyle daha tanışmak güzel. Umarım sitenizde dediğiniz gibi aradığınız girişi kısa zamanda yaparsınız.

23
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dresden Dosyaları
« : 19 Ekim 2011, 14:34:20 »
@Laughing Madcap
Aa! Aksine ben de Harry'nin en çok bu kitapta süründüğünü düşünüyorum. Yani öyle bazı anlar oldu ki; "Eh artık. Harry bu sefer gerçekten öldü. Daha da nasıl kurtulur bilemiyorum." dedim kendi kendime.

Spoiler: Göster
Örneğin diğer evrene geçiş, Peri Anne'siyle karşılaşma anı. Vampir Bianca'nın davetine katılması sonrası gelişen olaylar ve daha arada yaşanan ama şu anda aklıma gelmeyen birçoğu...


Dresden'in gün geçtikçe çıtayı yükselttiğini ve her bir kitapta bir öncekine nazaran çok daha ölümcül oyunlar yaşadığı kanaatindeyim. Tabii şu anlık çevrilen ilk üç kitap için konuşabiliyorum.

Diğer kitapların da bir an önce dilimize kazandırılması umudunu kuvvetle taşımaktayım, belirtmiş olayım.

Evet, sevgili Mit de aynı konuyu dile getirdi. Orada anlatmak istediğim, yazarın artık bizde "Heyecana gerek yok, Harry Dresden bu, şimdi kurtulur." zihniyetini oluşturması, bu da eskiden verdiği o heyecanı ve tadı artık verememesi idi. Yoksa tabi ki, m-m-m-m-mega combo!lar çekildi adama, o ayrı.
Serinin hepsini okumuş biri olarak size bu konuda dert etmemenizi tavsiye ediyorum. Harry her şeyden kurtuluyor ama çok bedeller ödüyor. Çıta her kitapta artıyor ve bedel de yükseliyor. Changes ve Ghost Story okumadıysanız tadınız kaçabilir. Yok ben seride olacakları bilsem de bir şey olmaz diyorsanız buyrun:
Spoiler: Göster

Changes'de kitabın başında öğrendiğimiz kızını kurtarmak için Harry'nin aldığı riskler ve tüm kitaplar boyunca topladığı iyiliklerin karşılığını aldığını okuyup sonunda vurulduğunu görmek serinin baştan sonra kadar okunmasına değer.
Hele Ghost Story'de Harry'nin ruhunun verdiği mücadele, Side Jobs'da Harry'siz kalan Murphy'nin hikayesi, Changes'de yaptıklarıyla tüm dünyayı değiştirmesinin sonuçlarını okumak inanılmaz keyifli.
Burada bile çok şey anlatıp kitapların büyüsünü kaçırmamaya çalıştım isteyenler günceden bu üç kitabın, Changes, Side Jobs, Ghost Story incelemesini okuyabilir.

Butcher seride karakterinin gelişmesine izin veriyor. O yüzden takmayın ileride daha da güzel oluyor.

24
Sitenin Genel Yayın Editörü ve Kurucusu Hakan TUNÇ'un yazısı TürkçeBKF'de.

Yazı için teşekkürler Hakan.

http://turkcebkf.wordpress.com/2011/09/30/populerlik-ve-fantastik/

Aranızda konuk yazar olarak fikirlerini paylaşmak isteyenler varsa, bana mesaj atmanız yeterli.

25
Edebiyat hocalarınıza fazla kızmayınız bence.

Eğer klasik edebiyatı anlayamazsanız ileride fantastiği de anlamanız güçleşir. Bir kitabın parçalarını çözebilme yeteneği elde ettiğinizde okuma keyfinizin arttığını göreceksiniz. Bunu da ancak başyapıtlarla becerebilirsiniz. Bence hocanızın size tavsiye ettiği kitabı okurken nelerini beğenmediğinizi dikkatlice not tutun. Yani kitabın; temposunu mu yavaş buldunuz, karakterlerin iç dünyalarını iyi anlatamadığını mı, çok idealize karakterler oldukları için gerçekçi bulmadığınızı mı, olayların çok zorlama geliştiğini mi kafanızda netleştirin ve bunu paylaşın. Beğendiğiniz bir kitapla karşılaştırın. O kitapta bu beğenmediğiniz özelliklerden hangileri yapılmış da bunda nasıl eksik kalmış keşfetmeye çalışın. Sadece ejderha ya da ork olması gerekiyorsa neden bunların eksikliği bir kitabı sizin için kötü kılıyor onları bulmaya çalışın. Bakın o zaman ödevleriniz nasıl da zevkli olacak.

26
Oyunlar / Portal bedava olmuş
« : 16 Eylül 2011, 15:46:25 »
İkincisi çıkan eğlenceli oyun Portal'ı Steam'den bedava indirebilirsiniz. Ne kadar sürer bilmiyorum acele edin.
http://t.co/0mV37kvk
Portal'la ilgili bir kısa film de burada: http://t.co/XlegK2xz
Neden böyle oldu bağlantılar derseniz, twitterdaki mesajımdan yapıştırdım. Kusura bakmayın. O da burada: http://twitter.com/#!/kisalar/status/114679148265476098

27
Zamanında Türkçe'ye böyle bir kitabın çevrilmemiş olması Fantastiğin Türkçe'de gelişmesinin önünde engellerden biridir diye yazmıştım. Sonunda çevrilmiş olmasına çok sevindim.
Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Yeni bir tarz ve yepyeni bir düş gücünün sizi sarmasına izin vererek okuyun. Çünkü China Miêville Fantastik edebiyatın geleceğini şimdiden şekillendirmeye başlayan yazarlardan. Kaçırmayın.
Bu arada eserlerini çok sevsem de İngilliz Sosyalist İşçi Parti üyesi bir Marksist olduğunu ve kitaplarının siyasi olduğunu hatırlatayım. Sınıf kavgası gibi terimleri okuduğu fantastik kitaplarda görmeyi beklemeyenleri şaşırtabilir. Gene de fantastik kitaplarda Monarşi savunulmasından bıkmışlar için iyi olabilir. Bunun tam tersi bir kitap okumak isterseniz de Terry Goodkind'ın Büyücünün Birinci Kuralı'nı okuyabilirsiniz. O da Ayn Rand takipçisi bir Objektivist'tir.
Geçen yıl yazdığım yazı: http://www.kayipdunya.com/gokce-ay/turkiyede-fantastik-edebiyat-yanilgilari

Ek: Bu arada kapak berbat olmuş. Romanda çok önemli bir yeri olan treni kullanıp içinden tren yolu ya da tren geçen bir kapak yapsaydı. İstanbul manzarası ardına harita hiç olmamış. Savaş bey iç tasarımını da yaptığına göre okumuştur herhalde ama neden böyle yapmış merak ediyorum. Kapağa aldanmayın.

28
Güncel / Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
« : 23 Ağustos 2011, 15:47:58 »
Konuya uzak kaldım belki, hatta çoğunuza göre forumun üyesi bile sayılmıyorumdur ama izninizle trolleri kızdırmadan bir not düşeyim.

Bir forumun kendi kuralları çerçevesinde bazı mesajları silmesi ya da bazı üyeleri atması sansür değildir. Eğer yapılanları sevmiyorsanız, sizin istediğiniz gibi olanlarla başka bir yere gidersiniz. Forum yöneticiliği çok zor iştir. Abuk sabuk dertlerle, bin bir sorunla uğraşmanız gerekir ve bir yerden sonra fark edersiniz ki kimse size değer vermiyor. Eğer kurallara uymazsanız işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir. Emin olun Hakan ve yöneticiler bir ihtiyaç olduğunda gereken düzenlemeleri yapıyorlar.

Eğer siz sesiniz kesildiğinde başka yere gidip bunu dillendiremiyorsanız, ya da bu ses kesme işini kamu kurumları yapıyorsa o iş sansürdür. Hatta sansürün yasal olduğu haller de vardır. Şimdilerdeki tartışma bu yasal çerçevenin ne kadar geniş olacağı ve bu sınırlara kimin karar vereceği. Neyse büyük ihtimalle bunları önceki dokuz sayfada konuştunuz, uzatmayayım.

Bir de arada sırada forum yöneticilerinize teşekkür edin. Bu yalakalık değil, onların yaptığı işe saygınızı gösterir.

29
İlk yazdığım öykülerde karakter konuşması ile başlamayı tercih ediyordum. Gelecek olayları anlatan bir iç konuşma ve ardından da bakın buraya kadar ne olmuştu diye yazardım. Uzun süredir bu yöntemin tempoyu yok ettiğini gördüğümden beri bir olayla başlıyorum. Olay bazen fiziksel bir hareket bazen de karakterin hayatının akışını değiştiren bir durum oluyor. Bu çatışmayı anlatırken de ilk cümlelerden okuyucuya öykünün başka bir gerçeklikle ilgili olduğunu verecek ipuçları koymaya çalışıyorum.

30
Bu kitap benim iki sene önce günceye başladığımda hayran kaldığım ve incelediğim kitaplardan biriydi. Sonunda Türkçe'ye çevrilmiş olması çok güzel.
İlk kitabın incelemesini burada: http://turkcebkf.wordpress.com/2009/12/23/painted-man-peter-v-berret/
İkincisini burada bulabilirsiniz: http://turkcebkf.wordpress.com/2010/06/28/the-desert-spear/
Klasik fantastik romanlardan sıkıldıysanız ve yeni bir tat arıyorsanız kesinlikle kaçırmayın. Çok ama çok başarılı bu kitaplar.
Reklam gibi oldu ama ilginizi çekeceğini düşündüm.
Güncelleme: Bu arada ben Mühürlü Adam diye değiştirirdim kitabın adını. Çünkü iblislerden korunmak için mühürler kullanılıyor, kitabın kahramanı da oradan ismini alıyor. Tanıtımı da YA gibi yapmışlar ama genç yetişkin kitabı değil bu. Aklınızda olsun.

Sayfa: 1 [2] 3 4 5